Kendinize aylık ne kadar harcıyorsunuz?

okyanusprensesi000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2018
785
571
103
28
Merhaba kızlar alışveriş yapmayı çok seven bir genç kızım
Ama artık buna bir dur demek ve biraz birikim yapmak istiyorum
Kimileri kendine çeyiz al birikim yap diyor
Kimileri şimdi harca evlenince harcayamazsın diyor
Alerjik bir cildim olduğu için saç ve cilt ürünlerimi kaliteli markalardan alıyorum
O konuda kısıtlama yapamam
Diğer harcamalarımın önüne nasıl geçebilirim
Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
Makyaja ne kadar ayırıyorsunuz?

ben maaşımdan haftalık olarak alıyorum genelde cuma günleri oluyor. haftalık 200₺ çekiyorum yetiyor genelde extra bir şey çıkınca da çekiyorum hesaptan. birikim illa çeyiz olacak değil paran olduktan sonra çeyizini 1 haftada da düzersin. nakit olarak birikim yap istediğin yere istediğin şekilde harcarsın. aylık 2000₺ rahat duruyor hesapta. bekarım, ailemle yaşıyorum, babam ve abim sürekli ben bir şey demeden harçlık veriyorlar bunlar da faktör tabi

Üniversite okuyorum 21 yaşındayım ciddi bi maddi sıkıntım yok ama fazla harcamamaya çalışıyorum her zaman. Yarın ne olacağımız belli değil

Saç cilt - 20 30 tl maximum. bu paranın üstüne çıkmam ama değişir elimdekilerin bitme durumuna göre, bu ay hiç bişey almadım mesela. Ama almam gerekecek çünkü şampuanım saç kremim diş macunum azalmış bayağı
Kıyafet- 300 harcadım galiba bu ay. Ama belli olmuyor bazen hiç harcamıyorum bazen 100 bazen 200. İhtiyacım vardı diyemem biraz keyfi almış bulundum ama şöyle bi düşününce kıyafete en çok para ayırdığımı fark ettim
Kuaför- hiç harcamıyorum kendim hallediyorum
Makyaj- elimdekiler çabuk bitmiyor pek harcamıyorum buna da çünkü zaten yaptığım makyaj rimel- kaş bazen far bu kadar. Bunları da aldığımda uzun gidiyor rimeli zaten çok pahalı tercih etmiyorum benim gözümde hepsi aynı hatta 15 tl lik rimelimden şuan baya memnunum. keza kaş ürünleri de aşağı yukarı aynılar. Farları da indirimde buldukça almıştım bikaç tane beni bayağı götürürler. Bu ürünlerin hepsini indirimden alıyorum

Geri kalan tüm para boğazıma gidiyor sanırım :halay:ciddi ciddi yiyorum bayağı dışarıda para harcıyorum düşününce

Alerjik bir cildim olduğu için saç ve cilt ürünlerimi kaliteli markalardan alıyorum
Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför

çeyiz almamanı onerırım cunku modası gecıyor yerınde olsam yatırım yaparım. saç için 3 ayda 1 kestırıyorum kendım boyuyorum
kıslık kıyafet almayı sevmedıgımden kışın almam genelde. yazlık daha cok sevıyorum acımam :) makyaj da ise indırımlerı takıp edıyorum stokluyorum suan acılmamıs pudram ve fondotenım vardır yani

ben maaşımdan haftalık olarak alıyorum genelde cuma günleri oluyor. haftalık 200₺ çekiyorum yetiyor genelde extra bir şey çıkınca da çekiyorum hesaptan. birikim illa çeyiz olacak değil paran olduktan sonra çeyizini 1 haftada da düzersin. nakit olarak birikim yap istediğin yere istediğin şekilde harcarsın. aylık 2000₺ rahat duruyor hesapta. bekarım, ailemle yaşıyorum, babam ve abim sürekli ben bir şey demeden harçlık veriyorlar bunlar da faktör tabi

Ben de sizin gibi ailemle yaşıyorum:) ne yazık ki babam da ara sıra para vermesine rağmen 2000 liram hiç bankada olmadı :(

Her ay 300 ü buluyor harcamam dışarı falan çok çıkmıyorum hem oğlum küçük hem de hamileyim çıkarsam gezmeye falan 500 ü buluyo.. çalışmıyorum..

Maşallah ALLAH çocuklarınızla birlikte uzun bir ömür nasip etsin :anne: benim oğlum olsa kendime hiç harcamam hep ona harcarım gibi geliyor inşallah ALLAH bir gün bana da nasip eder:KK36:

Ben de sizin gibi ailemle yaşıyorum:) ne yazık ki babam da ara sıra para vermesine rağmen 2000 liram hiç bankada olmadı :KK43:
aldığın maaşa da bağlı tabi ki. ama çeyiz alma kesinlikle ne zaman evleneceğin bile belli değil alırsın paran olduktan sonra. şahsen ben düğün falan yapmak istemiyorum, erkek arkadaşım da benimle aynı düşüncede. dayatılmış geleneklere karşı çıkıyoruz :D birikimimizle beraber bir şeyler yaparız diyoruz daha mantıklı. tamam masraf illa ki olucak harcıcaz ama birçoğu kenarda kalıcak yine. mesela ilk hedefimiz isviçre ve norveç gezisi :) akrabalar “aa ne güzel düğün” diyecekler diye de bu hayalimden vazgeçemem.

Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
Bu konu maddiyatla alakalıdır. Kimisi 100 tl harcar yetiremez, kimisi 10000tl harcar dokunmaz.

Bence düzenli kullanmanız gerekenleri stok yapmak yerine, indirimleri takip ederek kısıntı yapabilirsiniz.
Saç ve cilt bakımını evde yaparak ekonomik davranabilirsiniz.
Kıyafetlerinizi gerçekten ihtiyacınız olduğunda ya da güzel bir indirim bulduğunuzda alabilirsiniz. (sezon sonu ciddi indirimler olabiliyor)
Kuaföre bir şey diyemem. Ben sağlık açısından sorunlu bir saç yapım olduğundan dolayı bitkisel boya ile evde boyuyorum (güvenilir kuaför bulmak zor bitkisel diyerek parabenli boyayı sürebilir 10 katı fiyata)
Makyajı iş hayatını bıraktığım gün bıraktım. Şimdi sadece bir göz kalemi bir de hafif ruj. Yaşasın Ege :KK49:

Çeyiz almak yerine ona harcayacağınız para ile altın alıp bir köşeye atabilirsiniz. Böylece zamanı geldiğinde hem birikiminiz olur hem de o günün trend'i ne ise ondan almış olursunuz, aklınız kalmaz.

ortada bi söz nişan yoksa çeyiz almak çok saçma. belki 5 sene sonra evleneceksin.

bunlar haklı ama aşırıya kaçmamak lazım.

Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför

kuaföre altı ayda bir gidip 20-30 liraya saç kestiriyorum. başka masrafım yok.
saçıma ve cildime özellikle bişey kullanmıyorum. niveanın 20 liralık nemlendiricisi var. onu kullanıyorum sadece.
makyaja da belli tutar ayırmıyorum. far, rimel, eyeliner vs bunlar zaten çok giden şeyler. değişiklik olsun diye ayda 100-200 liralık bişey alıyorumdur belki. bazen hiç.
kıyafet; eskiden buna çok harcardım. her ay bir iki parça bişey alırdım. ayda bir ayakkabı aldığım dönemler de oldu. belli olmuyor yani bazen 100 bazen 500.
yemeğe de çok harcıyorum ben. güzel yemek yemeyi severim, dışarda yemeyi de severim. kıyafetten daha fazla yemeğe harcıyorumdur muhtemelen.

bu tamamen maaşla ve yaşayışla alakalı aslında. maaş az ise yarı yarıya makbuldur. 2bin alıyorsan yarısı birikim yarısı kendine. 3bin alıyorsan birikimi biraz artırabilirsin. 1750 birikim 1250 kendine gibi.

Doğum kilolarımı veremedim diyet yapıyorum aylardır bir iki parça hariç kıyafet almadım , iki ufak çocuğum var dışarı çok çıkamıyorum makyaj malzemelerim tükenmiyor onları da tarihi geçtikçe veya bittikçe yeniliyorum, parfüm deodorant onları da bittikçe alırım , saçımı çocuklardan fırsat bulup boyatamıyorum derken neredeyse bedavaya yaşıyorum :oops::oops:

Çeyiz falan almayın. Her geçen gün güncelleniyor o ürünler. Hem de niye alasınız yani. Müstakbel eşinizle ortak zevkinizie göre seçersiniz.
Benim için İnternet alışverişi boş zaman değerlendirmek için bir sebep olmuştu. Kendimi kaybedip çılgınca alıyordum. Ama sonu yok. O kadar kıyafet de giyilmiyor zaten. Artık biraz daha dikkatli harcayıp, biriktirdiklerimle yeni yerler görmek istiyorum. Bu da bir yatırım en güzelinden hem de.

Back
X