KENDİNİ SEVMEK

Kendini sevmek bence sadece fiziksel özelliklerle ilgili olmamalıdır. Aynaya baktığında kendine gülümseyebiliyorsan arkanda kimse olmadığı halde kendini güçlü hissedebiliyorsan yeri geldiğinde kendi kendine yetip kendinle dertleşebiliyorsan kendini sevebilirsin bunlar yeterli sebepler. En azından benim için öyle 💖

Kişi kendini nasıl sever. Yada siz kendinizi sevebildiniz mi? Bunu kendinizde nasıl farkettiniz ve nasıl sevdiniz.
Ben kendimi çok beğenir ve çok severim yanlış anlaşılma olmasın dış görünüş olarak değil.Kendi özelliklerimi eksiklerimi ve güçlü yönlerimin farkındayım.Öncelikle özgüvenimi düşüren konuların üzerine gittim.Benim derdim insanların düşünceleri değil önce kendi düşüncemde her zaman.Önce kendimi kendime kanıtladım özgüvenimi düşüren konuda.Şimdi kusurlarımla kendimi seviyorum kimse dört dörtlük olamaz.Hepimiz bambaşka kişilik özellikleriyle bambaşka insanlarız.
Eksik olarak ya da özgüveninizi düşüren konularda kendinizi kendinize kanıtlamak için çaba gösterip üzerine gidebilirsiniz 🌸

Hatalarımı kabul ederek , dış görünüşümü beğenerek, bana zarar veren insanlardan uzak durarak

canımın istediği her şeyi yaparak,
istemediğim hiç bir şeyi yapmayarak

Kimin hakkımda ne düşündüğünü umursamayarak

Bunları yapıyorsan değerlisin ve kendini seviyorsundur.

Kişi kendini nasıl severin cevabı şu: Allah'ın seni nasıl yarattığı ve ne donatılar yüklediğini olduğu gibi kabul ederek. Eksiklerinin farkında olup kendini geliştirerek, öğrenerek, sorarak, deneyerek her gün bir adım ileri giderek. İyinin, iyiliğin ve doğruluğun peşinde bir hayat tarzı tutturarak. Yani kendi yolunun yolcusu olarak olduğu kadar işte. Zorlamaya ve kahramanlığa soyunmadan sükunet içerisinde toksik insanlardan uzak durarak.

X