• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini sevip kabullenebilmek....

yarimelma

ASK nerde BEN orada
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.440
2
66
Avusturya
Kendini sevip oldugu gibi kabullenmenin yollari-sirlari nelerdir?
Yani bu ister görünüsle alakali olsun,hani deriz ya aman böyle olsam,söyle olsam,ister karakter olsun,mesela zayif noktalari insanin düsünceleri ile ilgili.
Zayif noktalarini güclendirebilmek beyninde.

Ben hayata teslim olmaktan başka çare olmadığını öğrendim mesela.

İstemediğim birşeyi istesemde oldurmadığımı,hayatın gidişatına teslim olmaktan başka

çare olmadığını öğrendim.

Negatif yönlerimizi,istemediğim huylarımı (çabuk alev alıp çabuk sönmek gibi)

İstiyorum ama asla önüne geçemiyorum mesela..

En iyisi kendimi olduğum gibi kabul etmek.

Hayata gülmekten başka çare yok.

Her üzüldüğünde bir çocuk gibi üzülüp,ağlamanın,depresyona girip çıkmanın hiç birşeye nane faydası olmadığını öğrendim.

Bunların yarısını ergenlik çağımda,yarısınıda evlendiğim günden itibaren öğrendim.

Ağlasakta,zırlasakta malesef sırtımızı sıvazlayan annemiz,eşimiz kardeşimiz..İnsan herşeyi beyninde bitirmedikten sonra malesef o sırtımızı sıvazlayan muhteşem pamuk eller pek işe yaramıyor..

Her olumsuzluğa, her yere düştüğümüzde kalkmaya alışmaktan başka çare yok..
Beğenmediğimiz her huyumuzu tabiki düzeltmeye çalışalım,kendimizi geliştirelim..
ama olmuyorsada bırakalım dağınık kalsın arkadaşım..

not:Biraz ordan biraz burdan ortaya karışık anlattığımı farkındayım.İçimden böylesi geldi:)
Azıcık anlatabildimse ne mutlu..:68:

İstemediğim birşeyi istesemde oldurmadığımı,hayatın gidişatına teslim olmaktan başka

Her üzüldüğünde bir çocuk gibi üzülüp,ağlamanın,depresyona girip çıkmanın hiç birşeye nane faydası olmadığını öğrendim.

Bunların yarısını ergenlik çağımda,yarısınıda evlendiğim günden itibaren öğrendim.

Ağlasakta,zırlasakta malesef sırtımızı sıvazlayan annemiz,eşimiz kardeşimiz..İnsan herşeyi beyninde bitirmedikten sonra malesef o sırtımızı sıvazlayan muhteşem pamuk eller pek işe yaramıyor..

Beğenmediğimiz her huyumuzu tabiki düzeltmeye çalışalım,kendimizi geliştirelim..

not:Biraz ordan biraz burdan ortaya karışık anlattığımı farkındayım.İçimden böylesi geldi:)

Olsun arkadasim,sen oldugun gibi davranip icinden nasil gelmisse yazmissin:71:

bende canım 33 yaşındayım ve sevmediğim huyum haksızlığa uğradığımda yada bana bir saygısızlık yapıldığında çok fazla tepki verirdim şu an bunu aştım diyebilirim
kendime engel oluyorum çünki sonuç daha kötü oluyor
eşimle tartışma yaşamıyorum ufak tefek şeyler:nazar:
eskiden sabırsızdım sesimi yükseltirdim tartışmayı uzatmak kendini ispat etmeye çalışmak eşinide kendinide üzmekten başka bir şey değil
hayatta sırtımı sıvazlayan kimsem olmadı ailem şevkat konusunda ketumdur
onedenle problemlerle yanlız başa çıkmayı öğrendim
insanlardan fazla şey beklemiyorum artık eskiden çok beklerdim ilgi alaka örn..kimse değişmiyor bunu kabul etmeliyiz...

bende canım 33 yaşındayım ve sevmediğim huyum haksızlığa uğradığımda yada bana bir saygısızlık yapıldığında çok fazla tepki verirdim şu an bunu aştım diyebilirim
kendime engel oluyorum çünki sonuç daha kötü oluyor
eşimle tartışma yaşamıyorum ufak tefek şeyler:nazar:
eskiden sabırsızdım sesimi yükseltirdim tartışmayı uzatmak kendini ispat etmeye çalışmak eşinide kendinide üzmekten başka bir şey değil
hayatta sırtımı sıvazlayan kimsem olmadı ailem şevkat konusunda ketumdur
onedenle problemlerle yanlız başa çıkmayı öğrendim
insanlardan fazla şey beklemiyorum artık eskiden çok beklerdim ilgi alaka örn..kimse değişmiyor bunu kabul etmeliyiz...

Bu huyumuz benziyor muş birbirine:)
Umarım bende sizin yaşınıza geldiğimde bunu atlatmış olurum.
Yaşın vermiş olduğu toyluk en önemli etken bunu biliyorum ve kendime hakim olmayı sabırsızlıkla bekliyorum.Şu anda iki bileğimde kelepçeli bu konuda..Geçemiyorum önüne ne yapayım.
Bu huyum hayata karşı her konuda geçerli aslında..Eşim ile ilgisi yok diyebilirim.
Dediğim gibi ergenlik çağımda da savaşıyordum bununla malesef..Neyse umarım aşarım bende sizin gibi:)

Bu huyumuz benziyor muş birbirine:)
Umarım bende sizin yaşınıza geldiğimde bunu atlatmış olurum.
Yaşın vermiş olduğu toyluk en önemli etken bunu biliyorum ve kendime hakim olmayı sabırsızlıkla bekliyorum.Şu anda iki bileğimde kelepçeli bu konuda..Geçemiyorum önüne ne yapayım.
Bu huyum hayata karşı her konuda geçerli aslında..Eşim ile ilgisi yok diyebilirim.
Dediğim gibi ergenlik çağımda da savaşıyordum bununla malesef..Neyse umarım aşarım bende sizin gibi:)
aslında politik olamayan insanların başına geliyor
ya neden bir başkası için sinirlenelim ki o kişi değermi sinilerimizi bozduğumuza ben birkaç tartışma yaşadım hep ben zararlı çıktım
haklıyken haksız pozisyona düşüyosun benim alt komşum mesela karşısındakine ters birşey söyliycek dimi onu bir cümle içinde kullanırkendirek değilde dolaylı yollardan söyler sen sonradan çakarsın
baktım bunlar böyle yapıyo bende aynı şekilde davranıyorum artık soğukkanlı söylüyorum herşeyi tartışmadan
anlaşamadığım kişilerle az görüşüyorum hiç görüşmeyede bilirsin
hayatta en çok kendimize değer vermeliyiz zaten biz kendimize değer vermezsek kimse bize değer vermezki günümü nasıl güzel geçirebilirim diye düşünüyorum böyle kızlar karışık oldu

aslında politik olamayan insanların başına geliyor
ya neden bir başkası için sinirlenelim ki o kişi değermi sinilerimizi bozduğumuza ben birkaç tartışma yaşadım hep ben zararlı çıktım
haklıyken haksız pozisyona düşüyosun benim alt komşum mesela karşısındakine ters birşey söyliycek dimi onu bir cümle içinde kullanırkendirek değilde dolaylı yollardan söyler sen sonradan çakarsın
baktım bunlar böyle yapıyo bende aynı şekilde davranıyorum artık soğukkanlı söylüyorum herşeyi tartışmadan
anlaşamadığım kişilerle az görüşüyorum hiç görüşmeyede bilirsin
hayatta en çok kendimize değer vermeliyiz zaten biz kendimize değer vermezsek kimse bize değer vermezki günümü nasıl güzel geçirebilirim diye düşünüyorum böyle kızlar karışık oldu

O kadar doğru ki mesajınız..

Annem hep der kızım;politik ol biraz diye..

Ben politik değilim evet!:)

Şaftım atmaya görsün..ne yapayım bende böyleyim:15:

Hiç kimse tam değildir, mükemmel değildir.
Sanırım orasını burasını en fazla değiştirmek isteyen kişi benimdir.
Memnun olmadığım çok yerim var.
Ama bu demek değil ki ben çirkinim. Hatta o çok değiştirmek istediğim yerlerimi bile güzel bulacak bir yanlarını bulurum.
Ya da diyelim burnunu mu sorun yapıyor insan, ama gözlerim de çok güzel diyebilmeli.
Mutlaka güzellikler saklıdır insanda. Kiminin saçı, kiminin kaşı, kiminin mimikleri, kiminin ses tonu, elbet bir şeyiyle ışık yayar etrafa. Mühim olan herşeyinizle kendinizi sevmek, çirkinliklerinizle dahi.
Eğer durum çok vahimse diyelim 150 kiloyuz, ve bu bizi mutsuz ediyor önce bunu değiştirmeliyiz.
Ama değiştiremeyeceğimiz bir durumsa bence kabullenmeliyiz.
spora, bakıma, süse, püse evet. çünkü bir kadını en iyi hissettiren şeyler bunlar bana göre. o zaman görünüşümü umursamayıp sadece kendim olabiliyorum. ancak her daim böyle olamaz insan, yeri gelir en paspal haliyle dolanır o zaman da kendine güvenebilmek mühim olan.

ya ben konuyu biraz yanlış anlamışım sanırım kusuruma bakmayın:)
uyku sersemi öyle saçmalayasım gelmiş. neyse ben yatayım en iyisi iyi geceler herkese:)

Ama birde süsleyerek degistiremedigimiz yanlar varsa ve bunlari kabullenmek cok zor geliyorsa?
canım kabullenirsinde daha o yönlerin yüzünden çok çekmemişsindir
ben artık bazı şeylerimde bıktığım için ve bana zararlı olduğu için ciddi derecede değişmeye gayrat ediyorum allahın izni ile....

o yönlerini değil güzel yönlerini daha çok düşüneceksin o zaman
zaten ancak böyle yaparsan kabullenebilirsin

Kendini sevip kabullenmek çok önemli fakat 'ben buyum' derken eleştiriye,değişime kapalı olmama konusundaki ince çizgiyi farketmek lazım.

Yani X kişiye göre farklı Y kişiye göre farklı davranmak zorunda olmamalıyız tabi,ya da Y kişinin güzel bir yönünü gördüysek hemen bizde olmadığını farkedince acımasız eleştiri yapmamak lazım kendimize.
Ama 'nasıl daha iyi olabilirim,nasıl gelişebilirim,beni üzen yönler neler,hayatı bana zorlaştıran-ilişkilerimi yıpratan neler ve bunları doğru yöne nasıl kaydırabilirim, diyebilmek gerekir. Başta kendi mutluluğumuz için şart.

Kendime gelecek olursam, çok barışık değilim. Elimden dilimden başkasına gerçekten zarar gelmemiştir-gelmez de. Ama iyi olmak yetmiyor sanki, kendimde atmak istediğim, başkasını iyi yapan ama bana zarar veren huylarım var :( Başkasının hatasını üzülmesin,kendini kötü hissetmesin diye fazla empati yaparak ,haketse de kırıcı sözler diyemiyorum. Bazen kendimi haksızlık karşısında iyi savunamıyorum(bazen de aksine çok iyi savunuyorum)
Benden güzel birini görünce özgüven eksikliği yaşıyorum, fakat hemen ardından 'güzellik dış görünüşle sınırlı değil ki, hem öyle de olsa ,onun yüzü güzelse benim fiziğim güzeldir falan diyorum. Doğru ne yanlış ne farkındayım ama uygulama-içselleştirme noktasında zayıfım kimi zaman.

Bir başkasının fikri çok etkileyebiliyor. Benim düşünceme zıt bir fikir varsa onu sonuna dek savunmak yerine acabalara düşüyorum. Yırtık bir karakter olmayı asla istemedim-istemem de. Fakat bu hayat çok iyi olmayı kaldırmıyor. Bu liste böyle uzar gider...

ya ben konuyu biraz yanlış anlamışım sanırım kusuruma bakmayın:)
uyku sersemi öyle saçmalayasım gelmiş. neyse ben yatayım en iyisi iyi geceler herkese:)

Valla arkadaşım çok güzel yazmışsın aslında..

Bende geç vakitte yapmıştım bu konuya yorum..

Okuduğumda bende biraz terelli bir mesaj olduğunu düşünüp uykuya bağlamıştım:27:

Aslında biraz dikkat edersek,konu sahibinin konuyu açarken yazdığı mesaj sadece bir konuya odaklı değil ve bu kafa karıştırıyor.

Bir yer için yorum yapıyorsun ama sonunda farklı yere çekilmiş gibi geliyor insana konu mesajı:)

Bence içimizden geldiği gibi yorum yapalım bu konuya olsun bitsin:61:

Valla arkadaşım çok güzel yazmışsın aslında..

Bende geç vakitte yapmıştım bu konuya yorum..

Okuduğumda bende biraz terelli bir mesaj olduğunu düşünüp uykuya bağlamıştım:27:

Aslında biraz dikkat edersek,konu sahibinin konuyu açarken yazdığı mesaj sadece bir konuya odaklı değil ve bu kafa karıştırıyor.

Bir yer için yorum yapıyorsun ama sonunda farklı yere çekilmiş gibi geliyor insana konu mesajı:)

Bence içimizden geldiği gibi yorum yapalım bu konuya olsun bitsin:61:

evet ben daha manevi bişey sandım mesajı attıktan sonra ama doğru yönde konuşmuşum meğerse konu sahibi söyleyince memnun oldum en azından belki yararlı olmuşumdur diye.
ben birşey fark ettim bu arada, kendimden güzel birçok arkadaşım var. evet ben de çok güzelim, ama o an ortamdaki en güzel bazen olabilirim bazen olamam ama bu demek değildir ki kendimi kötü hissetmeliyim. inanın birkaç arkadaşım var çok da iyi niyetlidirler, o kadar da güzeller ki baktıkça içim açılır konuşurken rahatlarım içten de oldukları için şenlenirim. ama güzel olmasalar dahi burnu havalarda olan arkadaşlarım da var onlarla konuşurken de rahatsız olurum, sanki gözüne sokmaya çalışıyorlar gibi gelir bi özelliklerini. mesela sevgilisini arkadaşlarından kıskanan kızları da anlamam, tanımadığıon biri olsa anlarım da. aman konuyu yine çok dağıttım ben bu başlığa nasıl yazıcağımı şaşırdım galiba :) sözün özü bence dış görünüşe özen gösterilmeli, önce kendiniz için. saçımı yaptığımda topuklu ayakkabımı giyip yakışan kıyafetlerimi giydiğimde hafif bir makyaj bir de tebessümümü giydiğimde yüzüme hiç bişey benim moralimi bozamaz hiç kimseyi de kıskanmam:) hatta tavsiyem bunu bir süre devam ettirin o güven duygusuna alıştığınızda üstünüzde eşofman sıfır makyajla dışarı çıktığınızda dahi kendinizi güzel hissetmeye devam ediyorsunuz, işin ilginci siz öyle hissetmeye devam ettiğiniz için insanlar da sizi güzel görmeye devam ediyor:) (heh bağladım galiba konuyu:p)

Canım o baktıkça içinizin açıldığı insanlar kompleksiz insanlar.

Diğer insanlarda beğenmedikleri yönleri nasıl kapatabilirim sevdasında oldukları için,
karşısındaki insanlara negatif enerji yolluyorlar ve böylece siz kendiniizi diken üstünde görüyorsunuz..Bu arada boşver arkadaşım bırakalım dağınık kalsın bu konu:)

Mesela neler?sakincasi yoksa aciklamanin.
tabiki yok örneğin çevremden biri beni bir kaç defa kırdı 3-4 diyelim sözleriyle bende hiçilk başta ikaz etmezdim sesiz dururum olabilir derdim sonra tekrarladığı zaman gayet kırıcı bir şekilde tersliyorum ozaman sinirlenmiş oluyorum
sonra kendi kendime kaldığımda ne gerek vardı diyorum
ama mantıklısı patavatsız insanlarla az görüşüp yüz vermemek yüz göz olmamak sınırı çizmek...:6:

Ama birde süsleyerek degistiremedigimiz yanlar varsa ve bunlari kabullenmek cok zor geliyorsa?
arkadaşım sen kendinde beğenmediğin şeyleri sakıncası yoksa açıkça yazarsan daha faydalı oluruz belki değiştirebileceyin şeylerdir...

Back