- 6 Temmuz 2014
- 399
- 74
- 48
- Konu Sahibi aysunkndmr
-
Sevgiliniz varmi ya da esiniz?Başlıkta belirttiğim insanı olabilmek için çok uğraşıyorum çok istiyorum ama olmuyor. Önceliğim hep başkaları. Kendi kendime plan yapamıyorum, belki arkadaşlarım plan yapar da katılamam diye. Telefon elimden düşmüyor, biri mesaj atar da farketmem ya da bir olayı kaçırırım diye. Bir sıkıntım olduğu zaman açık seçik anlatırım çekinmem. Hissettiğim her detayı yazarım. Bunu benden başka yapan Yok çok sonra farkettim. Hep başkalarının planlarına hazırım, başkalarının sorularına evet cevabım. Onların sorunlarına kafa yorarım ama kimse benim ruh halimi farketmez bile, farketse de bir iki teselliyle geçiştirir.
Ben sadece kendime bağlı olmak istiyorum, kendime yetebilmek kaliteli vakit geçirebilmek ve bundan zevk almak istiyorum. Bunları yaparken başkalarını merak etmek istemiyorum.
Bunu başaranlarınız var mı aranızda, varsa küçük tavsiyelerinize nasıl bu noktaya geldiğinizde ilgili fikirlere açığım.
Bu sonradan olabilen bir şey midir bilmiyorum,
Ben hep kendime yettim,hep yalnızdım ve yalnızlığımı da çok seviyorum,
Kendi kendime planım hep vardır,başkasının istediğinde değil,ihtiyacında yanında olmayı tercih ederim.
Insanlardan darbe yiye yiye basarmaya baslarsin. Bunun ozel bi formulu yok yani kisisel gelisim kitaplari okuyabilirsin ama kendi beyninde halletmelisin
Sevgiliniz varmi ya da esiniz?
İnsan yaşadıklarıyla şekillenir diyorum.
Uzun yıllar yalnız yaşadım,yalnız hastaneye gittim,yalnız ağladım,yalnız güldüm,yoklukta da varlıkta da yalnızdım.
Mecburdum yani sadece kendime yetmeye.
Şimdilerde bu minicik dünyamda sadece kocam var.
Dışarıda olanlar gerçekten de dışarıda...
Bence de bununla ilgili,umarım iyi bir insan cikar karsiniza,sonrasi malum...Yok:) aslında ben de bununla ilgili olduğunu düşünüyorum ama kısmet işte olmayınca olmuyor.
Olmasın zaten,Başkalarına hayır dediğimde ilişkimiz eskisi gibi olmayacak diye korkuyorum.
Başlıktaki insan benim
Aman be kız senin de işin başkaları olmuş boşveeeeerr senden değerlisi yok öyle düşün. Nerde çokluk orda mokluk hem aynı insanlardan sıkılmıyor musunuz ya?
Bunu başarmanın sırrı yok küçüklükten beri ayrık otuyum farklı olunca aynılarla takılmaya takılmaya yalnız kaldım derken kendime yettim işte
Iç sesinizi çok kıymetli bir arkadaşmış gibi düşünün o halde. Isteklerine kulak verin.İnsanlardan darbe yemişliğim çok. Ama güçleneceğime zayıfladım. Eskiden daha çok kendime güvenirken daha çok başkalarına yaslandım ve istedikleri biri gibi oldum beni üzmesinler diye.
Bence bu söylediğinizin ortasını bulabilmek önemli. Yani hem yeri geldiğinde sosyal olmak yeri geldiğinde de kendinle kaliteli vakit geçirebilmek lazım.
Sen aşırı ucundaysan kefenin kitap okumayla ve onları sevmekle başlayabilirsin. Belki bir evcil hayvan edinebilirsin. Bunlar seni disaridan bir nebze koparır. Bir sporla uğraşıp her gün yürüyüşe çıkabilirsin . Film izleyebilirsin. En önemlisi de bu planlarını yaparken gelen teklifleri arada bir reddedebilirsin. Başlangıç için yeterli olur :)
Olmasın zaten,
Onlar adı üstünde başkaları,
Can dostunuz güzel insan değil yani,
Öyle samimi olmayan insanın hayatında yeri ne ki?
İyi de can dost kavramının ne olduğunda sıkıntı yaşıyorsunuz demek,Aslında bu söylediklerim en çok can dostlarım için geçerli. Hiçbir insan mükemmel değil ben fazla duyarlıyım onlardan da öyle olmasını bekliyorum ama olmuyor işte.
Iç sesinizi çok kıymetli bir arkadaşmış gibi düşünün o halde. Isteklerine kulak verin.
İyi de bu senin kendi elinde olan bir olay.Bu düşüncelerle beni yıllardır yalnız bıraktıklarına rağmen bana yapılanları sindirememiş olmama rağmen ısrarla onlara iyi gözle bakmaya ve yapışmaya devam ediyorum. Kendime saygımı yitiriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?