- 6 Temmuz 2014
- 399
- 74
- 48
- Konu Sahibi aysunkndmr
-
İyi de can dost kavramının ne olduğunda sıkıntı yaşıyorsunuz demek,
İyi kötü günü bilemeyen insan dost falan olamaz ki,olmamalı.
Bende bi aralar böyleydim. Sonra sık sık kütüphaneye gitmeye başladım vekişisel gelişm kitapları okudum (zamanimizi nasil kullanmaliyiz,nasil hayir diyebiliriz vs).
Bazen zorlansamda, eşim ilgilenmem gereken bir evim ve bir bucuk yasinda oglum olmasina ragmen eskisi gibi bende kendimi harcamiyorum kimse için koşturmuyorum.
Haftada bir veya 10günde bir görüstuğum cocuklu insanlar var.. 2-3 kişi hergün biriyle plan yapıyoruz insana yetiyor da.
Biraz kendinizi geri cekin, sizi özleyen zaten msj atar o zamanda kimin icin vakit ayirmanin degip degmedigini anlarsiniz
Birbirimize biraz benziyoruz,arkadaş olalımBaşlıkta belirttiğim insanı olabilmek için çok uğraşıyorum çok istiyorum ama olmuyor. Önceliğim hep başkaları. Kendi kendime plan yapamıyorum, belki arkadaşlarım plan yapar da katılamam diye. Telefon elimden düşmüyor, biri mesaj atar da farketmem ya da bir olayı kaçırırım diye. Bir sıkıntım olduğu zaman açık seçik anlatırım çekinmem. Hissettiğim her detayı yazarım. Bunu benden başka yapan Yok çok sonra farkettim. Hep başkalarının planlarına hazırım, başkalarının sorularına evet cevabım. Onların sorunlarına kafa yorarım ama kimse benim ruh halimi farketmez bile, farketse de bir iki teselliyle geçiştirir.
Ben sadece kendime bağlı olmak istiyorum, kendime yetebilmek kaliteli vakit geçirebilmek ve bundan zevk almak istiyorum. Bunları yaparken başkalarını merak etmek istemiyorum.
Bunu başaranlarınız var mı aranızda, varsa küçük tavsiyelerinize nasıl bu noktaya geldiğinizde ilgili fikirlere açığım.
Birbirimize biraz benziyoruz,arkadaş olalım
Özgüven, özsaygı, özsevgi eksikliği bence.
Hobi edinin, sizi siz yapan şeyler edinin, karakterinizi geliştirin, vs.
Ve unutmayın ki kendine saygı duymayana kimse saygı duymaz.
Ben bunu genclikten yetiskinlige gecis yaptigim yillardan ve yalniz yasamaya basladigim zaman yapabildim.Hala da oyleyim.Tek basima plan yapar,disarida gezer,eglenir kendime yetebiliyorum.Bu demek degil herseyi yalniz yapiyorum.Ev arkadasim asla boyle degil mesela.Alisverise asla yalniz cikmaz.Ben ise kimseyi ayak bagi yapmam kendime.
Çok üzücü bir durum niye böyle oldun ki kimsenin istediği gibi biri olmak zorunda değilsin kendin olmalısın zaten dogrusuda bu psikologla gorussene hayır demeyi öğrenmek içinİnsanlardan darbe yemişliğim çok. Ama güçleneceğime zayıfladım. Eskiden daha çok kendime güvenirken daha çok başkalarına yaslandım ve istedikleri biri gibi oldum beni üzmesinler diye.
Kaç yaşındasın okul varmı neyle meşgulsunAslında bunların hepsini denemişliğim var hala deniyorum:) ama ben bunları yaparken benden habersiz plan yapılırsa diye bi türlü odaklanamıyoum gözüm hep telefonda
Seni ii anlıyorum ben de bir aralar bu psikolojideydim hayır diyemiyordum kendi yolumu çizemiyordum bir türlü ard arda aldığım darbelerden sonra kabuğuma çekildim basta ne yapacagimi bilemedim meğer başkalarına bağlı hayatin olunca kendi başına nasıl hareket edecegi bilmiyormussun tabi sonra yavaş yavaş öğreniyorsun su an çok mutluyum derdim yokken bile arkadaşların dertleriyle dertlenirdim hem zihnimi hemde kendimi yorardım hayatta en güzel şeyin kendi hayatini yasamak oldugu gördüm sana tavsiyem hayatına seyirci olma her anını yaşa
Kaç yaşındasın okul varmı neyle meşgulsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?