• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendine Yetebilen İnsan

İyi de can dost kavramının ne olduğunda sıkıntı yaşıyorsunuz demek,
İyi kötü günü bilemeyen insan dost falan olamaz ki,olmamalı.

Yok ben yanlış ifade ettim. Aslında bir dostta olması gereken özelliklere sahipler ama ben fazla ayrıntıcıyım. Onlarınki sağlıklı olanı beni önemsedikleri kadar kendilerini de önemsiyorlar ama ben en çok onları.

Bende bi aralar böyleydim. Sonra sık sık kütüphaneye gitmeye başladım vekişisel gelişm kitapları okudum (zamanimizi nasil kullanmaliyiz,nasil hayir diyebiliriz vs).
Bazen zorlansamda, eşim ilgilenmem gereken bir evim ve bir bucuk yasinda oglum olmasina ragmen eskisi gibi bende kendimi harcamiyorum kimse için koşturmuyorum.

Haftada bir veya 10günde bir görüstuğum cocuklu insanlar var.. 2-3 kişi hergün biriyle plan yapıyoruz insana yetiyor da.

Biraz kendinizi geri cekin, sizi özleyen zaten msj atar o zamanda kimin icin vakit ayirmanin degip degmedigini anlarsiniz

Bende bi aralar böyleydim. Sonra sık sık kütüphaneye gitmeye başladım vekişisel gelişm kitapları okudum (zamanimizi nasil kullanmaliyiz,nasil hayir diyebiliriz vs).
Bazen zorlansamda, eşim ilgilenmem gereken bir evim ve bir bucuk yasinda oglum olmasina ragmen eskisi gibi bende kendimi harcamiyorum kimse için koşturmuyorum.

Haftada bir veya 10günde bir görüstuğum cocuklu insanlar var.. 2-3 kişi hergün biriyle plan yapıyoruz insana yetiyor da.

Biraz kendinizi geri cekin, sizi özleyen zaten msj atar o zamanda kimin icin vakit ayirmanin degip degmedigini anlarsiniz

Teşekkür ederim. Deneyeceğim :)

ben hep kendime yettiğimi düşünürüm gereksiz insan kalabalığındansa
tek başıma kahve içip sağı solu izlemeyi yeğlerim bana da insanlar çok yapay geliyor
kimse kimseyi sevmiyor ama bir mıçmıçlık bir aşırı gösteriş merakı kesinlikle bana
göre olmayan şeyler. İşyerindeki organizasyonların hiç birisine katılmadım katılmamda
kendinize yetebilirsiniz hiç zor değil kimseye ihtiyacınız yok :kahve:

bunu farketmem ilkokul 1 de oldu . beni dıslayan iki kzı vardı bunlar kanki oldular beni aralarına almadılar aglayıp sızlanmıstım annneme.sonra desimki amannn salla beni seven gelsin kmseye kul köle olamam yagcılık yapamam. uyumluyumdur ama kendim önceliğim kendimdir.

seni önemsemeyeni sende önemseme.

bırak o telefonu insanlar bekadar gedakarsa sende öyle yap herkese hersey anlatılmaz yayılır gider ve kullnırlar

bide biryerden sonra mecburen kopuyırsun bazen yasadıklarından ders cıkartınca seni kullnfıklarını anladıysan ve zorlanıyorsan bırakmalısın istemiyorsan yapmamalısın

Başlıkta belirttiğim insanı olabilmek için çok uğraşıyorum çok istiyorum ama olmuyor. Önceliğim hep başkaları. Kendi kendime plan yapamıyorum, belki arkadaşlarım plan yapar da katılamam diye. Telefon elimden düşmüyor, biri mesaj atar da farketmem ya da bir olayı kaçırırım diye. Bir sıkıntım olduğu zaman açık seçik anlatırım çekinmem. Hissettiğim her detayı yazarım. Bunu benden başka yapan Yok çok sonra farkettim. Hep başkalarının planlarına hazırım, başkalarının sorularına evet cevabım. Onların sorunlarına kafa yorarım ama kimse benim ruh halimi farketmez bile, farketse de bir iki teselliyle geçiştirir.

Ben sadece kendime bağlı olmak istiyorum, kendime yetebilmek kaliteli vakit geçirebilmek ve bundan zevk almak istiyorum. Bunları yaparken başkalarını merak etmek istemiyorum.

Bunu başaranlarınız var mı aranızda, varsa küçük tavsiyelerinize nasıl bu noktaya geldiğinizde ilgili fikirlere açığım.
Birbirimize biraz benziyoruz,arkadaş olalım :KK71:

Özgüven, özsaygı, özsevgi eksikliği bence.
Hobi edinin, sizi siz yapan şeyler edinin, karakterinizi geliştirin, vs.
Ve unutmayın ki kendine saygı duymayana kimse saygı duymaz.

Ben bunu genclikten yetiskinlige gecis yaptigim yillardan ve yalniz yasamaya basladigim zaman yapabildim.Hala da oyleyim.Tek basima plan yapar,disarida gezer,eglenir kendime yetebiliyorum.Bu demek degil herseyi yalniz yapiyorum.Ev arkadasim asla boyle degil mesela.Alisverise asla yalniz cikmaz.Ben ise kimseyi ayak bagi yapmam kendime.

Seninkine benzer mi ama, bende beni de birsey yaparken cagirsinlar diye hep istemisimdir. Ama genelde hep planlari iki kisi hazirlayip bize sunarlardi.. bizim yaptığımız planlar begenilmezdi..
Şu yaz tatilinde de fark ettim ki arkadas dedigin dost dedigin kavram cok farkli ve ben onlara sahip değilim.
Benimle olsalar da sadece zaman gecirmekmis meger.. bi anda dışarıda birakabiliyorlsr insani..
O yüzden bence kendi hayatina oncelik ver, küçük küçük adımlar at.. bende oyle yapmaya calisiyorum. Bu sene de okula gitmeden once karar vericem ve kursa falan yazilcam. Kimse umrumda olmasin, gördüm ki ileride zaten yalniz kalicam. Yalnizliktan hic kurtulamicam :D

Özgüven, özsaygı, özsevgi eksikliği bence.
Hobi edinin, sizi siz yapan şeyler edinin, karakterinizi geliştirin, vs.
Ve unutmayın ki kendine saygı duymayana kimse saygı duymaz.

Bu eksiklikleri nasıl tamamlayacağım hakkında bi fikrim Yok. Uğraşıyorum ama olmuyor.

Ben bunu genclikten yetiskinlige gecis yaptigim yillardan ve yalniz yasamaya basladigim zaman yapabildim.Hala da oyleyim.Tek basima plan yapar,disarida gezer,eglenir kendime yetebiliyorum.Bu demek degil herseyi yalniz yapiyorum.Ev arkadasim asla boyle degil mesela.Alisverise asla yalniz cikmaz.Ben ise kimseyi ayak bagi yapmam kendime.

İhtiyaçlarımı karşılama konusunda ben de yalnızlıktan rahatsızlık duymam aksine kimseden yardım istemem mahçup olmamak için. Ama şu telefonu ne yaparsam yapayım bırakamıyorum. Herkes sevgilim var sanıyor hatta.

Seni ii anlıyorum ben de bir aralar bu psikolojideydim hayır diyemiyordum kendi yolumu çizemiyordum bir türlü ard arda aldığım darbelerden sonra kabuğuma çekildim basta ne yapacagimi bilemedim meğer başkalarına bağlı hayatin olunca kendi başına nasıl hareket edecegi bilmiyormussun tabi sonra yavaş yavaş öğreniyorsun su an çok mutluyum derdim yokken bile arkadaşların dertleriyle dertlenirdim hem zihnimi hemde kendimi yorardım hayatta en güzel şeyin kendi hayatini yasamak oldugu gördüm sana tavsiyem hayatına seyirci olma her anını yaşa

İnsanlardan darbe yemişliğim çok. Ama güçleneceğime zayıfladım. Eskiden daha çok kendime güvenirken daha çok başkalarına yaslandım ve istedikleri biri gibi oldum beni üzmesinler diye.
Çok üzücü bir durum niye böyle oldun ki kimsenin istediği gibi biri olmak zorunda değilsin kendin olmalısın zaten dogrusuda bu psikologla gorussene hayır demeyi öğrenmek için

Seni ii anlıyorum ben de bir aralar bu psikolojideydim hayır diyemiyordum kendi yolumu çizemiyordum bir türlü ard arda aldığım darbelerden sonra kabuğuma çekildim basta ne yapacagimi bilemedim meğer başkalarına bağlı hayatin olunca kendi başına nasıl hareket edecegi bilmiyormussun tabi sonra yavaş yavaş öğreniyorsun su an çok mutluyum derdim yokken bile arkadaşların dertleriyle dertlenirdim hem zihnimi hemde kendimi yorardım hayatta en güzel şeyin kendi hayatini yasamak oldugu gördüm sana tavsiyem hayatına seyirci olma her anını yaşa

İşte bunu başarabilmek istiyorum ben de . Bana yardımcı olur musunuz? Nasıl başardınız bunu?

Back
X