• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendine yakistirdigin bir isim bulmak ve onu kullanmak tuhafmi?

valla bana kalsa yeni bir soyisim de secicem, esiminkine alisamadim bir turlu, ama iyice corba olacak sonra.

Bence elif de guzel mihriban da, ama telaffuzu zor isimler cidden sikinti yaratiyor, ailenize de boyle anlatin.

Elifin telaffuzu kolay ama iste ailem anlamiyor. Bu arada sen su an yabanci roepnaam mi kullaniyorsun?

Mihriban cok güzel bi isim
Tam tersine elif ismini hiç sevmem mesela
Ama arkadaslarınıza göbek adımı artık kullanıyorum diye söylemenizde bi sakınca yok bence

Mihriban cok güzel bi isim
Tam tersine elif ismini hiç sevmem mesela
Ama arkadaslarınıza göbek adımı artık kullanıyorum diye söylemenizde bi sakınca yok bence
Neden elifi sevmiyorsun Bu arada mihribanin anlami guzel ama soyleneyisi guzel degil ve cok eski bir isim

Bu garip degil mutsuzsan neden olmasin?
Gecende bir uye de Derya olarak degistirdi ismini. Eski bir isim koymuslar hic sevmemis.
Cocuga isim verirken cok yonlu dusunmek gerek . Dede, nine mutlu olsun diye de konulabiliyor bazen eski isimler...

Bu garip degil mutsuzsan neden olmasin?
Gecende bir uye de Derya olarak degistirdi ismini. Eski bir isim koymuslar hic sevmemis.
Cocuga isim verirken cok yonlu dusunmek gerek . Dede, nine mutlu olsun diye de konulabiliyor bazen eski isimler...
Evet aynen oyle ama su anda yine kararsizlasiyorum elif ismi yerine daha guzel bir isim bulabilirdim ama artik bunu degistirsem tam garip olur. Isim zor

Yeni tanıştıklarına ismim mihriban elif ama elifi kullanıyorum dersin.
Sana mihriban diye seslenen olur ise en azından garip kaçmaz.

Neden elifi sevmiyorsun Bu arada mihribanin anlami guzel ama soyleneyisi guzel degil ve cok eski bir isim
Tanıdıgım üc bes elifte soguk gıcık tiplerdi
Tanımadıgım bi eliflede bikaç yıl önce aldatıldım
Bilemiyorum mihribanı yabancılar söylemesi zor olur tabi ama ben mihri der yinede kendi adımı kullanırdım tabi kullanmak istesem
Sen ismini sevmedigin icin kendi ismini secmen gayet normal göbek adın gibi düşün

Onlara nededin artik beni yeni ismimle seslenin mi dedin tepkileri nasil oldu mesela arkadaslarinin? Ben alisamazlar diye korkuyorum
Her mihriban dediklerinde düzelt bi süre sonra da elif diyene kadar dönüp bakma kimseye o şekilde alisiyorlar

Bence en doğal hakkın. Ben garip bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bende elif ismini pek sevmem, mihriban kulağa çok hoş geliyor, mihri diye kısaltınca da çok hoş. Çok gencsin güzel gelmeyebilir sana ama karakteristik bi isim bence ilerde anlarsın. Bende ünideyken değiştirdim ismimi ama benim durum farklıydı. Kimse kimlikteki ismimi bilmiyordu ve sorun oluyordu bende sildirip göbek adı denilen herkesin bildiği ismimi ekledim.

Mihriban cok guzel bir isim ama hollandada yasayan bir ailenin cekeceginiz zorluklari dusunerek isminizi koymasi gerekirdi
Biz bile turkiyede ( ben ve pek cok arkadasim) cocuklarimiz ileride yurtdisinda yasarsa rahat telefuz edilen isimleri olsun diye dusunerek koyduk isimlerini
Bence iyi yapmissiniz , herkesin kendi ismini secme ozgurlugu olabilmeli

Mihriban cok guzel bir isim ama hollandada yasayan bir ailenin cekeceginiz zorluklari dusunerek isminizi koymasi gerekirdi
Biz bile turkiyede ( ben ve pek cok arkadasim) cocuklarimiz ileride yurtdisinda yasarsa rahat telefuz edilen isimleri olsun diye dusunerek koyduk isimlerini
Bence iyi yapmissiniz , herkesin kendi ismini secme ozgurlugu olabilmeli
Ama su anda pismanim acaba baska bir isim mi secmeliydim elif guzelmi ki

Bende elif ismini pek sevmem, mihriban kulağa çok hoş geliyor, mihri diye kısaltınca da çok hoş. Çok gencsin güzel gelmeyebilir sana ama karakteristik bi isim bence ilerde anlarsın. Bende ünideyken değiştirdim ismimi ama benim durum farklıydı. Kimse kimlikteki ismimi bilmiyordu ve sorun oluyordu bende sildirip göbek adı denilen herkesin bildiği ismimi ekledim.
Ismimi hic bir zaman sevemedim cunku okulda vs dalga gecenler cok oldu bu yuzden ister istemez bende psikolojik olarak etkilendim ama su an eliften baska bir isim mi bulsaydim diye dusunuyorum ama artik gec kaldim

Elif ismini güzel dersek mi koyacaksın ki hoşuna gidiyormuş değiştirmişsin şimdi sanki o isimde de kararsız gibisin bence mihriban ismi çok güzel bi isim mihri diye kısaltınca çok daha güzel oluyor bence

Back