Bu sınavlara 6-7 kez giren tanıdıklarım var..Biraz dikkatli bakarsan kendi çevrende de bunları görebilirsin..
Şu sınavlara giren kişilerin 10 tanesinden en az 5'i girdiği sene kazanamıyor ki..
Ayrıca bir sınavın,senin kişiliğini belirlemesine asla müsade etmemelisin..Ne yani derslerin kötü diye neden en aşağılarda görüyorsun ki kendini..
Benimde okuldaki arkadaşlarımn bazılarının dersleri çok kötüydü..Ama sosyal çevresi çok iyidi..Ya da resim yeteneği vardı..Bazıları şiir yazardı..
Yani bir insanın her alanda başarısız olmasının mümkünatı yok...
Sen Kpss'ye mi hazırlanıyorsun merak ettim..?
Dışarıya çıkamama hastalığı bende de var:)
İnsanın evde oturdukça oturası gelir..Bu durum herkes için böyle olur..İnsan kendi evinin ruhunu yakalayabildiği zaman dışarı çıkmak işkence gibi gelir..
Lise dönemlerinde çok iyi arkadaşlık kuranlarda var,kuramayanlarda..Ama çevrende hiç arkadaşın olmadığını düşünüyorsan üniversteyi hayal et.Ordaki ortamı,arkadaş çevreni hayal et..Bu seni hem hırslandırır,hemde bulunduğun kötü durumdan soyutlandırır..
Hayatımda başaramadığım herşeyi kendime güvenememe bağlıyorum.Mesela liseye başladığım yıl hiç adam gibi ders çalışmıyordum.Sonraki yıl çalışmaya başladım ama istediğim gibi olmadı,yani birşeyler oturmadı.İpin ucu bir kaçtı bir daha tutamadım o yıl ve nasılsa çalışsamda yapamayacağim korkusu sardı beni.Bu korku hala devam ediyor geçmek bilmiyor,nasıl kurtulacağımı bilemiyorum.Kendim moralimi yüksek tutmak için hep çabalıyorum,annem ve babamda öyle.Ama neden kendime hiç güvenemiyorum.Artık kendimden nefret eder hale geldim.Huy olarak çoğu insandan iyiyim ama onlar kadar kendime güvenim yok.Seneye sınava gireceğim ve kendime güvenim sıfır.Kendimden hiç umutlu değilim.
Kendimi vasat öğrencilerden bile daha kötü hissediyorum.Aşağıların bile en aşağısı olarak çünkü bu düşünceler beynime kilitlenmiş artık.Ben son seneme girmişim çalışsam bu saatten sonra ne olacak diyorum.O kadar konu eksiği olan,çalışmayan ama üniversiteyi kazanmak isteyen aptal bir öğrenciyim.Kendimi zorlamama rağmen genede 4 saaten fazla çalışamıyorum günde ve bu gerçektende benim durumumda olan bir öğrenci için çok az.
Dışarıya çıkmak istemiyorum.Alışveriş yapmak istemiyorum.Zaten zor beğeniyorum beğendiğim hiçbir şey de üstüme olmuyor zaten.Yaşıtlarım çok güzeller ve ben onların yanında kendimi tarzan gibi hissediyorum.Hayatları o kadar renkli ki sadece ben mi böyle anormalim diye düşünüyorum.Kafası bomboş olan insanlar o kadar kaale alınırken ben kaale bile alınmıyorum.Zaten artık arkadaşlık falanda kurmak istemiyorum.Çünkü şu ana kadar yaptığım bütün arkadaşlıklardan hep ben zarar gördüm.Arkadaşlık demek fedakarlık demekti benim için,ama karşımdaki için öyle değildi.Hep alttan alan,sorun çıkmaması için uğraşan taraf ben oldum.Ve beni bu kadar keriz gören arkadaşımda hep beni kullandı.Ben 3 yıllık emek dedim,hemen kesip atamam dedim ama ben sabrettikçe o dahada azdı.Evet bende sabretmeyi bırakım ve arkadaşlığımı kestim.Bundan sonra bende sadece işim düştüğü zaman (çok bunaldığım sıkıldığım zamanlarda) çok samimi olmadan birkaç arkadaşla takılmaya karar verdim.
Ve artık insanların arasında boğuluyorum.İnsanların arasına çıkmak istemiyorum.Ben eskiden böyle bir insan değildim.Tamam o zamanda kendime güvenmezdim ama bu kadar sapıtmamıştım hiçbir zaman.Tanımadığım insanların arasına girince utanıyorum,çekiniyorum.Dershaneye yazıldım ama oraya bile ablamla gittim.Tek başıma ne kuaföre,ne alışverişe,ne de yolculuğa çıkabiliyorum.Hiçbir işimi kendim göremiyorum.İşte bu kadar aciz bir insanım.Basit işleri bile becerememekten korkuyorum.
Dershaneye yazıldım ama içimi kötü bir his kapladı çünkü yeni insanların arasına gireceğim ve girmek istemiyorum.İnsanların arasına girmek istemiyoruuuum.Dershaneye gitmek istiyorum çünkü denemelere gireceğim,eksiklerimi anlayacağım,hocalara soru soracağım,daha fazla öğrenme imkanım olacak.Ama o dershaneye gitmek istemiyorum çünkü geçen sene beni seven oğlanda o dershanede,onunla karşılaşmaktan çok korkuyorum ve inanın hiçbir sebep yok.Onu görmek bile istemiyorum çünkü ne zaman görsem heyecanlanıyorum.Aşık olduğumdan falanda değil huyum böyle en ufak şeyde ortalığı velveleye veriyorum.Bugün dershaneye gittiğimde herhalde bundan korktuğumdan mı nedir gene o oğlanla karşılaştım ve gene elim ayağıma dolaşacaktı ama kendimi sıktım ve pot kırmadım.Öteki odaya geçerken ,onun hocayla birlikte olduğu masanın yanından geçmek zorunda kaldım ve yanında bir arkadaşının sırıtışını gördüm ve bu bile moralimin bozulmasına,içimi kötü bir hissin kaplamasına neden oldu.Bir olay yüzünden o dershaneden soğudum.Evet bu çoooook saçma bir neden ama bu salak kafam bunu bile önemsiyor.
Ama en önemli şey şu:Nasılsa yapamayacaksın bu saatten sonra, boşuna uğraşma sesinin sona ermesi.Bu ses benim bütün gücümü tüketiyor.Daha 18 yaşında hayatımın nasılsa kararacağına kendimi öyle bir inandırmışım ki.Bu düşünceden kurtulup kendimi sadece derslere vermek istiyorum.Keşke bunu 3 yıl önce yapabilseydim o zaman bu sorunların hiçbirini yaşamamış olacaktım.Ama hala bir şeyler için geç değil.Şu anda bunları yazarken galiba rahatladım çünkühala geç kalmış sayılmam gibi bir cümle kurabildim.
Lütfen sizde bana elinizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışın.Sorunum belki size basit gelebilir ama benim hayatımdaki en büyük sorunum.
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Yardım eden arkadaşlar çok teşekkür ederim sizlere sağolun varolun.
senatekin sana ayrıca teşekkür ederim.Galiba ben biraz gelişme kaydettim.Çünkü artık haftanın 4 günü dershaneye gidiyorum.Evet insanların arasına girmek cidden iyi geldi bana.Ben liseye başladığım zamandan beri en fazla 2 kere arkadaşlarımla dışarıya çıkmışımdır.Dershaneye falanda hiç gitmeyince ve gezip tozmayınca iyice eve tıkılıp kalıp anormalleşmeye başlıyor insan.Ama şükür ki şimdi iyiyim.
Evet haklısın ben kendimi hissettiğim kadar berbat bir insan değilim.Mesela sınıfta şöyle bir olay olmuştu:Biz Fizik dersinde iken sınıfa bir arkadaş geç girmişti ve üstü ıslaktı.Hocada neden derse geç kaldın diye kızdı.O da arkadaşlarının onu ıslattığını ve oda ıslatınca olayın büyüdüğünü söyledi.Hocada "senden yüz bulamasalardı böyle birşeye kalkışamazlardı,siz insanlar arasında nasıl davranacağını bilmiyorsunuz dedi.Sonra sürekli birilerini örnek olarak gösterirdi bize.Mesela bir gazeteci,yazar yada şair vs."Durun size bir örnek vereyim" dedi.Adam yanıma geldi kalk kız diyeohaoldumsmilehanginiz buna şaka yapabilirsiniz,aşırıya kaçabilirsiniz dedi.O an öyle mutlu oldum ki.Tarih hocamda babama benim için çok efendi bir kız çok zeki demiş.Aslında öyle çok sesi çıkan biri değilimdir.Yani kişiliğimin iyi olduğunu,yaşıma göre gerçekten oturmuş olduğuna inanıyorum.Derslerde de başarısız bir insan da olduğum söylenemez.Ama çok başarılıda olduğum söylenemez.Ama olsun elimden geleni yapmadığım için böyleyim.Dha çok çalışsam kimbilir neler olacak.
peninsula,en yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum aslında ama çekiniyorum.Neyse bir gün korkumu yenip gideceğimsüprizzzzz
senatekim mesaj sayım 50yi aşmadığından özel mesaj atamıyorum istersen sen bana msn adresini özelden at.Bunu bana teklif etmen bile yeterliydi gerçekten çok mutlu oldum.
Evet öyle olduğunu bende biliyorum.Hatta kuruntularımın yersiz olduğunuda biliyorum ama düşünmekten,korkmaktan da kendimi alıkoyamıyorum bu nasıl iş anlamadım.Evet dershaneyede gitmek istemiyordum ilk başta ama sınıfa girdiğimde bir arkadaş vardı eski sınıfımdan gülüp yanına oturmamı istedi.Yani dershanede o bana yoldaş oluyor.Tam arkadaşlıktan umudumu kesmişken yakın davranan biri oldu.Aynı o da benim gibi yalnız önceden de gezerdik onunla ama çok değil.Ama hemen bir arkadaş buldum diyede yapışmak istemiyorum kızasempatiksalakcinnidaha iyi hissetmen güzel... bence dersane ortamına alıştıkça daha da güzel olacak... hatta ilk sınav sonrası bile farkedeceksin aslında başarılı olduğunu... daha iyisi için elbet daha çok çalışmak ; ya da daha dikkatli olmak gerek... evet sınav şu anda hayatının odak noktası... ama seni esir almasına izin verme...
sınava dair korkularının kişiliğinin önünde geçmesine izin verme... daha çok gençsin... elbette yeni ortamlarda çekingen olabilirsin ; kendini çok iyi ifade edemiyor olabilirsin ama sonuçta zamanla hepimiz gelişmiyormuyuz... hatta zamanla kendini çok daha iyi tanıyacaksın ve bu düşüncelerine gülüp geçeceksin...
Evet bende bazen süslenirim gerçektende insan iyi hissediyor ama çoğu kez üşenirimsempatiksalakcinni.Alış verişi de seveceğim belki ama beğenemiyorum beğendiklerimde sıkıyor.Aslında öyle fazla kiloluda sayılmam.(Genede size sorayım boyum 176 kilom 71).Zaten sınavlardan sonrada spor yapacağım .Şöyle 65 kiloya falan düşeceğim işte o zaman kıyafetlerin içine girebilirim belki.canım benim ilerleme kaydetmene sevindim:) bak bende dışarı çıkmazdım ama bence bi kuaföre git saçına çok değişik hoşuna gidecek ve sana yakışcak bi model yaptır eve gel güzel bi makyaj yap süslü olmasanda günlük hayatında düzenli ve bakımlı olmaya çalış bu insana acayip moral veriyor.benim ne zaman canım sıkkın olsa saçlarımı fönlerim makyaj yaparım evde böle cici elbise giyerim.öle pek kıyafetim yoktur ama o an o güzel gelir benim gözüme..ilerleme kaydetmen güzel bide benden sana tavsiye günü gününe tekrar yap (ezber değil) ben okuldaki başarımı buna borçluyum.
güzel gelişmeleri buradan takip edeceğim yazarsan sevinirim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?