kendimizi niye yaşayamıyoruz....

benim bildiğim kadınlar ister,erkekler kıramaz.neyse erzurumda farklı ise bilemeyeceğim.

dün teyzemle telefonda görüşüyorduk(teyzem biraz patavatsızdır) düğün salonumuzu söyleyince şöyle dedi:''aaa orayı mı tuttunuz,başka yer mi yok Y(nişanlım)nin o kadar parası var.o eski yeri mi tuttunuz daha güzel bi yer yok muydu?'' deyince üzüldüm...zaten içime sinen bi düğün olmayacak...Allah'ın uygun gördüğü,helal kıldığı şekilde olmayacak...bi çok insanın kadınlı erkekli oynayarak günaha gireceği ve bizim buna vesile olacağımız bi ortam olacak ve bu da bizim düğünümüz olacak..yani ÖMRÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞIMIZIN İLANI....bu kadar uygunsuz bi ortamda yapıyoruz ya...Rabbim evliliğimize bereket verir inşallah...en büyük korkum bu.[/QUOTE]

yanlış düşünüyorsunuz kadınlı erkekli oynamakla gunaha mı girilirmiş hiç. İnsanlar sizin mutluluğunuzu paylaşıyor tabi ki eğlenecek oynayacaklar. Uygunsuz bir ortam değil bunlar. Sonuçta ortada bi taşkınlık yok bi sapkınlık yok.Dinimizi yanlış aksettirmeyelim lütfen

yanlış düşünüyorsunuz kadınlı erkekli oynamakla gunaha mı girilirmiş hiç. İnsanlar sizin mutluluğunuzu paylaşıyor tabi ki eğlenecek oynayacaklar. Uygunsuz bir ortam değil bunlar. Sonuçta ortada bi taşkınlık yok bi sapkınlık yok.Dinimizi yanlış aksettirmeyelim lütfen[/QUOTE]

NUR SURESİ 31. AYET
Mü'min kadınlara söyle:''gözlerini haramdan sakınsınlar.yüz ve el gibi görünen yerleri hariç ziynetlerini açmasınlar.ziynetlerini açmasınlar.ancak;kocalarına,babalarına,kocalarının babasına,erkek evlatlarına,kardeşlerinin oğullarına,mü'min kadınlara,erkeklik ihtiyacı olmayacak kadar yaşlı erkeklere ya da henüz kadın erkek ayrımı yapamayacak kadar küçük çocuklara göstermelerinde bi mahsur yoktur.gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarınıda vurmasınlar

bu ayete bakarsanız sizde görürsünüz...ben dinimizi yanlış aksettirmiyorum gördüğünüz gibi.
ha siz şimdi:''bu ayet tesettür ve kadınların örtünmesi gerektiğiyle ilgili,düğünle ne alakası var?'' diyecek olursanız;
eğer bu ayette,kadınlara ziynetlerinin saklanması ve varlıklarını hissettirecek şekilde topuk vurarak yürümemesini emrediyorsa(yani o kadar ince noktasına kadar iniyorsa...),
o düğüne gelecek kadınlarının,ortalıkta oynaması,ziynetlerini göstermeleri,süslenmeleri...varın siz düşünün?
illa ayette birebir ''düğünde kadın erkek bir arada eğlenemez'' diye geçmek zorunda değil.bazı şeyleri düşünerek bu sonuca sizde varabilirsiniz kolayca.en basitinden Kur'an ı kerimin türkçesini okuyarak yukardaki ayetten bile benim ne demek istediğimi pekala çıkarabilirsiniz.
ben kendi adıma,düğünümde kendini gösterecek bayanlar,onlara art niyetle veya göz kaymasıyla bakacak erkekler için vicdan azabı duyuyorum.
keşke bu konuda daha katı olabilecek bi yapım olsaydıda sonuna kadar diretebilseydim...
ben olması gerektiği gibi düşünüyorum ve kesinlikle dinimizi yanlış aksettiriğimi düşünmüyorum.herşey o kadar net ki...açın okuyun kutsal kitabımızın türkçesini,kendimi savunmaya bile gerek yok.
her neyse konu yeterince saptı.
konunun dağılmasını istemiyorum.
NOT:arkadaşlar bu yazı yüzünden konum bölünmesin olur mu?neticede benim her görüşe saygım var.sadece arkadaş yanlış aksettiriyorsunuz dediği için cevap verme hakkımın doğduğunu hissettim.zaten tartışmaya mahal vermemek adınada kendi görüşlerimden çok kitabımızdaki ayetlerden yola çıktım.
benim her görüşe saygım var ve karşımdakindende bunu beklerim.

Son düzenleme:

bı ınsanı bu denlı sevmek cok guzel bırseydır herhalde
bunlar ufak ayrıntılar tabı ama sonra neden boyle yaptım dıye pısman olurmusunz mesela kaynınız evlenınce ona aynı sekılde karısmasalr zorunuza gdermı keske bnde dınlemeseydım dermısınız?
ben olsam kımseyı ısıme karıstırmazdım , cunkı bnm en ozel gunum ve bır kere yasanacak bırsey ayrıca bu durumda bn mutevazı olmak ıstemezdım karsımdakı ınsanlar bnı dusunsun ısterdım yanı karsı taraf bnm ısteklerımı yapmaya cabalasın ısterdım tabıkı bnm dusuncem bu ben katı davranırdım sahsen

öncelikle teşekkür ederim Rabbim daha güzel bi sevgiyi sana nasip etsin inşallah
nişanlım günlük hayatta bi dediğimi iki etmiyor,yani sürekli benim mutluluğum ve iyiliğim için uğraşıyor.
benim tek sorunum evlilik hazırlığı evresinde bizim kendi isteklerimize yönelik değil,etrafı memnun etme çabası içinde olmamız.
elti adayım yaşça benden büyük,haliyle bunun getirdiği bi otoriteside var.yani net tavrını koyabilir ve tahminimcede bu kadar çok karıştırtmaz kendisine.
o zaman belki içim burkulur,keşke bende zamanında gönlümden geçeni rahatça söyleyebilseydim diye.
fakat şu da var ki,nişanlımla huzurlu olduktan sonra çokta önemsemeyebilirim...yani tavrım nasıl olur bende kestiremiyorum.
dün biraz bahsini açtım,düğün salonundan şikayetimi belirttim,için rahat değilse hemen kaporayı geri alalım,başka yer bakalım dedi.
düğünün içeriği istediğim gibi olmadıktan sonra mekanında önemi yok.ben oyunlu istemiyorum,diyemiyorumda: (
desemde o konuda yapacak bişeyi yok gerçekten,çünkü nişanlım tarafı sülalece oyun delisi,çok seviyorlar oynamayı...

Ay ya ne büyük dertler ya hey allahım yarabbim şükürler olsun hayatıma...
Siz gidin İran'da yaşayın en iyisi, etrafınızda açık saçık kadınlar hep olacak çünkü!
yazık o erkeklere ya daha konuşurumda neyse susuyorum!

Bu yoruma ne gerek var simdi burada?

Herkese kisiliginden dolayi saygi duymayi ögrenmenizi tavsiye ederim!

bir arkadaşın dediği gibi. oyun isterlerse kına gecesi düzenleseniz. orada isteyen istediği kadar oynayabilirdi. tuttuğunuz salonuda ayarlatıp istediğiniz gibi bir düğün yapabilirdiniz. yada nişanlının dediği gibi kaporayı alıp başka salon tutarsınız. ama istediklerinizi açık net söylemeniz gerekiyor.

benim istediğim gibi bir düğün yapabilmiştim. eşim sayesinde. istediğimiz davetiyeyi bastırttık (süslü birşeydi). düğün arabasının üstüne gelinlikli bebekte koydurdum. ama bunlar eşim sayesinde oldu. davetiyeyi seçtiğimizde kimse yanımızda değildi. sizde nişanlınızı ikna ederseniz, istediğiniz gibi bir düğününüz olur. nişanlın ailesine oynamak istediğinizi bildiğimizden kına gecesi yapacağız dese birşey diyemezler sanırım. erkeklerde isterse ayrıca onada bir gece düzenlersiniz.

ınsanları kırmamak adına hep kendınden odun vermek zorunda degılsın,
bır defa evleneceksın hersey ıstedgın gbı olmalı bn boyle dusunuyorum ,
ha esınle mutlu olman herseyden cok cok onemlı tabıkı ama mutlulugun buna baglı degıl,
senınde herseyı ıstedgın gbı yapmak yaptırmak hakkın bence
henuz fırsat varken ısteklerını belırtmelısın yoksa sonradan sızlanmanın faydası olmuyor
anladıgım kadarıyla anlayıslı bı ınsan karsı taraf dha ne ıstıyorsunkı burada ne sıkıntılar ceken bayanlar var laftan anlamayan kocaları var
konusarak halledebılırsın bu dusuncelerını cekınmenı gerektırecek bırsey yok gercekten sen nasıl ıstıyorsan herseyını oyle yaptır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…