• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi yetersiz hissediyorum

WamadeusM

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2025
8
1
1
27
1.5 yıllık evliyim çalışmıyorum yaşadığım yerde mesleğimi yapmam pek mümkün değil ev işi temizlik falan pek alışık olmadığım şeyler eksik hissediyorum kendimi çalışmaya hep hareketli olmaya alışkınım ama evlendikten sonra hayatım monotonlaştı sıkışmış gibi hissediyorum ne yapacağımı bilemiyorum akıl verir misiniz ?

Bulunur bir yolu peki orada neler yapılabilir iş olanaklari nedir ne bileyim mutfakla aranız nasıl gitseniz bir ahçılık kursuna hicmi iş yok mesela bu alanda protez tırnak takmayı ogrenseniz ne bileyim e ticaret kıyafet satmak bı yerden başlamak hiç olanak yokmu?

1.5 yıllık evliyim çalışmıyorum yaşadığım yerde mesleğimi yapmam pek mümkün değil ev işi temizlik falan pek alışık olmadığım şeyler eksik hissediyorum kendimi çalışmaya hep hareketli olmaya alışkınım ama evlendikten sonra hayatım monotonlaştı sıkışmış gibi hissediyorum ne yapacağımı bilemiyorum akıl verir misiniz ?
Mesleğiniz nedir?

Mesleğinizi yapabileceğiniz bir şehre taşınmanız mümkün değil mi
Hayır şuan değil daha önce gıda sektörü üzerine dükkan açtım ortağıma devretmek zorunda kaldım böyle bir işi yapacak psikolojik sağlığımda kalmadı çok güçsüz yeteneksiz hissediyorum

Bulunur bir yolu peki orada neler yapılabilir iş olanaklari nedir ne bileyim mutfakla aranız nasıl gitseniz bir ahçılık kursuna hicmi iş yok mesela bu alanda protez tırnak takmayı ogrenseniz ne bileyim e ticaret kıyafet satmak bı yerden başlamak hiç olanak yokmu?
Aslında dediğiniz gibi yeniden başlamak için olanak çok ama ben sadece hayatta kalıyorum sanki bundan ötesine gücüm yok gibi hissediyorum ki çok özgüvenli biriydim nasıl bu noktaya geldim bilmiyorum

Henüz bir senelik evliyken yaşayıp büyüdüğüm şehirden bilmediğim bi şehre taşındım. Büyük şehir şartlarından uzak bir yerdi. Ama şehir merkezine giden otobüslere binip merkezde gezmeye başladım. Sonra belediyenin kurs reklamlarını gördüm. Gidip yazıldım. Haftada bir gün oraya gitmek bile hayatımı düzene soktu. Evde kurs ödevlerini yaptım. Saatlerim doldu. Hevesle kurs gününü bekledim. Güzel ve faydalı bi meşguliyet en iyi rehabilite.

Hem kurs arkadaşlarım oldu. Onlarla da sosyallestim. Ben bundan çok fayda gördüm. Tavsiye ederim. Belki bu vesile ile part time çalışma yada evden iş yapma gibi ufak tefek para da kazanacağın imkanlar çıkabilir. Bunun için evden çıkıp insanlara karışmak gerek.

Son düzenleme:
Tekrar üniversite okuyun ya da yüksek lisans yapın modelist dikişle ilgili galiba kurs açamaz mısınız

Tekrar üniversite okuyun ya da yüksek lisans yapın modelist dikişle ilgili galiba kurs açamaz mısınız
Bilmiyorum ki küçük bir ilçedeyim talep olacağına da çok ihtimal vermiyorum yapabileceğime inanmıyorum özgüvenim çok düştü neden nasıl böyle oldu aklım almıyor çok güvenirdim kendime

İlla mesleğinizimi yapmanız gerekiyor?Evden iş bulsanız belki kafanız dağılır iyi gelir size?

Zamanla alışırsın.

Back
X