- 15 Mart 2008
- 3.285
- 9.651
- 683
- Konu Sahibi Emirimoglum
Polikistik över rahatsızlığım var.insukin direndik çok yüksek cikmisti.sonra tekrar doktora gitmedim karbonhidrat yedikçe acikiyor ve elim ayağım titriyordu.karbonhidrat ve işlenmiş gıda yasakbu konu hakkında çokça bilgim var fakat uygulaamıyorum. Canan karatay diyeti tam bana göre.hatta insulin direnci ile ilgili bir kitabını okudum.ne yazıkki olay beynimde.bu durumu beynimde bitirmem lazim
![]()
İnsülin direnciniz çok yüksek çıktıysa doktorunuz size ilaç vermiş olmalı. Vermediyse de tekrar doktora gidip kendinize hakim olamayıp yediğinizi söyleyin, yardımcı bir ilaç verecektir.
İnsülin direncinin bir ötesi diyabet hastalığı, o yüzden ertelemeyin derim. İlaç yardımıyla açlık krizleriniz azalacak, canınız daha az karbonhidrat çekecek. Ve glisemik endeksi düşük gıdaları aldıkça da insülin direnci düşecek ve kilo vermenin kolaylaştığını göreceksiniz.
"Polikistik over bir hastalık değildir, insülin salınımındaki bir bozukluğun sonucudur." Doktorum bu konuda ciddi bir uzman, onun bana söylediğini paylaşıyorum. İnsülinin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini görmemiz gerek