Kendimi tutamıyorum sürekli yiyorum

bende kilo vermeye karar verdim 7 8 kilo vermek istiyorum..
sizin gibi sürekli yemek istiyorum bende dayanamıyordum tıka basa ne geçerse elime.. çok bir kilom yok
boyum 1 63 62 kiloyum ama artık rahatsız oluyorum evdeki kotlarım olmamaya başlamayınca kafama dank etti
öncelikle kafanızda bitirin.. ben size yaptıklarımı söyleyim sabah kahvaltısı hariç ekmek yemiyorum
ekmeksiz yemeye alıştım artık az az yiyorum , sofradan aç değil ama yarı aç kalkıyorum tam doyurmuyorum kendimi
gün içerisinde yeşil çay tüketiyorum yemeklerden önce ve yatmadan önce günde 4 bardak
acıkınca tarçınlı süt içiyorum, yoğurt yiyorum elma yiyorum ceviz yiyorum azar azar önceen ne varsa yerdim yemeklerden önce 2 bardak su içiyorum
şimidden 2 kilo gitti =)

Ben iki ayda 10 kilo vermiştim. Spor yapinca gercekten insan acikiyor daha cok yiyor . Sizde aciktiginiz zamanlarda yogurt yada meyve yiyin .inanin bi kac kilo verseniz sonra hizla gidio zaten .sadece birazcık sabredin. Yoksa sporunuzu bosa gider. Kilo verincede cok guzel yorumlar yapilio bu da insani tesvik ediyor.sonra zaten yemek istemiyorsunuz. Yanliz hic yemek yemeyin kndinizi ac birakin demiyorum.mesala bn kebabimi makarnami yedim ama besden once yedim ve ara ara tabiki. Sadece birazcik sabir sonrasi gelio. Spor yaptigim ilk uc haftada hic kilo vermedim. Çünkü vucut ilk zamanlar veremiyormus hoca oyle demisti ama sonraki haftalar cok hizli vermeye basladim.
Ay nasil verdiniz anlatirmisiniz hangi sporu uyguladiniz neler yediniz

Karbonhidrati keseceksiniz cunku bunlar yedikce yeme istegi olusturuyor. Vucudun insulin mekanizmasi bozuluyor. Sizin elinizde degil yani

En guzeli chia tohumu cok tok tutuyor.omlet yaparken icine atabilir,salatanin ustune dokebilir hatta pudingini bile yapabilirsiniz.

yedıkce yıyesınızı getıren sey gluten ıcerıklı seyler
sekerlı ve unlu mamuller her zaman ıstah acar
canınız bırsey yemek ıstedıgınde salatalık yıyın
tekrar yemek ıstedıgınde ayran ıcın
yıne yemek ıstedıgınde salata yapın ton balıklı
yıne mı yemek ıstedı yıne salatalık domates yıyın

boylece hem karnınız doyar hem kılo almazsınız hatta kılo verırsınız

İnsülin direncinize baktırdınız mı? Öncelikle buna baktırın. Spor sonrası acıkmanın bir kısmının psikolojik olduğunu düşünüyorum, "nasıl olsa çok kalori yaktım, daha çok yiyebilirim" düşüncesi var sanırım bilinçaltımızda.

Ben de aynı şekilde çok yiyordum, insülin direncimin yüksek olduğunu farkettik, ilaçla kontrol altına aldık biraz, şimdi kilo verdikçe de azalmaya başlamış.

Ayrıca glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmeye çalışın, acıkma sıklığınızı azaltır. İnternette küçük bir aramayla ulaşabilirsiniz detaylı bilgiye.
Polikistik över rahatsızlığım var.insukin direndik çok yüksek cikmisti.sonra tekrar doktora gitmedim karbonhidrat yedikçe acikiyor ve elim ayağım titriyordu.karbonhidrat ve işlenmiş gıda yasak :( bu konu hakkında çokça bilgim var fakat uygulaamıyorum. Canan karatay diyeti tam bana göre.hatta insulin direnci ile ilgili bir kitabını okudum.ne yazıkki olay beynimde.bu durumu beynimde bitirmem lazim :(

beni çağırmışsınız hemen geldim:)))) aynı durumdayız. spor a gidiyorum daha çok yiyorum birde 15 günde serumla kortizon alıyorum hemde 2 gün üst üstte. bir iştah açıyor kortizon anlatamam. hipoglisemi den dolayı da diyet verdiler şekerim düşüyor diye. kortizon spor ben nerde diyet yapıcam sürekli açımmmmmm

Bayanlar vermem gereken 15 kilo var :KK43: spor salonuna da gidiyorum fakat bir yarar göremiyorum.asiri aşırı yiyorum:KK43:
Poğaçalar tatlılar meyveler pilavlar makarnalar :KK43: iştahım daha çok açıldı..ne yapmalıyım lütfen akıl veriiinn
Not: bu da benim derdim konu taşınmasın lutfen
Biz de eşimle çok kilo almıştık spor salonu zerre ise yaramıyor, hatta daha da kilolandik :-) üstelik yüzüyordum. Sonra diyetisyene başladık 10 ar kilodan fazla verdik çok şükür. Başka yolu yok söyleyim. İyi bir diyetisyen bulursan hayatını kurtarır tüm yaşam şeklini değiştirir. Ben de 1-2 haftadır kilo almaya başladım, hamileliğimin ilk 4 ayı kilo veriyordum ama şimdi yine almaya başladım iştahım acayip arttı. Yine diyetisyen kontrolündeyim. Burda vakit kaybedeceğine hemen diyetisyen aramaya başla. Bu arada bizim dyt. spor salonlarını hiç tasvip etmiyor, kalabalık kapalı salonlarda karbondioksit solumak daha zararlı, onun yerine açık havada yürüyüş daha çok kalori yakar diyor bilgin olsun. Bir de dyt sık sık kilonu tarttigi için otokontrolun daha çok calisiyor:))))

Biz de eşimle çok kilo almıştık spor salonu zerre ise yaramıyor, hatta daha da kilolandik :-) üstelik yüzüyordum. Sonra diyetisyene başladık 10 ar kilodan fazla verdik çok şükür. Başka yolu yok söyleyim. İyi bir diyetisyen bulursan hayatını kurtarır tüm yaşam şeklini değiştirir. Ben de 1-2 haftadır kilo almaya başladım, hamileliğimin ilk 4 ayı kilo veriyordum ama şimdi yine almaya başladım iştahım acayip arttı. Yine diyetisyen kontrolündeyim. Burda vakit kaybedeceğine hemen diyetisyen aramaya başla. Bu arada bizim dyt. spor salonlarını hiç tasvip etmiyor, kalabalık kapalı salonlarda karbondioksit solumak daha zararlı, onun yerine açık havada yürüyüş daha çok kalori yakar diyor bilgin olsun. Bir de dyt sık sık kilonu tarttigi için otokontrolun daha çok calisiyor:))))
Evet açık hava da yürümek gerçekten çok güzel ama küçük bir ilçede yaşıyorum:( yürürken maalesef ki bazı erkekler çok pid bakıyor ve laf atıyorlar.guvenligim için spor salonuna yazildim

beni çağırmışsınız hemen geldim:)))) aynı durumdayız. spor a gidiyorum daha çok yiyorum birde 15 günde serumla kortizon alıyorum hemde 2 gün üst üstte. bir iştah açıyor kortizon anlatamam. hipoglisemi den dolayı da diyet verdiler şekerim düşüyor diye. kortizon spor ben nerde diyet yapıcam sürekli açımmmmmm
geçmiş olsun...hem diyet hem spor çok zor oluyor.aslinda sağlıklı yaşam olarak görsek bu kadar zorlanmayız :(

Canım insulin direncinde yasak maalesef beyaz lardan uzak durmam gerekiyor tüm işlenmiş gıdalardan.karbonhidrat tabiki alacaksın ama bu tür zararlı besinlerden değil...
bende de vardı da son regl olduğumda az gelmişti. en ufak bi şey yesem, karnım davul gibi şişiyor. diyet yapmam lazım, doktor bana kilo alma demişti. ben de dayanamıyorum, aşırıya kaçıyorum yerken :(

Son düzenleme:
Evet açık hava da yürümek gerçekten çok güzel ama küçük bir ilçede yaşıyorum:KK43: yürürken maalesef ki bazı erkekler çok pid bakıyor ve laf atıyorlar.guvenligim için spor salonuna yazildim
Tahmin ediyorum ben büyük şehirde yaşıyorum ama burda da yürüyecek yer yok. Her yer yol her taraf araba egzoz duman. Siz spor salonunda rahatsınız en azından. Benle havuzda muhabbet etmeye çalışan adamlar oluyordu :-) çalışanlar bile sempatik görünmeye çalışırken cıvıyor. Ben aldırmam görmezden gelirim bu tipleri ama cidden kilo verdirmedi spor salonu. hergun saatlerce canla basla spor yapmak gerek ise yaramasi icin. dyt. spordan sonra mutlaka protein almak lazım dedi, yoksa kan şekeri düşüyor gözünüz kararır filan. O da tehlikeli. Enerji ve kalori kaybettikçe vücudun besin ihtiyacı artıyor. En güzeli kontrollü diyet işte

Back
X