- 5 Mart 2020
- 65
- 42
- 38
- Konu Sahibi Sumbulella
-
Bunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum. Kendimi motive ediyorum ama çok kısa sürüyor sonra yine eski halime dönüyorumKendini herkesten değerli görmelisin bende yanındaki insanların duygu düşüncelerini çok önemsiyorum çok fazla empati yapıyorum aslında gereksiz eglenmene bakacaksın
Yalniz biri mısın arkadaşın yok muBunu nasıl yapıcağımı bilmiyorum. Kendimi motive ediyorum ama çok kısa sürüyor sonra yine eski halime dönüyorum
Özgüvenli, etrafı tarafından sevilen, onaylanan, kendisiyle barışık, arkadaş canlısı, eğlenebilen bi sümbülella olmayı çok isterim.Olmak istediğiniz, hayal ettiğiniz Sumbulella nasıl biri?
haklısın yalnız biriyimYalniz biri mısın arkadaşın yok mu
Üniversite zamanında çok arkadaşım vardı böyle düşüncelerim yoktu şuan çok az arkadaşım var ve bu dediklerini bende yaşıyorum birazda depresifim kendimizi sevmemiz yalnız da olsak değer vermemiz lazım ama yalnızlık gerçekten zorhaklısın yalnız biriyim
Olmak istediğiniz kişi nasıl biri? Mesela spor yapan, yabancı dil bilen, diksiyonu iyi olan vs gibi aklınızda olmak istediğiniz bir profil var mı?Özgüvenli, etrafı tarafından sevilen, onaylanan, kendisiyle barışık, arkadaş canlısı, eğlenebilen bi sümbülella olmayı çok isterim.
Yalnizliginizdan dolayı özgüven eksikliği oluşuyor ve bundan tüm onaylanmak sevilmek isteme iç güdüsü . Yanlizliginizi giderirseniz bunlar geçecektir diye düşünüyorum siz olduğunuz gibi davranın sizin kafa denginiz sizi heryerde bulur olmadığınız gibi davranmak karşıdaki kişileri iter .haklısın yalnız biriyim
Benimde öyleydi üniversitede. O günleri özlüyorum. Bu hayatı sevmedim insana amaçsız gibi geliyorÜniversite zamanında çok arkadaşım vardı böyle düşüncelerim yoktu şuan çok az arkadaşım var ve bu dediklerini bende yaşıyorum birazda depresifim kendimizi sevmemiz yalnız da olsak değer vermemiz lazım ama yalnızlık gerçekten zor
Söylediklerimin haricinde başarılı bi iş kadını ve güçlü bi karaktere sahip olmayı istiyorum. Sporumu yapıyorum, kitabımı okuyorum. Biraz zaman önce bi kursa katılmıştım çevre genişletebilmek için ama olmadı. Neden soruyosunuz bu soruyu acabaOlmak istediğiniz kişi nasıl biri? Mesela spor yapan, yabancı dil bilen, diksiyonu iyi olan vs gibi aklınızda olmak istediğiniz bir profil var mı?
Keşke yapabilsem, pek dost canlısı gözükmüyorumYalnizliginizdan dolayı özgüven eksikliği oluşuyor ve bundan tüm onaylanmak sevilmek isteme iç güdüsü . Yanlizliginizi giderirseniz bunlar geçecektir diye düşünüyorum siz olduğunuz gibi davranın sizin kafa denginiz sizi heryerde bulur olmadığınız gibi davranmak karşıdaki kişileri iter .
Bunu nasıl keşfedebilirim, yapmam gereken şey neÖzgüven eksikliğinizin geçmişten gelen bir sebebi var. Kimse sosyal fobili olarak doğmuyor. Bunu keşfedin, bunu keşfetmeden sadece üstünü kapatırsınız. Gerekirse destek alın ama aşın.
Mesela nasıl bir aile yapısına sahipsiniz, baskı gördünüz mü çocukken? Travmalarınız var mı? Çok mu dışa kapalı yetiştiniz ya da çevrenizde sürekli sen yapamazsın, beceremezsin diyen sesler mi oldu?Bunu nasıl keşfedebilirim, yapmam gereken şey ne
Hayır malesef, bir süre sonra geçmiyor, kalıyor.Ben bu dediğiniz durumu, birbirini tanıyan insanların içine kimseyi tanımadan girdiğim zaman yaşıyorum fakat sonra belirli bir zaman geçtikten sonra alışıyorum devam etmiyor. Sizinde öyle olabilir mi
Yazdıklarınızı okuyunca düşündümde aklımda bir iki sahne canlandı bile. İnternetten de gerekli araştırmaları yapıp üzerine gidicem mutlaka. Teşekkür ederim.Mesela nasıl bir aile yapısına sahipsiniz, baskı gördünüz mü çocukken? Travmalarınız var mı? Çok mu dışa kapalı yetiştiniz ya da çevrenizde sürekli sen yapamazsın, beceremezsin diyen sesler mi oldu?
Mesela şu an toplum içinde “yapamazsın” diyen iç sesiniz belki de aslında bir zamanlar 2-3 yaşındaki sümbülella’nın annesinin sesiydi. Ebeveynlerin söyledikleri bir zaman sonra insanların kendi iç sesine dönüşür.
Bu sebepleri bulduktan sonra olanların kendi hatanız olmadığını anlıyorsunuz.
Aşamazsanız bununla ilgili terapi alıyorsunuz. Sosyal fobiyi terapi ile yenmek bununla yaşamaktan inanın daha kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?