• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi nasıl sevebilirim ?

Aslında siz formülü vermişsiniz,siz rahat olup kendinizi sevdikçe başkasından onay beklemeyecek,davranışlarınız ve enerjiniz bunu yansıtacak daha mutlu,çevresi genis,eğlenceli bir insan olacaksınız.Bu nasıl olur derseniz bence okuyarak olur,izleyerek olur,özgüveni bilgi ile saglarsınız yani.Bir de cesitli kurslara giderek olabilir.Mesela tiyatro kursu

Merhabalar,

Son zamanlarda sosyal fobim olduğunu düşünmeye başladım, sohbetlerde veya kalabalık ortamlarda elimi kolumu koyacak yer bulamıyorum ter basıyor. Bazi insanlarla konuşurken de beni komik bulsunlar zeki bulsunlar beni sevsinler diye verdiğim cevaplar öylesine itici oluyoki (bunu konuştuktan sonra farkediyorum) utanıyorum, bişey yokmuş gibi devam etmeye çalışıyorum. Ama özgüvenim bundan etkileniyo ve bi dahakine daha az konuşmaya başlıyorum. Git gide azaldı konuşmalarım. Bir yerlerde yanlış yapıyorum. Farkediyorumki kendimi sevdiğim zamanlarda özgüvenli oluyorum ve başkalarının düşüncelerini önemsemediğim için daha rahatım. Bu da sohbetlerde akıcı olabilmemi sağlıyor ve o kadar az oluyoki bu akıcı sohbetler. Hayatımdaki herkesle bunları yaşayabiliyorum. Aşmak istiyorum. Yardım et kadınlar kulübü.
Bence birçok şey bilinçaltından kaynaklanıyor olabilir. Bilinçaltı temziligi yapmalısın. Eger bilinçaltına attıgın sorunlardan kaynaklıysa kesinlikle bir degişim oluyor. Ben şu an yapıyorum kendimden biliyorum ki kendime eskiye nazaran daha sakin ve kararlı hissediyorum. İnsanlarla ilişkim dahi degişti. Tavsiye ederim. Yapmak istersen linkini bırakıyorum.

Aslında siz formülü vermişsiniz,siz rahat olup kendinizi sevdikçe başkasından onay beklemeyecek,davranışlarınız ve enerjiniz bunu yansıtacak daha mutlu,çevresi genis,eğlenceli bir insan olacaksınız.Bu nasıl olur derseniz bence okuyarak olur,izleyerek olur,özgüveni bilgi ile saglarsınız yani.Bir de cesitli kurslara giderek olabilir.Mesela tiyatro kursu
Küçücük bi bebeğim var o yüzden artık kurslara katılma gibi bi şansım yok , o büyümeden kendimi büyütmeliyim. Önerdiklerinizden bazılarını yapıyorum , farkı hissediyorum ama kalıcı olmuyorlar.

Bence birçok şey bilinçaltından kaynaklanıyor olabilir. Bilinçaltı temziligi yapmalısın. Eger bilinçaltına attıgın sorunlardan kaynaklıysa kesinlikle bir degişim oluyor. Ben şu an yapıyorum kendimden biliyorum ki kendime eskiye nazaran daha sakin ve kararlı hissediyorum. İnsanlarla ilişkim dahi degişti. Tavsiye ederim. Yapmak istersen linkini bırakıyorum.

Paylaştıkların için teşekkür ederim , ilk müsait anımda bakıcam videoya

Özgüven eksikliği yaşadığınız için böylesiniz.

Yaşınız kaç ?

Çalışıyor musunuz ?

Bir iş bulun bence biraz olsun açılırsınız.

Sonrasında ise bir terapistten yardım alabilirsiniz

Ekstra sosyalleşmek için hobi alanları bulup onlara yoğunlaşabilirsiniz.

Özgüven eksikliği yaşadığınız için böylesiniz.

Yaşınız kaç ?

Çalışıyor musunuz ?

Bir iş bulun bence biraz olsun açılırsınız.

Sonrasında ise bir terapistten yardım alabilirsiniz

Ekstra sosyalleşmek için hobi alanları bulup onlara yoğunlaşabilirsiniz.
Şu an çalışmam pek olası değil. Hobi oluşturmayıda denedim birçok kez. Pek bişey değişmedi. Benim kafamı değiştirmem gerekiyor 😄

Küçücük bi bebeğim var o yüzden artık kurslara katılma gibi bi şansım yok , o büyümeden kendimi büyütmeliyim. Önerdiklerinizden bazılarını yapıyorum , farkı hissediyorum ama kalıcı olmuyorlar.

Bence alıskanlık haline getirirseniz kalıcı olacaktır.Zaten her sey birike birike olur bir anda olmaz ki

Bence kendini seviyorsun yada en azından bunun için çabalıyorsun diğer insanların ne düşündüğünü umursama zaten seni sevecek insanlar yanında dururlar.

Şu an çalışmam pek olası değil. Hobi oluşturmayıda denedim birçok kez. Pek bişey değişmedi. Benim kafamı değiştirmem gerekiyor 😄

Merhabalar,

Bahsettiğiniz konuşamadığınız ortamlarda konuşulan konu hakkında söyleyecek bir şeyiniz mi yok yoksa söyleyecek şeylerinizi mi söyleyemiyorsunuz? Eğer durumunuz ilkine uyuyorsa kitap okuyorum demişsiniz daha çok okumaya çalışın daha çok film/dizi izleyin. Güncel olayları takip edin. Daha çok gezin daha çok yeni şey deneyin. Demek istediğim kısaca vizyonunuzu artırın. Bunun da dışında çocuğunuz varmış hiç bir şey bulamazsanız ondan bahsedin herkes çocuğu hakkında saatlerce konuşabilir. Sizinki gibi benzer yaşlarda çocuğu olan insanlarla görüşün yine daha rahat konuşabileceksinizdir.
Durumunuz ikincisine uyuyor ise çoğu kişinin dediği gibi özgüvenli olun sadece. Belki bir uzmanla görüşmek faydalı olabilir bu kısım beni aşıyor maalesef.

Kimseyi seni sevmesi için ekstra şeyler yapmayarak başlayabilirsin.

Kimseye yaranmak için, istemediğin birşey olduğu zaman HAYIR demeyi öğrenirsen başarabilirsin.

Olduğun gibi görün, kimse beni sevmek zorunda değil de kendine . İnsanları çok önemseme. Kendin ile meşgul ol. Düşüncelerini önemseme BANANE ne düşünüyorsa düşünür de kendi içinden. Bunu zamanla aşarsın kendin çabala.

Ben de senin gibiydim hatta daha beterdim baktım hep ben ağlıyorum onlar beni sevssin diye hep kendimden veriyorum sonra sırtımdan vuruluyorum. Önce hayır demekle başladım sonra kendimle meşgul oldum. Düşüncelerini önemsemedim şimdi hiç biryerde hiç bir zaman kendimi asla ezdirmem kendimi seviyorum ben daha değerliyim. Beşeri varlık için kendi kul hakkıma giremem.

Merhabalar,

Bahsettiğiniz konuşamadığınız ortamlarda konuşulan konu hakkında söyleyecek bir şeyiniz mi yok yoksa söyleyecek şeylerinizi mi söyleyemiyorsunuz? Eğer durumunuz ilkine uyuyorsa kitap okuyorum demişsiniz daha çok okumaya çalışın daha çok film/dizi izleyin. Güncel olayları takip edin. Daha çok gezin daha çok yeni şey deneyin. Demek istediğim kısaca vizyonunuzu artırın. Bunun da dışında çocuğunuz varmış hiç bir şey bulamazsanız ondan bahsedin herkes çocuğu hakkında saatlerce konuşabilir. Sizinki gibi benzer yaşlarda çocuğu olan insanlarla görüşün yine daha rahat konuşabileceksinizdir.
Durumunuz ikincisine uyuyor ise çoğu kişinin dediği gibi özgüvenli olun sadece. Belki bir uzmanla görüşmek faydalı olabilir bu kısım beni aşıyor maalesef.
Söyleyecek şeylerimi söylemiyorum, yanlış anlaşılırım diye, girişken olamıyorum rezil olurum diye. Ya beni istemezlerse korkum var. Saçma sapan 🙂
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.

Kimseyi seni sevmesi için ekstra şeyler yapmayarak başlayabilirsin.

Kimseye yaranmak için, istemediğin birşey olduğu zaman HAYIR demeyi öğrenirsen başarabilirsin.

Olduğun gibi görün, kimse beni sevmek zorunda değil de kendine . İnsanları çok önemseme. Kendin ile meşgul ol. Düşüncelerini önemseme BANANE ne düşünüyorsa düşünür de kendi içinden. Bunu zamanla aşarsın kendin çabala.

Ben de senin gibiydim hatta daha beterdim baktım hep ben ağlıyorum onlar beni sevssin diye hep kendimden veriyorum sonra sırtımdan vuruluyorum. Önce hayır demekle başladım sonra kendimle meşgul oldum. Düşüncelerini önemsemedim şimdi hiç biryerde hiç bir zaman kendimi asla ezdirmem kendimi seviyorum ben daha değerliyim. Beşeri varlık için kendi kul hakkıma giremem.
Kendimden ödün vermek o kadar içime işlemişki hayırı demeye başladığımda neler olucak acaba etrafımda

Bol bol okuyun. Kitap okuyun, makale okuyun, kişisel gelişim yazıları okuyun. Meditasyon yapın. Spor yapın. Bunların bedene ve ruha çok iyi geldiğini düşünüyorum 🌺 özgüveni ve bilinci arttırır, farklı bakış açıları katar. Kendinize güveniniz artar. Hem de çok kolaydır 🙃

Back