• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi nasıl sevebilirim ?

Nerde nasıl davranacağını bilen özgüvenli insanlara ve de gıcık olmayan tiplere değer veririm 🙃
O zaman bu konuda kendinizi geliştirmek için bir plan yapmalısınız. En başta özgüven meselesi geliyor. Bunun temelleri çocukluktan geldiği için maalesef sonradan zor onarılıyor ama imkansız değil. Örneğin şaka yapmayı seviyorsanız ve çevrenizde güzel şaka yapan biri varsa arkadaş grubunuzda onun şakalarını ara ara kullanabilirsiniz. Reaksiyon aldıkça özgüveniniz artacak ve kendi şakalarınızı yapmaya başlayacaksınız. ayrıyeten diksiyon dersi vs alabilirsiniz (online da olur. Bknz: Mennan Şahin). Belki bu şekilde özgüveniniz yerine gelir. Ve bununla alakalı kitaplar okuyabilirsiniz. Zaten özgüven geliştikçe ortamlarda daha sık kendinizi göstereceğiniz için nerede nasıl davranacağınızı da öğrenmiş olacaksınız ve kendinizi kanıtlama çabasıyla garip şeyler yapmamış olacaksınız. Gıcık olmak ise daha çok mimik ve ses tonuyla alakalı. Bir şey söylerken ki tonunuz ve mimikleriniz bütün mesajı değiştirir. O nedenle ayna karşısında prova yapın konuşurken kendini izle mimiklerini ve ses tonunu ayarlamayı öğrenebilirsin.

O zaman bu konuda kendinizi geliştirmek için bir plan yapmalısınız. En başta özgüven meselesi geliyor. Bunun temelleri çocukluktan geldiği için maalesef sonradan zor onarılıyor ama imkansız değil. Örneğin şaka yapmayı seviyorsanız ve çevrenizde güzel şaka yapan biri varsa arkadaş grubunuzda onun şakalarını ara ara kullanabilirsiniz. Reaksiyon aldıkça özgüveniniz artacak ve kendi şakalarınızı yapmaya başlayacaksınız. ayrıyeten diksiyon dersi vs alabilirsiniz (online da olur. Bknz: Mennan Şahin). Belki bu şekilde özgüveniniz yerine gelir. Ve bununla alakalı kitaplar okuyabilirsiniz. Zaten özgüven geliştikçe ortamlarda daha sık kendinizi göstereceğiniz için nerede nasıl davranacağınızı da öğrenmiş olacaksınız ve kendinizi kanıtlama çabasıyla garip şeyler yapmamış olacaksınız. Gıcık olmak ise daha çok mimik ve ses tonuyla alakalı. Bir şey söylerken ki tonunuz ve mimikleriniz bütün mesajı değiştirir. O nedenle ayna karşısında prova yapın konuşurken kendini izle mimiklerini ve ses tonunu ayarlamayı öğrenebilirsin.
Arkadaş grubum yok malesef. Kitap okumaya başladım zaten yeniden. Prova yapmayı mutlaka denicem , özgüvenide az bişey zamana bırakıcam çok teşekkür ederim çabanız için.

Merhabalar,

Son zamanlarda sosyal fobim olduğunu düşünmeye başladım, sohbetlerde veya kalabalık ortamlarda elimi kolumu koyacak yer bulamıyorum ter basıyor. Bazi insanlarla konuşurken de beni komik bulsunlar zeki bulsunlar beni sevsinler diye verdiğim cevaplar öylesine itici oluyoki (bunu konuştuktan sonra farkediyorum) utanıyorum, bişey yokmuş gibi devam etmeye çalışıyorum. Ama özgüvenim bundan etkileniyo ve bi dahakine daha az konuşmaya başlıyorum. Git gide azaldı konuşmalarım. Bir yerlerde yanlış yapıyorum. Farkediyorumki kendimi sevdiğim zamanlarda özgüvenli oluyorum ve başkalarının düşüncelerini önemsemediğim için daha rahatım. Bu da sohbetlerde akıcı olabilmemi sağlıyor ve o kadar az oluyoki bu akıcı sohbetler. Hayatımdaki herkesle bunları yaşayabiliyorum. Aşmak istiyorum. Yardım et kadınlar kulübü.
Bu fobi durumu, kişinin kendisini sevmesi ile alakalı olmuyor genelde. Genellikle çocuklukta yaşanan bir travmaya dayanıyor, ama sorunun kaynağı tam olarak belli değil maalesef.

Back