• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi kötü biri gibi hissediyorum

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
27
Size hiç bu his geliyor mu ? Dalga geçmeyin lütfen.Yani öyle her gün değil de,arada bir böyle hissettiğiniz oluyor mu ? Benim oluyor.Özellikle yanlış davranışlar sergilediğimde.Dikkat ediyorum ama bazen çok yanlışlar yapıyorum.Çok büyük zararlı şeyler olmuyor tabii bunlar ama yine de rahatsız edici.
Mesela yaşlı bir hastam olsa yatalak(çok yakınım olan biri),nasıl bakacağım diye düşünürüm.Altından falan hiç alamam zor gelir.Karşılayabilsem bakıcı tutarım veya huzur evine yollarım eğer çok gitmeye isteksiz değilse ve iyi yerlerse.Her gün ziyaret şartıyla ama mesela bu kötü bir şey,değil mi ? Huzurevi düşünmek.
Bir de mesela sadece benim şehrimde tedavisi olan bir hastalık için biri benim evime gelse,hasta iyileşene kadar senin evde bakalım dese kabul edemem bu fikir beni korkutur.Başka çözümler üretmeye çalışırım.
“Bu arada durup bunları mı düşünüyorsun hiçbir şey yokken” demeyin.Düşünmüyorum,nadiren de olsa aklıma geliyor.Birine kötülük yapmaktan ve yardıma ihtiyacı olana yardım edememekten etmemekten çok korkuyorum.Aklıma gelen örnekleri yukarıda yazdım.Başıma geleceğinden değil de,insan korkuyor işte “ya biri bana muhtaç kalır da yardım edemezsem elimden geleni yapmazsam,o kişi benden razı olmazsa ?” diye.Bu hissi aşabilen ve nasıl daha vefalı,iyi biri olunur bilen var mı ? Bir de bende anksiyete var aklıma bazen kötü şeyler geliyor ve bu aralar biraz bencilim.Bencilce kötü düşünceler aklıma geldiğinde kendimi hemen frenlemeye çalışıyorum.
Lütfen alay etmeyin konumla.

Hepimiz kendimizi ara ara böyle kötü şeyler için üzüyoruz..hiçkimse dört dörtlük değil ki tabiki yanlışlar yapıyoruz(çok büyük yanlışlar yapmayalım önemli olan bu)annemizle eşimizle akrabalarımızla vs tartışıyoruz kırıyoruz kırılıyoruz ama geçip gidiyor kötü biri değiliz sadece bazen olabiliyor yani

Alay edilecek bir yani yok. Bence siz çok merhametli bir insansınız. Insan başına gelince her zorlukla mücadele ediyor. O yüzden böyle bir şey olursa yapılması gerekeni yapar geçerim deyin.

24 yıllık yasantımda ilk once kendini dusunmen gerektigini ogrendim. Sen dusunmezsen kimse dusunmuyor cunku. Once kendini mutlu et, nasıl mutlu olacaksan oyle yap. Sonra elaleme yardımın dokunsun. Hı bir de insanlar asırı nankor. Yaparsın yapmasaydın derler.

Bu duruma pek düşen birileri olmaz çünkü çoğu insan bunu düşünmez, Bunu düşünmek kötü değil bilakis iyimser oluşunuzdan bunlar size kötüymüş gibi geliyor.
Sizin anksiyete sorununuzdan dolayı bukadar ince detaylı düşünceler içerisindesiniz.

İnsansınız insan olduğumuz için bu düşünceler geliyor sadece size değil birçok insana da aynı düşünceler gelir. Doğamızda varolan duygular bunlar. Şuan olmamış birşey için tasalanmanıza gerek yok. Öyle bir gün geldiğinde düşünürsünüz ne yapmanız gerektiğini. Anksiyeteniz varsa bu tarz düşünceler daha çok akla gelir varsın gelsin serbest bırakın rahatsız olacak bir durum yok. Bencilliğe gelince bende de bencillik biraz var. Mesela bugün çok hoşuma giden bardaklar aldım. Bugün de çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günü içimden ona hediye etsem mi 1 kutusunu dedim ama yapamadım 😁çünkü çok güzeller bakın alın size bencilce bir davranış sevmiyorum bu huyumu umarım törpüleyebilirim bazı şeylerde törpülesem de herşeyde mümkün olmuyor bu bugün de dedim kendi kendime ne bencilsin diye yapabileceğim şey kötü huylarımı bilip onları düzeltmeye çalışmak ne mutlu ki bunların farkındayız ya farkında olmasaydık...

Kötülük mu bilmem ama biraz bencilce olabilir. Belki de duyarlı ama korkan birisinizdir. İnsanlar genelde önce kendi çıkarlarını düşünür.
Ama nihayetinde kaç günlük dünya? Ne verirsen elinle, odur giden seninle demişler.
Bahsettiğiniz şeyler yaşayana da zor, ev sahibine de zor. Yapabildiğimiz kadar insanların dertlerine çare olmalıyız diye düşünüyorum. Bir kişinin/canlının sıkıntısini hafifletmekten daha önemli bir şey var mı? Tabii bunu kullanan, enayi yerine koyan kişiler hariç.

Evet daha böyle bırseyle karşılaşmadan endişe yapman anksiyeteye davetiye çıkarır malesef hepımızın kaygıları var ama başımıza gelınce yaptıklarımızdan sorumluyuz henüz gelmemiş olanlardan degıl🤐

Bazende işte kendı vicdanımıza hesap verememekten korkuyoruz oyüzden başımıza gelsin istemeyiz 🙄

Kötülük mu bilmem ama biraz bencilce olabilir. Belki de duyarlı ama korkan birisinizdir. İnsanlar genelde önce kendi çıkarlarını düşünür.
Ama nihayetinde kaç günlük dünya? Ne verirsen elinle, odur giden seninle demişler.
Bahsettiğiniz şeyler yaşayana da zor, ev sahibine de zor. Yapabildiğimiz kadar insanların dertlerine çare olmalıyız diye düşünüyorum. Bir kişinin/canlının sıkıntısini hafifletmekten daha önemli bir şey var mı? Tabii bunu kullanan, enayi yerine koyan kişiler hariç.
Ben de öyle düşünüyorum evet

Size hiç bu his geliyor mu ? Dalga geçmeyin lütfen.Yani öyle her gün değil de,arada bir böyle hissettiğiniz oluyor mu ? Benim oluyor.Özellikle yanlış davranışlar sergilediğimde.Dikkat ediyorum ama bazen çok yanlışlar yapıyorum.Çok büyük zararlı şeyler olmuyor tabii bunlar ama yine de rahatsız edici.
Mesela yaşlı bir hastam olsa yatalak(çok yakınım olan biri),nasıl bakacağım diye düşünürüm.Altından falan hiç alamam zor gelir.Karşılayabilsem bakıcı tutarım veya huzur evine yollarım eğer çok gitmeye isteksiz değilse ve iyi yerlerse.Her gün ziyaret şartıyla ama mesela bu kötü bir şey,değil mi ? Huzurevi düşünmek.
Bir de mesela sadece benim şehrimde tedavisi olan bir hastalık için biri benim evime gelse,hasta iyileşene kadar senin evde bakalım dese kabul edemem bu fikir beni korkutur.Başka çözümler üretmeye çalışırım.
“Bu arada durup bunları mı düşünüyorsun hiçbir şey yokken” demeyin.Düşünmüyorum,nadiren de olsa aklıma geliyor.Birine kötülük yapmaktan ve yardıma ihtiyacı olana yardım edememekten etmemekten çok korkuyorum.Aklıma gelen örnekleri yukarıda yazdım.Başıma geleceğinden değil de,insan korkuyor işte “ya biri bana muhtaç kalır da yardım edemezsem elimden geleni yapmazsam,o kişi benden razı olmazsa ?” diye.Bu hissi aşabilen ve nasıl daha vefalı,iyi biri olunur bilen var mı ? Bir de bende anksiyete var aklıma bazen kötü şeyler geliyor ve bu aralar biraz bencilim.Bencilce kötü düşünceler aklıma geldiğinde kendimi hemen frenlemeye çalışıyorum.
Lütfen alay etmeyin konumla.
Kendini bilen farkındalığı olan birisin o yüzden yanlış ya da sizin deyiminizle kötü bir şey yaptığınızda vicdanınız rahat bırakmaz sizi.

Mesela yaşlı bir hastam olsa yatalak
iş başa düşünce insan yapıyormuş ben de yaptım kendi ananemin yatak yarasına pansuman yapmıştım yani o an o güç ister istemez insana geliyor. insan eti maalesef çok ağırdır herkes kaldıramaz korkmak çok doğal. ben birine bakabilirim ama ister istemez benim kaygım ben de bir gün yaşlanacağım ve yatağa düşeceğim... o yüzden en içten dualarımda 40 yaşına varmadan yanına al beni derim. çünkü yaşlılık hastalık çok zor.
bunları düşünmek de kötü yaşayıp göreceğiz. bence kötü biri değilsiniz bunun kararı bana kalmaz ama kendinize kötülük ediyorsunuz bu kesin

Back
X