• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi hiç bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim :(

yorumları okumadım dırek ılk yazdıgın mesaja cevaben yazıyorum canım
ben evlenmeden once 47 kg kadar dusmustum yasadıgım bı takım buhramlardan esım benı oyle gorup asık olmustu
ama kg almamı cok ıstıyordu hayalet gıbıydım..
normal kg bende 60 62 hep ve kg almamak ıcın ugrasırdım ablamlar evlenınce 100 kg kadar cıktı hepsı malesef
bende oyle olmuyum dıye kg takıntılıgm hep vardı
velhasıl eskı kgma geldım evlenırken 60 falan ama buseferde ıstah acıldı durduramıyorum derken sok olmustum 85
esım saglıklı sporcu fitt ben kglu yanında yuruyemıyordum kaynım canımın acısını gorup bana ozel ayakkabı alıyordu sagolsun
ama bır gun dıger kaynım uyuzdır kendısı abımın yanında nasıl yuruyebılıyorsun dıyınce kan beynıme sıcradı
kg verdıgımı gormesıne ragmen her aradıgında yengem nasıl kglumu dıye soruyor terbıyesız ...
o kgları keyfımden almamıstım esım kg al al derken kendımı tutamayınca o rakamı gormustum velhasıl
esımle caktırmadan konustum kglarım hakkında ne dusundugunu bana kıbarca kgdan zıyade gobege cok karsı oldugunu dedı
Allah razı olsun kırmadan ıncıtmeden ve ben o an artık herseye sunger cektım
5 ayda 35 cm gobegımı erıtıp 1yılda 27 kg verıp 58 oldum bı dahamı tobe dedım hala kg alıp verıyorum ama dıkkat edıyorum cok
esın yaklasımı yanlıs evet ama sunuda kabul etmek gerek kadınlar evlenınce kendını salıyor 3 ablam teyzelerım herkeste bunu gordum
teyzemın oglu okadar canına tak etmıstı aılemızın kg sorununu evlenırken esıne tek sartı kg almıcaksın oldu
annesı bu ugurda saglıgından oldu yersız agır sporlarla sakatlandı teyzem ..

sadece kg yuzunden sorunlarınız var ise esının densızlıgıne en ıyı cevabın fıtt ol saglıklı ol ama bunu once kendın ıcın yap

fazla kg saglık sorunlarında getırıyor once kendını düşün ..
ama bana oyle gelıyorkı esınde baska turlu sorunlar var asırı kglu degılsın sırf bu yuzden ona cekıcı gelmemene sebeb olabılcegını dusunemıyorum..

tüm cevaplara teşekkürler kızlar. ben gerçekten psikolojik olarak dağılmış durumdayım.
ben bu kadar zayıf değildim ne hale geldim kendime inanamıyorum :(
ne yazacak ne konuşacak halim kalmadı :(
aynen başlıkta yazdığım gibi kendimi hiç bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim :(
ne düşüneceğim ne yapacağım bilmiyorum. 1-2 gün sakinleşmem lazım sonrasına bakacağım. şuan sadece huzur istiyorum

Güzelim benim esimde kiloya asiri derecede düsmanelimden alirdi tabagi.yeme diye..üstelikte asiri kiloluda degilim ama boyum kisa..neyse senin duydugun laflarin daha beterlerini duyuyorum ben..bir türlü kilo verememiyordum.son zamanlarda yemegi kismaya basladim.ve yemiyorum..canim istemiyor.

aslinda sorun insanin kendisinde..yemek yememkte insanin kendisinde..bence esinin söylediklerine takilmak yerine kendini sev ve kendine iyi bak..o zaman zeten eslerimizde bize saygi ve sevgi duyacaktir diye düsünüyorum..

ben senı hep kılolu sanmıstım ıste herzaman kılolu olan ınsanlar 5 kılo fazlalıgı bıle ancak elbıse olmayınca anlıyor farketmıyor alısıyor kılolu olmaya ve zor kılo verıyor ama zayıf ınsanlar 2 kılodan bıle delı oluyor ben lısedeyken bıle 70 kılolardaydım ama yagoranım her yıl cok artıyor mesela şöyle dusun 90 kıloydum esımle tanıstıgım sıralar ama 40-42 etek gıyerdım. Sımdı 50lere cıktım kılo olarak on kılo arttı dıye dusunuyor ınsan ama yaglanma cok oldu cok streslı sıkıntılı gunlerım oldu sımdı sımdı bıraz daha ıyıyım. Kortızon hormonu cok calısmıs benım. Metabolızmam cok yavas. 3 yıldır adet gormem ıcın cylco hap kullanıyorum ıkı kez de tup bebek yaptım masa bası calısıyorum hareketsız yasam 6 ay kadar yuruyemedım gecen yıl ayak amelıyatı oldum hepsı bırlesınce boyle ıste. Esım gercekten farklı bırıdır asla sorun etmez ama saglım ıcın endıselnıyor acık bırsekılde. Ama su da var nekadar sorun etmese emınım o da daha zayıf bır kadın ıstıyordur vucut hattı cok bellı olmayan mesela. ısyerımızde falan daha rahat ederdı emınım goguslerım daha kucuk olsaydı mesela. Hacettepe de cok ıyı bır doktor duydum gıtmeyı kafa koydum ıradesız bırıyım ama bıryıldır kendımden ılk kez bukadar mutsuzum. Kılo ver cocugun olur dıyen cahıl komsulardan sıkıldım esımle alısverıs yapamamak uzuyor ya da kendılıgınden bırsey almak ıstese alamaz sonucta. Yuzum cok guzeldır yuzu nekadar guzel zayıf olsa taş olur bu dıye duyarım kendımı bıldım bılelı sıkıldım bunlardan.

canım sen cok sanslı bır kadınsın ınan bana bu devırde eslerın bırbırının ruhunu sevmesı kadar mukemmel bır sey yok bende cok ısterdım esımın benı her halımle sevmesını ama o kılolu oldugum donemlerde hareketlerı cok degısmıstı buyuk bır hayal kırıklıgına ugrattı benı cok kırıldım ben onu afedersınız b.kada bulansa hep aynı sekılde gordum sevgım hıc azalmadı ama o ole degıldı cok sekılcıymıs bu cok uzucu gelecek gunler benı korkutuyor acıkcası bunun hastalıgı var hamılelıgı var yaslılıgı var var oglu var
canım senın yasadıgın saglık sorunlarıda kılolarında artısa sebebıyet vermıs benım goguslerımde buyuk aklıma geldı sımdı:1:okadar kılon verdım olcuyorum gogus hala 95 cıkıyo sen ınsanların dedıgıne bakma onlar herzaman konusucak bır sey bulurlar ben sımdı zayıfladım 3senedır evlıyız cocugu olmuyo dıye konusuyolar:9:bu bole surer gıder
canım kılo vermek cok zevlı bır sey ben cok zevk alıyorum sahsen helede ıdrarımdakı yag tabakalarını gordukce sevınc cıglıklarını basıyorum :52:canım ınsan yeterkı ıstesın herseyı yapabılır sıgara ıcerken ımkansızdı bırakmak ama bıraktım kılolu oldugumdada kılo vermek oleydı cok zor gelıyodu ama ıstedım azmettı ve oldu cok sukur hatta bu yaz bır 5kılo daha vermek ıstıyorum valla yazın kılo vermek cok guzel oluyor umarım sende kendını ıyı hıssetmek mutlu olmak adına kılo verırsın hersey gonlunce olsun

canım sen cok sanslı bır kadınsın ınan bana bu devırde eslerın bırbırının ruhunu sevmesı kadar mukemmel bır sey yok bende cok ısterdım esımın benı her halımle sevmesını ama o kılolu oldugum donemlerde hareketlerı cok degısmıstı buyuk bır hayal kırıklıgına ugrattı benı cok kırıldım ben onu afedersınız b.kada bulansa hep aynı sekılde gordum sevgım hıc azalmadı ama o ole degıldı cok sekılcıymıs bu cok uzucu gelecek gunler benı korkutuyor acıkcası bunun hastalıgı var hamılelıgı var yaslılıgı var var oglu var
canım senın yasadıgın saglık sorunlarıda kılolarında artısa sebebıyet vermıs benım goguslerımde buyuk aklıma geldı sımdı:1:okadar kılon verdım olcuyorum gogus hala 95 cıkıyo sen ınsanların dedıgıne bakma onlar herzaman konusucak bır sey bulurlar ben sımdı zayıfladım 3senedır evlıyız cocugu olmuyo dıye konusuyolar:9:bu bole surer gıder
canım kılo vermek cok zevlı bır sey ben cok zevk alıyorum sahsen helede ıdrarımdakı yag tabakalarını gordukce sevınc cıglıklarını basıyorum :52:canım ınsan yeterkı ıstesın herseyı yapabılır sıgara ıcerken ımkansızdı bırakmak ama bıraktım kılolu oldugumdada kılo vermek oleydı cok zor gelıyodu ama ıstedım azmettı ve oldu cok sukur hatta bu yaz bır 5kılo daha vermek ıstıyorum valla yazın kılo vermek cok guzel oluyor umarım sende kendını ıyı hıssetmek mutlu olmak adına kılo verırsın hersey gonlunce olsun

esımle cok sorunlarımız oldu ama o kadınlara evlılıklere cok farklı bakar. ve benı cok uzen kırıcı bır yapısı olsa da bazı anlarda benı sedvdıgını bılıyorum bu yıl emın oldum ıyıce yanı. sen benım annemsın sen benım cocugumsun sen benım kardesımsın sen benım yolarkadasımsın yazmıs bu yıl evlılık yıldonumuzde. evet dedıgın gıbı hamılelıgı var hastalıgı var herkes yakısıklı guzel fıt ınsan ıster ama ya o ınsanı bulup evlenecek ınsanlar ya da laf etmeyecekler sonra. sen kılo alınca degısmesı tabıkı uzucu ama ıste canım erkek ya durumuna gore degısır ama yıne de %90 kaba ıste. senın esın bu konuda kabalık yapar benımkı baska konuda oburu aldatır oburu dover erkekler ıste yanı. azmıne hayran kaldım valla ben calısan bırıyım masa bası. ıs ortamım da rahat degıl nasıl yıyecem neler yapacam nasıl uyacam bılmıyorum 2009 kısında 8 kılo verdım spor yapmadım oyle sıkı rejımdıkı esıme kızıp bozdum en ıyı en ıradelı denemelerımden bırıydı.

eşimiz beğensin diye kilo verme fikri çok saçma onun giydi donu bile biz temizliyoruz sonrada hiç hak etmedımız hakaretler bikere kilo verilebılen bişi kalıcı değil istense azmedilse olmıycak bişi değil yani kilo için hiç bi kötü sözü haketmıyoruz 3 ay önce doğum yapmış biri olarak biraz kılom var oyuzden alındım sanırım ya bende bu hakaretleri işitirsem diye ama şöle bi düşündümde seven insan bukadarda kıloyu sorun etmez özellikle cinsel hayatı bukadar geri plana atmaz dıye düşünüyorum kılonun ötesınde sorunlar olabılır ya kendı sağlık sorunları yada malasef ama başka bırı sağlıklı bı erkek bır ay boyunca durmaz dıye düşünüyorum

şaka gibi diyecem ama şaka bile olsa söylenmez böyle şeyler,üzüldüm sizin için,ama içinizi ferah tutun,bu işin bir de yaşlılığı var,yaşlanınca o çok beğendiği manken vücutlular değil siz bakacaksınız ona,tabi o zamana kadar sabırlı olup ayrılmazsanız,inşallah herşey düzelir de huzurunuza kavuşursunuz,Allah büyüktür..

evliliğimizde bir sürü sorun var. Ve hep sallantıdayız. Benimle madem cinsel hazzın yok neden evlisin diye sordum. Cevabı benim için cinsellik çok önemli değil oldu. Peki dedim madem önemli değil neden bana bu lafları söylüyorsun. öünkü o hep ince alımlı bir kadın istemiş. Ben evlendiğimde iyiymişim ama şimdi kendimi salmışım. Kilo almışım ,oturuşum yürüyüşüm değişmiş. Ben evlenirken 38-40 beden giyerdim yani şuan ki halimden çoooooook ta farklı değildim. şimdide 42 bol geliyor 40 a doğru gidiyorum.
Dün den beri hep kafamda bu kızlar. Psikolojim alt üst oldu. Kendimi çok kötü hissediyorum. Akşam eve gittim kocaman kadın aynanın karşısında oturup ağladım. Ben bu kadar mı çirkinim neden bu muameleyi görüyorum diye. Akşam hiç konuşmadın nerede ise 11 gibi yattım ama uyuyamadım sabaha kadar kabus gördüm.
Ben bu evlilik için çok uğraştım ve şuan neden bu haldeyiz anlamıyorum.
Kafamı biraz daha toplayıp size daha düzgünce olanları anlatmak ve yorumunuzu almak istiyorum aslında. Ama devamlı bu olayı düşünmekten bitik haldeyim. Yansız yazamam diye korkuyorum

diyer spor ilaç vb hepsini denedim. Endokrin e gittim tüm tahlilleri yaptırdım. Annem guatr hastasıydı bende de troid hormonu azlığı var. Ama son tahlillerde daha iyi çıktı sonuçlar. Bu pko yu çok duyuyorum. Birde kadın doğuma gideyim en iyisi.
Insülin direnci nasıl anlaşılıyor? Ya o kadar çok doktora gittim ki hala bulamadım kendimdeki sorunu. Kafayı yiyeceğim. O kadar az yiyorum karbonhidrat alımımı düşürdüm. Bol protein almaya çalışıyorum. Sevmediğim halde diet süt ve yoğurt her gün tüketiyorum ama hala kiloluyum.
Dukan dieti ile kilo verdim ama o diette beni hayattan soğuttu devamlı protein almak ve sıfır meyve bana göre değil. Ama ne yazık kişuana kadar işe yarayan tek dietti. Yeniden konsantre olup ona mı başlasam bilemedim ?

ınsulın dırencının nasıl oldugunu sormussun canım ben kendımce anlatmaya calısayım:31:sık sık aclık krızlerı yasıyordum sureklı actım aklımda hep yemek oluyodu azcık acıksam elım ayagım tırtır tıtrıyodu ve olay kılo almaya ve verememeye sebebıyet verıyomus ben doktorun bana verdıgı ılacı kullandım o sorunum ortadan kalktı 1senedır yasamıyorum ozellıkle fazla kılolar olustugunda ınsulın dırencı dahada baskın hale gelıyormus
canım hergun sut yogurt yıyorum demıssın ama baı bunyelerde fazla proteınde bazı sorunlar olusturuyor bır test cıkmıs adı dılımı ucunda:44:o testı yaptırdınmı ne yıyıp ne yememen gerektıgının lıstesını verıyolarmıs sana ve cok rahat kılo verebılıyormussun atıyorum senın bunyen bulguru kolay sındıremıyor yada sut urunlerını yasaklı lıste olusturuyolarmıs senın bunyene cok faydalı ve sana cok guzel kılo verdırcek besınler varmıs kımınde portakal kımınde ıspanak onu yedımı cok kılo verıyomus saka gıbı bıraz karısık anlattım kusura bakma ama gercekten faydalı bır testmıs bu ben dıyet yaparken special k danda faydalandım tavsıye ederım sade olanını aksam 6dan sonra bısey yememek cok faydalı

Son düzenleme:
esımle cok sorunlarımız oldu ama o kadınlara evlılıklere cok farklı bakar. ve benı cok uzen kırıcı bır yapısı olsa da bazı anlarda benı sedvdıgını bılıyorum bu yıl emın oldum ıyıce yanı. sen benım annemsın sen benım cocugumsun sen benım kardesımsın sen benım yolarkadasımsın yazmıs bu yıl evlılık yıldonumuzde. evet dedıgın gıbı hamılelıgı var hastalıgı var herkes yakısıklı guzel fıt ınsan ıster ama ya o ınsanı bulup evlenecek ınsanlar ya da laf etmeyecekler sonra. sen kılo alınca degısmesı tabıkı uzucu ama ıste canım erkek ya durumuna gore degısır ama yıne de %90 kaba ıste. senın esın bu konuda kabalık yapar benımkı baska konuda oburu aldatır oburu dover erkekler ıste yanı. azmıne hayran kaldım valla ben calısan bırıyım masa bası. ıs ortamım da rahat degıl nasıl yıyecem neler yapacam nasıl uyacam bılmıyorum 2009 kısında 8 kılo verdım spor yapmadım oyle sıkı rejımdıkı esıme kızıp bozdum en ıyı en ıradelı denemelerımden bırıydı.

OLE VALLA CANIM BENIM COK DOGRU SOLUYOSUN KIMSE DORT DORTLUK DEGIL SENINKININ IYI OLDUGU KONUDA BENIMKI KOTUDUR BENIMKININ IYI OLDUGUNDADA SENINKI:kkk:CANIM SEN YETERKI ISTE MUTLAKA VERIRSIN MUTSUZSUN BAK KENDINI UZMEYE NE HAKKIN VAR CALISIRKEN BENCE DAHA IYI VERILIR KILO SEKERI KOLAYI ABUR CUBURU CIKART HAYATINDAN ILK BASTA HIZLI YUKLENME MIDENI KUCULMESINI SAGLA 1 HAFTADA KUCULEBILR BELKI:44:GUNDE 2DILIM TAHILLI EKMEK YEME HAKKIN OLSUN HERZAMAN YEDIGIN YEMEGIN YARISI KADARINI YEMEYE CALIS YEMEKTEN ONCE SU IC KI CABUK DOYMANI SAGLASIN AKSAM YEMEKLERINDE HAFIS SEYLER YEMEGE CALIS KARNIN ACIKTIKCA ABUR CUBUR YERINE MEYVE YE SU IC BIR KASE YOGURT YE YADA BIR BARDAK SUT IC:44:

Yazmayayım dedim ama o kadar kötüyüm ki. biri ile konuşmazsam patlayacağım :(
5 yıllık evliyim eşimle sorunlarımız uzun süredir var. Ama dün akşamki olay çok incitti beni. anlatmak istiyorum. Tüm gece uyuyamadım ve hala aklımda ...
Eşimle cinsel sorunlarımız uzun süredir var. Ayda 1 kez falan desem anarsınız sanırım. Çoğunda da ben ısrar ediyorum. zevk aldığımdan değil de bu da bir özlem eşine dokunması insanın varlığını hissetmesi değil mi? Neysa konu bu değil. dün akşam şaka ile karışık bak bayağıdır görüşmüyoruz dedim. O da evet canım istemiyor falan dedi. Ama neden bak evliyiz gibisinden konu başladı ve sonuçta bana söylediklerini abartmadan hatırladığım kadarı ile yazmaya çalışacağım.
" Seni çekici bulmuyorum, çünkü şişmansın. yürürken arkandan bakıyorum yürüyüşün bile bir acayip. kocaman bir popon var. pantolon giydiğinde arkanada kocaman bir şey bağlı gibi duruyorsun. evlenirken bu kadar şişman değildin. kendini çok saldın çok çirkinleştin. Hiç bir cinsel caziben kalmadı. Kilo vermeni defalarca istedim ama yemek zevkinden vazgeçemedin bir türlü. Spor yapmıyorsun seninle spor merkezine gittiğimizde bile yürüyüş bandında yavaş yürüyorsun. kalori harcatacak şeyler yapmıyorsun. " ve daha bir sürü şey.
söylediği şeyler beni o kadar kırdıki anlatamam. kendimi çok küçük ve aşağılanmış hissettim. hala da çok kötüyüm. evet kilo sorunum var. ama bu yeni bir şey değil ben çocukluğumdan beri kiloluyum ve hep vermeye çalıştım. son 6 aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım. her türlü dieti spor programını denedim. verdim aldım verdim aldım.
Ben anlamıyorum hayat bu mu bu kadar mı basit. kadın şişmansa her hakareti hak mı ediyor. :14::14::14: canımın istediği herşeyi yemiyorum zaten. 3-4 aydır kızartma yemedim hiç ve 3 aydır ilk kez makarna yedim. herşeyi kıstım herşeyi kıstım. zaten kilo vermek çok zor bir süreç ben bu konuda evet istekliyim ama yapmak bu kadar kolayda ben yapmıyor muyum.:14::14::14:
neyse benim kırgınlığım kilo verme çalışmalarım değil. eşimin bana bu bakış açısı söylediği sözler. beni bu kadar aciz görmesi. Haykırmak istedim "sen kendini ne sanıyorsun diye bu kadar mı şekilcisin beni bu kadar mı sevmiyorsun ki olduğum gibi kabul edemiyorsun:14::14:"
evet 10 kilo fazlam var ama allahıma şükür yüzüne bakılmayacak bir kadın değilim. işim var gelirim iyi. meslek sahibiyim. iyi bir ailem var . geçmişim de bir ayıbım çekincem yok. Bu halimle beni kabul edecek hiç mi erkek yok sanki. benden daha kilolu kadınlar eşleri ile mutlu mesut yaşarken ben neyim de bu kadar küçük görülüyorum.
çok doluyum çok kırgınım:14::14: ne yazacağımı şaşırdım.:14::14:içim o kadar yoğun ki:14::14:nefret ediyorum şuan herşeyden ondan evlilikten kendimi bu hale soktuğum için kendimden. beni bu kadar küçültmesine izin verdiğim için nefret ediyorum kendimden...
evet kiloluyum ama bu benim sorunum evliliğimiz içindeki tüm uyumsuzlukları buna bağlaması adil mi? haksız mıyım. evlilik bu kadar basit ve şekilci birşeymi?
kilo aldın defol sakat kaldın defol hastasın defol işsiz kaldın defol... bu mu evlilik. kutsal bir şey yok mu hiç burada:14::14::14:
Akşam ona dedim ki" kilo vereceğim 10-15 kilo ve o gün seni boşayacağım. çünkü sen buna layık değilsin" bu sözümü şaka olarak algıladı güldü geçti. ama içimde bir yerde o kadar ciddiydim ki. bu kadar küçük görülmeye aşağılanmaya dayanamam.:14::14::14:

bence eşinin sorunu kesinlikle kilo falan değil canım sıkılmış sanki ne alaka yani ya eşime arada bende derim tombul kiloku olsam ne yapardın diye oda farketmez ne olacak derdi..yeni evlendiğimizde balık etliydim gelir gider popoma vururdu yanaklarımı sıkardı falan ama sakaydı biliyordum...47 kiloya kadar düştüğümdede zorla yemek yedirmeye başladı..yani eşinin taktıgı şey kilo değil bence tek dert kilo olsa güzel dille anlatır insan diyatisyene gidelim spor yapalım vs.. diye sorsanız kendisi manken ölçülerindemiymiş..valla benim babam 80 kilo(erkeğe göre normal annem (90 ile 100 arası gelip gidiyo :) babam hep takılır gizgizli yeme diye böyle bi konuşma yapmaz annemde her yaz 20 kilo verir kış gelince geri alır her insan manken gibi olmaz zorunda değilki kimi insan balık etli geçiriyor ümrünü metabolizma bu kimide yesede dümdüz yani eşiniz çok ayıp etmiş..

bence onun inadınaa zayıflayınnn yanıda yanasmayın süslenin giyinin çatlasınn

Dış görünüş önemli değildir demiyorum, elbette önemlidir ancak eşini, aileni, sevdiğini ya da bir arkadaşını bu kadar acımasızca eleştirecek kadar önemli değildir. Ben seni istemiyorum ne demek. Siz kendinize olan özgüveninizi kaybetmeyin. Önemli olan siz ve sizin nasıl hissettiğiniz. Kendinizi kilolu olarak hissediyorsanız 10 kilo bir şey değil 1 yıla kalmaz halledersiniz. Ama bunu kendiniz için yapın lütfen.

Eşinizin hayatında başka bir kadın olabilir ihtimalini düşündünüz mü?

OLE VALLA CANIM BENIM COK DOGRU SOLUYOSUN KIMSE DORT DORTLUK DEGIL SENINKININ IYI OLDUGU KONUDA BENIMKI KOTUDUR BENIMKININ IYI OLDUGUNDADA SENINKI:kkk:CANIM SEN YETERKI ISTE MUTLAKA VERIRSIN MUTSUZSUN BAK KENDINI UZMEYE NE HAKKIN VAR CALISIRKEN BENCE DAHA IYI VERILIR KILO SEKERI KOLAYI ABUR CUBURU CIKART HAYATINDAN ILK BASTA HIZLI YUKLENME MIDENI KUCULMESINI SAGLA 1 HAFTADA KUCULEBILR BELKI:44:GUNDE 2DILIM TAHILLI EKMEK YEME HAKKIN OLSUN HERZAMAN YEDIGIN YEMEGIN YARISI KADARINI YEMEYE CALIS YEMEKTEN ONCE SU IC KI CABUK DOYMANI SAGLASIN AKSAM YEMEKLERINDE HAFIS SEYLER YEMEGE CALIS KARNIN ACIKTIKCA ABUR CUBUR YERINE MEYVE YE SU IC BIR KASE YOGURT YE YADA BIR BARDAK SUT IC:44:

evet kesınlıkle dort dortluk olunmaz ama bukadar da yobazlık olmamalı. cok kotu davranıyor arkadasıma ya ayıp bır kere kul hakkı. ben bır gun dedım kı esıme sen benı uzdugunde bır kere bunu da dusun dedım hakıkaten de oyle. hem ayıp hem gunah.

ısyerımde dıyet uygulamam cok zor oluyor ozellıkle de spor yapamıyorum eve gıdıyorum kostur yemek yap saat sekızbucuk ben ne ara spor yapacam bılmıyorum kı. seker atmıyorum ben on yıldır. cıkolata falan da almıyorum evde de cok nadır pasta borek yaparım. hareketım yok az su ıcıyoruöm ekmegı kesemıyorum sıkıntılarım bu. delı gıbı tatlı da yemem agzıma serbetlı tatlı surmem sevmem oyle. dondurma yerım cok cok. yogurt ve sute agırlık verecegım tamam.

bence eşinin sorunu kesinlikle kilo falan değil canım sıkılmış sanki ne alaka yani ya eşime arada bende derim tombul kiloku olsam ne yapardın diye oda farketmez ne olacak derdi..yeni evlendiğimizde balık etliydim gelir gider popoma vururdu yanaklarımı sıkardı falan ama sakaydı biliyordum...47 kiloya kadar düştüğümdede zorla yemek yedirmeye başladı..yani eşinin taktıgı şey kilo değil bence tek dert kilo olsa güzel dille anlatır insan diyatisyene gidelim spor yapalım vs.. diye sorsanız kendisi manken ölçülerindemiymiş..valla benim babam 80 kilo(erkeğe göre normal annem (90 ile 100 arası gelip gidiyo :) babam hep takılır gizgizli yeme diye böyle bi konuşma yapmaz annemde her yaz 20 kilo verir kış gelince geri alır her insan manken gibi olmaz zorunda değilki kimi insan balık etli geçiriyor ümrünü metabolizma bu kimide yesede dümdüz yani eşiniz çok ayıp etmiş..

bence onun inadınaa zayıflayınnn yanıda yanasmayın süslenin giyinin çatlasınn

her erkek her kadın en guzelını ıster ama sevdık ve sectık bız hepımız. oyuzden ınsanları boyle uzmeye hakkımız yok. senın esının derdı kılo degıl. ben cok kıloluyum 100 lerdeyım esım 70lerde sakalasır bazen cıddı soyler ama asla kırmadı boyle ve benı cok sever ha bazı okuzluklerı oluyor onlar baska konular ama kılodan dolayı degıl sevse senı sana der kı askım benım ıcın bıraz daha kılo ver der senı sevıyorum begenıyorum sadece daha fıt olmanı ıstıyorum dıyebılırdı

bu sözler herhangı bi insana söylenmez kaldı ki eş. çok terbıyesızce ne şaka olur bu sozlerden ne mazeret. eşine kıyabılırmı ınsan hem senın üzüldügünü bozuldugunu gore gore nasıl soyler karaktersız ınsan kusura bakma ama eşin fena ayıp etmiş ben zayıfım ama hamıleliğimde ve iştahlı oldugum zamanlarda eşim o kadar mutlu olur gulerdı kı minik piranam tosuncugum dıye yani...

sahsen hayvanlari seviyorum.
Mesela öküzler, kimseye hakaret ettiklerini duymadim bugüne kadar.
Onun icin karisini dövene, hakaret edene öküz denmesini pek hos bulmuyorum.
Siz hic esine psikolojik siddet uygulayan öküz gördünüz mü?
Görmediniz.
O halde hayati boyunca bir öküz dahi edemeyecek insanlara öküz demeyiniz.
öküzlerinde bir haysiyeti var.

Bir de: Lütfen fazlaliginiz olan kilolari vermeye calisin ve sonrasinda
esim diye hitap ettiginiz o garip varliktan kurtulun.
Kimsenin size psikolojik siddet uygulamaya hakki yok.

süpersinnn........

Allah yardimcin olsun canim ayni senin durumunda bir yakin arkadasim var bu erkekler hic birseyden memnun olmazlar zaten, benim boyum 175 yillardan beri 60 kiloydum herkes bana fizigin cok güzel falan derken benim esim hic birsey demezdi,son iki seneden beri hafif göbegim cikti hemen söylüyor göbegin cikmis diye kendi göbegi mübarek balkon ben birsey demiyorum ama.

Canım okuduklarım beni üzdü.Ancak hemen aklına kötü şeyler getirme. Başka kadın, aşkı bitti falan diye.

Önce soğukkanlı ol.Bana kalırsa bişeyin sinirini senden yani en yakınından çıkarmış.
Erkekler şunu yapar, eğer kadın kendilerinden bir basamak yukarda ise onu aşağılayarak
özgüvenini kaybetmesini sağlarlar.Bu duruma genelde
kocasından güzel, genç ve kocasından çok para kazanan
kadınlar maruz kalır.
Eğer ailesi, arkadaşları ya da işyerindeki üstleri tarafından
yönetilen biri ise bunu en yakını olan eş ve çocuklarına uygularlar.

Karısının kilolarıi yok yüzünün çizgileri, yok yaşlandın gibi son derece anlamsız
suçlamalarda bulunurlar ki bunun gerçek olmadığını aslında bilirler. Fakat kendilerini
iyi hissetmek için yaparlar. Çünkü kendi özgüvenleri ya yoktur ya azalmıştır.

Ne yapmak gerekir kısmına gelirsek,
Şuan diyet, spor v.s. yapma. en azından 3-5 gün.
Çünkü istediği de bu özgüvenini kaybetmen. Sakin ol.
Sen kendine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz.
aradan 3-4 gün geçince kendine zaman ayır ama yine bunu onun
gözünün önünde yapma. zamana bırakarak yavaş yavaş kilo ver,
spor yap. ama bunu onun için değil kendin için yap.
Mutlaka çok güzel bir kadınsındır, erkekler güzel kadınlardan korkarlar,
sebebi tercih edilmeyeceklerini düşünmeleri. sen doğal kal.
sakın abartıp kendini rezil etme çünkü dışarda o türlerden çok var.
sen farklısın, evinin hanımı,yuvanın anasısın.

Bazen erken evliliklerde pişmanlıkları olabilir. Dışarda gördükleri genç ve
güzel kadınlarla birlikte olamamak da öfkelendirir içten içe erkekleri.
ve yine sinirlerini eşlerinden çıkarırlar. ama sana düşen sakin olmak.

şunu aklından çıkarma erkek dünyanın en güzel ve seksi kadınını ister
ama bakalım kendisi dünyanın en yakışıklı ve seksi erkeği mi?
bunu sakın yüzüne vurma ama sen bunun farkında ol.

sakın ola kendine ve kadınlığına olan güvenini yitirme.çünkü bir adamın sana söyledikleri
ile sana ait değerler gitmez, yıkılmaz. seni sen yapan özelliklerine sahip çık.

canım fazla akıl verir tarzda yazdım ama öfkene ve hırsına hakim olabilmen için
sakin olmalısın. hayat sadece vücuttan ibaret değil. ama sen de eşine değer veriyorsan
kendine bakmak zorundasın.

şuan kadınlık gururun incinmiş bunu çok iyi anlıyorum ama erkekler inan
çocuk gibidir ve nazları sadece sevdikleri kadına geçer. senin onu anlamanı
bekler. hakareti de sen tepki ver diye yapar. sen tepkisiz kaldıkça hırçınlaşırlar.
sen ılımlı ol. yok kaldıramam bunu diyorsan onsuzluğa katlanırım yinede
gururumu ezdirmem diyorsan karar senin.

ama onur ile gururu birbirine karıştırmamak lazım. başka bir sorunu var ve
bunu sen paylaşamıyorsan onunla işte o zaman sen hatalısın.

çok çok afedersin bu kadar uzun yazdım ama umarım biraz daha sakin düşünmeye
başlamana yardımcı olur bu söylediklerim canım....

ben sizi anlıyorum...
fakat sizin anlamadığınız bir şey var, ya da benim anlamlandıramadığım diyelim...
eşinizin davranışını doğru ya da haklı bulmuyorum...
sadece şunu öğrenmek istiyorum....
burada eşinizin yaptığı ayıbı anlattınız peki bu sizin sorununuzu çözüyor mu?
size bir sürü yorum yapıldı eşinize kızanlar oldu, eleştirenler oldu artık eşiniz size farklı mı davranacak...
bu kadar lafı yedikten sonra siz ne yapıcaksınız?
neye karar verdiniz sorununuzu çözmek için...
anlattınız sakinlediniz ne zamana kadar?
tekrar aynı lafları yiyip oturana kadar...
kendinize aynada bakmak istemiyorsanız size iyi şanslar...

Son düzenleme:
Back
X