Kendimi hiç bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim :(

Yazmayayım dedim ama o kadar kötüyüm ki. biri ile konuşmazsam patlayacağım :(
5 yıllık evliyim eşimle sorunlarımız uzun süredir var. Ama dün akşamki olay çok incitti beni. anlatmak istiyorum. Tüm gece uyuyamadım ve hala aklımda ...
Eşimle cinsel sorunlarımız uzun süredir var. Ayda 1 kez falan desem anarsınız sanırım. Çoğunda da ben ısrar ediyorum. zevk aldığımdan değil de bu da bir özlem eşine dokunması insanın varlığını hissetmesi değil mi? Neysa konu bu değil. dün akşam şaka ile karışık bak bayağıdır görüşmüyoruz dedim. O da evet canım istemiyor falan dedi. Ama neden bak evliyiz gibisinden konu başladı ve sonuçta bana söylediklerini abartmadan hatırladığım kadarı ile yazmaya çalışacağım.
" Seni çekici bulmuyorum, çünkü şişmansın. yürürken arkandan bakıyorum yürüyüşün bile bir acayip. kocaman bir popon var. pantolon giydiğinde arkanada kocaman bir şey bağlı gibi duruyorsun. evlenirken bu kadar şişman değildin. kendini çok saldın çok çirkinleştin. Hiç bir cinsel caziben kalmadı. Kilo vermeni defalarca istedim ama yemek zevkinden vazgeçemedin bir türlü. Spor yapmıyorsun seninle spor merkezine gittiğimizde bile yürüyüş bandında yavaş yürüyorsun. kalori harcatacak şeyler yapmıyorsun. " ve daha bir sürü şey.
söylediği şeyler beni o kadar kırdıki anlatamam. kendimi çok küçük ve aşağılanmış hissettim. hala da çok kötüyüm. evet kilo sorunum var. ama bu yeni bir şey değil ben çocukluğumdan beri kiloluyum ve hep vermeye çalıştım. son 6 aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım. her türlü dieti spor programını denedim. verdim aldım verdim aldım.
Ben anlamıyorum hayat bu mu bu kadar mı basit. kadın şişmansa her hakareti hak mı ediyor. :14::14::14: canımın istediği herşeyi yemiyorum zaten. 3-4 aydır kızartma yemedim hiç ve 3 aydır ilk kez makarna yedim. herşeyi kıstım herşeyi kıstım. zaten kilo vermek çok zor bir süreç ben bu konuda evet istekliyim ama yapmak bu kadar kolayda ben yapmıyor muyum.:14::14::14:
neyse benim kırgınlığım kilo verme çalışmalarım değil. eşimin bana bu bakış açısı söylediği sözler. beni bu kadar aciz görmesi. Haykırmak istedim "sen kendini ne sanıyorsun diye bu kadar mı şekilcisin beni bu kadar mı sevmiyorsun ki olduğum gibi kabul edemiyorsun:14::14:"
evet 10 kilo fazlam var ama allahıma şükür yüzüne bakılmayacak bir kadın değilim. işim var gelirim iyi. meslek sahibiyim. iyi bir ailem var . geçmişim de bir ayıbım çekincem yok. Bu halimle beni kabul edecek hiç mi erkek yok sanki. benden daha kilolu kadınlar eşleri ile mutlu mesut yaşarken ben neyim de bu kadar küçük görülüyorum.
çok doluyum çok kırgınım:14::14: ne yazacağımı şaşırdım.:14::14:içim o kadar yoğun ki:14::14:nefret ediyorum şuan herşeyden ondan evlilikten kendimi bu hale soktuğum için kendimden. beni bu kadar küçültmesine izin verdiğim için nefret ediyorum kendimden...
evet kiloluyum ama bu benim sorunum evliliğimiz içindeki tüm uyumsuzlukları buna bağlaması adil mi? haksız mıyım. evlilik bu kadar basit ve şekilci birşeymi?
kilo aldın defol sakat kaldın defol hastasın defol işsiz kaldın defol... bu mu evlilik. kutsal bir şey yok mu hiç burada:14::14::14:
Akşam ona dedim ki" kilo vereceğim 10-15 kilo ve o gün seni boşayacağım. çünkü sen buna layık değilsin" bu sözümü şaka olarak algıladı güldü geçti. ama içimde bir yerde o kadar ciddiydim ki. bu kadar küçük görülmeye aşağılanmaya dayanamam.:14::14::14:

10 kilo çok fazla bir kilo değil ki:41: biraz balık etli sibel can ın son hali gibi duruyorsunuzdur.Gayet yerinde ve kadınsı bir fazlalık. Bir spor merkezinde hocayla çalışın , kilonuzu verin bu adama da haddini bildirin.

nacizane fikrim,dış görünüşten ziyade aradaki saygıda bir takım yıpranmalar olmuş,hakettiğiniz saygıyı yeniden kazanın derim,gerisi zaten gelir,eşiniz bile olsa kimsenin sizinle böyle konuşmasına müsade etmeyin bence...

okuyunnca kendi yasadiklarim geldi aklima ayni seyi eski esimle yasadim anliyorum ruh haline her ne kadar takma deselerde aklinin bir ucundan hic cikmiyor o laflar

Şekilci kişilik :ssz:
Çok ayıp etmiş size.. Kırılmakta o kadar haklısınız ki...

Kendisi sanırım George Clooney..
tövbeee:47:

Söylenecek söz yok..
Sizsizlikle cezalandırın onu bence..

Bir an önce hem 10 kilonuzdan hem de eşinizden kurtulun bence. Kimsenin özgüveninizi kaybettirmeye hakkı yok

ben kendi evliliğimde daha kötülerini yaşadım.....benim kabullenmem çok zor olmuştu çünkü ona göre bu çok normal cinsellik önemli değil karısına bu anlamda özen göstermek zorunda değil ....nasıl olsa birileri dışarda daha güzel.....peki cinsellik yoksa özen yoksa mutlu etmek yoksa .....daha da önemlisi saygı yoksa geriye ne kalıyor
geriye ne kaldığınını sana söyleyeyim...evlilikte bütün pis işlerini yaptırabileceği bir kadın kalıyor...biraz olsun para kazanmaya yarayan yemek yapmaya yarayan ütüsünü temizliğini yapan bir kadın.....her eve lazım çok kullanışlı oluyorlar......biz kabullenmek istemiyoruz ama erkeklerin bir çoğu evliliğine bunu yakıştırıyor özellikle bunu çok önemsemeyecek kadın arıyor
ben 1.75 boyunda yaklaşık 15 kilo verdim....bütün tüylerimi iğneli epilasyonla aldırdım....o paraya sıfır araba alınır....bildiğin kaymak gibi oldum.....bana deseki göğüslerine de silikon istiorum vallahi gider onuda yaptırırdım o kadar manyaklaşmıştım ..aşk gözümü kör etmişti......yine beğenmedi yine istemedi.....birileri dışarda hep yirmili yaşlarda belki güzelliği daha farklı mümkün değil yetişemezsin bu adamı ne yaparsan yap mutlu edemezsin arkadaşım
en yakın arkadaşım dahiliye uzmanı genç güzel bir çocuğu var....kocası evlilikten sıkılıyor ne teklif ediyor biliyor musun....aynı evde yaşayalım benim farklı bir hayatım olsun diyor...neyine güveniyor bunlar ben anlamadım
senin bu hayattan ne beklediğin çok önemli ....kocan senden ister durur ...kendine bu hayatı yakıştırır ....hatta sana hiç layık olmadığın bir hayatı bile empoze etmeye çelışabilir ben bunları gördüm annemle babamın evliliğinde de gördüm sakın şaşırma.....hele ki çocuk olduktan sonra....senin ne istediğine karar vermen gerek

Son düzenleme:
bence siz bu azimle bu sinirle değil 10 kilo 20 kilo verirsiniz eşinizinde burnundan getirirsiniz ayrıca sinirlenmekte çooooook haklısınız:30:

bir de sakın light ürünler kullanama .....yanlış yaparsın ....light süt ve yoğurt birirleri para kazansın diye üretilmiş ürünlerdir adam gibi yğurdunu sütünü tam yağlı yiyeceksin yağlar kaliteli olduktan sonra korkmana gerek yok......karbonhidratı ne kadar kısarsan vücut o oranda yağ yakar.....düşük kalori ve sporla kilo veremezsin
örneğin sabahları peynirli üç yumurtalı omlet yap doyana kadar ye ....ama ekmek yok...süt iç ayran iç şekersiz çay iç belki akşam pirzola ya da fırında tavuk olabilir ....karbonhidratları bir süre sadece sebzelerden almaya çalış ....meyveyi bir süre bırak
sakın tatlandırıcı yada diyet kola filan çöpe at bunlarda insülin hormonu salgılatır aynı şekilde şekersiz kahve de insülin hormonu salgılatır ve kilo vermeni engeller....kaç kalori olursa olsun organik yağlar vücutta yağ olarak depolanmaz

kilo alıp vermek tamamen hormonel bir mesele kalori hesabıyla kilo veremazsin .....karbonhidratlar diyet ürünleri ve kafein insülin hormonu salgılatır sen beş kilometre nefes nefese koşsanda vücut yağ kacak olan mekanizmaları ortaya çıkaramaz ve yorulduğunla kalırsın
tıp fakültesi okudum ordan biliyorum
kendini yormadan iki günde bir plates yapabilirsin yada haftada iki kere bu fazlasıyla yeterli olur

Son düzenleme:
bir de sakın light ürünler kullanama .....yanlış yaparsın ....light süt ve yoğurt birirleri para kazansın diye üretilmiş ürünlerdir adam gibi yğurdunu sütünü tam yağlı yiyeceksin yağlar kaliteli olduktan sonra korkmana gerek yok......karbonhidratı ne kadar kısarsan vücut o oranda yağ yakar.....düşük kalori ve sporla kilo veremezsin
örneğin sabahları peynirli üç yumurtalı omlet yap doyana kadar ye ....ama ekmek yok...süt iç ayran iç şekersiz çay iç belki akşam pirzola ya da fırında tavuk olabilir ....karbonhidratları bir süre sadece sebzelerden almaya çalış ....meyveyi bir süre bırak
sakın tatlandırıcı yada diyet kola filan çöpe at bunlarda insülin hormonu salgılatır aynı şekilde şekersiz kahve de insülin hormonu salgılatır ve kilo vermeni engeller....kaç kalori olursa olsun organik yağlar vücutta yağ olarak depolanmaz

kilo alıp vermek tamamen hormonel bir mesele kalori hesabıyla kilo veremazsin .....karbonhidratlar diyet ürünleri ve kafein insülin hormonu salgılatır sen beş kilometre nefes nefese koşsanda vücut yağ kacak olan mekanizmaları ortaya çıkaramaz ve yorulduğunla kalırsın
tıp fakültesi okudum ordan biliyorum
kendini yormadan iki günde bir plates yapabilirsin yada haftada iki kere bu fazlasıyla yeterli olur

Kilo verme onerileriniz cok guzel fakat bunyeden bunyeye de farkliliklar olabilir kendimden ornek vermek istiyorum.
67-68 kilodan 50 kiloya indim. light urunler yedim, sekerden tatlidan uzak durdum.
Tam bugday ekmegimi her ogun yedim.
Her gun en az 1 saat spor yaptim. Kalori hesabi yaptim hemen hemen tum besinlerin kalori degerini bilirim.Bu arada meyve yemek de gerekiyor diye dusunuyorum. Ve en onemlisi aksam 5 den sonra hic birsey yemedim.
Tabi siz tip okumussunuz daha dogrusunu bilirsiniz. Yanlis anlamayin ben sadece tecrubelerimi paylastim.

Konu sahibi arkadasa da bol sabirlar diliyorum, cekilecek gibi degil.:47:

Son düzenleme:
Kilo verme onerileriniz cok guzel fakat bunyeden bunyeye de farkliliklar olabilir kendimden ornek vermek istiyorum.
67-68 kilodan 50 kiloya indim. light urunler yedim, sekerden tatlidan uzak durdum.
Tam bugday ekmegimi her ogun yedim.
Her gun en az 1 saat spor yaptim. Kalori hesabi yaptim hemen hemen tum besinlerin kalori degerini bilirim.Bu arada meyve yemek de gerekiyor diye dusunuyorum. Ve en onemlisi aksam 5 den sonra hic birsey yemedim.
Tabi siz tip okumussunuz daha dogrusunu bilirsiniz. Yanlis anlamayin ben sadece tecrubelerimi paylastim.

Konu sahibi arkadasa da bol sabirlar diliyorum, cekilecek gibi degil.:47:

şeker ve tatlıyı kesmek başlı başına kilo verme sebebidir zaten ......ama dramatik bir şekilde kilo vermek istiyorsanız ve herhangi bir rahatsızlığınız yoksa bir süre yenmeyebilir .....zira günümüz meyveleri hibrit tohumları sebebiyle vitamin oranı düşük fruktoz oranı yüksek....bu arada aynı vitaminleri fruktoz oranı düşük sebzelerden alabilirsiniz .......tabi 10 15 kilo vermek istiyorsanız

şeker ve tatlıyı kesmek başlı başına kilo verme sebebidir zaten ......ama dramatik bir şekilde kilo vermek istiyorsanız ve herhangi bir rahatsızlığınız yoksa bir süre yenmeyebilir .....zira günümüz meyveleri hibrit tohumları sebebiyle vitamin oranı düşük fruktoz oranı yüksek....bu arada aynı vitaminleri fruktoz oranı düşük sebzelerden alabilirsiniz .......tabi 10 15 kilo vermek istiyorsanız

Çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Keşke biraz daha aydınlatsanız bizi :31:

Çok güzel bilgiler veriyorsunuz. Keşke biraz daha aydınlatsanız bizi :31:
başkalarının konusunu işgal etmek istemiyorum ama şunları söyleyip konuyu kapatalım.....sistem bizi şişmanlatmaya va hasta etmeye uğraşır .....özellikle yemek endüstrisi paketlenmiş gıdalar tohumuyla oynanmış meyve ve sebzeler....senin bunlarla kilo almaman mümkün değil.....hatta şeker hastası bile olursun ......sonra gelsin ilaçlar diyet ürünleri spor salonları doktorlar yanlış diyet reçeteleri her defasında maddi manevi herşeyini verirsinki birileri hep para kazansın.....doktorlarda yanlış eğitilir ....her yiyeceğin içine şeker katılır ki kanser ilaçları da satsın
şunu söyleyim karbonhidratlar bizim için toksik...eski insanların yaşayış tarzlarına bakarsanız avcı ve toplayıcı bir toplumdu sürekli et yumurta ve yabani meyvelerle beslenirlerdi....bulunan fosiller bize şunu gösteriyor bu insanlarda kanser kemik erimesi hatta diş çürüğü bile yok
çok eskilere gitmeye gerek yok afrikadaki avcı ve toplayıcı toplumlara baktığınızda yani medeniyetin gelmediği toplumlardan bahsediyorum.....yediklerinin önemli bir kısmı yağlı et ve litrelerce yağlı süt ama adamlar tığ gibi bu kadar yemeye içmeye bir gram fazlalıkları yok kalp krizi yok şizofren hastalığı yok
çocuklarınızın kemik yapısı sağlam olsun istiyorsanız köydeymiş gibi besleyeceksiniz bu kadar basit
umarım konu sahibi bize kızmaz

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar benim gıcık koca biraz önce benden özür diledi. yaptığının yanlış olduğunu aslında farklı birşey demek istediğini söyledi. benim kilo vermemi evet istiyormuş.
uzun uzun konuştuk. cinsellik açısından onun zevki zayıf kadınlarmış. o yüzden beni çekici bulmadığını söylemişmiş. aslında evet çok güzel bir kadınmışım biraz kilolu oluşum belki çoğu erkek için normal olsa da ona çekici gelmiyormuş. o sebeple zayıflarsam cinsel hayatta ve tabiii evlilikte daha mutlu olacağımıza inanıyormuş. ama beni çok sevdiğini yanlış anladığımı aslında hakaret etmek istemediğini söyledi. sadece çok sinirliymiş ve kelimelerin dozajını kaçırmış. bana destek olacağını zayıflamam için uğraşacağını söyledi. beraber spor yapacağımızı falan.
ama ne olursa olsun eğer ki zayıflayamasam bile benden vazgeçmeyeceğini, beni gerçekten sevdiğini söyledi.
hep böyle yapıyor önce kalbimi kırıyor sonra da sevgi sözleri ile beni kandırıyor. :31:
akşam gelirken bana çiçek alacak mış ama evde misafir vardı ondan utanıp almamış :27: bana en son çiçeği evliliğin 1 yılında annesi yüzünden feci bir kavga yaptığımızın ardından almıştı. o zaman da ciddi ciddi ayrılığın eşiğinden dönmüştük. sanırım çiçek almayı bile düşünecek kadar insanlaştığına göre hakikaten pişman oldu.
yine de hala çok kırgınım. bana sarılmak istedi izin vermedim. dokunma bana dedim naz değil gerçekten içimden gelmedi. insan karısına bu lafları söylermi dedim. haklısın tam bir öküz gibi davrandım dedi. ya şoktayım adam bir günde öküzlüğü bile kabul etti.
affettim mi bu kadar kolay değil. dün ciddi olarak kafamda boşanma planlarına bile geçmiştim. hemen çark edip salak aşık rolüne giremem. öfkeliyim kızgınım kırgınım. ama şuan enerjimi ona harcamayacağım. en azından hatasını kabul edip özür diledi. benimle birlikte spor yapacağını falan söyledi belki destek olursa benim içinde bu iş kolaylaşır. çünkü gerçekten kilo vermeyi onun için yada başka sebeple değil kendim için istiyorum. kendime güvenimin artması için istiyorum.
HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER DERDİMİ DİNLEDİNİZ YORUM YAPTINIZ. BU YALNIZLIĞIMA ORTAK OLDUNUZ...
Umarım bu eşşek kocam bana bir konu daha açtırmaz. tekrar bu şekilde kilo vb sözler söylerse yollarımızın ayrılacağını açık şekilde söyledim. bana hakaret edemezsin dedim. o da hakaret etmek istemediğini benim yanlış anladığımı falan söyledi :31:ay ne bileyim . bu konu beni o kadar yordu ki artık konuşmak istemiyorum kızlar...

iyi akşamlar kızlar benim gıcık koca biraz önce benden özür diledi. yaptığının yanlış olduğunu aslında farklı birşey demek istediğini söyledi. benim kilo vermemi evet istiyormuş.
uzun uzun konuştuk. cinsellik açısından onun zevki zayıf kadınlarmış. o yüzden beni çekici bulmadığını söylemişmiş. aslında evet çok güzel bir kadınmışım biraz kilolu oluşum belki çoğu erkek için normal olsa da ona çekici gelmiyormuş. o sebeple zayıflarsam cinsel hayatta ve tabiii evlilikte daha mutlu olacağımıza inanıyormuş. ama beni çok sevdiğini yanlış anladığımı aslında hakaret etmek istemediğini söyledi. sadece çok sinirliymiş ve kelimelerin dozajını kaçırmış. bana destek olacağını zayıflamam için uğraşacağını söyledi. beraber spor yapacağımızı falan.
ama ne olursa olsun eğer ki zayıflayamasam bile benden vazgeçmeyeceğini, beni gerçekten sevdiğini söyledi.
hep böyle yapıyor önce kalbimi kırıyor sonra da sevgi sözleri ile beni kandırıyor. :31:
akşam gelirken bana çiçek alacak mış ama evde misafir vardı ondan utanıp almamış :27: bana en son çiçeği evliliğin 1 yılında annesi yüzünden feci bir kavga yaptığımızın ardından almıştı. o zaman da ciddi ciddi ayrılığın eşiğinden dönmüştük. sanırım çiçek almayı bile düşünecek kadar insanlaştığına göre hakikaten pişman oldu.
yine de hala çok kırgınım. bana sarılmak istedi izin vermedim. dokunma bana dedim naz değil gerçekten içimden gelmedi. insan karısına bu lafları söylermi dedim. haklısın tam bir öküz gibi davrandım dedi. ya şoktayım adam bir günde öküzlüğü bile kabul etti.
affettim mi bu kadar kolay değil. dün ciddi olarak kafamda boşanma planlarına bile geçmiştim. hemen çark edip salak aşık rolüne giremem. öfkeliyim kızgınım kırgınım. ama şuan enerjimi ona harcamayacağım. en azından hatasını kabul edip özür diledi. benimle birlikte spor yapacağını falan söyledi belki destek olursa benim içinde bu iş kolaylaşır. çünkü gerçekten kilo vermeyi onun için yada başka sebeple değil kendim için istiyorum. kendime güvenimin artması için istiyorum.
HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER DERDİMİ DİNLEDİNİZ YORUM YAPTINIZ. BU YALNIZLIĞIMA ORTAK OLDUNUZ...
Umarım bu eşşek kocam bana bir konu daha açtırmaz. tekrar bu şekilde kilo vb sözler söylerse yollarımızın ayrılacağını açık şekilde söyledim. bana hakaret edemezsin dedim. o da hakaret etmek istemediğini benim yanlış anladığımı falan söyledi :31:ay ne bileyim . bu konu beni o kadar yordu ki artık konuşmak istemiyorum kızlar...

merhaba canım senı buraya davet etmek istiyorum...
eminim cok faydasını göreceksinn:34:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay-3185.html

asırı surat sallama derım ama kırdıgını da bılsın. ınadına dısı gıyın dısılıgını goster en bakımlı hallerın buaralar olsun. dıyetıne rejımıne sarıl dort elle. madem kı zayıflamamı ıstıyorsun ev ısı vs bana yardımcı ol kı ben de kendımle ılgıleneyım de. ben esıme demıstım mesela bunu. ıcınde kırgınlık kalsın kı amacına ulas bazen nefret en ıyı kamçıdır. ama cok da surat sallama tam tersı dısı olmaya calıs dısılıgını goster ama umursamaz tavırlarda da ol. ve cok cok suslu ol. gozune sokar gıbı. baska arkadasa da demıstık sosyal ol senı kaybettıgını sansın

merhaba canım senı buraya davet etmek istiyorum...
eminim cok faydasını göreceksinn:34:
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay-3185.html
çok sağol canım. karatayın kitabını okudum çok güzel bilgiler var ama katılmadığım çok konuda var. dietten ekmeği tamamen çıkarması meyveyi çok kısması, ara öğünü kaldırması gibi... o yüzden denemedim.
asırı surat sallama derım ama kırdıgını da bılsın. ınadına dısı gıyın dısılıgını goster en bakımlı hallerın buaralar olsun. dıyetıne rejımıne sarıl dort elle. madem kı zayıflamamı ıstıyorsun ev ısı vs bana yardımcı ol kı ben de kendımle ılgıleneyım de. ben esıme demıstım mesela bunu. ıcınde kırgınlık kalsın kı amacına ulas bazen nefret en ıyı kamçıdır. ama cok da surat sallama tam tersı dısı olmaya calıs dısılıgını goster ama umursamaz tavırlarda da ol. ve cok cok suslu ol. gozune sokar gıbı. baska arkadasa da demıstık sosyal ol senı kaybettıgını sansın

yok canım surat yapmıyorum ama öyle melek te olamam. biraz mesafe girdi araya. akşam hadi spor yapalım diyeceğim bir yerinden kalkmasın o zaman soracağım. ben 2 ay tek başıma cd karşısında deli gibi tepindim o zaman bir kez olsun gel beraber yapalım demedi. şimdi yapalım diyor :47: maksat ben ilgiliyim demek. her akşam yapmasın benle spor o zaman görecek.
unutmadım ettiği lafları hepsi içimde :47::47:

Son düzenleme:
yok canım surat yapmıyorum ama öyle melek te olamam. biraz mesafe girdi araya. akşam hadi spor yapalım diyeceğim bir yerinden kalkmasın o zaman soracağım. ben 2 ay tek başıma cd karşısında deli gibi tepindim o zaman bir kez olsun gel beraber yapalım demedi. şimdi yapalım diyor :47: maksat ben ilgiliyim demek. her akşam yapmasın benle spor o zaman görecek.
unutmadım ettiği lafları hepsi içimde :47::47:[/QUOTE]

evet aynen zorla onu. sana destek olsun. ugrassın madem ıstıyor her turlu destek olmak zorunda

Çok merak ettim acaba kaç kilosunuz. Eğer bi kaç kilo fazlalıksa bunu çok dert etmeyin derim

72-73 civarıyım tartılmadım bir süredir emin değilim. ama 60 olmak istiyorum. amacım kilo olarak rakamlar değil aslında 38 bedene tekrar girmek yeterli benim için ...
şuan 40-42 beden arasıyım:31:

Back
X