• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi hiç bu kadar aşağılanmış hissetmemiştim :(

Bence sorun senin kilon değil, eşinin yetersizliği

Bunu kendine bile itiraf edemiyor ve beceremeyince sorununa bir bahane arıyor

Ama madem fiziksel sorunlar başa kakılıyor, aynısını sen de ona yap, bakalım nasıl oluyormuş. Belki aklına gelir bir doktora gitmek

Bozma moralini; boyum 1.63 kilom şu an 76 kiloyum ve hiç sorunum yok. Göbeğimi içime sindiremediğimden kilo vermeye çalışıyorum, hatta bununla ilgili bir konuda açmıştım. Ama bu kendimi çirkin hissetmeme sebep olmuyor. Eminim sende alımlı bir kadınsın,kendini sev ve eşine ezdirme, sessiz kaldıkça sorun ötelenir, asıl sorunu çözmek önemli olan

Kabalığı konusunda hala ilk mesajımla aynı fikirdeyim o ayrı :47:

Son düzenleme:
Teyzeniz kilo vermediği için eşinin aldatmasını haklı buluyorsanız,Rabbim size hastalık,kaza vermesin.

Garantisi var mı yarın bir kaza geçirip sakat kalmayacağınızın,veya vücudunuzda kalıcı izler oluşmayacağının.Böyle bir durumda kalırda kocanız sizi aldatırsa ona da haklı adam dersiniz,hatta üzerinize kuma getirse yeridir,neticede artık seksi gözükmüyorsunuz ona.

Bu nasıl bir mantık?

Bir kadın kendi için kilo vermeli,kocası onu aldatacak korkusuyla değil.Zaten karısı kilolu diye aldatan adamın da yolu açık olsun.

Teyzemin aldatılmasını haklı gördüğüm hususunda bir yazı var mı oralarda..

Ne demişim?

Teyzem haksız, eniştem de haksız demişim.

İYi okuyun.İyi analiz edin.

İkisinin de birbirini doğuran sonuçlar olduğunu analiz edecek kadar mantığınız yoksa, eyvallah o zaman.

Yuh be nasıl böyle konuşabiliyor sizinle? Evlenmeden önce böyle biri olduğunu hiç hissettirmedi mi?Ne biliyim bazı eksikliklerinizi falan hiç söylemiyor muydu evlenmeden önce?Bence böyle insanlarla hayat geçmez.Kilo bitse başka bişeye takar.Çok yanlış yaptığı.

Evlenirken hiçbir şey yok,5 yıl geçtikten sonra kilolusun,çirkinsin denir mi:53:
Gerçekten evlilikler bu hale mi geliyor zamanla:26:
Kilo dediğin verilir,yeter ki sağlık olsun.İnsan isteyince her şeyi yapar
Eşiniz bence tüm problemleri size yüklemeye çalışmış

Ben 7 ay önce evlendim ve bu 7 ayda 25 kilo aldım.Bu 25 kiloya rağmen eşim ağzını açıp tek kelime söylemez.
Söylemenin bir adabı bir usulü vardır.
Sizi kırmadan,hayatım biraz kilo almışsın,sağlığın için,yaşlandığımızda dinç olabilmemiz için biraz dikkat etsek falan diyebilirdi.
Eşinizin çevresindeki kişilerle konuşma tarzı nasıldır?
Belki aldığı kültürden dolayı bu konuşma tarzını normal sanıyordur.
Yalnız size karşı böyleyse,eşinizde bir şeyler bitmiş,bahane arıyor.
Kilolu olmak hakaret yemeyi hakettirmez,bu bir sağlık problemi,yardımcı olması gerekir,hakaret etmesi değil.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

ama kendimi bu kilolu halimle beğenmiyorum daha güzel giyine bilmek için daha zarif olmak istiyorum. eşimde benim zayıflığımı kullanıyor. bu konuyu ne kadar önemsediğimi ve kafama taktığımı görüyor ve bunun üstüne gidiyor.

demişsiniz...
bende size diyorum ki,
kendiniz ile yaptığınız bu anlaşmayı bozun...
daha güzel giyinmek için daha zarif olmak gerekmiyor...
erkekler ince kızları beğenmiyor, önemli olan görsellik değil...
ama siz buna inanmışsınız ve eşinize savaş acıyorsunuz kendi inanmadığınız şeyi ona kabul ettirmek için...
bayanların bu kadar kilo problemi yaşamasının nedeni duygu açlığıdır...
Doyurulmamış duygularını yemek ile bastırmaya çalışırlar...
Eşiniz haklı demiyorum...
Fakat siz şişmansın güzel giyinmeyi haketmiyorsun, şuran çıkmış, buran fazla seni kim ne yapsın diyorsanız kendinize baktığınızda eşiniz bunları söyledi diye eşinize kızmam ben...

Sorunun buraya kadar gelmesinin sebebi sizsiniz ,üzgünüm biraz sert bulabilirsiniz ama siz önce bir psikologa gidin ,kendinize güvenmeyi ve kendiniz için yaşamayı öğrenin insanlar kilo alabilir, kendi görüntünden rahatsızsan ve sağlığın için kilo vermelisin toplum için eşin için değil,insanların seni kalıplara sokmasına neden izin veriyorsun ???????

Resmen sizi aşşağılamış hakaret etmiş daha ne bekliyorsunuz özür dilese düzelecek mi herşey ??
Unuttucak mısın söylediklerini bunları bir düşünün bence siz bi an evvel kendinize bir psikolog bulmanızı tavsiye ederim.

:42:
şimdi bu yazdıklarınızı nasıl yorumlasam anlamadım.
bana diyor sunuz ki psikoloğa git sorun sende :26:
doğru mu anladım:26:
iyi niyetli yazdığınızı ama biraz uslubu aştığınızı düşünüyorum. sorunun bu hale gelmesi senden kaynaklı demişsiniz. :26:
neyse bir şey yazmayacağım teşekkürler yorum için...

peki canım eşin sadece böyle can sıkıcımı konuşuyor yoksa senı motıve etmeye calısıp destekleyıp yanında olup,senın kılo kaybetmedıgını gördükçemı aşağılama yolunu seçiyo.bence bu ıkısı bırbırınden bıraz farklı.
hiçbir konuda destek olmayıp sadece boş boş konuşup can sıkıyosa gerçekten kulak asmaya değmez
ama ugrasıyodur senın için daha saglıklı olman için senın onun kadar çabalamadıgını görüp sinirlenıp konuşuyodur.
aslında ıkısıde yanlıs ama en azından 2,de niyet daha temız.
bazen amacının motivasyon olduğunu düşünüyorum. ama yaklaşımı çok kaba. yaptıklarımı beğenmiyor ve kendince öneriler sunuyor.
örnek mi? kilo vermek istiyorsan günde 2 öğün beslen öğlen sadece 1 elma ye akşamları iyi ye. yürümek kilo verdirmez benimle ağırlık kaldır( ki ben üniversitede günde 1,5 saat yürüyerek ayda 4 kilo vermiş bir insanım) gibi komik önerileri var. 2 ay o kadar çok spor yaptım ki şuan kollarım resmen kas oldu. pazularım oluştu ama alt kısımlar hala sarkık. kol kendini toplamak yerine üstü şişti ve adam bana hala ağırlık kaldır diyor. beni erkek gibi düşünüyr. eşimin ne yazık ki böyle saçma saplantıları var. o bir şeye doğru diyorsa doğrudur. ve bu halleri beni daha da bunaltıyor.
keşke hiç konuşmasa beni rahat bıraksa da ben neyi nasıl biliyorsam öyle yapsam :47:

Teyzemin aldatılmasını haklı gördüğüm hususunda bir yazı var mı oralarda..

Ne demişim?

Teyzem haksız, eniştem de haksız demişim.

İYi okuyun.İyi analiz edin.

İkisinin de birbirini doğuran sonuçlar olduğunu analiz edecek kadar mantığınız yoksa, eyvallah o zaman.

.

ben iki tane örnek vericem sana kendi ailemden.

1.teyzemin de fazla kilolarından şikayetçiydi eniştem.

hep söylerdi güzel dille,. kilo ver, kilo ver diye. teyzemde bi türlü azim olmadı. en sonunda eniştemin gözü dışarı kaydı. aldatmaya başladı.

şimdi teyzem kesinlikle hatalı, kocasına güzel görünmediği için. eniştem de hatalı böyle bir yola başvurduğu için.

2kilolu olman kocanın sergilediği davranışı gerektirmez fakat senin de kocana güzel görünmen lazım.

Kabul etmediğim sizin mantığınız hanımefendi.Eniştem teyzemi uyardı ama kilo vermedi ,eniştem aldattı,yani teyzemde hatalı.

Bu mantığı kabul etmemi de beklemeyin zaten.Biz nasıl ki kocamız kilo aldı diye onu aldatmayı aklımızın ucundan geçirmiyorsak,erkekte geçiremez.Evlilik iyi ve kötü günler için vardır.Ama bir kadın bile sizin gibi düşünüyorsa erkek niye aldatmasın ki?

Sanirim bunu yazmaliyim.
Ben iliskilerde karsilikli olmasi gereken saygi ve sevgiye cok inaniyorum.
Platonik bir asktan sözetmiyoruz sonucta, karsilikli bir begeni ve sevgi olmus ki
evlenilmis, dolayisiyla evlendikten sonra erkeklerin tabir-i caiz göbek salip "kadinlarin
kendime bakmaliyim, erkegime güzel görünmeliyim" diye özen göstermelerini
tek tarafli bir saygi olarak görüyorum. Elbette bir kadin, temiz, bakimli, kültürlü vs. olmali ama erkeginde
esi icin bunlari yapmasi gerekli. Nice kadinlar görüyorum, 34-42 beden arasi ama esleri XXL.
Gönlün sevdigi güzeldir, bakimlidir, yakisiklidir o ayri, ama biz kadinlar
erkegi/esimizi oldugu gibi kabul edebiliyorsak erkeklerinde böyle bir kabiliyeti var demektir.
Sonucta insaniz, birbirimizden farkli cinsel özelliklerimiz olsada özümüz ortak.
O halde (biz kadinlar) esimize kilo vermeni istiyorum, bana daha yakisikli görünmeni istiyorum diyebilmeliyiz.

Bizimde bir nefsimiz var, bizde disarida yakisikli adamlar görmüyor muyuz, görüyoruz.
Biraz kaba olacak ama, tüm bunlari gördügümüz halde salyalarimiz akmiyorsa, koluna girmiyorsak,
bu yakisiklidan, bakimli erkekten anlamadigimizdan degil esimize duydugumuz sevgiden,
onu kendisi oldugu icin kabul ettigimizden, evlilik kurumuna duydugumuz saygidandir.

Konu sahibinin esi cok mu yakisiklidir, cok mu fittir, bulunmaz hint kumasi midir? Degildir.
Ama gönül sevmistir bir kere en güzel, en yakisikli O dur. Kilosuna bakilmiyordur bile.
Bunlara ragmen bir erkek kendisini seven karisina son derece kaba bir tabirle "seni begenmiyorum" diyebiliyorsa oturup düsünmeliyiz.
Bu hakki erkeklere kim veriyor? Tabi ki yine biz.
Burada bir cok kadin, eslerimize güzel ve bakimli görünmemiz konusunda hemfikir, bakimsiz bir bayan
aldatildiginda acikca veya icinden haketmissin diyebiliyor.
Neden cünkü kadin bakimli, fit ve güzel olmali.

Size birsey söyleyeyim, bizimde yakisikli, bakimli, fit erkek istemeye hakkimiz var.
Bizimde, nazik, ilgili, kapiyi gülerek acacak bir erkekle mutlu olmaya hakkimiz var.

Yukarida da dedigim gibi evlilikte karsilikli sevgi ve saygi olmali.

Evet inaniyorum bazi seyler sadece karsilikli olmali, aksi halde nikahli esine platonik ask besleyen mutsuzlar olarak evlilige devam ediyoruz.

Son düzenleme:
Yazmayayım dedim ama o kadar kötüyüm ki. biri ile konuşmazsam patlayacağım :(
5 yıllık evliyim eşimle sorunlarımız uzun süredir var. Ama dün akşamki olay çok incitti beni. anlatmak istiyorum. Tüm gece uyuyamadım ve hala aklımda ...
Eşimle cinsel sorunlarımız uzun süredir var. Ayda 1 kez falan desem anarsınız sanırım. Çoğunda da ben ısrar ediyorum. zevk aldığımdan değil de bu da bir özlem eşine dokunması insanın varlığını hissetmesi değil mi? Neysa konu bu değil. dün akşam şaka ile karışık bak bayağıdır görüşmüyoruz dedim. O da evet canım istemiyor falan dedi. Ama neden bak evliyiz gibisinden konu başladı ve sonuçta bana söylediklerini abartmadan hatırladığım kadarı ile yazmaya çalışacağım.
" Seni çekici bulmuyorum, çünkü şişmansın. yürürken arkandan bakıyorum yürüyüşün bile bir acayip. kocaman bir popon var. pantolon giydiğinde arkanada kocaman bir şey bağlı gibi duruyorsun. evlenirken bu kadar şişman değildin. kendini çok saldın çok çirkinleştin. Hiç bir cinsel caziben kalmadı. Kilo vermeni defalarca istedim ama yemek zevkinden vazgeçemedin bir türlü. Spor yapmıyorsun seninle spor merkezine gittiğimizde bile yürüyüş bandında yavaş yürüyorsun. kalori harcatacak şeyler yapmıyorsun. " ve daha bir sürü şey.
söylediği şeyler beni o kadar kırdıki anlatamam. kendimi çok küçük ve aşağılanmış hissettim. hala da çok kötüyüm. evet kilo sorunum var. ama bu yeni bir şey değil ben çocukluğumdan beri kiloluyum ve hep vermeye çalıştım. son 6 aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım. her türlü dieti spor programını denedim. verdim aldım verdim aldım.
Ben anlamıyorum hayat bu mu bu kadar mı basit. kadın şişmansa her hakareti hak mı ediyor. :14::14::14: canımın istediği herşeyi yemiyorum zaten. 3-4 aydır kızartma yemedim hiç ve 3 aydır ilk kez makarna yedim. herşeyi kıstım herşeyi kıstım. zaten kilo vermek çok zor bir süreç ben bu konuda evet istekliyim ama yapmak bu kadar kolayda ben yapmıyor muyum.:14::14::14:
neyse benim kırgınlığım kilo verme çalışmalarım değil. eşimin bana bu bakış açısı söylediği sözler. beni bu kadar aciz görmesi. Haykırmak istedim "sen kendini ne sanıyorsun diye bu kadar mı şekilcisin beni bu kadar mı sevmiyorsun ki olduğum gibi kabul edemiyorsun:14::14:"
evet 10 kilo fazlam var ama allahıma şükür yüzüne bakılmayacak bir kadın değilim. işim var gelirim iyi. meslek sahibiyim. iyi bir ailem var . geçmişim de bir ayıbım çekincem yok. Bu halimle beni kabul edecek hiç mi erkek yok sanki. benden daha kilolu kadınlar eşleri ile mutlu mesut yaşarken ben neyim de bu kadar küçük görülüyorum.
çok doluyum çok kırgınım:14::14: ne yazacağımı şaşırdım.:14::14:içim o kadar yoğun ki:14::14:nefret ediyorum şuan herşeyden ondan evlilikten kendimi bu hale soktuğum için kendimden. beni bu kadar küçültmesine izin verdiğim için nefret ediyorum kendimden...
evet kiloluyum ama bu benim sorunum evliliğimiz içindeki tüm uyumsuzlukları buna bağlaması adil mi? haksız mıyım. evlilik bu kadar basit ve şekilci birşeymi?
kilo aldın defol sakat kaldın defol hastasın defol işsiz kaldın defol... bu mu evlilik. kutsal bir şey yok mu hiç burada:14::14::14:
Akşam ona dedim ki" kilo vereceğim 10-15 kilo ve o gün seni boşayacağım. çünkü sen buna layık değilsin" bu sözümü şaka olarak algıladı güldü geçti. ama içimde bir yerde o kadar ciddiydim ki. bu kadar küçük görülmeye aşağılanmaya dayanamam.:14::14::14:

evlendıgımde de kıloluydum sımdı daha kıloluyum ama yenıden kılo almamda yasadıgım sorunlar esım ve bebek tedavısı vardır ama esım asla bana bunları demez ama cınsel anlamda sorun yasamanı anlıyorum ben de yasadım bızımkı kılodan begenmeden degıldı hastalıgı falan olmamasına ragmen benı ıstemesıne ragmen namaza gec kalmak sabah namazı kacırmak vs hep bunlardı onun. usengectı hep ya. normal zamanda bıle banyo yapmaya usenen bırı oldugu ıcın abdest almaya usenırdı vs. cemaat yurtlarında kalmıs bılmıyorum kadından mı uzaklastırıyorlar oralarda. sneınle ozelden goruselım ıstersen canım. sneı en ıyı ben anlarım

şimdi bu yazdıklarınızı nasıl yorumlasam anlamadım.
bana diyor sunuz ki psikoloğa git sorun sende :26:
doğru mu anladım:26:
iyi niyetli yazdığınızı ama biraz uslubu aştığınızı düşünüyorum. sorunun bu hale gelmesi senden kaynaklı demişsiniz. :26:
neyse bir şey yazmayacağım teşekkürler yorum için...

bazen amacının motivasyon olduğunu düşünüyorum. ama yaklaşımı çok kaba. yaptıklarımı beğenmiyor ve kendince öneriler sunuyor.
örnek mi? kilo vermek istiyorsan günde 2 öğün beslen öğlen sadece 1 elma ye akşamları iyi ye. yürümek kilo verdirmez benimle ağırlık kaldır( ki ben üniversitede günde 1,5 saat yürüyerek ayda 4 kilo vermiş bir insanım) gibi komik önerileri var. 2 ay o kadar çok spor yaptım ki şuan kollarım resmen kas oldu. pazularım oluştu ama alt kısımlar hala sarkık. kol kendini toplamak yerine üstü şişti ve adam bana hala ağırlık kaldır diyor. beni erkek gibi düşünüyr. eşimin ne yazık ki böyle saçma saplantıları var. o bir şeye doğru diyorsa doğrudur. ve bu halleri beni daha da bunaltıyor.
keşke hiç konuşmasa beni rahat bıraksa da ben neyi nasıl biliyorsam öyle yapsam :47:

bazen olumsuz konuşmanın karşı tarafı kamçılayacagını düşünenler var,senın eşinde bu sacma saplantıya takılmış, halbuki senın motıvasyonunu kırdıgının farkında bile degil.
2 türü var bunun kimini başarısızlık kimini başarı kamçılar.sende kılo verdıkce hırslananlardansın.
vallahi canım şuan yapılacak tek bişey var gercekten kulagını tıka hatta hiç muhattap olma(bu zaten cok buyuk bı kayp degıl senın için)elınden ne gelıyosa yap kılo vermek için şuan takım ne alemde bılmıyorum ama takıma asıl dört elle ve 65lere indigin zaman agzına ne gelıyosa söyle yetersızlıgını onu begenmemenı bellı et,tabiri caizse yokmuş gibi davran.zaten sen 65e indiginde şuan sana karsı yaptıklarını hatırladıgında okadar kinli oalcaksınki istesende takmayacaksın onu:)
bırak o sürünsün ozaman.ben ınanıyorum buna yaparsın.bende bunu yapcammm:)

Kabul etmediğim sizin mantığınız hanımefendi.Eniştem teyzemi uyardı ama kilo vermedi ,eniştem aldattı,yani teyzemde hatalı.

Bu mantığı kabul etmemi de beklemeyin zaten.Biz nasıl ki kocamız kilo aldı diye onu aldatmayı aklımızın ucundan geçirmiyorsak,erkekte geçiremez.Evlilik iyi ve kötü günler için vardır.Ama bir kadın bile sizin gibi düşünüyorsa erkek niye aldatmasın ki?

Gülüyorum size sadece.
Neyin çabasındasınız?

Canım benim ya, çok üzüldüm gerçekten ama kendini bu kadar hırpalama.. 10 kilo nedir ki? verirsin, inanıyorum..

Bende doğumdan önce çok zayıftım, insanların "aa ne kadar zayıfsın sen öyle, biraz kilo al" laflarından bıkmıştım..doğumdan sonra aldımda kurtuldum bu laflardan.. Sende kendini iyi hissedeceksen ver kilolarını, şu adamında çenesini kapatmış olursun..

Ben zayıf olduğum dönemlerde herşey yerdim ama sofradan mutlaka midemde biraz boşluk bırakırdım, bunu zayıf kalmak için yapmazdım, yemek alışkanlığım böyleydi.. Sende böyle yap istersen, hiç birşeyden kısma kendini ama mideni tam doldurma, % 70-75 boşluk bırak, bunu alışkanlık haline getirki miden küçülsün, mide ancak böyle küçülür, başka yolu yok.. hem miden barsakların böbreklerin çok rahat olur, dene bak.. Miden küçülünce, istesende yiyemezsin, ölçülerine göre yersin, hem böylece kilo verirsin, hemde istediğin kiloda kalırsın. Bide bunu dene tatlım, ne dersin..

Ne bileyim ya.. Moralim bozuldu, kendime iyi gelen bu yöntemi, naçizâne tavsiye etmek istedim..Yanlış anlamazsın değil mi canım?
Geçicek bu da geçicek, üzülme sakın...

ALLAH' Emanet Ol . . .

ama kendimi bu kilolu halimle beğenmiyorum daha güzel giyine bilmek için daha zarif olmak istiyorum. eşimde benim zayıflığımı kullanıyor. bu konuyu ne kadar önemsediğimi ve kafama taktığımı görüyor ve bunun üstüne gidiyor.

demişsiniz...
bende size diyorum ki,
kendiniz ile yaptığınız bu anlaşmayı bozun...
daha güzel giyinmek için daha zarif olmak gerekmiyor...
erkekler ince kızları beğenmiyor, önemli olan görsellik değil...
ama siz buna inanmışsınız ve eşinize savaş acıyorsunuz kendi inanmadığınız şeyi ona kabul ettirmek için...
bayanların bu kadar kilo problemi yaşamasının nedeni duygu açlığıdır...
Doyurulmamış duygularını yemek ile bastırmaya çalışırlar...
Eşiniz haklı demiyorum...
Fakat siz şişmansın güzel giyinmeyi haketmiyorsun, şuran çıkmış, buran fazla seni kim ne yapsın diyorsanız kendinize baktığınızda eşiniz bunları söyledi diye eşinize kızmam ben...
sanırım ben size anlatamadım durumu. ben zaten yeterince özenli ve güzel giyiniyorum. aynada kendimi beğenipte dışarı çıkarım. evet fazla kilom var ama bu bana engel değil.. sorun benim eşim ince kızları beğeniyor. o kadın olarak tv lerdeki 0 beden mankenler gibi birşey istiyor. benim de o hale gelmemi hayal ediyor.
ben ne kadar zayıflasam da hala popom büyük gelecek ona. çünkü benim vücut yapım bu. 36 beden giydiğim çok kısa bir dönemim vardı. o zaman bile bacaklarım popom kalındı hatta belim o kadar incelmiştiki daha kalın duruyorlardı.
önce den dediğiniz gibi ben şişmanım ben çirkinim bana birşey yakışmaz psikolojisinde idim. ama bu konuyu çok araştırdım çok okudum. ve kendimle ilgili hatalarımı buldum. ben kendimi sevmeyi öğrendim. o sebeple kilo verme yolunda da yavaş ama umutsuz olmadan devam ediyorum. diyet günlüğüm var oradan okuya bilirsiniz. bu konuyu çok ciddi alıyorum ve edindiğim bilgileri herkesle paylaşmak için yazıya dökmeye başladım.
beni burada konu açma nedenim zayıflayamamam yada kilo verme önerileri almak değil. eşimin densizliğini paylaşmak
sabah gerçekten çok kötüydüm. amlatmaya kelimeler yetmez. ama biraz kendime geldim.
sağolun tüm cevaplar için...
Ben 7 ay önce evlendim ve bu 7 ayda 25 kilo aldım.Bu 25 kiloya rağmen eşim ağzını açıp tek kelime söylemez.
Söylemenin bir adabı bir usulü vardır.
Sizi kırmadan,hayatım biraz kilo almışsın,sağlığın için,yaşlandığımızda dinç olabilmemiz için biraz dikkat etsek falan diyebilirdi.
Eşinizin çevresindeki kişilerle konuşma tarzı nasıldır?
Belki aldığı kültürden dolayı bu konuşma tarzını normal sanıyordur.
Yalnız size karşı böyleyse,eşinizde bir şeyler bitmiş,bahane arıyor.
Kilolu olmak hakaret yemeyi hakettirmez,bu bir sağlık problemi,yardımcı olması gerekir,hakaret etmesi değil.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
eşiin konuşma tarzı bu ne yazık ki. kaba ve karşısındaki insana direk saldırır vaziyette. empati yeteneği sıfır. şuan eminim ki beni kırdığının farkında bile değil. onun için doğru ne ise pat diye söylemek ve geçmek çözüm. ama ilişkinin başlarında bana böyle davranmazdı. daha temkinli konuşurdu. artık özen göstermemesi ayrıca üzüyor beni
Sanirim bunu yazmaliyim.
Ben iliskilerde karsilikli olmasi gereken saygi ve sevgiye cok inaniyorum.
Platonik bir asktan sözetmiyoruz sonucta, karsilikli bir begeni ve sevgi olmus ki
evlenilmis, dolayisiyla evlendikten sonra erkeklerin tabir-i caiz göbek salip "kadinlarin
kendime bakmaliyim, erkegime güzel görünmeliyim" diye özen göstermelerini
tek tarafli bir saygi olarak görüyorum. Elbette bir kadin, temiz, bakimli, kültürlü vs. olmali ama erkeginde
esi icin bunlari yapmasi gerekli. Nice kadinlar görüyorum, 34-42 beden arasi ama esleri XXL.
Gönlün sevdigi güzeldir, bakimlidir, yakisiklidir o ayri, ama biz kadinlar
erkegi/esimizi oldugu gibi kabul edebiliyorsak erkeklerinde böyle bir kabiliyeti var demektir.
Sonucta insaniz, birbirimizden farkli cinsel özelliklerimiz olsada özümüz ortak.
O halde (biz kadinlar) esimize kilo vermeni istiyorum, bana daha yakisikli görünmeni istiyorum diyebilmeliyiz.

Bizimde bir nefsimiz var, bizde disarida yakisikli adamlar görmüyor muyuz, görüyoruz.
Biraz kaba olacak ama, tüm bunlari gördügümüz halde salyalarimiz akmiyorsa, koluna girmiyorsak,
bu yakisiklidan, bakimli erkekten anlamadigimizdan degil esimize duydugumuz sevgiden,
onu kendisi oldugu icin kabul ettigimizden, evlilik kurumuna duydugumuz saygidandir.

Konu sahibinin esi cok mu yakisiklidir, cok mu fittir, bulunmaz hint kumasi midir? Degildir.
Ama gönül sevmistir bir kere en güzel, en yakisikli O dur. Kilosuna bakilmiyordur bile.
Bunlara ragmen bir erkek kendisini seven karisina son derece kaba bir tabirle "seni begenmiyorum" diyebiliyorsa oturup düsünmeliyiz.
Bu hakki erkeklere kim veriyor? Tabi ki yine biz.
Burada bir cok kadin, eslerimize güzel ve bakimli görünmemiz konusunda hemfikir, bakimsiz bir bayan
aldatildiginda acikca veya icinden haketmissin diyebiliyor.
Neden cünkü kadin bakimli, fit ve güzel olmali.

Size birsey söyleyeyim, bizimde yakisikli, bakimli, fit erkek istemeye hakkimiz var.
Bizimde, nazik, ilgili, kapiyi gülerek acacak bir erkekle mutlu olmaya hakkimiz var.

Yukarida da dedigim gibi evlilikte karsilikli sevgi ve saygi olmali.

Evet inaniyorum bazi seyler sadece karsilikli olmali, aksi halde nikahli esine platonik ask besleyen mutsuzlar olarak evlilige devam ediyoruz.
:46::46::46::46:
teşekkür ederim kafamdakileri yazmışsınız:46::46::46:

Gülüyorum size sadece.
Neyin çabasındasınız?

Neden güldügünüzü merak ettim.
Arkadas yanlis ve mantiksiz bir sey yazmamis ki.

"Biz nasıl ki kocamız kilo aldı diye onu aldatmayı aklımızın ucundan geçirmiyorsak
,erkekte geçiremez.Evlilik iyi ve kötü günler için vardır."
demis.

herşeyden önemlisi sağlığın.

rejim yaptığın halde kilo veremiyorsan, vücudun seni uyarıyor demektir.

kadın hastalıklarına bir görün sonra da ENDOKRİNOLOJİ bölümüne gitmeni tavsiye ederim.

bu ikisinden temiz raporu alırsan, diyetisyene gidip rejime başla.

Yazmayayım dedim ama o kadar kötüyüm ki. biri ile konuşmazsam patlayacağım :(
5 yıllık evliyim eşimle sorunlarımız uzun süredir var. Ama dün akşamki olay çok incitti beni. anlatmak istiyorum. Tüm gece uyuyamadım ve hala aklımda ...
Eşimle cinsel sorunlarımız uzun süredir var. Ayda 1 kez falan desem anarsınız sanırım. Çoğunda da ben ısrar ediyorum. zevk aldığımdan değil de bu da bir özlem eşine dokunması insanın varlığını hissetmesi değil mi? Neysa konu bu değil. dün akşam şaka ile karışık bak bayağıdır görüşmüyoruz dedim. O da evet canım istemiyor falan dedi. Ama neden bak evliyiz gibisinden konu başladı ve sonuçta bana söylediklerini abartmadan hatırladığım kadarı ile yazmaya çalışacağım.
" Seni çekici bulmuyorum, çünkü şişmansın. yürürken arkandan bakıyorum yürüyüşün bile bir acayip. kocaman bir popon var. pantolon giydiğinde arkanada kocaman bir şey bağlı gibi duruyorsun. evlenirken bu kadar şişman değildin. kendini çok saldın çok çirkinleştin. Hiç bir cinsel caziben kalmadı. Kilo vermeni defalarca istedim ama yemek zevkinden vazgeçemedin bir türlü. Spor yapmıyorsun seninle spor merkezine gittiğimizde bile yürüyüş bandında yavaş yürüyorsun. kalori harcatacak şeyler yapmıyorsun. " ve daha bir sürü şey.
söylediği şeyler beni o kadar kırdıki anlatamam. kendimi çok küçük ve aşağılanmış hissettim. hala da çok kötüyüm. evet kilo sorunum var. ama bu yeni bir şey değil ben çocukluğumdan beri kiloluyum ve hep vermeye çalıştım. son 6 aydır hiç uğraşmadığım kadar uğraştım. her türlü dieti spor programını denedim. verdim aldım verdim aldım.
Ben anlamıyorum hayat bu mu bu kadar mı basit. kadın şişmansa her hakareti hak mı ediyor. :14::14::14: canımın istediği herşeyi yemiyorum zaten. 3-4 aydır kızartma yemedim hiç ve 3 aydır ilk kez makarna yedim. herşeyi kıstım herşeyi kıstım. zaten kilo vermek çok zor bir süreç ben bu konuda evet istekliyim ama yapmak bu kadar kolayda ben yapmıyor muyum.:14::14::14:
neyse benim kırgınlığım kilo verme çalışmalarım değil. eşimin bana bu bakış açısı söylediği sözler. beni bu kadar aciz görmesi. Haykırmak istedim "sen kendini ne sanıyorsun diye bu kadar mı şekilcisin beni bu kadar mı sevmiyorsun ki olduğum gibi kabul edemiyorsun:14::14:"
evet 10 kilo fazlam var ama allahıma şükür yüzüne bakılmayacak bir kadın değilim. işim var gelirim iyi. meslek sahibiyim. iyi bir ailem var . geçmişim de bir ayıbım çekincem yok. Bu halimle beni kabul edecek hiç mi erkek yok sanki. benden daha kilolu kadınlar eşleri ile mutlu mesut yaşarken ben neyim de bu kadar küçük görülüyorum.
çok doluyum çok kırgınım:14::14: ne yazacağımı şaşırdım.:14::14:içim o kadar yoğun ki:14::14:nefret ediyorum şuan herşeyden ondan evlilikten kendimi bu hale soktuğum için kendimden. beni bu kadar küçültmesine izin verdiğim için nefret ediyorum kendimden...
evet kiloluyum ama bu benim sorunum evliliğimiz içindeki tüm uyumsuzlukları buna bağlaması adil mi? haksız mıyım. evlilik bu kadar basit ve şekilci birşeymi?
kilo aldın defol sakat kaldın defol hastasın defol işsiz kaldın defol... bu mu evlilik. kutsal bir şey yok mu hiç burada:14::14::14:
Akşam ona dedim ki" kilo vereceğim 10-15 kilo ve o gün seni boşayacağım. çünkü sen buna layık değilsin" bu sözümü şaka olarak algıladı güldü geçti. ama içimde bir yerde o kadar ciddiydim ki. bu kadar küçük görülmeye aşağılanmaya dayanamam.:14::14::14:

ALLAH ALLAAAAA
KENDİSİ KIVANÇ TATLITUĞ HERHALDE :53: :53: :53: :53: :53:

ne biçim insan bu ya
hatta insan demeye 40 şahit lazım :53:
lan düşmana bile denmez bu beee

çok sinirlendim

Yani yazmayım yazmayım diyorum da zorluyosunuz insanı.

Benim ufak bir örneğimden konuyu nereye getirmişsiniz.

Ben ne diyoruuuum siz neler diyosunuz.

Anlamanız için ayrıntılı yazıyım o zaman..Madem anlamakta güçlük çekiyosunuz hala...

Teyzem aldatıldı, kendine bakmadığı için.
Bu bakımsızlık konusu bir çok olguyu içine alabilecek kapasitede.
Bir insan kendisini salarsa, paspal dolaşmaya başlarsa, bu ileride cinsel hayatı bile etkileyebilir.

Fakat, kadın böyle diye, erkeğin aldatabilecek olması diye bir hadise söz konusu değil.Kişiliksiz erkeklerin gayet tabii yapabileceği bir olay bu.

Ben demiyorum ki teyzem kendine bakmadı, eniştem de onu aldattı.Eniştem haklı, teyzem de kendisine baksaydı.

Bakın, altını çizerek söylüyorum. Bunlar birbirini doğuracak sonuçlardır.

Ben burda hastalıktan, istisnadan bahsetmiyorum.

Böyle durumda karısını aldatan bir erkeğin hatalı olmasını belirtmeme bile gerek yok, şerefine ne kadar paha biçtiği zaten ortadadır.

Ancak sizin gibi ''ne yapsak da bi kusur bulsak, yapıştırsak yüzüne'' zihniyetli insanlara malesef açıklama yaparak anlatmak lazım. Şu an yaptığım gibi.

Evlilikte her şey kiloya, güzel görünüme bağlı değildir elbet.
Kimsenin yarım saat sonra ne olacağı belli değil.

Dediğiniz gibi, sakat bile kalabilir insan.
Burda devreye giren gönülden sevgidir, aşktır.

Diyosunuz ki, erkek göbeği salınca kadın niye seviyor.Neden olacak, gönülden bağlı olduğu için.Kişiliği oturduğu için.

Amma velakin biz burda kişiliksiz insanlardan söz ediyoruz.

Fakat sağlıklı iken insan yapabildiğinin en iyisini yapmalıdır.

Anladınız umarım.
Yeterince açık anlattım.

Konu sahibini bırakıp, benim cümlemi kendinize dert edip uğraşmayın.

Zira anlamadığınız ap açık ortada.

Ama ben sizin yaptığınız gibi, mantığınızı sorgulayıp verip veriştirmicem size.

O da benim kalitem olsun.

Canım çok üzüldüm,kıyamam ya...:50: Elbette herşey fizik ,kilo vs değildir evlilikte... Sen zayıfla ama eşin için değil,kendin için..Çok büyük kabalık yapmış..Umarım geç olmadan hatasını anlar ve senin gönlünü almak için çaba sarfeder.....

Eşinizin üslubunu çok kırıcı buldum çok :20:
Ve bu sözleri söylerken sizin neredeyse hayatınız boyunca kilo problemlerinizden dolayı rejimde olduğunuzu da biliyordur,ama hala bu cümleleri söyleyebiliyor :47:
Ortada bir çaba olmasa da söylese diyeceğim ama olmasa bile söylenmez bu şekilde :20:
Kırgınlığınızı bir şekilde belli edin,dank etsin kafasına bir zahmet :22:

Her şeyi geçtim ben bu erkeklerin zayıf kadın anlayışlarını anlayamıyorum arkadaş.Ömrüm boyunca zayıf biriydim ve şuanki kilomu yakalayana dek büyük uğraş verdim.Zayıf olduğum zamanlar inanın kendime bir şey yakıştıramıyordum.Kadın dediğimiz şey doğası gereği etli butlu olmalıdır diye düşünüyorum.
Yani böyle sütlü simit gibi olacak,fısır fısır edecek afedersiniz tuttuğunuzda,ellediğinizde.Kazan simidi gibi sıska hatunlara heveslenen erkekler bir alem cidden,kemikleri batar ayol yatakta ! :1:

Ayrıca çok çok afedersiniz ama kendileri balkon hatta ve hatta teras olmuş göbeklerinden şeylerini göremezlerken kadınlarımızdan manken gibi olmalarını istemeleri çok saçma :47:

Back
X