Kendimi enayi gibi hissediyorum

Mesleginiz ne?
Bi acayipler ya...Hele iki kişi calışınca dahada acayipleşiyolar.
Muhasebe. Dediklerine katılıyorum.. Eşim de ben de lisans mezunuyuz. Sanıyorlar ki, dünyaları kazanıyoruz.. Ne kopartırsak kardır, mantığında bakıyorlar. Çalıştığım yerden ayrılmak zorunda kalında en çok kayınvalidem üzülmüştü..

Eşiniz böyle olduğu sürece kardeşine de zarar veriyor siz de eşiniz kardeşi de hiçbirşey sahibi olamayacak . Eşinizi böyle böyle de ikna edebilirsiniz .
Siz bu konuda tepkinizi koyun bencede .
İlerde çocuk olunca daha da zor .

laftan anlamayana ne deseniz boş.
bu erkekler kendi taraflarına gelince niye hiç bir şeyi göremiyor.
acaba sizin kardeşiniz istese eşiniz razı olur muydu?

oglu calışıp sana bakıcak ya

Haklısınız. Eşimin mantığı şu yönde, dünya malı dünyada kalır. Zaten bu dünyadan göçüp gideceğiz. Neden para tutayım. Neden aileme yardım etmeyelim. Ama ben çok şey istemiyorum ki. Ev sahibi olmak istiyorum. Barında en büyük ihtiyaç.. Lüks değil ki.

laftan anlamayana ne deseniz boş.
bu erkekler kendi taraflarına gelince niye hiç bir şeyi göremiyor.
acaba sizin kardeşiniz istese eşiniz razı olur muydu?
Aynen.. Dediklerim çok doğru. Benim ailem isteseydi, tepkisi ne olurdu bilemiyorum. Şimdiye kadar hiçbir talepleri olmadı.

benimki de benzer. ailem dediklerim 8 yıl boyunca güzelce soydular. çok borcumuz var dediler, şu var bu var dediler, peşinden de hastalık falan derken 8 yılda yaklaşık 200bin liramı aldılar. maalesef ailemdir dedim uyanamadım, şimdi bana lazım zor durumdayım dediğimde sırtlarını döndüler. bir yıldır görüşmüyoruz.

Biz de kiracıyız, ailemle yaşarken de kardeşleri yüzünden babam bir ev sahibi olamadı elinde
olanı da onlar için sattı bu mantıkla .
Ay dediğin geliyor kira zor .
Ama kendi evin olsa az kazan çok kazan önemli değil diyorsun sonuçta kendi evim garantideyim .

Yaşadıklarınız çok zor. İnsanın kendi ailesi olunca çok daha zor olmuştur.. Bende şuna inanıyorum. Bir gün bizim ihtiyacımız olsa, biz istesek vermezler. Birde biz kötü oluruz.. Ama maalesef eşim bunu göremiyor..
Siz yine 8 yılın sonunda fark etmişsiniz. Benim eşim ne zaman fark eder bilemiyorum.

Aynen. Hayatın garantisi yok ki. Eşim devlet memuru, kadrolu ona güveniyor. Ama bunun garantisi yok.. Her gün yeni yasalar çıkıyor. Her gün haklar geri alınıyor.. Çalışan için çok daha zor günler bekliyor.. İyi kötü bir evin olsa, işsiz kalsan dahi evine bir ekmek parası getirebilirsin.. Ama 1 ay kiranı ödeme, kendini kapının önünde bulursun..

oglu calışıp sana bakıcak ya
Ay güldürdün belki, rabbim de seni güldürsün. Aynen öyle. Evlendik kayınvalideme ziyarete gitmiştik.. Sofra kurduk. Tabi ben çekiniyorum, yemek yiyemiyorum. Az yedim.. Kayınvalidem ne dese beğenirsin.. iyi iyi az ye de oğlumu zengin et.. Güler misin, ağlar mısın..

Aynen öyle .
Şu ara hiçbir şey garanti değil .
Allah herkese hayırlısı ile bir ev sahibi olmayı nasip etsin .
Bizde özel sektörde çalışıyoruz ikimizde, şuan ki şartlarımız iyi ama ortam çok bozuk, ne olacağı belli değil .
Çok doğru düşünüyorsun .

beş kuruş dahi vermesin. muhtemelen benim varsayılan aileme benziyor ailesi. para koparmak için neler demediler, ne numaralar yapmışlar şimdi anlıyorum. benimkisi aile falan değilmiş. en son kavga ettik bir yıldır hiç görüşmüyoruz. biz sana baktık, ettik, okuttuk dediler, vereceksin tabi dediler. sen bize doğuştan borçlusun dediler, borcumu ödedim gibi düşün demezler mi, şoka uğradım. ne demek ya doğuştan borçluyum. utanmazlar.

Dediklerin o kadar çok doğru ki.. Benim eşimin ailesi de; eşime, biz seni okuttuk, yedirdik içirdik. Hep bunlarla geliyorlar. Ama eşim görmek istemiyor. ben konuşunca da beni bencillikle suçluyor. Neymiş para ne için varmış, ailesine yardım etmeyecekmiş de ne yapmayacakmış.. Umarım bir gün eşim de görür gerçek yüzlerini. Bazen diyorum ki acaba çocuk yapsam da, bir aile olduğumuzu anlar mı?

Aynen, Allah herkese ev bark sahibi olmayı nasip etsin.. Ben borçtan korkan bir insandım. Eşim de krediye karşı.. Bugünden itibaren, eşimi işleyeceğim en azından kredili de olsa bir ev sahibi olalım. Yoksa ha bankaya gitmiş, ya kayınvalidelere.. En azından benim başımı sokacağım bir evim olur.

dediğin gibiyse bende sinir olurum..
kaynın çalışmıyormu?

dediğin gibiyse bende sinir olurum..
kaynın çalışmıyormu?
Çalışıyor. Birde evli iki çocuk sahibi. Ama günlük yaşıyor. Yarını hiç düşünmez. Bugün bulur bugün yer, yarın bulur yarın yer.. Keyfine rahatına düşkündür. Bende bu sefer kendimi kötü hissediyorum. Bir şeyler sahibi olabilmek için, yarınımı düşünmek için birikim yapmaya çalışıyoruz. Ama eşimin kardeşine yar oluyor..

En azından eşin devlet memuru ha diyince işten çıkarılma gibi bir durumu yok.
Kredi çok mantıklı sizin için .
Hem kredi öderse kardeşi, babası da isteyemez istense de eşin veremez .
Sen de çalışırsan rahatça ödersiniz.

sinirlenmek yada yaptırım yapmaya çalışmak yerine daha sakin ve ılımlı konuşsan belki eşin anlayacaktır.

Evet dediklerine katılıyorum.. Biz Anadolu şehrinde yaşıyoruz ve iş alanı çok kısıtlı. Umarım iş bulabilirim de. İş eşime düşüyor. Önemli olan onu ikna edebilmem. Eşim borçtan çok korkan bir insan.. umarım ikna olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…