Yani yargılama maksatlı yazmıyorum bunu, işi ne olursa olsun herkes kendini böyle bir girdabın içinde bulabilir ama psikiyatrist olduğu hâlde hastasının söylediği şeylere takılıp, hastalarına iyi gelmediğini, olaylara olması gerektiği gibi yaklaşamadığını düşünen psikiyatrist var.Aksine yorumlarınızı okumak çok iyi geldi. Aynı şeyleri yaşayıp, kendini değiştirebilmiş birini görmek bana da umut oldu. Ben de itici bir insan olduğumu düşünüp kendimi acımasızca eleştiriyorum çoğu zaman.
Evet eşim en büyük destekçim hatta tek destekçim. Çünkü bu kadar açık bir şekilde başka kimseye anlatamıyorum yaşadığım sorunları. Kendimi iyi hissetmem için elimden geleni yapıyor. Gerekirse çift terapistine bile gidebileceğimizi söylüyor. Biraz maddi imkanlardan dolayı ertelemiştim ama artık daha fazla ertelemeyeceğim. Bu olumsuz düşüncelerim bana çok zarar vermeye başladı çünkü. Her şeyi kişisel algılayıp, her söylenene günlerce kafayı takıp üzülmek beni çok yıprattı. En basiti bir öğrencinin gayri ihtiyarı söylediği bir şeyi bile dert edip öğrencilerim bile beni sevmiyor, istemiyor diye kendimi kötü hissediyorum. İtici, istenmeyen, çirkin ve soğuk bir insan olarak görüyorum şu an kendimi.
Yani şimdi sizin öğrencilerinizde takıldığınız durum da buna benziyor aslında.Bizde sırf ders anlattığı için sevilmeyen öğretmen vardı hahahsd.Bir öğretmenimiz başka bir öğretmen hakkında atıp tutuyordu ortaokulda.Atıp tutan sınıf öğretmeni diğer öğretmeni derste sessizliği sağlayamamakla suçlamıştı üstüne dedikodusu dönüyordu ama yüz yüze değil bizimle sınıfta konuşulurken kapıdan duymuştu.Şimdi bu kadına yapılan zorbalık değil de ne ?Her yerde blender misali ortalığı birbirine kırdırmaya çalışan fesatlık çıkaran durduk yere insanları birbirine fişteklemeye çalışan insanlar var yani.Burada o dedikodusu dönen öğretmen suçlu olsaydı bile
1.Bu durum diğer öğretmeni ilgilendirmez.
2.Kimse sınıfın düzenini tam anlamıyla sağlayamaz.Hiçbir öğretmeni herkes tam anlamıyla sevmez.Mutlaka sevmeyen birileri çıkar,memnun olmayan zaten hep var.Sevmeyen öğrencilerin çok oluşu o öğretmenin fazla ders anlattığını ve çok not kırdığını gösterir Herkesin değerlendirme ölçütü farklıdır yani.Sizin moral bozukluğunuzdan bile enerji çeken birini üzünce garip bir şekilde mutlu olan insanlar var , emin olun.Bilinçli olarak size bunu söyleyip sonra nasıl bozuldu ama falan diye gülüşebilir bile arkanızdan.Takılmayın çok.
Herkesi itici bulan biri de hep var.Genel olarak öğrencilerinizin sizi sevmemesi için hiçbir sebep yok.Kaldı ki sevmiyorlar diyelim,bence çok zor bir şey ama diyelim ki sevmiyorlar.Bundan daha normal hiçbir şey yok.Ortaokulu Adana'da değişik bir yerde çinçinde okudum.Döner bıçaklarıyla insanların kavga ettiği bir ortaokul düşünün.Yüzüne karşı zorbalık yapılmayan hiçbir öğretmeni tanımıyorum, bir kişi hariç.O da herkesin nefret ettiği ve korktuğu biriydi.Derslerinin %75'i köpeği fındıkla ilgiliydi.3 yıl kaldı sonra bacağı çatladı son yıl da çok şükür ingilizce anlatan biri geldi yerine