merhaba
26 yaşında çalışan bir insanım. özgüvensiz bir insan değilim, avukatlık yapıyorum, çoğu zaman girişkenimdir hatta. ama bazı durumlarda yanımdakilerden çekiniyorum mu nedir artık, inanılmaz kasılıyorum. kendimi çok rahatsız hissediyorum, sessiz kalıyorum, sohbete fazla dahil olamıyorum.. çocuk olduğunda bazen daha fena. çocukları çok seviyorum ama nasıl oyalanır neler konuşulur donakalıyorum o an.
nişanlımın yurtdışında yaşayan bir arkadaşı var mesela, benim de uzaktan akrabam ama yolda görsem tanımam. ailecek bu yaz türkiyeye geldiler ve bir araya geleceğiz mutlaka. ben aylardır kafamda bunu çevirip duruyorum. "acaba eşi nasıl biri, acaba iyi anlaşır mıyız, sohbet ederken yine kasılır mıyım, hakkımda ne düşünürler, çocukları var onunla nasıl iletişim kurmam lazım vs vs"
saçma ya da gereksiz gelebilir size ama benim için ciddi bir problem. sırf bu düşüncelerden dolayı gitmeyi iptal ettiğim çok yer oldu. ama onun dışında iş ortamımda, arkadaş ortamımda çok rahatım.
terapi öneri olarak gelecek biliyorum, şu sıralar terapiyi karşılayacak durumda değilim düğün hazırlıklarından dolayı. belki bir kitap belki bir youtube kanalı/videosu önerilerinize açığım. teşekkürler