Kendimi çirkin hissediyorum

Konu sahibi kim olursa olsun, ahlaka aykırı, saygısız, hakaret dolu yazılar yazmadığı sürece istediği konuyu açıp fikir alışverişi yapabilir.
Açılan konuları uygunsuz buluyorsanız kötü içerik bildirimi yapar, incelenmesini talep edersiniz, konu içeriğini beğenmediniz diye hakaret etme, saygısızlık yapma hakkına sahip değilsiniz.

Hiç kolunu bacağını bi kazada kaybettinmi sen?
Veya vücudunda herhangi bi engelin varmı?
Felç oldunmu yatalakmısın?
Bunlardan bi tanesini dahi yaşasaydın bu cümleleri sarf etmezdin.
Rabbim sana yüz vermiş sağlık vermiş daha ne istersin.
Bazı insanlar sırf karşısındaki kendine güzel desin diye ben çok çirkinim güzel değilim der.
Karşı taraftakinin bu durumdaki övgüsü egoyu tatmin eder.
Bence sendeki de buna benzemiş.
Bu kadar şımarıklığa şükürsüzlüğe Allah razı olmaz.
Gücüne gider.
Sonsuz mükemmellikte yaratılmışız daha ne istersin ki ben onu anlamadım.
Çok kızdım şuan sana inan bana.
Hemen bu düşüncelerini değiştirmelisin.
Eğer sen kendini beğenmiyorsan bi gün o güzelliğini Rabbim elinden alırsa işte ozaman dersin ah keşke..

bu bunalımlara bende çok girdim.:26: ara ara giriyorum gene

eminim çok güzelsin sende.ama sadece kendini gösteremiyosun

size katılıyorum.bende çok düştüm bu durumlara.halende ara ara oluyo.ama sağlıyım iyi elim ayağım tam diyip kendime kızıyorum sonra

ergenlik ve kimlik bunalımı çoğumuz yaşadık bunları ..şimdi bizlerden küçük yaşta olan bır kızın bu düşüncesini acımasızca eleştırmek nıye??o yaslarımızı dusunelım...yazılanlarda saçma olan sadece şu...kendını yerıyor ama ınsanların ıltıfatlarını ballandıra ballandıra anlatıyor...herkesın garıbıne gıden bu sanırım evet bıraz tuhaf o kısmı..sadece kendını cırkın buldugundan bahsetseydın daha samımı algılanabılırdı canım...ama emın ol bu guvensızlık bellı bır yas olgunlugu gelınce gecer gıder...yuregını beynını daha geniş düşüncelerle yor..ne bıleyım gelecek kaygısı mesela ...benım ne olacak sonum bu ulke nereye gıdıyor bence yenı neslın bunalıma gırecegı tek bır konu olmalı bu ülke ve geleceğim nereye gidiyor????

kalbini kırmak için yazmıyorum ama... hoca sana sen çirkin değilsin dediğinde hoca bana güzelsinde demek istemedi gibi saçma bi düşünceye akıl erdiremıyorum. ne diye rezil oluyosun .?? bende öğrenciyim kimin e-okul fotografı çok güzel. şahsen ben hiç güzel olanını görmedim. kafaya takılcak bişey değil dert bile değil bencee

size arkadaşın psikolojisini hemen söyleyim :)))..bu sevgili arkadaşımız aslında kendince kendini çok güzel buluyor..ama kendini bu kadar güzel görürken kimse kendini övmediği için bunalıma girmiş..yaaa ben bu kadar güzelken neden insanlar beni görmüyor psikiolojisine girmiş..yazık:))..herşey boy değilki..devedede boy var:))..sen bu kafayla bir adım yol alamazsın gelecekte..sana çok güzel diyen ılk erkeğede kapılıp gidersin anladın:)

Bak sana çok güzel bir örnek vereyim; hemde kendimden. Ben 9.sınıfa geçtim bu sene. 4.sınıftan beri bir kız vardı ona çok özenirdim. Suratını çok beğeniyordum kendi suratımı çirkin buluyordum. Benim boyum ondan uzundu, ama sırf o kız kısa diye bende Allah'a dua ediyordum, Allah'ım ne olur boyum kısalsın diye. Kızın kişiliğini de çok severdim. Kendimden iyice nefret etmeye başlamıştım artık. Kafamı duvara vuruyordum biliyor musun sinirden, onun gibi değilim diye. 6.7. ve 8.sınıf hep bu kıza benzemekle geçti. Onun gibi konuşmaya, onun gibi davranmaya çalışıyordum. Derslerimi aksattım 8.sınıfta. Sanıyordum ki, o kıza herkes hayran, herkes onun davranışlarını seviyor. Halbuki hiçte öyle değilmiş. Geçen sene mezun oldum işte. Ben dersleri zayıflatınca(hep o kıza odaklanmıştım) okul birinciliği filan gitti elimden.Bir tane oğlan birinci oldu(zaten askeri okulu kazandı, SBS puanı baya bir yüksekti.)Benim özendiğim kız okul 2.si oldu biliyor musun? Bense 4. oldum. Şimdi bir endüstri meslekte, Anadolu teknik lisesi bilişim bölümündeyim. İlçelerdeki düz Anadolulara puanım yetti ama uzaktı gidemedim. Merkezdeki bir tane Anadoluyla da 3 puan fark var. Şimdi liseye geçtim, arkadaşlarımın hepsi fiziğimin çok güzel olduğunu söylüyorlar. Hepsi nasıl kıskanarak bakıyor öyle anlatamam. Ben meğerse kendimin farkında değilmişim. Kendimi keşfetmemişim yani. Şimdiyse geriye dönüp bakınca kendime acıyorum, nasıl vaktimi bir kıza özenerek geçirmişim diye. Okulda benden hoşlanan 4-5 kişi var. Ben şok oldum yani, benden nasıl hoşlanıyorlar diye. Şimdi ise SADECE KENDİM OLMAYA ÇALIŞIYORUM. Bakış açını değiştir. Kendine çirkin gözüyle bakarsan(benim gibi), sende olan güzellikleri farketmez, kendini çirkin görürsün.Şimdiyse o özendiğim kız, bana o kadar çirkin geliyor ki...

Amaaaan be yavrum taktığın şeye bak hangimiz okul fotoğraflarımızda güzel çıktık ki ?
biz lisedeyken arkadaşlarla birbirimizin fotoğraflarına bakıp gülme krizine girer kafa yapardık
bu kadar takılma, anlattıkların doğru ise şayet üniversitede afet olursun zaten şimdi takma böyle şeylerine

canım senin özgüvenin yok basta bunu aşman lazım kimse mükemmel değil herkez sıradan sadece ufak tefek makyaj hileleriyle güzelleşenler var mesela kimisinin gözleri güzeldir lenstir kimisinin kirpikleri takma kirpiktir onların sabah kalkmıs haline inanamassın ve dersin ki herkez sıradan allahın yarattığı her kul güzeldir allah herkeze ayrı bi güzellik vermiş neden bukadar kasıyosunki allahına şükür et elin tutuyo gözün görüyo bence hiçkimse mükkemel değil aşırı güzel olanları gördüğündede ya estetiktir yada makyajsız yada takmadır yani

eminim bi lens ve yahutta takma kirpik tak saçlarınıda farklı bi renge boyat bu benmiyim dersin

bence sendeki cirkinlik takintisi tamamen egondan kaynaklaniyo hayirdir tatlim millete eziyetin neden kendini cirkin sanip sana sabahtan aksama kadar söle güzelsin söle mükümmel mi demelerini istiyosun

bence ya doktora git ya doktora

Yazdıklarından anladığım kadarıyla kendini çirkin sanan dünyalar güzeli kızı oynamak istiyorsun
Bu kadar güzellik takıntısı yapma , güzellik gerçekten boş.Önemli olan insanın içinin güzelliği.Şu an lisede arkadaşlarının çoğu dış güzelliğe önem veriyor olsa da gerçek hayatta böyle olmadığını zamanla görüceksin.

Bence çevrendeki arkadaşların ailen vs. senin üzülmemen için sana güzel olduğunu söylüyorlardır.Sen aynaya baktığında çirkin bir surat görüyorsan çirkinsindir.Ama üzülme herkesin dış görünüşü güzel olcak diye birşey yok önemli olan iç güzelliği.

Kendimi çirkin hissediyorum diye konu açmışsın konu içeriği boyunca kendini övmüşsün yani anlattıklarına bakıp oooooo yok canım sen çok güzelsin niye öyle düşünüyosun harikasın falan dememizi bekliyorsunki egon tatmin olsun

aslında herkes beni beğeniyor ama ben çirkinim diyenlerin çoğu içten içe kendlerini çok çok güzel buluyorlar ve güzelsin lafını çok duydukları içinde bir süre içinde bağımlılık yaratıyor. duyamadıkları anlardada ya da duydukları yeterli gelmedikleri anlardada ben çirkinim be yawww diyerek güzelsin cümleleri duymak istiyorlar. bu şahsi görüşüm; genelleme yapmıyorum ama çoğu böyle. Bitti...

tabi tam terside olabilir. aslında kendilerini çok güzel bulmalarına rağmen aslında dışarıdan hiç güzelsin lafı duymadıkları için duymak istiyor olabilirler. Bu arkadaşımızın durumu bence bu :)

Herkes guzel oldugunu soyluyorsa nasil olurda kendini cirkin hissediyorsyn bence aynaya bak ve sunu soyle Allahim sana sukurler olsun saglikliyim ve guzelim sonucta hepimizi Allah yaratti degilmi. Rabbim hepimizi guzel yaratti ve artik oyle dusnme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…