Kendimi çirkin hissediyorum

çok güldüm sana ya hakkaten komiksin yani :KK1: derdin bu mu yavrum ya otur dersine çalış :KK47: sağlıklı olduğun için de şükret ayrıca :KK47:

şaka mısın? Çirkin görünüyosan çirkinsin demek ki. aklını başına topla . otur ders çalış. para kazanmaya başlayınca estetik olursun :)) Böyle pc basında yazmakla çirkinlikten kurtulamazsın :))

basbaya övünmüşsün yani ama insan durur bi dşünür azra akın 2002 Türkiye güzeli ve daha sonrasında dünya güzeli seçilmiş bi bayanken ve seni böyle birinede benzetiyorlarken durup durup kendini çirkin miyim acaba diye düşünmende bi garip doğrusu..

basbaya övünmüşsün yani ama insan durur bi dşünür azra akın 2002 Türkiye güzeli ve daha sonrasında dünya güzeli seçilmiş bi bayanken ve seni böyle birinede benzetiyorlarken durup durup kendini çirkin miyim acaba diye düşünmende bi garip doğrusu..

Ama Azra Akın güzel değil ki.Tamam,dünya güzeli seçilmiş olabilir ama şimdi her ince,uzun olana güzel diyorlar.Azra Akının sadece fiziği var,yüzü güzel değil.Ben,beni ona benzetiyorlar diyerek kendimle övünmüş olmadım çünkü ben Azra Akını güzel bulmuyorum.Hem sadece ben mi,herkes diyor Azra Akın o kadar güzel değil diye.

seni görmeden güzel mi çirkin mi olduğunu söyleyemeyiz. ama çok güzel deilsen ileride öğreneceğin yöntemlerle bu durumu büyük ölçüde engelleyebilirsin.

aaa arkadaslar hiç anlamamıssınız asıl sorunu lütfen ama o satırlar resmen övün beni diye çığlık atıyor ki zaten sorunu çirkinlik değil...güzel, daha güzel, en güzel, herkesten güzel olmak herkesin ona hayran olmasını beklemek vs. ama daha çok bekler :KK37: üzüldüm gerçekten umarım en kısa zamanda iyileşirsin :)

Ama Azra Akın güzel değil ki.Tamam,dünya güzeli seçilmiş olabilir ama şimdi her ince,uzun olana güzel diyorlar.Azra Akının sadece fiziği var,yüzü güzel değil.Ben,beni ona benzetiyorlar diyerek kendimle övünmüş olmadım çünkü ben Azra Akını güzel bulmuyorum.Hem sadece ben mi,herkes diyor Azra Akın o kadar güzel değil diye.

ben şahsen çok güzel ve sempatik buluyorum azra akını...ayrıca sen kendi hatlarını belli ederken ne kadarda kendini beğendiğini ima ediyosun zaten..kii eğer azra akını gerçekten güzel bulmasan insan kendinin beğenmediiği birini örnek göstererek kendini anlatmaz yani anlatabiliyor muyum..yoksa azara güzelmiş çirkinmiiş çokta mühim değil benim için her insan YARADILIŞIYLA YAŞAMASINI ÖĞRENMELİ yoksa bu hayattın zevki yerine ceremesini çekersin ki insanın kendi kendine etttiği zulümden başkada bişey değildir bu..hekesin döneminde olağan şeyler bunlar ama sen aslında kendini çirkin bulmuyosun dön bidaha oku o yazıklarını --kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.--derken mesela..
he bide herkes azara akını güzel bulmuyor diye mi, sende kendini kötü hissediyosunda, kendini ona benzeterek anlatıyosun?evet azra güzel, dese senin o bahsettiğin herkes, kendini çok mu seviceksin ,onu mu anlamalıyız bu sözünden?

Son düzenleme:
umarim kendini en guzel sekilde egitir
kulturlu sacma sapan seylere takilmayan
gelecege emin adimlarla yuruyen basarili bir ogrenci olursun
ergensin diye bir sey demiyorum
ama bir kac sene sonra insallah bu yazdiklarina bu dusuncelerine oturur
gulersin

Şu an derdi tasası yok ki. Herşeyi ailesi tarafından karşılanan, belli şımartılmış, ders konusunda da ailesi tarafından pek sıkıştırılmayan hoş ailesi sıkışırsa bile ders mers düşündüğü yok, idealleri olmayan bir kızcaaz. Boşluktan güzelliğe, bacağa takmış işte. Yazık umarım aklın bir an önce başına gelir kızım...

Son düzenleme:
Ben de başlığı yukarıda görünce ve eski mesajım beğenilince fotoğrafını koydu sandım. "ayy çirkinmişsin hakkaten" diye psikolojisini bozmaya gelmiştim. :KK1:

Yanlış olmuş. :KK3:

:) Üstüne gitmeyin kızın bu kadar daha tam ergen dediğimiz yaşta. Zamanla anlayacak o da Dünyada yüz hatlarından fizikten daha önemli şeyler olduğunu.

Bir de nacizane şöyle bir önerim olucak arkadaşımıza.. Canım, forumlarda vs. çirkin olduğun bu yüzden mutsuz olduğun yönünde konuşmalar yaparken sen de farketmişsindir ki, bu senin için şuanda hayattaki en büyük problemin olsa da diğer insanların zerre umurunda olmayacak. Hayatta daha büyük kavgaları olan insanlar için gülüp geçilecek şeyler çünkü bunlar. O yüzden lütfen çevrendeki insanları da böyle konularla bunaltma. Çünkü seni neşelendirebilmek için yüzüne iltifatlar ederler vs. ama arkandan gülüp geçer insanlar biz lisedeyken dalga geçerdik böyle kızlarla.

Kendini incelemeyi bırakıp çevrende herkesin bayıldığı popüler kızlara bir bak. Dikkatli incelediğinde farkediceksin ki hiç birinin kusursuz bir görünümü yok ama onların olayı nedir? Kendileriyle fazla uğraşmazlar oram orantısız, buram çirkin diye, böyle sanki heran senden ondan bundan daha önemli problemleri, onları her an meşgul eden fırtınalı bir hayatları varmış gibi davranırlar ki içlerine girince anlarsın ki ( - bütün o gizem, heyecan ya kendilerinden 1-2 yaş büyük salak erkek arkadaşları ya da klasik lise siyasi faaliyetleri içindir. )Senin yapman gereken şey de bu. Kendini çok fazla umursamayacak zihniyete henüz gelmemiş olabilirsin ama sanki umursamıyormuşsun, sabahın köründe kalkıp okula gelmek zorunda kaldıktan sonra bir de bir avuç ergen için hazırlanmak zorunda değilmişsin gibi davran. Bir süre sonra gerçek olucak zaten bu söylediklerim. Şuanda bütün o arkadaşlarının en salak, en kandırılabilir zamanları (tabi diğer yaşıtları tarafından) sen onlara ne gösterirsen neyin gerçek olduğunu idda edersen ona inanıcaklar. Azra Akın'ın kendisi olsan böyle her dakika nasıl göründüğünle kaygılanan, özgüvensiz hallerinle, silik sıradan bir kız olmaktan öteye geçemezsin.

Bir de birşeylerle uğraş ya, bir amacın olsun ne biliyim voleybola git okul takımına filan gir, biraz sesine güveniyorsan şan dersi al okul yarışmalarına girersin, görüşlerine uyan bir gençlik örgütünün lise faaliyetlerine katıl fln. Böylelikle hem çevren gelişir hem de insanları etkileyebilmenin güzellikten geçmediğini yeteneklerine, fikirlerine saygı duyan insanlarla daha düzgün ilişkiler kuracağını anlarsın hem de birşeyler yapabildiğini farkettikçe özgüvenin artar.

Ps: Ay yalnız yazdıklarımı okurken kendimden sıkıldım resmen kendimi 60 yaşında olup teenagelere tavsiyeler veren İpek Ongunlar, Güzin ablalar gibi hissetmeye başladım şu genç yaşımda. Ben liseden mezun olalı 2-3 sene oldu daha ama şurda tavsiye vericem diye içim geçti yaşlandım. O yüzden daha kendimi tam açıklayamamış olmakla birlikte burda yazıma son veriyorum. Seni de bir kaç yıl sonra bu başlığı açtığın zamanları hatırlayıp utançla ve gülme kriziyle tekrar okuman dileğiyle uğurluyorum. :KK1:

Son düzenleme:
merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum

Tatlım ilk önce yazını tekrar okumanı ve eğer bu yazıyı başka biri yazmış olsaydı ne derdin düşünmeni istiyorum.Benim bu yazıda gördüğüm kendini içten içe gayette güzel bulan ve herkesin de onu güzel bulduğunu bilen fakat utangaç ve aynı zamanda ilgi eksikliği yaşıyan bir genç kız.Eğer kendini güzel bulmasaydın böyle bir konu açıpta herkesin senin hakkında güzel sözler söylediğini yazmazdın.Bu davranış tamamen onay bekleme ve düşüncelerini kanıtlama ihtiyacı.Yaşın gereği fiziğinle, yüzünle ,aldığın notlarla, popüler arkadaşlarınla,erkeklerle hep bir rekabet içinde olucaksın.Değiştirmek istediğin bir sürü yerin beğenmediğin bir sürü özelliğin olucak.Bunlar şu an için normal fakat ileriki yaşlarında sende kendindeki değişimi görüceksin.
Hayat insana çok farklı şeyler getiriyor.Ve bu getirdikleri kesinlikle görünüşünle alakalı olmuyor.Bazen senin bile farkında olmadığın bir şeyi farkediyor biri ve seni herkesten üstün görebiliyor.Oysa sen kendine neler diyorsun.
Bir diğer konu ise çevreye verdiğimiz sinyaller.üniversite sınavını düşünün başarısız olucam ben tembelim hiçbir şey bilmiyorum diye girersen negatif sinyaller verirsin çevrene.Ve ne tesadüftür ki sorular çok zordur,sınav sırasında tuvaletin gelir ve çıkamazsın karnın ağrır başın döner kısacası ilk başta farkında olmadan evrenden istediğin şeylere sahip olmuş olursun.
Bir arkadaşım var güzel biri olduğunu söyleyemem.Fakat kendini o kadar güzel buluyor haliyle tavırlarıyla bunu çevreye öyle bir yansıtıyorki herkes onu sanki dünya güzeli gibi görüyor.Çünkü etrafına o mesajı yolluyor.
Sen gözlerim çirkin o yüzden kalem sürüyorum dersen insanlar senin gözlerine daha çok bakmaya başlıycak.Kalem sürmediğin de o negatif enerjiyi aldıkları için güzel duruyor olsa bile beğenmiycekler.Bu aynı kendini farklı biri gibi tanıtmak gibi.Seni öyle bilirlerse başka bir şey aramıycaklar sadece anlattığın kadarını anlıycaklar.

Şimdi git bir aynaya bak psikolog psikiyatri boşver bunları kendi duyguların kendi bedenin sadece kendin konuşabilirsin onunla.Ve deki ben güzelim.Gözlerim çekik dudaklarım küçük tenim bembeyaz ve yumuşacık.kendine gerçekten şevkatli gözlerle bak o zaman görüceksin aslında ne kadar da olağanüstü bir canlısın.Herkesten farklı bir canlı.Bunun kıymetini bil ve istediğin zaman bana yaz canım :)

kıza bak ya:) azra akına benzetiyorlarmış(hoş o kadında güğümün arkası kadar kafasıyla nasıl güzelse:KK52:)
benide rihanna ya benzetiyorlar ama tenim çok beyaz:KK9::KK9::KK9:ne alakaysa
egosunu yükseltmek istiyo anlaşılan küçük hanım :KK53:
azıcık mütevazı ol bari yüzün gözün nasıl bilemem ama yazdıklarından anlaşılan
cıvık bir ergensin:KK52::KK52:

kıza bak ya:) azra akına benzetiyorlarmış(hoş o kadında güğümün arkası kadar kafasıyla nasıl güzelse:KK52:)
benide rihanna ya benzetiyorlar ama tenim çok beyaz:KK9::KK9::KK9:ne alakaysa
egosunu yükseltmek istiyo anlaşılan küçük hanım :KK53:
azıcık mütevazı ol bari yüzün gözün nasıl bilemem ama yazdıklarından anlaşılan
cıvık bir ergensin:KK52::KK52:

ne kadar kabasınız, üslubunuz da bir o kadar çirkin...

rainstar, bu tür şeyleri ergenlik döneminde hepimiz yaşadık, belki dillendirmedik, belki kısa sürede atlattık ama kısa zamanda sen de güzelliğin göreceli olduğunu, iyi ve işe yarar bir insan olmanın herkes tarafından beğenilmekten daha önemli olduğunu, sadece fiziksel anlamda değil aklına gelebilecek her anlamda herkese kendini beğendirmenin imkansız olduğunu ve buna da zaten gerek olmadığını göreceksin, öğreneceksin... Bir de özgüven sabit bir şey değildir bazen düşer bazen yükselir ama önemli olan -zannımca- özgüveni mümkün olduğunca dış etkenlere bağlamamak, kendine odaklanmak, kendine deva olmak, şöyle de bir beyitle sözlerime son veriyorum:
Derd-i dili açma sakın herkese
Derde deva derdi çekenden gelir...

ne kadar kabasınız, üslubunuz da bir o kadar çirkin...

rainstar, bu tür şeyleri ergenlik döneminde hepimiz yaşadık, belki dillendirmedik, belki kısa sürede atlattık ama kısa zamanda sen de güzelliğin göreceli olduğunu, iyi ve işe yarar bir insan olmanın herkes tarafından beğenilmekten daha önemli olduğunu, sadece fiziksel anlamda değil aklına gelebilecek her anlamda herkese kendini beğendirmenin imkansız olduğunu ve buna da zaten gerek olmadığını göreceksin, öğreneceksin... Bir de özgüven sabit bir şey değildir bazen düşer bazen yükselir ama önemli olan -zannımca- özgüveni mümkün olduğunca dış etkenlere bağlamamak, kendine odaklanmak, kendine deva olmak, şöyle de bir beyitle sözlerime son veriyorum:
Derd-i dili açma sakın herkese
Derde deva derdi çekenden gelir...
siz kendinize bakın sze sormucam ne yacağımı sizi ilgilendirmez:KK35:
siz kim oluyorsunuz da bana kaba deme hakkını kendinizde buluyorsunuz
hadi yoluna görmiim bi daha:KK36:

bence sen hepimizin burda sana aaaaa hayır canım çok güzelsindir neden güzel olmayasın bik bik bikk
konuşmaları yapmamızı bekliyosun :KK53::KK53:
ama yanlış bi foruma geldin bence çünkü kimse burda sana azra akına benzetiliyosun diye çok güzelmişsin işte demez :KK37:
zaten konun beni övün diye bas bas bağrıyo
bu gidişle valla kitap yazıcam bi ergenin çığlığı :21::KK53::KK53::KK53::KK53: diye
önce bi üniyi kazan kendi ayakların üzerinde durmayı öğren güzelliğin heryerde işe yaramayacağınıda pek alaaa sıradan kadınlarında o güzellere bin basan işler başardığını görürsün :KK51:
güzellikle bi yere kadar gelirsin ve etrafındaki insanlar sadece güzel olduğun için yanında olurlar hoş, sen komplekslisin biraz :KK50:
pek güzel olduğunu ben düşünemedim neyse sen bi psikoloğa git :KK31:

X