Kendimi Berbat Hissediyorum, Keşke Babamla Güzel Bir İlişkimiz Olsaydı...

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.627
448
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle beni dinleyip, derdime ortak olacak herkese teşekkür ederim. İçimi dökmek, rahatlamak ve biraz olsun sakinleşmek için sizinle paylaşmak istiyorum yaşadıklarımı.
Annemle babam boşanma sürecindeydi. Daha önce konu açmış, akıl istemiştim sizlerden bu durumla ilgili. Sakinleşmemi ve mantıklı davranmamı sağlamıştınız. Bu sefer dertleşmek istiyorum çünkü yapabileceğim hiçbir şey yok gibi..

Annem babamla anlaşmalı bir şekilde ayrılmak istemişti ilk başta. Maddi olarak babamı zorlayacak hiçbir talebi olmadı ama babam işi yokuşa sürdü. Annemin hakkını vermek istemedi. Netice de anlaşmalı boşanamadılar. Annem açtı davayı.
En başından söyledik babama, şahitlik yapmak zorunda bırakma bizi diye. Annem yazık o kadar çok şeye katlandı ki. Babam gibi bir kocanın karşısında olabilecek en iyi eş oldu. Mükemmel bir anne ve mükemmel bir ev hanımı oldu. Fakat babam görmedi kendi hatalarını.

Kardeşime karşı bir öfkesi yok sanırım bilemiyorum ama şahitlik yaptıktan sonra bana sırtını döndü. En başından söylemiştik, güzelce ayrılın, ileride bir araya gelmek zorunda kaldığınızda işkenceye dönmesin dedik, dinlemedi.

Beni istemiyormuş, artık kızı değilmişim, silmiş beni. Nefretle söyledi bunları. Bağıra, çağıra. Telefonda konuştuk. Yalan bir şey söylemedim. Gerçekleri, doğruları söyledim. Sonuçta babamın hatalarını sordu hakim ve bende hatalarını dile getirdim. O gece gözümü kırpmadım inanın, uykusuz gittim. Gözlerim böcek gibi küçücük kalmıştı. son 1 buçuk yıldır sinir hastası oldum, sürekli stresten kurdeşen döküyorum. Bizi düşünmedi, maddi olarak aylarca zorda bıraktı. Son 3 aydır iyiydi aramız ama demek ki şahitlik yapmayalım diye iyi davranıyormuş.

Tam sınav döneminde gittim memlekete. İnsanın başına gelebilecek en kötü şey ölüm zannederdim ama 2 kötü şey varmış. Biri ölüm, diğeri de sevdiğin bir insanın kötü taraflarını tanımadığın insanlara anlatmak..

İsterdim ki sevsin bizi, annemi sevsin en çok.. El üstünde tutsun. Yıllarca babamla aynı evde yaşadık ama babasız büyümüş gibiyim. Şimdi de silmiş beni.
Annemin telefondaki sesi de gitmiyor kulaklarımdan. Ben sen uzaktasın, hastalanıyorsun diye olumsuz hiçbir şey anlatamıyorum sana. Sen orada yalnızsın, kıyamıyorum, dayanamıyorum. O sana nasıl böyle konuşur, neden aradın defalarca, neden söylettin kendine bunları, gene kızaracak cildin, hasta olacaksın dedi ağladı...

Öyle zormuş ki. Babam sadece kendi üzüldü zannediyor ama benim yüreğimde de asla kapanmayacak yaralar açtı. Babama karşı oldum orada. O haksızdı ama gene de zordu insanın babasına karşı olması. Çok zordu.
Gerçi üzüldü mü bilmiyorum. Maddi kaygı da duyuyor olabilir çünkü aylardır üzülmüyordu. Nafaka filan bağlanacak ya, onu dert etti gibi. Telefonda söylediklerinden öyle bir izlenim edindim.

Tek istediğim mutlu olsun. Yalnız kalmasın. Evlensin, hayat kursun. İyi günümde yanımda olmasa da olur, ama o kötü gününde arasın beni, yanında olacağımı bilsin. Zaten ben olumsuz bir şey söylemedim, sen nasıl istersen öyle olsun ama ben senin yanındayım dedim. Sustum. Sen sil ben seni silemem dedim.

Karışık olduysa kusura bakmayın, kafamı toparlayamıyorum da.

Son düzenleme:
Hayrılısı olsun canım, baban icin de bundan sonrası zor olacak..
Belki annene yasattıklarından pismanlık duyacak ama is isten gecmis olacak..
O senin babandır annenle aralarında ne olursa olsun.
Mahkeme de dogruları söylemekle iyi yapmıssın..
Bundan sonrası Allah Kerim, anneniz de cok mutlu olur insallah..

Son düzenleme:
Zor çok zor.. Boşanmalarda olan çocuklara oluyor, bu ''çocuk'' istediği kadar büyük olsun.
Zamanla sizi anlar babanız.Biraz öfkesinin dinmesini bekleyin.
Siz doğru olanı yapmışsınız haklı olanın tarafında olarak.

Zor olmasın işte. Evlenmesini çok istiyorum. O da mutlu olsun.
Annemin bütün mutluluğu biziz zaten. O bizimle hep mutlu olur.

İnşallah zamanla atlatırız bunları. Bir sonraki duruşmaya bitermiş zaten. Sonra kendimizi toparlarız.
Sağol iyi dileklerin için. Çok teşekkür ederim.

İşte bir anne ile babanın,bir kadın ile erkeğin arasındaki fark bu.
Anneniz hala sizi düşünüyor ve siz hastalanacaksınız diye üzülüp ağlıyor.
Babanız ise sizin bunu nasıl bir zorlukla yaptığınızı anlamadan size bağırıp,
daha çok kırıp üzülmenize sebep olabiliyor.
Mutlaka sinirle söylenmiştir,size karşı siniri azalacaktır günden güne.
Siz doğru ne ise onu söylemişsiniz.Bunun için suçluluk duymamalısınız.

Tabi ki doğrusunu yaptım. Baştan söyledik zaten. Ama inanmadı bize.

Öfkesinin dinmesini beklerim, zaten babamdan hiçbir beklentim yok. İleride düğünüme filan gelmez zaten. Onu tanıyorum. Ama yanında olduğumu, kimsesiz bırakmayacağımı bilsin. Başka bir şeye gerek yok.

Yalan söylemedim ama biraz içim acıyor. Sanki kötü bir şey yapmışım gibi. Ama aksi olsaydı babam hiç acımazdı anneme.
Gerçekten zorlandığımızı anlamadı doğru. Zaten en başından söyledik bizi oraya çıkarma diye dinlemedi de.

Canım benim sıkma canını sn canını sıkmakla kalırsın annene destek ol kadıncağız kim bilir ne kadar üzüldü herşey insalar için malesef yaşıyoruz bunları nafakasını versin annenin kadıncağız hep çekmiş ,yokluk zorlukda çekmesin rahat yaşasın ayrıldı kafası dinç olsun sende üzülme canım Allah yardımcın olsun inşallah

Son düzenleme:

Benim annem vefat etti, babam evlenmeyi düsünmüyor ama eger mutlu olacaksa ( gercekten )! her ne kadar böyle birsey söyledigin de annemle mutlu evliliklerini hatırlayıp icime bir tas oturacaksa bile mutlu olmasını isterim. Ama babam her yerde annemi arıyor, bana annemin adıyla sesleniyor. Bir keresinde nasıl güveneyim bu saatten sonra ne paylasacagım? Birsey demeden on kere düsünecegim, bu yastan sonra cok zor demisti. Bir taraftan da yalnızlık cok zor der, cocuklarım yanımda olmasına ragmen bunu söyleyebiliyorsam, evlendiklerindeki yalnızlıgı hic düsünemiyorum diyor..

Herkes icin hayırlısı canım benim, kimi neyin bekledigini bilemeyiz, baban evlenince %100 mutlu olabilir mi bilemeyiz. Hayırlısı ne ise o olsun insallah.

Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Zaten anneme yansıtmıyorum, üzülmemiş gibi yaptım. Ama anladı tabi.

Evine gittiğinde kapısını açacak birisi olsun yanında. Hastalandığında bir tas çorba yapsın. Kıyafetlerini ütülesin, yıkasın. Evini temizlesin. Güler yüz göstersin. Bizi istemesin, kıskansın babamı, aramızı bozsun hiç önemli değil. Yeter ki yalnız olmasın.

bunları düşündüğüne göre, bazıları gibi, hayvan babam, gebersin vs. demediğine göre, o kadar da kötü biri olamaz baban, yaptığı hatayı anlayıp, düzelecektir sizle arası zamanla. üzülme bu kadar herşey çok yeni, baban sinirle o lafları söylemiştir.

Dünyanın en kötü adamı da olsa diyemem ben o sözleri. Annem bizi öyle yetiştirmedi... Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Ah be canım, insallah dedigin gibi insanlar kalmıstır..
Bende hep düsünürüm ilerde ne olacak? nasııl olacak? diye babamı düsünüyorum hep.
Gecen hafta erkek arkadasımı ögrendi normalde tepki vermesi gerekirken sadece sustu! Acı babamı degistirmisti gercekten, bir kac soru sordu o kadar..
Bu olay oldugundan beri daha da düsünür oldum. 2 tane kardesim var kız olan kendi halinde, keyfine cok düskün. Uykusu gelsin kimseyi takmaz gecer yatar. Yüzünü bir tek yemek yerken görürüz, sonra hooop yine odasına. Ne misafir gelsin ister, ne de aile ziyaretine gittigimiz de bize katılır. Ne de aksamları gelir bizimle oturur bir sohbet eder.
Ben evladıysam oda evladı, insan babasıyla, ailesiyle vakit gecirmek istemez mi? Annem hayattayken de demistim, bak annemle, babamı ihmal etme yarının ne olacagı belli olmaz, zaman ayır! Tınlamadı bile.
Dün agzını aradım bana '' valla ben gecer yatarım'' dedi. Sonra da '' akıl verme bana smuwiLa '' diyerek tersledi beni. Kötü birsey demisim gibi..
Ne demek istedigini anlıyorum, cünkü benzer korkuları bende yasıyorum..

Anlıyorum canım.. İnşallah senin içinde, baban içinde her şey çok güzel olur.

Kardeşimi de aramamış bugün kızlar. En son 2 gün önce konuşmuşlar, onunla soğuk konuşmuş. Kendimde bir hata göremiyorum ama yine de kendimi kötü hissediyorum.

Sizce neden?

Söylediklerinden anladığım şu ki sen çok olgun bir kızsın ama baban düşman başına denilecek cinsten, böyle bir adam baban olsa bile sonuçta sana manevi yönden verdiği hasarlar büyük, uzak durmak en doğru karar olur. Bence anneniz ile siz birbirinize yardımcı olun, zorlu bir süreç ama atlatacağınızı umuyorum.

Düşman başına demek bile, babamın hatalarını düşünmek bile yakıyor canımı. Annemi çok üzdü. Bilmiyorum, değişik duygular içindeyim Oslana. Acaba üzülüyor mudur, kalbi kırılmış mıdır diye düşünüyorum. Bu soğukluk, küslük içimi acıtıyor. Kendi acımı bildiğimden o da aynı acıyı hissediyor mudur diye düşünüyorum.

Ama hissetseydi yapmazdı böyle. Aylarca biz çok üzüldük, umursamadı bile.

Babam nasıl biri bende bilmiyorum biliyor musun? Eğer babaannem olacak canavar bizden uzak dursaydı biz babamı doğru yönlendirir ve gerçekten hep birlikte mutlu olabilirdik. Ama o babamın onlara olan zaafını ve sevgisini kullandı.

Dünden beri o kadar gereksiz konular rağbet görüyor ki. Gerçekten yardıma ihtiyaç duyanlar dikkat çekmiyor bile.

Yine de ben yorum yapan ve akıl veren herkese çok teşekkür ederim..

Hanımlar babam aramadı.

En son aradığında beni sildiğini söylemişti. Bende aramadım tekrar sakinleşsin diye. Şu an ne yapacağımı bilmiyorum aramakla aramamak arasında kaldım.

Öğrenciyim ben, babam her ay harçlığımı gönderiyordu bende o yüzden nafaka davası açmadım. Ama son konuşmamızda göndermeyeceğini ima etti. Yine de emin olamıyorum. Açıkçası dava açıp ilişkimizi daha da kötü hale getirmek istemiyorum. Ama şimdi ararsam sevgili babaannem para için aradığımı söyler ve babamı doldurur. Sizce ne yapayım karar veremedim. Akıl verin bana.

Biraz daha bekleyip babamın tavrına göre mi hareket edeyim?
Yoksa arayayım mı?

Şimdi para için endişelendiğimi düşünenleriniz olacaktır. Mesele babamın para gönderip göndermemesi değil. Babamın para için aradığımı düşünmesinden korkuyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…