• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime zarar veriyorum :(

Hera34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2015
384
386
103
merhaba;
Belki bu durumdan dolayı beni yargılayanlar da olacaktır aranızda ama ben artık çok yoruldum ve de benim durumumu yaşayan biri vardır ve de destek olur umuduyla yazmak istedim..
Yaklaşık 20 sene oldu babamı kaybedeli..
Babamı kaybettiğim dönemde oldukça küçük olduğum için, sürekli olarak ona kavuşma isteğimle kendime zarar vermeye başladım. Ama ilk başlarda çok fazla değildi bu.. Kollarımı kesiyordum.. Sonra herhangi bir şey olduğunda; kızdığımda, üzüldüğümde kafamı duvara vurmaya başladım.. Yıllar sonra, bu durumun ikisi de sona erdi..
Ara ara yeniden kendimi kesmek gibi şeyler yapsam da son 3-5 senedir yapmıyordum böyle şeyleri..

Ancak son iki aydır; şiddetini oldukça arttıran ve de o anlarda ne yaptığımı hatırlamadığım durumlar oluyor. Kendime zarar verdiğimi ya saatler sonra ya da uyandığımda görüyorum.
Tetikleyici şey alkol gibi geliyor, ama bazen limiti arttırsam da ne yaptığımı hatırlarken, bazen 1-2 birada da bu hale geliyorum.. Kafama öyle sert vuruyorum ki, kafam şu anda hala şiş..
Hayatımda olan insan, etrafımdaki arkadaşlarım bu duruma artık katlanamaz hale geldiler..
Pazartesi günü önce beyin emarı çekilecek, ardından da psikolog randevum var.
Neden oluyor bunlar, nörolojik mi psikolojik mi inanın bilmiyorum ama ben artık çok korkuyorum..
Bir an önce düzelmek istiyorum..
Yakınları ya da kendisi, tanıdığı bildiği biri bu durumu yaşayan oldu mu?

aynisi degil belki ama, alkol aldigim zamanlarda ben de bileklerimi kesmek, ilacla intihara kalkismak gibi seyler yapabiliyorum. gectigimiz ay bu yuzden yogun bakimda yatmam gerekti mesela, simdi psikiyatra gidiyorum, ilac kullaniyorum. sizin de psikologla beraber bir psikiyatra gorunmenizi tavsiye ederim, impulsive davranislariniz icin size ilac yazabilir.

aynisi degil belki ama, alkol aldigim zamanlarda ben de bileklerimi kesmek, ilacla intihara kalkismak gibi seyler yapabiliyorum. gectigimiz ay bu yuzden yogun bakimda yatmam gerekti mesela, simdi psikiyatra gidiyorum, ilac kullaniyorum. sizin de psikologla beraber bir psikiyatra gorunmenizi tavsiye ederim, impulsive davranislariniz icin size ilac yazabilir.
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Herhangi bir tanı koydular mı size peki? Kendine zarar verme davranışı ile alakalı?

Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Herhangi bir tanı koydular mı size peki? Kendine zarar verme davranışı ile alakalı?
bana koyduklari tani bipolar bozukluk. ama kendine zarar verme davranisi cesitli hastaliklarda da gorulebilir. en iyisi bir doktorla gorusmeniz :)

Okuyan, ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.. Bu hafta 4.seansıma gideceğim psikoloğa başladım. Bipolar vs gibi herhangi bir tanı koymadı, ilaç tedavisi uygulamıyor..
Olan biten, çocukluğumdan beri yaşadığım travmaların artık imdat sireni çalmasıymış.. Tabi bu sebeplerden dolayı ilişkimi kaybettim ama daha iyiyim.. Alkol kullanmıyorum, alkol yerine çay, kahve, türk kahvesi, meyve suyu gibi şeyler tüketiyorum.. Yavaş yavaş da bu gibi olayları yaratan durumlar ile yüzleşiyor ve de kendimi affediyorum. Önümüzdeki seans, bazı travmatik anılarım için EMDR terapisi uygulamaya karar verdik psikoloğum ile, bakalım..

arkadaşım bence babana özlemini kendine zarar vererk kapatmaya çalışmışsın acı duydukça psikoljik olarak rahatladığını düşündün yaptıkça rahatlayıp bir sonraki eyleminde rahatladığın aklına geldi ve devam etti yıllarca .bastırılmış duyguların yeteri kadar belki ağlayıp babana yasını tutamadın ve bu yolu tercişh ettin terapiye devam et .bende emdr yaptırdım ve çok iyi geldi, acılarımla yüzleştim şimdi iyiyim

arkadaşım bence babana özlemini kendine zarar vererk kapatmaya çalışmışsın acı duydukça psikoljik olarak rahatladığını düşündün yaptıkça rahatlayıp bir sonraki eyleminde rahatladığın aklına geldi ve devam etti yıllarca .bastırılmış duyguların yeteri kadar belki ağlayıp babana yasını tutamadın ve bu yolu tercişh ettin terapiye devam et .bende emdr yaptırdım ve çok iyi geldi, acılarımla yüzleştim şimdi iyiyim
O kadar çok travma çıktı ki alttan.. Bir tek baba da değilmiş.. Baba ile başlayan kaybetme ve terkedilme korkusu, ardından yaşananlar, başarısız ilişkiler vb. Devam edeceğim terapiye.. Çünkü artık bunları çözmem gerekiyor, ileride bir aile kurabilmem için.. Teşekkür ediyorum size de.

Back