• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendime hakim olamıyorum..

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
44.819
114.078
798
Nerde başliyim nasıl anlatiyim hiç bilmiyorum..
Kaynanayla yürütmeye çalıştığım bir evlilik..
Eşimin sürekli küçüksün sus deyip beni ikazları
Annesinin sürekli laf sokuşturmaları
Ve 2 yıldır psikolojik yardım alıp antidepresan kullanmam..

Artık ağzımdan çıkanlara hakim olamıyorum..
Kendimi tutamıyorum
İçime atmakdan mı
İlacın verdiği yan etkimi
Yoksa deliriyormuyum bilmiyorum..
Boşanma kararım sağlıklı bi karar mı napıcam , nasıl katlanıcam , napmam lazım yardım istiyorum..
Psikiyatr a tekrar gidicem tedavimi tekrar başlıcam..
Ama evdeki huzursuzlukla nasıl tedavime cvp alıcam artık hiç bir şey bilmiyorum..
Yıprandım..
Kontrol edemiyorum kendimi..
Ölüm sürekli aklımda..
Ölüm kurtuluşum gibi..
sankii bu evlilikden de yaşananlardanda yaşancaklardanda kurtulcakmışım gibi geliyor ölünce..

kendinizi bu kadar hırpalayıp mutsuz oluyorsanız,artık ölümü bile aklınıza getiriyorsanız,eşinizin size zerre kadar desteği olmuyorsa size,tedavilik olmanıza rağmen eşiniz herşey gayet yolundaymış gibi davranıyorsa,evli kalmanın bi anlamı yok bence....boşanmak hayatın sonu değil.siz ne ilk oluyorsunuz ne de son olacaksınız.ölüm hiç bir şeyin çözümü olmaz.ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye bi atasözümüz var.3gün ahlanır vahlanırsınız 4.gün eşinizin annesi kolları sıvayıp yeni gelin adaylarına bakar.kısacası kendinize yapmış olursunuz.annenizin bu kabusta hiç bi faktörü yokken,en büyük faturayı da ona kesmiş olursunuz.

Şaştım kaldım artık düşünemiyorum kafam durdu..

Önce psikiyatrdan destek alıcam sonra boşanıcam..

Tedavi olmak istiyorum ilaç artık tesir etmiyo..

Kendimi zavallı gibi görüyorum..

Sanki hiç birşeyim korkak içine kapanık herkesin gözü üstümde gibi geliyor..

psikyatrdan destek almanız manipule olmuş özgüveniniz için gerekli.ama siz bu ortamda durdukça dr.unuzun size verdiği tavsiye,telkin ve sizin ihtiyacınızın olduğu olumlu sözler ile yazacağı ilaçlar ne yazık tekrar o eve girene kadar size tesir eder.sizi ruhsal olarak çökerten bir evde ilacın ne kadar faydası olabilir ki?kendi başınıza kaldığınız bi zaman diliminde,örneğin yatmadan önce geleceğinizi kafanızda şekillendirin.artılarını ve eksilerini tartın.nereye gideceğinizi,nerde çalışacağınızı nasıl hayatınızı idame ettirebileceğinizi net olarak kafanızda belirleyin.sizin diğer insanlardan hiç bir farkınız yok,her ne kadar bezdim diyorsanız da farkına varmadan hala yaşama dair ümidiniz var,aksi taktirde doktora başvurmayı düşünmez ve hatta derdinizi buraya bile açmadan yaşamınıza son verirdiniz.zavallı bi insan bunu yapar...o halde zavallı da değilsiniz.tökezleyip düştünüz sadece,üstünüzdeki tozu temizleyip tekrar yürümeye başlayın.keşke hayat hep hayal ettiğimiz gibi akıp gitse,ama ne yazık ki öyle değil...insana bazen ummadık kötü sürprizlerde çıkarabiliyor.ama hey,her karanlık bi gecenin aydınlık bi sabahı vardır bunu unutmayın.gün doğumu sizin elinizde...

psikyatrdan destek almanız manipule olmuş özgüveniniz için gerekli.ama siz bu ortamda durdukça dr.unuzun size verdiği tavsiye,telkin ve sizin ihtiyacınızın olduğu olumlu sözler ile yazacağı ilaçlar ne yazık tekrar o eve girene kadar size tesir eder.sizi ruhsal olarak çökerten bir evde ilacın ne kadar faydası olabilir ki?kendi başınıza kaldığınız bi zaman diliminde,örneğin yatmadan önce geleceğinizi kafanızda şekillendirin.artılarını ve eksilerini tartın.nereye gideceğinizi,nerde çalışacağınızı nasıl hayatınızı idame ettirebileceğinizi net olarak kafanızda belirleyin.sizin diğer insanlardan hiç bir farkınız yok,her ne kadar bezdim diyorsanız da farkına varmadan hala yaşama dair ümidiniz var,aksi taktirde doktora başvurmayı düşünmez ve hatta derdinizi buraya bile açmadan yaşamınıza son verirdiniz.zavallı bi insan bunu yapar...o halde zavallı da değilsiniz.tökezleyip düştünüz sadece,üstünüzdeki tozu temizleyip tekrar yürümeye başlayın.keşke hayat hep hayal ettiğimiz gibi akıp gitse,ama ne yazık ki öyle değil...insana bazen ummadık kötü sürprizlerde çıkarabiliyor.ama hey,her karanlık bi gecenin aydınlık bi sabahı vardır bunu unutmayın.gün doğumu sizin elinizde...
Çok sağolun
Elbet toparlanıcam daha çok yenii yaşadıklarım..
Aslında hep vardı ama hep susutum..
Patladı..
Bundan sonra sabredemem gibi geliyor
O kadının söylediklerine katlanamam yüzyüze geldiğim an tekrar başlar çünki içim kin nefret dolu
Zamana bıraktım şimdilik

canım benim sakın sakın......ölümü düşünme.uzaktan size söylemesi kolay diyeceksin.bende depresyon hastayım.yıllardır ilaç kullanıyorum.geçen sene cddi ciddi bende düşünmeye başlamıştım.ama bu sene o kadar saçma geliyorki bu düşünce ve o zamanki sorunlarım.lütfen doktorunla konuş bu durumu.garip ama antidepresanların intihar eğili artırdığı da bir gerçek.prospektüsündede yazar çoğunun.seni böyle tüketiyorsa bir evlilik boşan.ama sen hep var ol.sen var olursan her şeyde var olur....

Kendini sev.. kendine güven... eminim çok gençsin ve yaşamın henüz başındasın... Bu yaşadıkların sana birşey öğretmek içindir..Dersini al ve çık o girdaptan....Belki özgüvenin hayatta ne kadar mühim birşey olduğunu öğrenmen gerekiyordu... belki susmanın herzaman doğru olmadığını... neyse kendin bul... ve Psikolojik tedavi ilaçların yanında terapi de alırsan mutlaka "kendini bulmanda" faydalı olacaktır... Eşin de seni anlamıyorsa kendini anlatmak için çabalama.. çaresizlik diye birşey yok bu hayatta ancak "çare istemiyorum" demek var... iki yıl daha böyle yaşarsan geleceğin noktayı bi düşün ... karar ver.....

Bir düşün, sen bu girdaptan çıkmışsın... ayaklarının üzerinde duruyorsun.... yepyeni bir hayatın var kendini seviyorsun kendine güveniyorsun.... Ve kendine dönüp "helal olsun sana" dediğin günü hayal et..... O anki ruh haline büründür kendini ve ne yapman gerekiyorsa adımlarını atmaya başla....

"Söz gümüşse sükut altındır" "Allah bir kişinin hatasını yüzüne vuranı sevmez" "Sen küçüksün sus"
Diyeeee diyeee büyüttü beni annEm... Şimdi çok kızıyorum... Evet karşındaki sessizliği erdem olarak kabul edip hatasını anlıyorsa Elbette susarım... Amaaaa anlamıyorsa CEVABINI Anlayacağı dilden vermek boynumun borcu.... Bundan sonra böyle.... Ama "bundan sonra böyle" demek çooook zamanımı aldı...Kolay değil... psikolojik tedaviler... sinir harbiyle geçen yıllar sonunda bu düşünceye erişebildim..

Sen kendine değer vermezsen kimse vermiyor .. bunu unutma....

Teşşekür ediyorum
Dünden beri enazından bir parça rahatım..
Babam o çirkef kadınla konuştu eşimde evdeyken..
bugün sen benim kızıma köpek mi diyorsun büyük köpek geldi demiş..
Eşimde anasına bağırmış
Babamla eşim dışarda konuşmuş..
Sen karının hasta olduğunu biliyorsun
Ananı susturamıyomusun nasıl erkeksin sen felan demiş..
Masayada yumruğuyla vurmuşş..
Bababm çevrece sevilen saygı duyulan çevresi geniş ama biraz asabi bir kişiliktir..
eşimde babamdan çekinir..
Bir deli lazımdı yani..
Ya demiş o ananın dilini kesiceksin koparacaksın yada kızımı vermem demiş..
Yolunu bul herkes işine baksın demiş..
Ananda oğlumun yuvasını yıktım diye davul çalsın demiş davuluda ben yollamazsam srfszim demiş..
Ben 50 yaşındayım 50 sene daha yaşamam beni katil etmeyin demiş..
Bananda sözümden çıkmıcaksın o srfsz gelicek yol bulacak adam gibi karşıma gelicek dedi..
Görüşmiceksin dedi..
Görüşmicem babamı asla! çiğnemem..
Şimdilik olay bu

Son düzenleme:
Teşşekür ediyorum
Dünden beri enazından bir parça rahatım..
Babam o çirkef kadınla konuştu eşimde evdeyken..
bugün sen benim kızıma köpek mi diyorsun büyük köpek geldi demiş..
Eşimde anasına bağırmış
Babamla eşim dışarda konuşmuş..
Sen karının hasta olduğunu biliyorsun
Ananı susturamıyomusun nasıl erkeksin sen felan demiş..
Masayada yumruğuyla vurmuşş..
Bababm çevrece sevilen saygı duyulan çevresi geniş ama biraz asabi bir kişiliktir..
eşimde babamdan çekinir..
Bir deli lazımdı yani..
Ya demiş o ananın dilini kesiceksin koparacaksın yada kızımı vermem demiş..
Yolunu bul herkes işine baksın demiş..
Ananda oğlumun yuvasını yıktım diye davul çalsın demiş davuluda ben yollamazsam srfszim demiş..
Ben 50 yaşındayım 50 sene daha yaşamam beni katil etmeyin demiş..
Bananda sözümden çıkmıcaksın o srfsz gelicek yol bulacak adam gibi karşıma gelicek dedi..
Görüşmiceksin dedi..
Görüşmicem babamı asla! çiğnemem..
Şimdilik olay bu
böyle kocaya böyle baba:46:valla babacığının ellerınden opuyorum.herkes haddini bilsin.sende ana kuzususun.baban yapacagını yapmıs canım sıra sende.kendine hakettiğin degeri ver.hayatını baskaları için zehır etme.diğer arkadaslara katılıyorum.hersey enınde sonunda sende bitecek..

böyle kocaya böyle baba:46:valla babacığının ellerınden opuyorum.herkes haddini bilsin.sende ana kuzususun.baban yapacagını yapmıs canım sıra sende.kendine hakettiğin degeri ver.hayatını baskaları için zehır etme.diğer arkadaslara katılıyorum.hersey enınde sonunda sende bitecek..

Babam Allah razı olsun ben burdayım dedi..
Babamdan eşim çekinir
eşimin babama maddi açıdan da borcu fln var..
şuanda tek yapmam gereken eşimle görüşmicem ta ki eşim babamın yanına gelip kararını açıklayana dek içiM bi parça rahatladı..
Bakalım değerim neymiş..
Sadece şu yönden iyi oldu zaten kopucaktı yani er geç zorla birbirimize katlanıyorduk kaynanamla
Oda beni sevmiyor bende onu o oğlu için ben kocam için katlanıyorduk birbirimize..
Babam sadece yine tekrarladı bendne habersiz hiç bişe yapmıcaksınız..
O srfsz düşüncek taşıncak gelecek karşıma..
İmkanlarımızda yok değil burası babamların kendi binası..
Dairem var gelsin buraya diyo gözümün önünde ol anasını bıraksın o evde dışardan baksın diyoo
Allah aşkına söyleyin ben daha 26 yaşındayım kahır çekmek zorundamıyım..
Bu hakaretleri hak edecek naptım ben..
Olsa kocamla bi sorunum lan dicem kocam aldatıyo dövüyoo bırakim bundan koca olmaz ama hiç bi sorunumuz yok..
Annesi dul onun bunun yanında sığıntı gibi yaşıyor(oğullarının)
Gelinlerinde onu istediği yok katlanıyorlar işte birde diğer 2 eltim akrabası bi ben yabancıyım..
Onlar katlansın ben katlanmıcam..
Yeter.. kendimi atıcam en sonunda sağlıklı düşünemiyorum..
Şimdilik gelişme bu.
Eşimle görüşmeyip annemlerde kalıcam oğlumla..
OĞLUMUDA bir süre okula yollamıcam okul uzak buraya (anasınıfına gidiyor)
Bi süre dinlenim beklim
zaman ilaç

Son düzenleme:
Bu arada şu en kötü günümde bana destek olan okuyan dinleyen anlayan yardımcı olmak isteyen tanımadığım bilmediğim görmediğim sadece hissettiğim siz arkadaşlarıma çok teşekkür ederimm.
Sizler olmasaydınız ben kendimi nasıl avutacaktım..
En son verilen karar bu haklımıyım sizce..
Yol doğru yolmudur..

Kararınızın kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum... Babanıza da ağzına sağlık deyip kutluyorum... Her zaman söylerim deli deliyi görünce sopasını saklarmış diye.. Şimdi kendi haline yansın eşiniz... O da umarm doğru kararı verir..... Hakkınızda hayırlısı olsun... Herşey gönlünüzce olsun... Babanızın sözünden çıkmayın...

eşim en son babamla konuştu
Beni ve oğlunu hiç arayıp sormadı 2 gün oldu..
bende aamadım o da napmam lazım..
Beni ve oğlunu umursamıyor mu yoksa karar mı veriyor düşünüyor mu
Napmama lazım bilmiyorum
Sadece bekliyorum elim ayağım bağlı

sen otur bekle arkadaşım şimdilik.
baban kocana demiş zaten. bulacaksa bir çozüm bulsun öyle gelsin eşin.
şimdi sen birşey yapsan babanın söylediklerini ezmiş olacaksın ve hiçbir şey değişmeyecek.
sen kafanı dinle arama sakın. bekle kocan arasın.

Kafam feci karışık..
Babamla konuşması sakinmiş (babam fevridir babam bağırıp çağırmış zaten)
Bababmla demin yine konuştuk annesine çok bağırdı o gün dedi..
Görmesem inanmazdım ama ağzına ne geldiyse söyledi dedi..
Babamda sen oğlunun yuvasını yıkıyorsun davul yollucam kapında davul çaldırcam demiş..

Şimdilik babamda öyle diyoo arama sorma o aramıyor oğlunu düşünmüyor sen hiç düşünme ye iç gez keyfine bak diyor..

O mecbur kuyruğunu sıkıştırıp ya öyle böyle bi yol bulup ya tamam ya devam dicek diyor..

Düşünün öyle üstümle başımla çıktım oğlumda öyle okuldan aldım geldik..

İnsan düşünmezmi yaa bu benim eşim olamaz diyip apışıp kalıyorum..

Laz kendisi bizde boşanma olmaz vururz biz gibi konuşan adama bak namusunu evladını düşündüğü yok..

Annemde sus ve bekle diyor..

yarın 3. gün..

Düşünüyorum her yerde (evimizde) resimlerimiz var oğlumun odasını o resimleri oğlumun eşyalarını oyuncaklarını görüpde nasıl uyuyabiliyor..

İlacımı alıp düşünmemeye çalışıp uyuyorum yada burda vakit geçiriyorum..

bir süre daha susucam..

Aklı başına gelince inş çok geç olmaz..

Arkadasim allah sana yardimci olsun ... cok iyi bilirim gecimsiz bir kayinvaldeyle yasamasini..insan yerine bile konulmadigi zaman insanin cok zoruna gidiyor .. ben kayinvaldemin bir sefer olsun bana nasilsin iyimisin dedigini hic duymadim ..hic ogullarinin eslerini ciddiye almazlar bilirim ama sakin pes etme sakin kendini ezdirme sonra icinden atamiyorsun..
allah yardimcin olsun..

Arkadasim allah sana yardimci olsun ... cok iyi bilirim gecimsiz bir kayinvaldeyle yasamasini..insan yerine bile konulmadigi zaman insanin cok zoruna gidiyor .. ben kayinvaldemin bir sefer olsun bana nasilsin iyimisin dedigini hic duymadim ..hic ogullarinin eslerini ciddiye almazlar bilirim ama sakin pes etme sakin kendini ezdirme sonra icinden atamiyorsun..
allah yardimcin olsun..

Aynen canım bana sen köpeksin adını köpek koydum bu evin köpeğisin dedi yaa bedduualar öyle böyle değil..
Ne gevurluğum kaldı..
Ne sonradan görmeliğim (ki babam onları 10 defa cebinden çıkarır varlıklıyız şükürler olsun)

Eşim hala benden susmamı bekledi antidepresanla yaşadığımı bildiği halde..

Hep sus o dedi de köpek mi oldun diyordu..

Bana annem babam şimdiye kadar öyle bi laf söylememiş ki beni doğuran büyüten insanlar.. o kim

Bi evin bi kızıyım çekicek çilem varmış ne diyim..

Sınanıyorum.. eşimde annesi için yuvasını yıkıcaksa onun erkekleğine söylicek lafım yok artık..

Babam şey diyor burda dairem var babamların binasında bıraksın o evi annesine gelsin buraya

Dayarız düşeriz annesine yine baksın orda gitsin kalsında ama sanada sahip çıksın hep olumlu ılımlı bizimkiler..

Bakalım eşimden haber çıkarsa konuşulacak..

Eşim bence babamdan fena tırstı adam piyasada yok..

Aramıyo sormuyo beni sormasa bile oğlumu mutlaka sorardı..

Aramayan sormayan eşim..
Dün arabayı dayamış kapının önüne çocuğu al in aşşa dedi..
Dedim değerim buymuş sende aramadın sormadın hiç bişe yokmuş gibi gelmiş çocuğu al in aşşa..
İşte babanın geldiği gün annem hastanelik olduda... sana karışmıcakda.. ben annemi atamamda.. ben yanındayım benle girip eve benle çıkarsın onla yalnız bırakmam seni.. iş büyücek yoksa yuvanı düşünüyosan gel.. bben seni annenden babandan çok düşünüyorumda... gibi tonla lafla saydı telefonda..
Babam evde yoktu..
Tabi ben yine krize girdim annenin yüzünü görmek istemiyorum dedim..
Bu çocğu yetim bırakıcaksınız 2 cihanda 2 yakanız bir araya gelmicek dedim..
Gitmiyorum dedim nolcaksa olsun sen beni tehdit mi ediyorsun dedim..
Ya şimdi gelirsin diyoo olay kapanır yada olucakları sen düşün diyo bana..
Korkmuyorum dedim evime hırsız gibi metres gibi mi giricem ben dedim gizli saklı onla girip onla çıkıcakmışım evime...
Allah aşkına siz söyleyin komik değil mi evim ya yuvam yaa..
Hala daha annesini düşünüyor..
Hiç bir yere gitmiyorum dedim..

Vallahi bundan sonra nolucak hiç bişe bilmiyorum..

:97:

iki araya sıkışmış bir koca ile uğraşmak zor. domiant ailelerin çocukları ileride aile reisi olamıyor malesef...

umarım annesi elini çeker. çenesini tutar. ve herşey düzelir...

Aynen öyle Eşimde ben inmeyince o sinirle bastı gitti artık nolacağını hiç tahmin edemiyorum beklicem..
Beni dinlemedin aileni dinledin dicek..

Dicekde dicek..

Back