kendimden utandım......

bazı insanlar modernleşmeyi, avrupalı olmayı, genel kültürü giyinme(me)kle karıştırıyorlar sanırım... Atatürk kurtuluş savaşı sonunda tespit ettiği bazı avrupa ülkelerine, yakın çevresinden gençleri eğitim için gönderirken, "ben size ilim irfan öğrenip, ülkemizi geliştirmek, değiştirmek, ileriye götürmek için gerekenleri öğrenip gelmenizi istiyorum" demişti...

gelin birde bizim sokakta gezenlere bakalım, kaçı(mız) (diyeyim ayıp olmasın) bir ünv. bitirmiş, kaçımız en az bir yabancı dil biliyor, kaçımızın ülke ekonomisi hakkında bilgisi var, kaçımız bir yardım derneğine gönüllü üye, kaçımız sokakta yere izmarit atan birini görünce uyarıyoruz,kaçımız ayda en az bir kitap okuyoruz, kaçımız düzenli spor yapıyoruz, kaçımız duyarlı, bilinçli, sorumlu vatandaş olabiliyoruz?(olanlar müstesna)

o yırtık kotuna özendiğiniz ülkenin bilinçli insanları, tatilde bile sabahın 6 sında kalkıp spor yapıyor, güneşlenirken kitabını okuyor, sırf güneş deniz değil, gittiği ülkenin tarihini, kültürünü coğrafyasını inceliyor, kısaca kendini sürekli geliştiriyor...yerine görede eğlenmesini biliyor.... en önemlisi kendi değerlerinden asla vazgeçmiyor...

ben evlenmeden önce turizmciydim, alanya da çalıştım bir dönem, benden tecrübeleri arkadaşlar demişti, fransızlarla ingilizce konuşmaya çalışma, onların onda dokuzu ing. bilir ama mecbur kalmadıkça kendi dilleri dışında konuşmazlar...

modern olmak ilimle, bilimle, fen ile olur, avrupalı olalım derken onların en kötü hareketlerini taklit etmemiz gerekmiyordu... çağdaş olmayı hakkıyla yapamıyorsak bari manevi değerlerimizi incitmeyelim.... tabii birbirimizi kırmadan lütfen...kaydirigubbakcemile5

uzun oldu affedin...ama içimden yazmak geldi....

kesınlıkle katılıyorum..
oyle nü goruyorum kı bakmaya utanıyorum...
ve maalesef yakısanda yakısmayanda gıyıyor ınsanda bıraz goz zevkı olur...

"medeni olmak açmak ise bedeni o zaman hayvanlar bizden de medeni" diye bir laf vardır.

doğru bir laf
yeri geldiğinde ben de açık giyerim
yazın bikinimi şortumu ip askılımı giyerim
yerine göre
şimdi benim iş yerim sanayi bölgesi gibi
çok karışık ve şoförlerin çokca olduğu bir yer
ben şimdi buraya daracık bir pantolon ya da ip askılı veya açık bir kıyafet giyerek gelsem
hiç hoş olmaz benim açımdan

ha bunu yapan yok mu elbetteki var
yeri geliyo ben bile bakıyorum böyle hatunlara
erkekler nasıl bakmasın

evet bazen rahatsız oluyorum ama o kişi adına üzülüyorum
abartmanın bir anlamı yok
herkes kendinden sorumludur bu hayatta
o kendine yakıştırıp giydiyse benim bir şey söylemeye de hakkım yoktur:1no2:

gercekten bu artik o kadar alisilmis ki artik cok dogal görülüyor..
yurt disinda yasiyorum ve o kadar igrenclikler gördüm ki bu dedikerini cok iyi anliyorum

harfi harfine katılıorum

Ben o dediğiniz hamile çatlaklarını, kırmızı tangaları hiç görmüyorum. Nerelerde geziyor öyle insanlar açıkçası merak ettim. Arada sırada fazla dekolteye, çirkin kısa t-shirtlere, pantolon kenarından pörtlemiş göbeklere rastlıyorum tabii ama o kadar aşırısını ben görmedim açıkçası. Çok fazla dekolteye, saçma sapan teşhirciliğe ben de bakarım, ben de hoşlanmam onlardan. Yazık, kendini böyle güzel sanıyor der geçerim. Banane gerisi beni ilgilendirmez. İlgilendirmemeli. Çünkü ne yazık ki karşımdakinin benim göz zevkimi bozmaya hakkı var. Eleştirmek başkadır bu şekilde bir söyleme girmek bambaşkadır. Saygı görmek istiyorsa insan, karşısındaki neyi seçmiş olursa olsun o seçime saygı göstermek durumundadır. Saygı duymak zorunda değil kimse tabi ama asgaride saygı göstermek durumundadır bence. Medeniyet budur işte, yoksa kıçı başı açmakla tabi ki medeni olunamaz. Bence de herşeyin bir dozu ve bir yeri olmalıdır.

Tabi ki kimse öyle orası burası açık birini görünce kolundan tutup da sen ne biçim giyiniyorsun diye azarlamıyor. Burada bu platformda eleştiriyor herkes. Eleştiri yapıcıysa eleştiridir, yıkıcıysa o artık eleştiriye girmez benim gözümde. Ben de hoşlanmıyorum, ben de eleştiriyorum ama eleştirinin de sınırı olmalı. Kimsenin eleştiri sınırlarını aşmasına gerek yok bence, yok göz zevkimizi bozamazlar yok sonra erkekler neden taciz tecavüz ediyor diyorlar diyerek. Bana hiç hoş gelmiyor, bunu belirtmek istedim. Saygılar.

istanblda yaşadığınızı görüyorum profilinizde...
ben samsunda yaşıyorumki burada kat kat görüyorum sizin istanbul gibi kozmopolit bir şehirde görmemeniz şaşırtıcı..:1shok:
bizide ilgilendirmiyor netice de terbiye,ar gibi duygular ailede başlar..
aileden bunlar alınmıyorsa bize burda sadece rahatsızlığımızı dile getirmek düşer..
sizi rahatsız etmiyordur,bizi ediyordur..
neden bu düşünceyi kabullendirme mekanizması onu anlamıyorum..
biz sizin bizim gibi düşünmenizi beklemiyoruz..:sm_confused:
bir bayanda öyle demiş..tecavüzü hakediyorlar demiş..
o da onun düşüncesi..
saygı ise söz konusu burdan başlanmalıdır saygı..
neyse konu bu da değil..sizin düşüncenizdir!mirmirmirmir

geçen ben gördüm kordnda çanakkaleyi bilen bilir
çok geniş görüşlü bir şehirdir kimse kimseyee aa bunu giymiş diye bakmaz
ama ben utandım erkek arkadşımla giderken
önümde benim gibi beyaz pant. giymiş kız vardı farkımız mı?
benim iççamaşırım beyaz onunkisi mor tanga!
gel de şimdi kızma utanma kendi cinsinden
beni bilen bilir açık birisiyim
ip askılımı straplezimi mini elbiselerimi giyerim ama yerinde!
bikiniden başka şey giymedim msla ama tutup bunu kordonda mini etek üstüne giycek değilim
bazılarımız var cidden kötü gözle bakılmay hakediyorlar
ne diyim Allah akıl fikir versin
Herşeyin abartısı zarar..!

herşey istediğini giymekte özgür zevkler ve renkler tartışılmıyor ama bence onları giyerken bi aynaya baksınlar nasıl duruyor edep namus hiç birşey ne yazıkki kalmamış

bence herşey yerinde güzel herşeyin dozajını aşmak yerinde tadında bırakmak en güzeli

MEDENİYET ÇIPLAKLIKLA OLSAYDI İLK İNSAN MEDENİ OLURDU:1ninca:

Ben çok merak ettim hangi semtlerden bahsediliyor ki burda ?
Kadınların bu denli baskı gördüğü bir ülkede, nedir bu hemcinslerinden gelen baskı ?
Ayrıca "kendinizden niye utanıyosunuz?"
Herkes istediğini giyer, istediği yerini açar, rahatsız oluyosanız bakmazsınız !!
Yakışıp yakışmadığına karar vermek de size düşmez.
Ayrıca güzel olsalardı kıskanırdım demişsiniz, ne alakası var tüm söylediklerinizle bunun ?!

Benim yazdığımaysa bu cevabınız, ben kendim de bu tip şeyleri tasvip etmediğimi belirtmiştim.

fragola .!.:
Çok fazla dekolteye, saçma sapan teşhirciliğe ben de bakarım, ben de hoşlanmam onlardan.

Sanıyorum ya bütün yazıyı okumuyorsunuz, ya da şaşırtıcı bir biçimde kendinize göre yorumluyorsunuz net bir şekilde belirttiğim şeyleri. Bir kabullendirme mekanizması da göremedim ben bu konuda her türlü fikri savunanlar arasında.

Saygı konusuna gelince ben gayet saygılı bir şekilde tecavüz konusundaki "düşünce"ye cevabımı verdim. Bu konunun hiçbir yerinde saygı çerçevesinin dışına çıktığımı düşünmüyorum. Ne hakaret ettim ne birşeyle itham ettim birilerini. Kendi savunduğum şeylerle ters düşmemeye çalışırım çoğunlukla. Yanlış bir laf ettiğimde de hiç gocunmadan özür dilerim. Ama burada böyle bir durum göremiyorum. Yine de haddimi aştığım yerler olduysa mesajlarımda, kusuruma bakmayın.

Siz biz diye bir ayrım yapmanıza da ayrıca üzüldüm. Burada bir taraflılık bir gruplaşma hissetmeniz üzücü. Konu hakkında genelde aynı şeyi düşünmemize rağmen, bazılarımızın konuyu eleştirirken edilen laflar konusundaki ayrıntıcı ve hassas tavrımızı karşıtlık olarak nitelendirmişsiniz. Ben böyle düşünmüyorum. Ama demek ki kendimi yeterince ifade edemiyorum. Bu kadar yazdıktan sonra yine beceremiyorsam ısrarcı olmamın manası yok. Herkese güzel günler.

arkadaşım kesinlikle haklısın...
rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah...

Son düzenleme:
Yazıklarının her kelimesine katılıyorum.Yazın plajda gördüğüm kadınlar bene o kadar iğrenç geldi ki!...Pörsümüş selülitli bacaklarla sarkmış kat kat olmuş göbeklerle denize giriyorlardı.Bari mayosunun üzerine bir şort giyse de görüntü kirliliğini engellese diye az düşünmedim yani.Benim midem bulandı erkekler ne yapsın.Eşim bile en sonunda itiraf etti."Ne iğrenç kadınlar var şu dünyada" diye...

bir fikrim var.CADIARZU bakın ne yapalım, o pörsümüş,selülitli,yada göbekli bayanları plajlara sokmayalım.hatta.plajın önüne bir görevli koyup,kadınları testten geçirelim. bu kıstaslara uyanları geri çevirsin.malüm, mideler epey hassas. iğrenç ,iğrenç dolaşıpda bizleri hasta etmesinler,değil mi...

Sanırım yanlış anlaşıldım.Benim de selülitlerim var bu yüzden mayomun üzerine kısa bir şort takıp giriyorum denize.Hani konu şu ya "insan yakışanı giymeli".Kimseye böyle bir yaptırım uygulansın da demiyorum ki,kişi kendini bilmeli diyorum o kadar....

tabii,tabii, ne demek istediğinizi ben anladım...ya, bırakında insanlar plajlarda ,bari rahat rahat denize girsinler, o keyfi yaşasınlar...yok üstüne şort giysin ,yok yakışmıyor ,bu şekilde girmesin...üzgünüm,ama sizi doğru anladım...yaptırımı siz söylemediniz zaten. benim fikrimdi

Ozaman siz bu konuya da karşısınız.Olabilir sizi anlayabilirim.Katılmak zorunda değilsiniz.Sizin göz zevkinize hitap ediyor olabilir.Bunu da anlayabilirim.Ama benim göz zevkime hitap etmiyor.Fikirler farklı farklıdır..Ve medeni insanlar alay etmek yerine saygı duymayı tercih ederler.

saygı öyle mi.göbekli,selülitli insanlara midem bulanıyor,iğrenç gibi yakıştırmalar yapan siz mi söylüyorsunuz bunu bana....insanları,göbekli,selülitlide kabul etmeyi ve rahatsız olmamayı öğrenelim önce...bakın,sokaktan bahsetmiyorsunuz...dikkatinizi çekelim...plaj burası.herkes göbeksiz,selülitsiz,muntazam bir vücuda sahip değil ki......giysin mayosunu,atsın kendini denize...oh. ne güzel işte...ne öyle orayı,burayı kapamaya çalışsın,yüzerken....

ben denizlide yaşıyorum ve denizlide bu konuda kendini aşmaya başladı....

kendini teşhir eden bayan görünce ağzının suyunu akıtan erkek olduğu gibi bu durumdan rahatsız olan haya sahibi erkeklerde var....öyle ki bir abimiz eşime kış gelse diye dua ediyorum demiş...düşünün yani...

biz bayanlar çok dikkatli olmalıyız....nerede nasıl giyinmemiz gerektiğini ve hareketlerimize çok dikkat etmeliyiz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…