Arkadaşım ; topic sahibi arkadaşın bahsettiği konu zaten mavi ile işaretlediğim yerler..
Yani demek istediğim; siz aslında birçok insanla aynı şekilde düşünüyorsunuz ama işteee nedense ilk etapta farklı bir çıkışla yorumlarınıza başlıyorsunuz ''hani nerde ben göremedim etrafımızı mı sarmışlar? vs. vs.,daha sonra da ''evet arada görüyorum'' demişsiniz....
Eeh biz de arada görüyoruz canım...Sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz..Yoksa her saniye ertafımız sarılı değil tabii ki..
Benim sarkmış bir göbek dikkatimi çekmiştir, diğerinin beyaz pantolan içindeki siyah tanga dikkatini çekmiştir. Aynı andan aynı şeyleri hepimizin görmesi mümkün değil zaten neyse..
Ayrıca yazınızda bence çelişkiler var..Sarkmış göbeğini bana gösteren bir bayana ben de bugüne kadar birşey demedim, (bu hiçbir zaman demiycem anlamına da gelmez bunu da söyliyim )dememem zaten saygı duyduğum anlamına gelir..Saygı duyulması lazım demişsiniz de, daha nasıl saygı duyalım geçip gidiyoruz işte yanlarından...
Bu arada benim saygı kavramım da sizinkine göre çok farklı..Onun, benim göz zevkimi bozma hakkını kendinde görmesi (bana göre öyle ), bana saygı duymadığı anlamı taşır bence....
Diyemezler demişsiniz ya ben diyorum tekrar arkadaşım;
Benim göz zevkimi kimse bozamaz, benim bunu, bu platformda söyleme hakkım var , onun bana toplumda ortak kullanılan bir yerde orasını burasını gözüme sokma hakkı varsa benim de bunu deme hakkım var ve bu bence bırakın eleştiri sınırını aşmayı, eleştiriye başlamak bile değildir...
Düşüncelerimiz aynı aslında ama ifade ediş şekillerimiz farklı..
Konuyu okursanız etrafımızı çıplaklar kampı sarmışçasına yazılan yazıların gözünüzden kaçması mümkün değil. Tekrar ediyorum
"Arada sırada fazla dekolteye, çirkin kısa t-shirtlere, pantolon kenarından pörtlemiş göbeklere rastlıyorum tabii ama o kadar aşırısını ben görmedim açıkçası"(İşaretlediğiniz mesajımdan birebir alıntıdır). Orada vurgulamak istediğim nokta, ben öyle abartı bi teşhircilik görmüyorum etrafımda. Hatta bu konuyla ilgili ilk mesajımı da gördüyseniz, orada hem konuyla ilgili, çoğunlukla hemfikir olduğum fikrimi yazmıştım(yani benim de hoşlanmadığımı hatta onlar için üzüldüğümü), hem de herhalde bu yıl tatile gidemedim biyerlere çıkamadım o yüzden gözüme çarpmadı bu insanlar diye belirtmiştim.
Eğer bir bayan arkadaşımızın "hem teşhircilik yapıyorlar sonra da tecavüzden tacizden şikayet ediyorlar" konseptli yazısını görmeseydim bu konuya bir daha bişey yazmayı düşünmüyordum. Ondan sonra eleştirinin dozu
benim bakış açıma göre fazlalaştı ve hatta eleştiriden çıktı ve son derece hoşgörüsüz bir tarz aldı, bu da beni rahatsız etti.
Ayrıca yazımda çelişki olduğunu söylemişsiniz. Tekrar tekrar okudum ama çelişkiye düştüğümü düşündüğünüz kısmı göremedim. O insanların kıçlarını başlarını açıp genel halkın göz zevkini bozmaya hakları olduğu kadar bizlerin de onları eleştirmeye hakkı var tabi. Ama eleştirirken "Göz zevkim bozuluyor, hoşuma gitmiyor" demek başkadır, "Göz zevkimi
bozamazlar" demek başkadır
bence. İşte bu ince çizgi benim için eleştirinin de sınırını belirler. Benim kastettiğim buydu.
Kendi saygı anlayışım içinde çelişkiye düştüğümü düşünmüyorum. Ama sizin saygı anlayışına göre benim saygısızlık olarak gördüğüm size normal geliyordur, o yüzden bir çelişki algılamış olabilirsiniz, onu bilemem.
Eğer saygı saygı deyip benim saygısızlık yaptığımı düşünüyorsanız, çelişkiye düştüğüm kısım size göre oysa o konuda da kesinlikle kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Yine de bir önceki mesajımı tekrarlıyorum, haddimi aştığım yerler olduysa kusuruma bakmayın.
Kim kıçını başını açmış açıkçası umrumda değil, tekrar edeyim. Gördüğümde hoşuma gitmez, tasvip etmem ama 30 saniye sonra unuturum bile. Ben kendimden mesulum. Ama eleştirenlere de saygım sonsuz. Kendim de konunun başında eleştirdim zaten. Ama hoşuma gitmeyen ve
bana yanlış gelen yerleri belirtmemi
Yani demek istediğim; siz aslında birçok insanla aynı şekilde düşünüyorsunuz ama işteee nedense ilk etapta farklı bir çıkışla yorumlarınıza başlıyorsunuz
şeklinde yorumluyorsanız, sadece şunu diyebilirim, ayrıntılara takılıyorum ve bazı konularda bazı sınırların
bana göre aşılması hiç hoşuma gitmiyor, böyle bir durum gördüğümde de yazmadan geçemiyorum. Yoksa illa da konunun bir yerinde muhalefet olmalıyım gibi bir hırsım yok. Hatta böylesi çok daha uğraştırıcı, iç sıkıcı, yorucu. Ama tutamıyorum kendimi böyle bir şey gördüğümde, problem o.
Verdiğim rahatsızlıktan ötürü konuyu açan arkadaştan özür diliyorum. Bu kadar insan bunu farkettiğine göre demek ki teşhircilik denildiği kadar artmış. Bilemeyeceğim. Hoş değil evet, ama yapacak birşey yok. Keşke bu insanlar etlerini göstererek çektikleri ilginin hiçbir değeri olmadığını anlasa. Kendilerini o duruma düşürdüklerinden dolayı onlar için üzülmekten başka benim elimden birşey gelmiyor. Herkese güzel günler.