kendimden utandım......

Bitti.... a.s

bu mesajın üstüne konu kiştlenmeli bence.. tam tadında çünkü. tam sonuç noktasında..

deniz güneş arkadaşımızın uslubü ve tarzını çok beğendim konuyu apacık ortaya sergilemiş kimsenin anlamamış olması mümkün değil konuyu bu kadar güzel ifade edebilmesine ve gayet sakin oluşunu yorumunu gıpta ile okudum eminim ki sayende herkes anladı bir şeyleri çok öpüyorum seni

tutucu değilim, yobaz değilim, tam tersi çağdaş ve ileri görüşlüyüm ama bende kızıyorum böyle durumlara. kadın kendine yakışanı giymeli ama bunu da usulüne uygun giymeli. herşeyi ortada görününce modern olmuyoruz, string görününce çağdaşlaşmıyoruz.. bu ayrımı yapamdık maalesef... ileri gidelim lafını nedense hep millet olarak yanllış algılıyoruz... sonumuz hayır olsun ne diyim. kız annesiyim, üzülüyorum...

Konuyu okursanız etrafımızı çıplaklar kampı sarmışçasına yazılan yazıların gözünüzden kaçması mümkün değil. Tekrar ediyorum "Arada sırada fazla dekolteye, çirkin kısa t-shirtlere, pantolon kenarından pörtlemiş göbeklere rastlıyorum tabii ama o kadar aşırısını ben görmedim açıkçası"(İşaretlediğiniz mesajımdan birebir alıntıdır). Orada vurgulamak istediğim nokta, ben öyle abartı bi teşhircilik görmüyorum etrafımda. Hatta bu konuyla ilgili ilk mesajımı da gördüyseniz, orada hem konuyla ilgili, çoğunlukla hemfikir olduğum fikrimi yazmıştım(yani benim de hoşlanmadığımı hatta onlar için üzüldüğümü), hem de herhalde bu yıl tatile gidemedim biyerlere çıkamadım o yüzden gözüme çarpmadı bu insanlar diye belirtmiştim.

Eğer bir bayan arkadaşımızın "hem teşhircilik yapıyorlar sonra da tecavüzden tacizden şikayet ediyorlar" konseptli yazısını görmeseydim bu konuya bir daha bişey yazmayı düşünmüyordum. Ondan sonra eleştirinin dozu benim bakış açıma göre fazlalaştı ve hatta eleştiriden çıktı ve son derece hoşgörüsüz bir tarz aldı, bu da beni rahatsız etti.

Ayrıca yazımda çelişki olduğunu söylemişsiniz. Tekrar tekrar okudum ama çelişkiye düştüğümü düşündüğünüz kısmı göremedim. O insanların kıçlarını başlarını açıp genel halkın göz zevkini bozmaya hakları olduğu kadar bizlerin de onları eleştirmeye hakkı var tabi. Ama eleştirirken "Göz zevkim bozuluyor, hoşuma gitmiyor" demek başkadır, "Göz zevkimi bozamazlar" demek başkadır bence. İşte bu ince çizgi benim için eleştirinin de sınırını belirler. Benim kastettiğim buydu. Kendi saygı anlayışım içinde çelişkiye düştüğümü düşünmüyorum. Ama sizin saygı anlayışına göre benim saygısızlık olarak gördüğüm size normal geliyordur, o yüzden bir çelişki algılamış olabilirsiniz, onu bilemem.

Eğer saygı saygı deyip benim saygısızlık yaptığımı düşünüyorsanız, çelişkiye düştüğüm kısım size göre oysa o konuda da kesinlikle kimseye saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Yine de bir önceki mesajımı tekrarlıyorum, haddimi aştığım yerler olduysa kusuruma bakmayın.

Kim kıçını başını açmış açıkçası umrumda değil, tekrar edeyim. Gördüğümde hoşuma gitmez, tasvip etmem ama 30 saniye sonra unuturum bile. Ben kendimden mesulum. Ama eleştirenlere de saygım sonsuz. Kendim de konunun başında eleştirdim zaten. Ama hoşuma gitmeyen ve bana yanlış gelen yerleri belirtmemi
Yani demek istediğim; siz aslında birçok insanla aynı şekilde düşünüyorsunuz ama işteee nedense ilk etapta farklı bir çıkışla yorumlarınıza başlıyorsunuz
şeklinde yorumluyorsanız, sadece şunu diyebilirim, ayrıntılara takılıyorum ve bazı konularda bazı sınırların bana göre aşılması hiç hoşuma gitmiyor, böyle bir durum gördüğümde de yazmadan geçemiyorum. Yoksa illa da konunun bir yerinde muhalefet olmalıyım gibi bir hırsım yok. Hatta böylesi çok daha uğraştırıcı, iç sıkıcı, yorucu. Ama tutamıyorum kendimi böyle bir şey gördüğümde, problem o.

Verdiğim rahatsızlıktan ötürü konuyu açan arkadaştan özür diliyorum. Bu kadar insan bunu farkettiğine göre demek ki teşhircilik denildiği kadar artmış. Bilemeyeceğim. Hoş değil evet, ama yapacak birşey yok. Keşke bu insanlar etlerini göstererek çektikleri ilginin hiçbir değeri olmadığını anlasa. Kendilerini o duruma düşürdüklerinden dolayı onlar için üzülmekten başka benim elimden birşey gelmiyor. Herkese güzel günler.

Son düzenleme:
deniz güneşciğim fragola hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz söylemlerindeki çelişki apacık ortada

Yaptığınız eleştiri için teşekkür ederim. Çelişkiye düştüğümü düşündüğünüz kısmı tam anlayamadığım için bir cevap veremiyorum. Saygılarımla.

sanırım konum kılıtlenmeye dogru gıdıyor.. ama her ne kadar kılıtlenmesını istemesemde,sunu söylemekten kendımı alamayacagım..

açık gıyınene teşhırcı dıye bır tek laf yazmadım...

açık gıyınene çıplakda demedım..

ama afrıkada kadınların gıydıgı kıyafetlerı bılıyoruz sanırım.. ilkel kabılelerde kesınlıkle dogru durust kıyafette yok...

insanlar gıydıklerıyle modern ya da lkel olmazlar kanımca...

üstüne basa basa herkes özgurdur dıye yazdım zaten..

ne selülitım var ne de bır gram fazlam.. dogum yaptım catlak adına hiç bısey yok.. dısarısıda cok sıcak...
sıcaktan bunalmıs olmam alısverıse gıderken göbegımi herkese göstermeme neden değil..ama arkadaşın bırı benı kıskanmakla suçladı... fizigime guvenmemekle suçlandım..

oturduğumda arkamda görunen g-string sıcakla mı estetık le mi yoksa kendı fızıgımle barısık olmamla mı alakalı?

benım konum erkeklerın bakması ya da bakmaması değil ...

ben görsellikten bahsettım.. örfumden adetımden bahsettım...

lutfen rıca edıyorum...

kavgaya o kadar hazır bır haldeyız ki...

aynı seyleri söylerken bıle kırılacak ya da patlayacak bır seyler bulabılıyoruz....

önyargısız okusak.... önyargımızı kırsak....

Son düzenleme:
beni hiç rahatsız etmiyor kimin ne giydiği...
görmek istemediğim bir şeyse kafamı çevirir geçerim...
eleştirmem...
benim o tarzı benimsememiş olmam benimseyene yaftayı yapıştırma hakkı vermez bana...
açıklık ve çıplaklık diye bir ayırım olduğuna inanmıyorum...
ben nasıl canımın istediğini giyiyorsam ve giyerken acaba bugün kimin dikkatini çekerim diye düşünmüyorsam yorumlara göre yazıyorum çıplak gezenin de amacı kendini teşhir etmek değildir bence...
öyle seviyor öyle yakıştırıyor olamaz mı?
biz yakıştırmıyorsak giymeyiz, giyene de bakmayız...
benim eşimde dönüp bakmaz kim ne giymiş diye, bakıyorsa yorum yapıyorsa ona kızarım...
zira onun eşide açık giyiniyor bir başka adam da onun eşini eleştirse hoşuna gider mi diye de sorarım...

her yerde ve her zaman ölçü şart...herkes istediği gibi giyinsin ama rahatsız etmeden.bi de illa güzel diye oramızı buramızı açmak mı gerekiyo.bana çok ters geliyo.heleki günlük hayatta.ben kapalı değilim ama ölçülü giyinmeyi seviyorum.hele ki böyle bi devirde.

Herkez anlamak istediği yerden anlamış ve cevap vermiş günah olayı yada yobazlık olayı değil lütfen aradaki nüansı iyi anlayarak ,konuya vakıf olursanız igves arkadaşımızın aslında ne kadar doğru bir konuya parmak bastığını zaten göreceksiniz.
Noktasından virgülüne sonuna kadar katılıyorum söylemek istediklerimi zaten harfi harfiyen yazarak paylaşmışsın canım benim.Abartıyı seven bir milletiz maalesef ve sonucundada böylesine kötü görüntüler ile karşı karşıya kalıyoruz.

hakkatten..insanlar ölçülü giyinmeli bence..bende giyiniyorum dekolte fakat fazlası rahatsız edici boyutlara ulaşıyor.

Seni bu konuda çok hakli buluyorum.

Herşeyin bir adabı var ve modern olmakla çıplak olmak arasında kurulan bağ bana oldukça saçma geliyor. Herşeyden önce bir bayanın ve ya erkeğin çıplak giyinmesinin tek amacı karşi cinse cazip görünmek olabilir, kendim için giyiniyorum derse bile inanmam çünkü sen kendini görmessin seni gören başkalarıdır.

Birilerinin gözüne meze olmak kadar saçma birşey düşünemiyorum. Alışverişe, yürüyüşe vs çıkmışsin dekolteyle örneğin.. gündelik hayatta pörtlemiş hertarafın belin açık külodun görünüyor vs. ne kadar saçma iğrenç bir giyim.

Hele bir de yakışmıyorsa..

Ama dedim ya herşeyin bir adabi var diye, insan yerine göre dekolte de giyebilir elbette ama benim katı prensiplerim vardır bu konuda

İnsan dekolte giyecekse;

1-yakişacak - bu en önemlisi

2- Mekan ve zaman uygun olacak - olmassa olmaz
Örneğin gece şık bir yere gitmişsin ya da şık bir düğün vs. gibi bir yerdesin...

3- o dekolteyi sonuna kadar taşiyacak cesarette olacak.. öyle bacağım açıldı göğsümün çatali göründü diye diye giyilmez dekolte.. Sen yırtmaçlı elbise giyiyorsan o bacağında görünecek artık kapatmakla uğraşmayacaksın. Uğraşacaksan giymeyeceksin. Bacağın çirkinse de giymeyeceksin o elbiseyi. Sağını solunu çekiştirenlere sinir olurum. Hiçbir zaman çok iddalı açık kıyafetler giymedim çünkü benim için rahatlık ön plandadır tarz olarak, ama kendime göre açık kıyafet giydiğimde de hakkını verdim.

Hiçbir zaman kendime yakıştırmadiğim birşeyi moda diye de giymedim. Giymem de..Ne olursa olsun.

Keşke herkes böyle olsa.

Bulunduğu ortamın ve yerin sonuçlarına katlanabilenler istediklerini giysinler...
Mini etek giyip de otobüste oturunca ucunu çekiştirmek bana saçma geliyor...
Bunları görünce her zaman gülmüşümdür..Mini eteği giymeye cesaret ediyorsak başkalarının bakmasından da utanmayacağız...
Nemida'nın dediği gibi...

Aslında bizim derdimiz çıplaklık ya da teşhir olmamalı...
Bizim derdimiz kendimize halel getirecek tutum ve kıyafetlerden kaçınmak olmalı.
Bizlerin amacı karşımızdaki insanların dikkatini kendimize olumsuz yönde çekmek olmamalı...
Türbanlının giydiği daracık elbise de bu kategoriye girer...
Birisi özgürlükten dem vurur baskı yapıldığından şikayet eder kendisine yiyecek gibi bakandan rahatsız olur...Türbanlı ise dinin emirlerinden bahseder dar şeffaf elbiseler giyer...Sonuçta ikisi de aynı kapı..Biri açık teşhircilik biri kapalı teşhircilik..
Her türlü şehvete sebep olanlar için açığı kapalısı yoktur.
Uzun oldu bazı yerlerde konu dışına çıktım ama içimden gelenleri yazdım kusura bakmayın...

Arkadaşlar bu konuda hala eleştirildiğimi görünce yazmak istedim.Demek ki kendimi iyi ifade edememişim.Birincisi Konuun plajla ne alakası var diyen arkadaşıma yanıtım.Konu aynı görsellik yani.Aklıma ilk gelen şorttu.Organzeden ne kadar güzel tüller ar zarif bayanların beline sardıkları.Üstelik bence altını çizerek söylüyorum bence çok şık duruyor kadında görsel olarak.Tabii ki herkes istediğini giymekte özgür.Kimsenin hayatına müdahale etme hakkımın olmadığı gibi,kimsenin de benim yaşantma karışmaya hakkı yok..Sonuçta plajda ne kadar kafanızı çevirirseniz çevirin öte yana bakarken de gözünüze sokuluyor bu durum. Biz kadınız .Kadın bence her yerde ,hatta evinde yalnızken bile zarif olmalı.abiye falan gisin de demiyorum.Altı üstü birbirinle uyumlu eşofmanla da zarif gözükebilir bir kadın.
Eğer konu zerafetse!....
Ayrıca bu yaz bir köşe yazarının yazısında okumuştum.O ana kadar erkeklere pek dikkat etmemiştim.Bu yaz erkeklerin boxer mayoları tercih ettiklerini,slip mayolu erkeklerin plajlarda azaldığını yazmışlardı.Nedenine gelince,kadınlar slip mayoları kadınsı buluyorlarmış o yüzden boxer mayolara dönmüş erkekler.Sonuç mu yine görsellikyani.
Başka yere başka konu açmaktansa arkadaşımın anafiri aynı olan konusuna yazdım.Bu konuyu saptırmak olmamalı ona katılıyorum.
Ayrıca bu benim fikrim.Fikirlerimden dolayı beni eleştirmenizi istemiyorum.Size yanlış gelebilir belki.Unutmayın eylem yoksa suç da yoktur.Ben kimseye alın üzerinize şunu giyin demiyorum.sadece şu da olsaydı daha zarif bir görüntü ortaya çıkabilirdi diyorum.
Ayrıca Veranın söylediklerine de sonuna kadar katılıyorum.Başörtüsünü takacaksanız onun ağırlığını da taşıyacaksınız.Çünkü onun da bir ölçüsü var.Daracık kıyafetler,yırtmaçlı etekler,dar kot pantolon da giyinmeyeceksiniz.Ama başörtüsünü aksesuar olarak kullanıyorsanız tabii ki ona da sözüm yok.
Gerçekten kendimi ifade edemediğim için üzgünüm.

ilk yazdığınızla şu andaki yazdığınız arasında ne kadar fark var...ilki oldukça incitici,fiziksel problemleri olan kadınları yerici bir yazıymış. şu an ki yazınız ise daha ılmlı ve yumuşak..görsellik.kadın her zaman güzel olacak,kusurlu olan yerlerini göstermeyecek.denize bile gittiğinde kendini rahat bırakamayacak. oram da selülit millet gördü,kapatayım, buramda et fazlası aman gizleyeyim derken, o güzelim plajın ve denizin keyfini çıkaramayacak. pareo dan bahsetmişsiniz. oldu. taktı. peki denize de onlamı girecek. girerken çıkarmayacak mı. eee. denize kadar da biraz yürüyecek tabii. hay Allah .. bu durumda yine göreceksiniz o problemli vücutları.. güneşlenirken peki. şortmu giysin.göğüsler fazla büyükse onda problem varsa bluzunu da hiç çıkarmadan mı güneşlensin..plajda zariflik, maalesef olamıyor,realist.. ne olursa olsun, insanlar mayoyla kalmak zorundalar.. bu kadar rahatsız olmayın insanlardan. onları da, vücutlarının kusurlarıyla kabul edin artık.. erkekler hiç bir zaman plajda ki bir erkek için bunu demezler... ya bu adamı görüyormusun . göbekli göbekli dolaşıyor. utanır insan, iğrenç bir şey bu.kapamalı o göbeği..giiysin üstüne bir şey.. asla.. birbirlerini bu şekilde görmezler ve rahatsız oluyorum midem kaldırmıyor demezler. ne..yapıyorsak hep kadınlar birbirimize yapıyoruz,hep eleştiriyoruz birbirlerimizi... ama erkekler bunu yapmıyorlar..bırakında denizde bari rahat edelim. zarif miyim, şuram buram kötümü diye düşünmeyelim... bu arada siz bu konuda yazmayacağım demiştiniz ve bende o yüzden yazmamıştım. yazınca tekrar yazmak durumunda hissettim kendimi...sevgiler size...

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede moda bir yere kadar mesela ben rahat giyerim ama heryerimi ortaya koyacak kıyafetler giymem birincisi kimsenin gözlerini dikip beni izlemesinden hoşlanmam 2. yerine göre dekolte giymek gerek
dün durakta araba bekliyorum kadının biri bir kıyafet giymiş sanırım yanlış giymiş yani kıyafetin önünü arkasına giymiş çünkü öyle bir modelin bu tarzda giyildiğini ilk dün gördüm elbise askılı etek kısmı bir birinin üstüne gelen tek parça buraya kadar normal ama rüzgar bir esti havada çiseliyor. rüzgar üsteki parçayı havalandırdı geriye ne kadı dersiniz kadının kabak gibi kıçı yahu bari yaptın mundar ettin kıyafeti içine bişi giy ondan sonra elini atıyor kolunu atıyor kapatmaya... insan çıkarken bir kontrol eder giydim ama yürürken bir yerim görünürmü diye... hoşmu oldu yani

evet bende bi hafta önce bi alış-veriş merkezinde sezrynla doğum yapmış bi kadın gördm ..
nasıl doğurduğunu nerdenmi anladım _??
hemen söyliim :S göbeği açık giyinmişti ve dikişleri tamamen ortadaydıı !!
( ben o dikişleri görmek zorundamıyım :S)
haklısın ,, hemde çok
insanların tek drdi açık giyiniim oramı buramı görsnler ,, beni beensinler :S
ama yanılıolr asıl görülmeyen yerler merak edilir ,, önemli olur
her yerin bi giyinme kuralı vardır. yazlık yerlerde istediklerini giysnler bende giyiyorum kısa şortlarmı mini etklerimi dar badilerimi:S
ya ama benim gördüğüm şehrlerde bi tek istnbul böyle :s herkes çok rahat kimi kara çarşaflaa kimi nerde bikiniyle sokakta ...
sadce güzel vücutlu olnlar gyse bşi demices :)) ama :S
aynaya bakmadn çıknlar vr sanırm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…