kendimden utandım......

Malesef bazıları ne kadar açık o kadar modern olduğunu sanacak kadar dar görüşlü oluyorlar.
Ne kendilerine ne de başkalarına saygısı kalmamış çok kişi var dışarıda.
a.s

kesinlikle sizler katılıyorum ben mi kapalı kalıyorum yoksa insanlar mı çığrından çıkmış anlamadım ya alış verişe gittim dün alınacak adam akıllı hiç bişi kalmamış hepsi el kadar tişört sağını çeksen solu açılıyor artık insanlar ne giyeceğini şaşırmış durumda yani çok az kaldı nerdeyse incir yaprağını kullanacaklar :) vallahi eşimin yanında ben çok kez utanıyorum eğilmesini oturmasını bilmeyen o kadar çok firikik veren kadın var ki her bayanı katmıyorum bu olaya edep kalmamış diyor ya büyükler hak vermemek elde değil ya

enteresan bir baslik olmus, evet zaman zaman beni de sasirtan derecede aciklik soz konusu ama bu beni bu kadar rahatsiz etmiyor, tipki salvarli bir adamin arkasinda 3 tane carsafli karisini (eldiven ve pece vardi birinin gozleri bile tulle kapatilmisti) gordugumde ilgilenmedigim gibi (esleri oldugunu sonradan ogrendim). kafamçokkarıştı

insanlarin giyimlerini birakalim insan haklari uzerine konusalim derim ben...:kahve:

Geçenlerde 7-8 aylık hamile bir kadın gördüm göbeği açık bir bluz giymiş daha doğrusu karnı bluzu bayağı bir kaldırmış muhteşem göbek deliği meydandaydı kadınlığımdan utandım tek kelimeyle iğrençti alışveriş merkezinde salınarak yürüyordu, bu mudur modernlik sizce....

Neden insanlar birbirini bu kadar eleştiriyor ki
İsteyen istediğini giyer,istemeyen giymez
İstanbulun açık olan kısımları belli;rahatsız olan oralara çok fazla takılmaz
Öyle yıkıcı bir cinsiz ki kendimizi dahi acımasızca eleştirebiliyoruz
Erkeklerin kendilerini yüceltmelerine şaşmamak lazım:1closedeyes:

insanların ne giydiği beni hiç ilgilendirmiyor. şortta giyer,askılı da...başkasının da bundan rahatsız olmaması lazım...kapalı giyene kimse söz söylemez ama kadın biraz kısa,biraz da dekolte giyse laf edilmeye başlanır...çifte standart işte...yakışma olayına gelince, zevkle alakalı bir konu bu...herkes aynı şeyi güzel bulacak değil ,tabii.ki..

herkes tabi ki özgür ...haddim değil ki karışamam..sadece begenmedıgımı yazdım bu bir..

evet görüntü kirliliği bu 2..

benim sözümle zaten giyinmekten pardon giyinmemekten vazgeçmeyecekler...

ama ben rahatsız oldum... babam kafasını kaldırmadı yol boyunca.. kendımden utandım..

eşim bakınca zaten kızmam..ondan önce ben bakıyorum...

bırde çekiçi gelmedıklerı kanaatındeyım.. öyle olsa kıskançlık krızıne gırerdım

çok doğru sölemişsin arkadaşım ben bile dönüp bakarken erkekler nasıl bakmasın bi arkadaşımız diomuş erkek bakmasın die biz bile bakıyoruz erkek nasıl bakmasın herşeyin bi dozu olması lazım zaten son zamanlarda insanların bu kadar açılması yüzünden tecavüzler tacizler arttı önceden bu kadar varmıydı bi düşünün bakalım....CADIARZU

sana katılıyorum igvescim..sonuna kadar..kaydirigubbakcemile
bende açığım.minicik şortlarımıda giyerim straplezlerimide.askılı elbiselerimide..
ama bende bu görüntüden rahatsızım....
sokaklarda göğüs ucu görünecek tarzda giyinip beyaz pant altına kırmızı tanga giyen tüm kadınlardan bende utanıyorum..:nazar:
ve malesef bunda iyi niyet göremiyorum..
çıplaklık modernlik değildir.aksine basitliktir,rüküşlüktür..:ecrin_bebek:
yerine göre giyersin..kimse sana plajda neden bikini giyiyorsun demez mesela..yada bir davete giderken abiyeni giydiğinde sırtın açık bacağın açık demez.
haa şu da var..taşıyabilmek..
kolları yağlı,göbeği 1 metre ilerde,poposu iyice yayılmış bir bayanında bu tarz giymesi artık mide bulandırıcının da ötesinde..sengözlerimebaksanab
benim en çok sevdiğim şeydir boyundan bağlamalı bady giyip kısa paçalı pant ile tamamlamak..
giyiyorum çok da güzel oluyorum..ama ne göğüs ucum belli;ne de giydiğim iç çamaşırım..
çünkü birilerine iç gıcıklatmak gibi bir niyetim yok:1closedeyes:

çok ama çok doğru bencede..yakışanda yakışmayanda giyiyor..bazende çok komiğime gidiyor...özellikle pantolonları öyle bir çekiyorlarki pantolon arkaya yapışmış ve çok çirkin bir görüntü oluyor..evden çıkmadan önce aynaya bakmıyorlar mı diye düşünüyorum:)

Valla kimse kusura bakmasın...
Teşhirciliğin adı ne zamandır modernlik oldu..
Beyaz incecik keten pantolonun içinde siyah g-stringinin iplerini daha net görünsün diye tepeye kadar çeken;
Göğüs çatalını falan geçtim üstten bakıp neredeyse göbek deliğini göreceğin ölçü(süzlük)de dekolte giyen;
Poposunun loblarını ayan beyan görmemizi sağlayacak minicik şortlarla ortalıkta salınan bir bayan bence sadece ve sadece teşhircidir.
Mini şort giyen İstanbul'da bile yok diyen arkadaşlar, gelip Eskişehir'e şöyle bir göz atsınlar o halde..
Ve bunun dinle, ahlakla ilgisi de yok..
Ben de açık bir kadınım..
Yerine göre dekoltemi de giyerim.
Ama sınırları aşmadan, dozunu kaçırmadan..
Kimseye et teşhiri yapmadan..
Kadın-erkek farketmez insanlar benim göğüs ucumu, popo çatalımı görmek zorunda mı..
Nedir yanii bu derece açıklığın, resmen çıplaklığın sebebi..
İlgi çekmek, göze batmak gibi ego tatmini dışında ne gibi bir makul sebebi olabilir..
Haa elbette herkes özgür istediği gibi giyinmeye..
Ama bizim de, onların bu et teşhirini eleştirme özgürlüğümüz var..
Kimseyi yol ortasında çevirip niye böyle açık giyindin diye laf söylemedik..
Ama bir kadın platformunda hemcinslerimizle ilgili eleştiri yapma hakkımıza da kimse laf söyleyemez..
O, öyle giyiniyo bakma görme sanane derseniz, ben de size onun çıplaklığını eleştirme hakkına sahibim okuma sanane derim..
Bunun adı modernlik olamaz..
Haa şayet modernlik buysa ben son derece geri kafalı bir kadınım. :sm_confused:

Dikkat çekmek için öyle giyinenlerin sayısının az olduğunu düşünüyorum.Onların amacı farklı zaten.Onun dışında minisini,şortunu giyip adabıyla oturup kalkan ,gözleri fır dönmeyen kadınları da teşhirci sınıfına koyanları şiddetle kınıyorum.
Bu dünyada biz kadınlar yaşasaydık sadece ,bu durum bizi hiç rahatsız etmezdi.Bizi rahatsız etmesinin en büyük nedeni yanımızdaki eşimizin ,sevgilimizin o kadına gözünün kaymasından başka bir şey olamaz.mirmirmirmir

ben kimseye teşhirci demedim...

yerıne göre gıyılmesı konusna degındım..

çıplaklığın sınırına degındım...

adabı olmaz ki görunen gstıngın..

adabı olmaz ki bıngıl bıngıl göbegın..

plajdaki denızdekı hiç kımseye laf söyleyen yok burada..

mrk edenler için söyleyeyım.. kapalı bır bayan degılım... çoğu insana göre fazlasıylda açığım.. ama çıplak degılım...

teshır olabılmesı için çekiçi ve guzel olması kanaatındeyım.. kıllı göbegını açan bayanın teshırcı olabılme sansı zaten yok...

arkadaşımızın konuyu açmasındaki amaç neydi şimdi ne olmuş
igves senin başın çok ağrıyacak gibi canım
güzel bir konuydu gerçekten
arkadaşlar hala şunu anlayamamış olacak
açıklık farklı çıplaklık farklı

minisini şortunu giyip adabıyla oturup kalkanlara değil zaten ki bizim sözümüz..:ecrin_bebek:
abartı giyinip 'teşhircilik yapanlara'
kelimelerde anlaşamıyor sanırım bu topictedekiler..çünkü denilenler hemen hemen aynı
ayrıca o şekilde iç gıcıklayıcı giyinipde kocama iç geçirten kadına ben kadın değil başka bir şey derim de;burası müsait değilşakkıdı

Valla kimse kusura bakmasın...
Teşhirciliğin adı ne zamandır modernlik oldu..
Beyaz incecik keten pantolonun içinde siyah g-stringinin iplerini daha net görünsün diye tepeye kadar çeken;
Göğüs çatalını falan geçtim üstten bakıp neredeyse göbek deliğini göreceğin ölçü(süzlük)de dekolte giyen;
Poposunun loblarını ayan beyan görmemizi sağlayacak minicik şortlarla ortalıkta salınan bir bayan bence sadece ve sadece teşhircidir.
Mini şort giyen İstanbul'da bile yok diyen arkadaşlar, gelip Eskişehir'e şöyle bir göz atsınlar o halde..
Ve bunun dinle, ahlakla ilgisi de yok..
Ben de açık bir kadınım..
Yerine göre dekoltemi de giyerim.
Ama sınırları aşmadan, dozunu kaçırmadan..
Kimseye et teşhiri yapmadan..
Kadın-erkek farketmez insanlar benim göğüs ucumu, popo çatalımı görmek zorunda mı..
Nedir yanii bu derece açıklığın, resmen çıplaklığın sebebi..
İlgi çekmek, göze batmak gibi ego tatmini dışında ne gibi bir makul sebebi olabilir..
Haa elbette herkes özgür istediği gibi giyinmeye..
Ama bizim de, onların bu et teşhirini eleştirme özgürlüğümüz var..
Kimseyi yol ortasında çevirip niye böyle açık giyindin diye laf söylemedik..
Ama bir kadın platformunda hemcinslerimizle ilgili eleştiri yapma hakkımıza da kimse laf söyleyemez..
O, öyle giyiniyo bakma görme sanane derseniz, ben de size onun çıplaklığını eleştirme hakkına sahibim okuma sanane derim..
Bunun adı modernlik olamaz..
Haa şayet modernlik buysa ben son derece geri kafalı bir kadınım. :sm_confused:

ayyynen katılırım...noktasına virgülüne kadar...
kocamın bakmasını dert etmeye gelince...bir erkeğin kendisine başka birşey düşünerek bakamayacağı bir kadına kocam da her erkek gibi bakar...ben de bakarım...benzer şeyler düşünerek...vahhh vahhh sunacağı başka hiçbişeyi yok demekki diye...
o kadar...
şakkıdışakkıdı

Son düzenleme:
Dikkat çekmek için ya da farklı amaçlarla, çıplak denecek kadar ölçüsüz giyinenleri ayrı bir kefeye koyduktan sonra şunları söylemek isterim;

Hepimiz yerine göre dekolte de giyiniyoruz bu klasik lafı ben de tekrarlamış olayım birkez daha..Mesela ben sırt dekoltesine bayılırım özel gecelerde (belime kadar değil tabii) Neyse..

Ben bu konuda hemcinslerimizin bilinçsiz olduğunu düşünüyorum..

Kimi kadınlar bu şekilde göbek göstermenin, göğüs dekoltesi açmanın gerçekten batılılaşma ya da modernlik falan olduğunu sanıyorlar..Halbuki bilmiyorlar ki, modern olucm derken ne kadar da komik ve itici oluyorlar..

Diğer bir kesim kadınlar ise; biraz da genç görünme adına, bu tarz giyiniyorlar..

Dikkat ederseniz bu şekilde giyinenler hep genç kızlar değil..

Göbekte, hamilelikten kalan belki 50 adet çatlağı bizim gözümüze gözümüze sokan kadınlara bazen ben de rastlıyorum ve üzülüyorum onlar için..

Ya da yaşı itibarı ile sarkmış göğüsler ama sergilenmekten çekinme yok..Anlam veremiyorum evet ben de sizin gibi.

Geleneklerimiz, örflerimiz, terbiyemizi yaşatmalıyız..Kimsenin göz zevkini bozmaya, kimsenin hakkı yok..

zaten bu tarz giyinen ve kendilerinin görüntüsünü avrupai olduğunu zanneden bu tarz insanlar yüzünden örf ve adetlerimizden iyice uzaklaştık

Dikkat çekmek için ya da farklı amaçlarla, çıplak denecek kadar ölçüsüz giyinenleri ayrı bir kefeye koyduktan sonra şunları söylemek isterim;

Hepimiz yerine göre dekolte de giyiniyoruz bu klasik lafı ben de tekrarlamış olayım birkez daha..Mesela ben sırt dekoltesine bayılırım özel gecelerde (belime kadar değil tabii) Neyse..

Ben bu konuda hemcinslerimizin bilinçsiz olduğunu düşünüyorum..

Kimi kadınlar bu şekilde göbek göstermenin, göğüs dekoltesi açmanın gerçekten batılılaşma ya da modernlik falan olduğunu sanıyorlar..Halbuki bilmiyorlar ki, modern olucm derken ne kadar da komik ve itici oluyorlar..

Diğer bir kesim kadınlar ise; biraz da genç görünme adına, bu tarz giyiniyorlar..

Dikkat ederseniz bu şekilde giyinenler hep genç kızlar değil..

Göbekte, hamilelikten kalan belki 50 adet çatlağı bizim gözümüze gözümüze sokan kadınlara bazen ben de rastlıyorum ve üzülüyorum onlar için..

Ya da yaşı itibarı ile sarkmış göğüsler ama sergilenmekten çekinme yok..Anlam veremiyorum evet ben de sizin gibi.

Geleneklerimiz, örflerimiz, terbiyemizi yaşatmalıyız..Kimsenin göz zevkini bozmaya, kimsenin hakkı yok..

nokta....

benımde ıkı gundur anlatmak istedıgım bu işte..:asigim:

Cıscıbıl ortalarda dolanıp da teşhirci olmayan(!) hanfendilerin böceğin deyimiyle iç gıcıklatma dışında ne gibi bir sebepleri olabileceği hususunda birisi beni aydınlatırsa çok bahtiyar olacağım..
Zira benim geri kafam bu hadisenin ince detaylarını algılayamıyor...:nazar:

X