kendimden utandım......

Ben görüntü kirliliği dedim,Bu fikrimden de vazgeçmeyeceğim evet kabullenemiyorum dedim.Ama müdahale edelim demedim.İsteyen istediği gibi yaşama hakkına sahip bu ülkede..Tamam siz de kendinizce haklı olabilirsiniz.Bana katılın demiyorum.Ama beni anlamıyorsanız da beni eleştirmeyin lütfen ben böyle düşünüyorum.Ve fikrim de asla değişmeyecek.Boşuna tartışmayalım lütfen arkadaşın konusu da kilitlenmesin...Ve ne yazarsanız yazın gerçekten cevap yazmayacağım sadece konunun kilitlenmemesi adına.....

yok zaten,ben söyleyeceğimi söyledim, konunun kilitlenmemesi için ,bende artık bir şey yazmayacağım. bu konuda size katılıyorum....farklı düşünüyoruz. benim de fikrim değişmeyecek...bu siz,ben böyle devam eder gider. en iyisi bir şey yazmamak..

katılıyorum canım sana
yakışsada yakışmasada
rahatlık moda adına herşeyi herkes giyiyor
:ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

Ben o dediğiniz hamile çatlaklarını, kırmızı tangaları hiç görmüyorum. Nerelerde geziyor öyle insanlar açıkçası merak ettim. Arada sırada fazla dekolteye, çirkin kısa t-shirtlere, pantolon kenarından pörtlemiş göbeklere rastlıyorum tabii ama o kadar aşırısını ben görmedim açıkçası. Çok fazla dekolteye, saçma sapan teşhirciliğe ben de bakarım, ben de hoşlanmam onlardan. Yazık, kendini böyle güzel sanıyor der geçerim. Banane gerisi beni ilgilendirmez. İlgilendirmemeli. Çünkü ne yazık ki karşımdakinin benim göz zevkimi bozmaya hakkı var. Eleştirmek başkadır bu şekilde bir söyleme girmek bambaşkadır. Saygı görmek istiyorsa insan, karşısındaki neyi seçmiş olursa olsun o seçime saygı göstermek durumundadır. Saygı duymak zorunda değil kimse tabi ama asgaride saygı göstermek durumundadır bence. Medeniyet budur işte, yoksa kıçı başı açmakla tabi ki medeni olunamaz. Bence de herşeyin bir dozu ve bir yeri olmalıdır.

Tabi ki kimse öyle orası burası açık birini görünce kolundan tutup da sen ne biçim giyiniyorsun diye azarlamıyor. Burada bu platformda eleştiriyor herkes. Eleştiri yapıcıysa eleştiridir, yıkıcıysa o artık eleştiriye girmez benim gözümde. Ben de hoşlanmıyorum, ben de eleştiriyorum ama eleştirinin de sınırı olmalı. Kimsenin eleştiri sınırlarını aşmasına gerek yok bence, yok göz zevkimizi bozamazlar yok sonra erkekler neden taciz tecavüz ediyor diyorlar diyerek. Bana hiç hoş gelmiyor, bunu belirtmek istedim. Saygılar.

Arkadaşım ; topic sahibi arkadaşın bahsettiği konu zaten mavi ile işaretlediğim yerler..

Yani demek istediğim; siz aslında birçok insanla aynı şekilde düşünüyorsunuz ama işteee nedense ilk etapta farklı bir çıkışla yorumlarınıza başlıyorsunuz ''hani nerde ben göremedim etrafımızı mı sarmışlar? vs. vs.,daha sonra da ''evet arada görüyorum'' demişsiniz....
Eeh biz de arada görüyoruz canım...Sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz..Yoksa her saniye ertafımız sarılı değil tabii ki..

Benim sarkmış bir göbek dikkatimi çekmiştir, diğerinin beyaz pantolan içindeki siyah tanga dikkatini çekmiştir. Aynı andan aynı şeyleri hepimizin görmesi mümkün değil zaten neyse..

Ayrıca yazınızda bence çelişkiler var..Sarkmış göbeğini bana gösteren bir bayana ben de bugüne kadar birşey demedim, (bu hiçbir zaman demiycem anlamına da gelmez bunu da söyliyim )dememem zaten saygı duyduğum anlamına gelir..Saygı duyulması lazım demişsiniz de, daha nasıl saygı duyalım geçip gidiyoruz işte yanlarından...

Bu arada benim saygı kavramım da sizinkine göre çok farklı..Onun, benim göz zevkimi bozma hakkını kendinde görmesi (bana göre öyle ), bana saygı duymadığı anlamı taşır bence....

Diyemezler demişsiniz ya ben diyorum tekrar arkadaşım;
Benim göz zevkimi kimse bozamaz, benim bunu, bu platformda söyleme hakkım var , onun bana toplumda ortak kullanılan bir yerde orasını burasını gözüme sokma hakkı varsa benim de bunu deme hakkım var ve bu bence bırakın eleştiri sınırını aşmayı, eleştiriye başlamak bile değildir...

Düşüncelerimiz aynı aslında ama ifade ediş şekillerimiz farklı..

Son düzenleme:
Hayretle karşıladım doğrusu..plajda bile rahat yokmu insanlara artık??
Erkekler göbekleri 2 metre önce birbirinden rahatsız olmaz ama biz kadınlar...rahatsız insanlarız cidden:kahve:
Bakmazsanız görmezsiniz..amaç denize girmek değil de insanları dikizlemekse o başka
Sayın arkadaşım bunları duyduktan sonra şehirde giyinenlerin eleştirilmesi hiç de garip gelmiyor bana artık:1shok:

arkadaşlar.. bende çok sinir oluyorum..çok afedersiniz ama eskiden bi kırmızı ruj süren yada iç çamaşırını gösterene kötü kadın derlerdi. . şimdi otobüs metro çarşı pazar her yer bunlarla dolu. kaınlıı ayaklar altına lıyoruz. tanganı göstermek rahatlık özgürlük moda değil.. terbiyesizlik bana göre. . ne anlıyorlar yani..
dünyayı çirkişnleştiriyoruz.. düşünü bi kapalı giyinen bi kadın bile kalmasa ortada? tünm kadınlar açılsa saçılsa.. bu dünya iğrenç bi et yığınına dönmez miydi. .
bizler et görmekten sıkıldık bıktık. kadının değerin kalmadı bunlar yüzünden. marifetmiş gibi de yol üstü kahkahalar rahat tavırlar falan. . her yer ortada zaten eğilmesine kalkmasına gerek yok..
BENDE UTANIYORUM.. bazen sevgilimden bile utanıyorum hemcinsimin hallerine..
erkekler en kötü ihitmalle yalancı serseri düzenbaz oluyor. ya bizler? nasıl bozulup yoldan çıkıyoruz..

Evet herkes istediğini giymeli ama bu giydikleri mide bulandıran görüntüler çıkaracaksa ortaya giymemeli. Çünkü bazen gerçekten hoş olmayan şeyler çıkıyor ortaya. Edepli usulüne göre temiz ve uyumlu giyinse insan daha huzurlu olunur.

Ben çok merak ettim hangi semtlerden bahsediliyor ki burda ?
Kadınların bu denli baskı gördüğü bir ülkede, nedir bu hemcinslerinden gelen baskı ?
Ayrıca "kendinizden niye utanıyosunuz?"
Herkes istediğini giyer, istediği yerini açar, rahatsız oluyosanız bakmazsınız !!
Yakışıp yakışmadığına karar vermek de size düşmez.
Ayrıca güzel olsalardı kıskanırdım demişsiniz, ne alakası var tüm söylediklerinizle bunun ?!

ee yuuuh artık bu kadarda absürüt şeyler söylemeyin yaa istanbula hiç gelmemiş gibi konuşuyorsunuz sanki! kimsenin kimseye baskı yaptığı hatta ilgilendiği bile yok. Hala ne baskısından bahsediyorsunuz anlayamıyorum yaa nerdeyse en özgür ülke Türkiye oldu bu baskı kelimeleri yüzünden millet amerikada fransada filim afişlerini yasaklıyorlar edebe, toplum ahlakına aykırı diye. Bizlerse bu gibi durumlara hala baskı diyoruz.

deniz güneşciğim fragola hakkında aynı şeyleri düşünüyoruz söylemlerindeki çelişki apacık ortada

Dün akşam görüdüğüm bir manzarayı size anlatmak istedim..
eşim iş çıkışı beni almak için geldii arabaya indik ablamı bekliyoruzz..
arabanın önünden bir sürü insan geçiyor bakıyoruz falann..
derken bir teyzee ama öyle bir teyzekii eşimle benim gözlerimiz açıldı birden direk gülmeye başladık..
teyzem bir elbise giymiş sırtı neredeyse beline kadarr açık...ve biz eşimle birbirimize baktık ben hiçbirşey söylemedimm eşim direk tövbe yarabbim koskoca kadın hiç giymeseydi bari dedi....yani şimdi bir erkek bile bu durumun farkındaysa biz bayanlar hala niye direniyoruz kii ben onu anlamıyorumm...
igvesin de anlatmak istediği böyle bir durum işte ....
bazen olmuyor arkadaşlar gerçekten olmuyor yanii....
herkese herşey gitmiyorr...
giyilecek yer ve zaman var..........

Hayretle karşıladım doğrusu..plajda bile rahat yokmu insanlara artık??
Erkekler göbekleri 2 metre önce birbirinden rahatsız olmaz ama biz kadınlar...rahatsız insanlarız cidden:kahve:
Bakmazsanız görmezsiniz..amaç denize girmek değil de insanları dikizlemekse o başka
Sayın arkadaşım bunları duyduktan sonra şehirde giyinenlerin eleştirilmesi hiç de garip gelmiyor bana artık:1shok:

Neden hayretle karşıladınız çok merak ettim?

Bu arada konunun plaj giyimi ile ne alakası var onu da anlamadım..Plaja giden tabii ki oraya uygun giyinecek kot pantolanla güneşlecek değil bunu biz de biliyoruz..

Ama her yaştan insanın olduğu bir kafeye giden birisinin de ''ben plajda bikini giydiğime göre, burda da aynen bikinideki gibi göğüslerimi sergilerim'' demesi nomal mi yanii..Siz topic konusunu anladığınızdan emin misiniz?

Ya da ben ara sayfalarda birşeyler kaçırdım kanımca..Yoksa bu kadar hayret edecek ne var ki, ben de buna hayret ettim şimdi..CADIARZU

Son düzenleme:
Dün akşam görüdüğüm bir manzarayı size anlatmak istedim..
eşim iş çıkışı beni almak için geldii arabaya indik ablamı bekliyoruzz..
arabanın önünden bir sürü insan geçiyor bakıyoruz falann..
derken bir teyzee ama öyle bir teyzekii eşimle benim gözlerimiz açıldı birden direk gülmeye başladık..
teyzem bir elbise giymiş sırtı neredeyse beline kadarr açık...ve biz eşimle birbirimize baktık ben hiçbirşey söylemedimm eşim direk tövbe yarabbim koskoca kadın hiç giymeseydi bari dedi....yani şimdi bir erkek bile bu durumun farkındaysa biz bayanlar hala niye direniyoruz kii ben onu anlamıyorumm...
igvesin de anlatmak istediği böyle bir durum işte ....
bazen olmuyor arkadaşlar gerçekten olmuyor yanii....
herkese herşey gitmiyorr...
giyilecek yer ve zaman var..........

Topic konusu bu işte ama konu nedense çekildi de çekildi işte..:eek:

bana saygı duymasın mevzunuz buysa...kendine saygı duysun...
minisini de giysin yeri geldiğinde bikinisini de abiyesini de...
ama doğru yerde ve dozunda...
kendisine saygı duyan hiçbir kadın teşhircilik yapmaz...
ve yine aynı kanaatteyim ki vücudundan başka sergileyecek hiçbirşeyi olmayan kadırnlardır kendilerini teşhir edenler...

Neden hayretle karşıladınız çok merak ettim?

Bu arada konunun plaj giyimi ile ne alakası var onu da anlamadım..Plaja giden tabii ki oraya uygun giyinecek kot pantolanla güneşlecek değil bunu biz de biliyoruz..

Ama her yaştan insanın olduğu bir kafeye giden birisinin de ''ben plajda bikini giydiğime göre, burda da aynen bikinideki gibi göğüslerimi sergilerim'' demesi nomal mi yanii..Siz topic konusunu anladığınızdan emin misiniz?

Ya da ben ara sayfalarda birşeyler kaçırdım kanımca..Yoksa bu kadar hayret edecek ne var ki, ben de buna hayret ettim şimdi..CADIARZU

Evet çok şeyi kaçırmışsınız..
Konuyu değişik yerlere çeken bir arkadaşa cevabımdı bu
Ayrıca konu ile ilgili düşüncelerimi ön sayfalara bakarsanız görürsünüz
Tek tek sayfa mı işaret etmek lazım tüm üyelere
hayret etmenize hayret ediyim ben de bari:1closedeyes:

Evet çok şeyi kaçırmışsınız..
Konuyu değişik yerlere çeken bir arkadaşa cevabımdı bu
Ayrıca konu ile ilgili düşüncelerimi ön sayfalara bakarsanız görürsünüz
Tek tek sayfa mı işaret etmek lazım tüm üyelere
hayret etmenize hayret ediyim ben de bari:1closedeyes:

Evet bazen tek tek sayfa işaretlemek zorunda kalabilirsiniz bu tarz topiclerde, yenisiniz sanırım bilmemeniz normal.neyse :1closedeyes:

Zaten birşeyler kaçırdığımı anladım ben de dediğim gibi, bu kadar hayret ettiğinize göre..:1closedeyes:

Yazıklarının her kelimesine katılıyorum.Yazın plajda gördüğüm kadınlar bene o kadar iğrenç geldi ki!...Pörsümüş selülitli bacaklarla sarkmış kat kat olmuş göbeklerle denize giriyorlardı.Bari mayosunun üzerine bir şort giyse de görüntü kirliliğini engellese diye az düşünmedim yani.Benim midem bulandı erkekler ne yapsın.Eşim bile en sonunda itiraf etti."Ne iğrenç kadınlar var şu dünyada" diye...

deniz güneş, laf ebesinin bu yazı üzerine yazdığı bir yorumdu bu. nitekim ben de bununla ilgili birşeyler yazmıştım.

Evet bazen tek tek sayfa işaretlemek zorunda kalabilirsiniz bu tarz topiclerde, yenisiniz sanırım bilmemeniz normal.neyse :1closedeyes:

Zaten birşeyler kaçırdığımı anladım ben de dediğim gibi, bu kadar hayret ettiğinize göre..:1closedeyes:

Yeni değilim..her gördüğünüzü yeni üye sanmayın arkadaşım
Bence siz eski üye olmanıza rağmen yorum yapmadan önce bütün sayfaları okumanız gerektiğini bilmiyorsunuz
Olsun herşeyin bir başlangıcı vardır..
Konunu dışına çıkmayalaım lütfen:kahve:

konu tartışmaya gidiyo cidden
isteyen istediğini giyinir
herkes kendinden sorumludur
bayan giydiği kıyafetten rahatsızlık duymuyorsa bize bir şey demek düşmez
:1closedeyes:

Lafebesi arkadaşım neden bu kadar gerildin ki?

Ben zaten ara sayfalarda birşeyler kaçırdım sanırım diye baştan söyledim ...
Bu konuda sen de haklısın ben de..

Benim yorum yaparken tüm sayfaları okumama gerek yok canım..
Ben sitede ne yapılması gerektiğini çok iyi bilirim, öğrenmek istediklerini öğretebilirim sana da..

Mesela şu anda senle yaptığımız şeyi yapmamamız lazım..ok?

Hadi öptüm seni, bence de konu dışına çıkmalayalım.

X