kendimden şüphe ettim siz söyleyin takıntı mı bu? kuruntu mu?

Fişleri çekmeye kadar ki bölümde hassassiniz, normal ama fişleri çekmek takintiya dönüşebilir,

takıntı insan hayatını zorlayan, hayat kalitesini düşüren şeydir, dışarı çıkarken cekmem imkânsız da elektrik kesilince bile cekemem koca beyaz eşyaları, fırın buzdolabı bulaşık çamaşır makinesi televizyon, ocak, termosifon, akvaryum hepsiyle ugrasamam, bozulursa bozulur akil sağlığımdan onemli değil, insan hayatında bir kere meydana gelebilecek bir zarar için hayatımı mahvedemem, bizim burada da en az haftada bir elektrik kesilir, bazen her gün, sabah bir kalkiyoruz firinin saat ayarı bozulmuş, gece elektrikler kesilmiş.... İki çocuk ve calisma hayati yeteri kadar zor, daha da zorlastiramam
ben de bütün beyaz eşyaların fişini çekmiyorum elbet ama aklım kalacaksa da çekerim yani aklımın onda kalmasından iyidir. Ya zaten beyaz eşyalar dayanıklı ev aletleridir ama bilgisayar öyle değil, dayım elektrik kesildiği zaman yaptığım uyarıyı önemsemediği için bilgisayarında bir hasar meydana geldi. Bu bilinen bişeydir zaten yani hadi beyaz eşya tv falan neyse dediğim gibi dayanıklı ev aletleri onlar ama bilgisayarın fişinin çekilmesi gerekli bişey benc. Çekmezsen bozulur işte böyle.

10 gün tatile giderken sigortaları kaldırıp gittim, annem "buzdolabının bağlı olduğunu kaldırma, bozulur her şey" dedi. 10 gün evde yokken buzdolabı fişteydi. Aileniz 2 saatliğine çektirmemekte haklı. Oyuncak değil sonuçta tak çıkar tak çıkar.

İleride gerçekten psikolojinizi etkileyecek boyuta gelebilir gibi geliyor bana bu ımm... hassasiyetiniz. Etrafınızdakileri de yorarsınız devamlı pimpirikli halinizle.

10 gün tatile giderken sigortaları kaldırıp gittim, annem "buzdolabının bağlı olduğunu kaldırma, bozulur her şey" dedi. 10 gün evde yokken buzdolabı fişteydi. Aileniz 2 saatliğine çektirmemekte haklı. Oyuncak değil sonuçta tak çıkar tak çıkar.

İleride gerçekten psikolojinizi etkileyecek boyuta gelebilir gibi geliyor bana bu ımm... hassasiyetiniz. Etrafınızdakileri de yorarsınız devamlı pimpirikli halinizle.
Buzdolabının fişini zaten çekmiyorum, öyle bişi yok. Çekmiyorum. Ama aklım onda kalacaksa çekerim de yani. Etrafımdakilerin benim halimden yorulmaları canlarından daha kıymetli değil. Tamam beyaz eşyalar dayanıklı ev aletidir ama bilgisayar bozuldu mesela kesinti sonrası gelen elektrik yüzünden. Bile bile lades demek isteyen buyursun ama tabi mala gelen zarar konusunda, cana gelebilecek zarar konusunda asla bile bile tehlikeli bişey yapmam.

Gördüğüm kadarıyla siz de elektronik eşyalar ve elektrik hakkında biraz hassassınız.
Bence bu takıntı değil, insan bilmediği şeyden korkar. Ben de elektrikten ve onunla çalışan cihazlardan korkarım.
Hatta öğrenci evimde elektrikli şofben kullanıyordum. Her duşa girdiğimde (zaten korkarak girerdim), ayak serçe parmaklarımda bir titreme hissederdim ve birkaç saniye sonra şalter atardı.
Bu 2-3 kez tekrarlayınca eve bi elektrikçi çağırdım, ne dese iyi? Vallahi şalter atmasaymış ölürdünüz. Kaçak varmış yani.

O gün bugündür beni kimse elektrikli şofben kullanmaya ikna edemez.
Gece telefonu şarja takardım, sabah kalktığımda telefon ısınmış olurdu. Bir iki böyle derken, şimdi kesinlikle uyurken şarjda bırakmıyorum. Gün içinde şarj ediyorum. Zira telefonun o sıcaklığı bile beni korkutmaya yetiyor, patlayıverecek zannediyorum. Hiçbir elektrikli aleti prizde bırakmam, kettle bile olsa işim bitince prizden sökerim. Tv'yi kumandadan değil düğmeden kapatırım. Vs. Vs.

Kesinlikle takıntılı olduğunuzu düşünmüyorum, bazıları sadece bu tarz konularda daha hassas ve dikkatli.

Haa bu arada ben bu sıkıntılardan biraz kurtuldum. Sebebi de 2 hafta sonra sevdiceğimle evlencem. Kendisi Elektrik Elektronik Mühendisi. :nazar::nazar: En azından yanımda sürekli soru sorabileceğim ve bana yardım edebilecek birisinin olması fikri çok rahatlatıcı. Bu bi tesadüfle oldu ama güzel oldu :nazar::KK49::KK49:
Zaten prizden çıkarmadığımız fişler boş yere elektrik harcıyor ve küresel ısınmaya güzel güzel katkı sağlıyor. İnsanoğlu kendi eliyle dünyayı kirletmeye devam ediyor. Televizyonu mesela sadece kapatmak, stand by'de bırakmak elektrik harcayan ve küresel ısınmaya katkı yapan bişey. Koca gece uyunacak, saatlerce, fişten çekilmesidir bence mantıklı olan. Kettle ile iş bittiyse neden fişte kalsın zaten? İyi yapıyorsunuz. Bu elektrikli şofbenleri var ya toplatmak lazım bence, kimden duyduysam hepsinin bi sıkıntısı olmuş bunlarla. Yani banyo yaparken kafamızın üstünde 7000 watt mıydı kwatt mıydı ne elektrik çeken bişey. O çok garip ve sağlıksız. Yok bizim evimizde kombi sistemi falan, elektrikli başka Bi çözüm olan termosifon kullanıyoruz, çok daha kullanışlı ve güvenli. Kullanmadığı suyu içinde günlerce aynı sıcaklıkta tutabiliyor, her yönden daha iyi şofbenden. Şanslısınız, merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz artık eşinize :)

Zaten prizden çıkarmadığımız fişler boş yere elektrik harcıyor ve küresel ısınmaya güzel güzel katkı sağlıyor. İnsanoğlu kendi eliyle dünyayı kirletmeye devam ediyor. Televizyonu mesela sadece kapatmak, stand by'de bırakmak elektrik harcayan ve küresel ısınmaya katkı yapan bişey. Koca gece uyunacak, saatlerce, fişten çekilmesidir bence mantıklı olan. Kettle ile iş bittiyse neden fişte kalsın zaten? İyi yapıyorsunuz. Bu elektrikli şofbenleri var ya toplatmak lazım bence, kimden duyduysam hepsinin bi sıkıntısı olmuş bunlarla. Yani banyo yaparken kafamızın üstünde 7000 watt mıydı kwatt mıydı ne elektrik çeken bişey. O çok garip ve sağlıksız. Yok bizim evimizde kombi sistemi falan, elektrikli başka Bi çözüm olan termosifon kullanıyoruz, çok daha kullanışlı ve güvenli. Kullanmadığı suyu içinde günlerce aynı sıcaklıkta tutabiliyor, her yönden daha iyi şofbenden. Şanslısınız, merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz artık eşinize :)

Kesinlikle aynı şeyleri yapıyoruz,
Evet çok şükür o konuda şanslıyım.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah :nazar::KK49::KK37:

Biz de insan hayatı üç para etmediği için, insan hayatının değeri ogretilmedigi ve umursanmadigi için sizin onlemleriniz abartılı geliyor olabilir.
İnsan hayatının değeri yok malesef ülkemizde. Bu şekilde büyüyoruz bu kültüre çok yabancıyiz .

Adam mesela düşer kanalizasyon deliğine bir küfür sallar çıkar yoluna gider bizim memlekette.

En basit örneği yurtdisinda karşıdan karşıya geçme örnekleri. Şoför yolda yaya gördüğü anda acı fren resmen.yolda dediğim de ayağının birini koymussun yola daha. Geciyimmi diye düşünüyorsun daha.

O yüzden takıntılı gibi algilanmaniz normal.

biraz abarti olmuş canım elektrik konusunda kablo tamir edilince o priz kullanılır eğer evde elektriklerde voltajda sorun var ise o zaman evinize voltaj düzenlejici aletler var adı aklıma gelmedi ondan takdırdık biz sizde ondan taktırın :))

Buzdolabının fişini zaten çekmiyorum, öyle bişi yok. Çekmiyorum. Ama aklım onda kalacaksa çekerim de yani. Etrafımdakilerin benim halimden yorulmaları canlarından daha kıymetli değil. Tamam beyaz eşyalar dayanıklı ev aletidir ama bilgisayar bozuldu mesela kesinti sonrası gelen elektrik yüzünden. Bile bile lades demek isteyen buyursun ama tabi mala gelen zarar konusunda, cana gelebilecek zarar konusunda asla bile bile tehlikeli bişey yapmam.
E tamam o zaman niye bize soruyorsunuz burada abartıyor muyum diye?

Siz sordunuz, ben fikrimi söyledim. Hemen savunmaya geçecekseniz sormasaydınız madem.

Biz de insan hayatı üç para etmediği için, insan hayatının değeri ogretilmedigi ve umursanmadigi için sizin onlemleriniz abartılı geliyor olabilir.
İnsan hayatının değeri yok malesef ülkemizde. Bu şekilde büyüyoruz bu kültüre çok yabancıyiz .

Adam mesela düşer kanalizasyon deliğine bir küfür sallar çıkar yoluna gider bizim memlekette.

En basit örneği yurtdisinda karşıdan karşıya geçme örnekleri. Şoför yolda yaya gördüğü anda acı fren resmen.yolda dediğim de ayağının birini koymussun yola daha. Geciyimmi diye düşünüyorsun daha.

O yüzden takıntılı gibi algilanmaniz normal.
Anlıyorum galiba öyle. Takıntı bile olsa ben bu yaptıklarımı yapmadan rahatça oturamam. Trafikte karşıdan karşıya geçme konusunda çok hassasım. O trafik ışıkları neden konmuş sonuçta, değil mi? Mesela burnum da çok hassastır, yanık kokusu, gaz kokusu falan hemen alırım. Mutfağa girdim mi ona programlıyım resmen, mutfağın ışığını bile açmadan önce koklarım gaz kokusu, kaçak filan var mı diye ondan sonra açarım ışığı çünkü patlama ihtimali olan bişey bu. Bağlantılarını çok sıkı yaptık ve bugüne kadar bi sorun olmadı ama tedbirsizlik edemiyorum işte ben. Doğalgazdan da mesela kaç kişi zehirlenip öldü. Bakımları, bağlantıları konusunda çok dikkatli olmak lazım bir de onun kokusu da yok. Tamam çevreyi kirletmiyor falan ama işte... Zaten bizim evde yok doğalgaz filan, anneannem eski kafalı olduğu için kullanamam ben onu diyor.

E tamam o zaman niye bize soruyorsunuz burada abartıyor muyum diye?

Siz sordunuz, ben fikrimi söyledim. Hemen savunmaya geçecekseniz sormasaydınız madem.
Sordum, sorduğuma pişman da değilim, iyi ki sormuşum.

ben de bütün beyaz eşyaların fişini çekmiyorum elbet ama aklım kalacaksa da çekerim yani aklımın onda kalmasından iyidir. Ya zaten beyaz eşyalar dayanıklı ev aletleridir ama bilgisayar öyle değil, dayım elektrik kesildiği zaman yaptığım uyarıyı önemsemediği için bilgisayarında bir hasar meydana geldi. Bu bilinen bişeydir zaten yani hadi beyaz eşya tv falan neyse dediğim gibi dayanıklı ev aletleri onlar ama bilgisayarın fişinin çekilmesi gerekli bişey benc. Çekmezsen bozulur işte böyle.
Bozulursa bozulur çok da umrumda olmaz bakış acimiz farkli, anlamdiniz mi? Hayatım boyunca Bir bilgisayar bozulacak diye aman fişleri çektim mi diye yaşayamam, en fazla iki milyar zararim olur, ama siz bu anlayışla giderseniz, tedavisi zor bir hastalikla yasamak zorunda kalırsınız ayriyyeten ve bu surede bir suru para da harcarsiniz.....

sadece priz ve buzdolabı konusunda katılmıyorum size, onun dışında haklısınız ama dikkatli olun takıtıya dönüşmesin

Bozulursa bozulur çok da umrumda olmaz bakış acimiz farkli, anlamdiniz mi? Hayatım boyunca Bir bilgisayar bozulacak diye aman fişleri çektim mi diye yaşayamam, en fazla iki milyar zararim olur, ama siz bu anlayışla giderseniz, tedavisi zor bir hastalikla yasamak zorunda kalırsınız ayriyyeten ve bu surede bir suru para da harcarsiniz.....
İçimin rahatlığı her şeyden önemli. Ben zararını değil faydasını gördüm. Sadece ailemin lafı aklıma takıldığı için açtım konuyu. Yorum için teşekkürler.
Allah büyük hastalıklardan korusun. Herkesi.

Sizin için demiyorum ama takintinin tedavisi takintinin tersini yapmaktır, aman icim rahat olsun demek takintiyi besler, ne kadar huzursuz olunursa olunsun üzerine gidilmeli....

Sizin için demiyorum ama takintinin tedavisi takintinin tersini yapmaktır, aman icim rahat olsun demek takintiyi besler, ne kadar huzursuz olunursa olunsun üzerine gidilmeli....
nasıl yani zahmet olmazsa aydınlatır mısınız

X