Kendimce Diyet Listem :)

Evet bugün 1. Nisan çarşamba ve ben sabah kahvaltımı 1.30 saat önce yaptım..

Sabah kahvaltımı ;

*** önce 1. brdk su yla açtım ve başladım kahvaltımı hazırlamaya her zaman kahvaltıya başlamadan önce 1 bardak su içmek insanın karnını biraz tok tutmaya yarıyor ve emiN olun çok yemiyorsunuz ben 70 ve 75 kiloya ulaşmamamın sebebini her yemekten önce susuz başlıyamama bağlıyorum..

*** 1 brdk zayıflama çayı ( geçen sene almıştım bir poşetini geçen sene bitirmiştim dolapta bu sene geri kalan bu poşeti de buldum bugün açıp diyet listeme dahil ettim)

*** 1 brdk çay ( şekersiz içemiyeceğim için şekerini her zaman koyduğumdan çok daha az koydum her zaman genel de 2 kaşık şeker koyardım bugün 1 kaşık koydum )

*** 1 dilim beyaz ekmek ( sabah kahvaltılarını ekmeksiz yapamıyacağım için 1 dilim ekmek ekledim)

*** 10 siyah zeytin ( bu biraz çok oldu ama bunu daha sonra azaltıcağım)

*** 6 yeşil zeytin

*** 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir

*** 2 küçük dilim kaşar peyniri

*** 4 salam ( biliyorum bu nasıl diyet listesi diyeceksiniz ama sevdiğim bişey de olsun dedim)

*** 1 çay kaşığı çemen

Bu benim bugün kü yaptığım kahvaltı listem hepsini aynı tabağa koydum zengin bir kahvaltı gibi gözüktü cokacimcoook peynirle zeytini çok sevmediğim halde yedim bu listem de önermek istediğiniz bilgiler varsa ekliyebilirsiniz arkadaşlar :dance:

Birde bir küçük not defteri hazırladım buraya eklediğim listeyi oraya da ekleyip rapor yazıyorum :) mesela Raporum da ;

*** 4 salam dan 3 salam yenildi
*** 2 dlm küçük kaşardan 1 dlm yenildi

Bunu foruma ekledikten sonra birazdan kalkıp sporumu da yapıcağım :) hihoyyyt hihoyyyt

Spor da yaptığım hareketler de hemen aşağı da :dance:

canım salamı yiceksen daha az ye 1 tane falan ye mesela 10 zeytin fazla 5 e indir ve bence beyaz ekmek kullanma çavdar veya kepek ekmeğini tercih edebilirsin kolay gelsin ...a.s.

Öncelikle güzel bi ısınalım :dance: en güzel ısınma yöntemi koşmaktır :dance:

Sonra her tarafımı bi güzel esnetip...

MEKİK HAREKETİ
Mekik çekmeye başladım dizlerim bitişik , iki elimi de enseme koyup hızlı bir şekil de başladım 1... 2... 3... derken fazla da olmasın 30 la başlıyalım bizim spor hocamız 30 a kadar yaptırır sonra da 30 dan geriye yaptırır dı ölürdük tabi :) mekik hareketini günden güne artırıcağız... Mekik hareketi karın bölgemiz de ki kasları kuvvetlendirip, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur...

SOPALI HAREKET..
Bu harekette sopayı ense kökümüze alıp iki elimiz geçiriyoruz. Ayaklarımız yere sağlam basıp sütratli bi şekilde sağa sola dah çok kalçadan yukarısını döndürerek bikaç dakika da hızlı bi şekilde yapıyoruz. bu hareket karnın yağ tarafında ki kasların şekillenmesine ve göbeğin erimesini sağlar...

BEL KASLARI İÇİN MEKİK
Bir tarafta ki kolumuzu,bükülmüş olan diğer tarafta ki diğer dizimize doğru hafifçe sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz.. Bu hareketi de bir kaç dakika dayanabileceğimiz kadar yapıyoruz.. Daha sonra diğer tarafta ki ayağımız ve kolumuzla yapıyoruz.. Bu hareket karnın yan tarafına doğru oaln kasları çalıştırmak için yararlıdır...

BİSİKLET HAREKETİ
Yere yatıp ayklarımızı yukarı kaldırıyoruz bisilet sürer gibi bacak kasları ağrıyana kadar önce düz sürüş sonra geri sürüşle tamamlıyoruz bu harekette bacak kaslarımız ve kalça kaslarımızın sıkılaşmasına yardımcı olur

KALÇA VE KARIN KASLARI İÇİN EGZERSİZLER

Yukarıda verilen hareket gibi şeklimizi alıp ;
Faydası:Kalça ve bacakları kuvvetlendirir karın kaslarını sıkılaştırır. Yüksek kalori harcanmasını sağlar.

Uygulama:Ayakta, bir adım öne gider gibi durun (bacaklarınızı 1 metre kadar ayırın). Arkada duran bacağı bükerek dizinizi yere doğru ***ürürken, kalça ve önde duran bacağınız arasında dik bir açı oluşturmaya çalışın. Her seri sonunda bacak
değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- öne değil de zemine doğru gitmek için arka bacağınız üzerinde yaylanın,
- karın kaslarınızı kasın,
- arkada duran ayağın topuğunu kalkık tutun,
- dizinizi yere koymayın.

Faydası: Kalça ve karnı çalıştırır ve kuvvetlendirir.

Uygulama: Sırt üstü uzanın, bacaklarınızı bükün, ayak tabanlarınızı yerde ve
kalçanıza yakın tutun. Topuklarınızla iterek
kalça ve sırtınızı kaldırın.

Egzersizi yaparken:
- sırtınızın üst kısmını ve omuzlarınızı yerde tutun,
- kaldırma sırasında kalça ve karın kaslarınızı sıkın,
- yukarı çıkmaya çalışırken dizlerinizi açmayın,
- her tekrardan sonra değil seriyi tamamladıktan sonra dinlenin,
- güç harcarken nefes verin.

Faydası: Kalça ve kalçanın dış kısmını kuvvetlendirir.

Uygulama: Yanlamasına uzanın. Attaki
bacağınızı bükün. Üstte kalan bacağınızı ayağınız zemine dönük olarak kaldırın. Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- bacağınızı kaldırırken kalça kaslarınızı kuvvetle sıkın,
- bacağınızı indirirken zemine dokunmayın,
- güç harcadığınız aşamada nefes verin.

Faydası: Kalçayı sıkılaştırır karın kaslarını çalıştıır.

Uygulama: Emekleme pozisyonu alın. Bir bacağınızı bükerek yukarı doğru kaldırın.
Her seri sonunda bacak değiştirin.

Egzersizi yaparken:
- topuğunuz yukarı doğru bakmalı,
- sırtınızı tamamen düz tutun,
- kalçanızı maksimum oranda sıkın,
- bacağınızı fazla kaldırmaya çalışmayın,
- ellerinize değil, dirseklerinize dayanın,
- gövdenizi çevirmeyin,
- güç harcarken nefes verin.

Eklentiler

• $eg221pu1oc.gif
    4,4 KB · Görüntüleme: 132
canım salamı yiceksen daha az ye 1 tane falan ye mesela 10 zeytin fazla 5 e indir ve bence beyaz ekmek kullanma çavdar veya kepek ekmeğini tercih edebilirsin kolay gelsin ...a.s.

önerine kulak verdim salamı yarın 1 taneye indiriyorum..a.s. zeytini koyarken de çok olduğunun farkındaydım onu da zevkle 5 indiriyorum çünkü zeytini zaten çok sevmem :) beyaz ekmeği sadece sabahları yiyecektim akşamalrı ekmek yemeyi düşünmüyorum ama belli olmaz en iyisi ebn sabah gidip kepek ekmeği alıyım teşekkürler önerilerin için a.s.a.s.:lepi:

Arkadaşlar
ARA ÖĞÜNDE ; SAAT 15:00 da
1 Kase yoğurt ve 1 Avuç fındık yedim
ve
yürüyüş yaptım.

Canım bence salamı haftada 2-3 gün 1 dilimle sınırla, zeytini de öyle dönüşümlü ye, zeytin sandığımızdan daha çok kalorili.. Kaşarı da tamamen terkedemiyorsan diyet sürecinde beyaz peynirle dönüşümlü olarak tüket.. sabah 2 dilim kepek ekmeği ilave edebilirsin. Bu arada imkanın varsa mutlaka domates, salatalık, marul ya da maydonoz tüketmeye çalış, olmadı 1 adet meyva ekle kahvaltına. Ara öğünde de 1 kase yoğurt ve 1 avuç k.yemişi 2 ara öğün olarak tüket, yani aralarında 2 saat falan olsun bence. Çayı da yeşil çaya döndürdün mü senden süperi olmaz. Günlük su tüketimini de yaz. Bir de kahvaltı en geç 11 e kadar bitmiş olmalı. Öğlen ve akşam yemeklerini de yazacaksın değil mi? Ha çok konuştuğuma bakma, kelin kendine ilacı yok... Bunları bir dönem diyetisyenden öğrenmiştim.. Başarılar..

salam ve zeytın cok fazla cnm bence
kasarda en yaglı peynırmıs
fındıkta cok kalorı hbrın olsun :)
ay olumlusu ıse sporunn superr:)

Dün yazamadım arkadaşlar babam pc başındaydı ve komşumuzun kızları ödev için gelince benim akşam yemeğinde yediklerimi bugün anlatmak zorunda kaldım ....:)

khavaltımı öğleye yakın yediğim için öğle yemeği felan yemedim zaten genelde 2 öğün yerim :)

AKŞAM YEMEĞıM DE SAAT ; 18:00

1 Dilim kepek ekmeği
1 porsiyon dolu dolu marul ve diğer yeşilliklerden oluşan salata
1 tabak yemeğin posa kısmı suyunu almadım (tv de duymuştum yemeğin en çok kilo aldıran yeri suyuymuş)

SAAT : 21:00 SIRALARI DA
1 Brdk şekersiz süt (sevmediğim halde içtim)

GECE YATARKEN ;
Yatağımda da yukarı da belirttiğim Bisiklet hareketini yaptım

Kız o nasıl sabah kahvaltısı?

1-2 tane börek poğaca börek eklesen, al sana pazar brunchı..Değiştir onu çıbık...

Ben de diyetteyim gibi gibi tam sayılmaz, zabah kahvaltım 4 adet diyet bisküvi..:)))

Bu arada Boğa burcu hakkındaki yorumların çok doğru, lükse, paraya yemeğe güzelliğe çok düşkünüzdür..

Neyse..hadi hayırlısı..

Diyetteyken de salam yemeyiverin yanii..Aaaa....Hiçbirşeyleri eksik olmayacak bu hatunların..

Salamı çıkardım arkadaşlar Zeytin ve Peyniri daha doğrusu süt ve süt ürünlerini çok sevmem ama bugüne kadar hiç yemedim kemiklerim bu yüzden çok hassas bu yüzden yiyordum.. Kaşar peynirini tost dışın da yemeyi hiç mi hiç sevmem onu zevkle çıkarırım. Yeşil çayı da pek sevmem ama çalışırken dinlendirmesi açısından arada içerdim..Aslın da bu kadar çok seçici değilim hatta kolay kolay yemek seçmem ama galiba kahvaltı ürünlerini seçiyorum ve seçip ortaya koyduklarım da en çok kilo aldıran şeylermiş:roflol: Domates ve marul bugün sabah kahvaltım da bulunduracağım şeylerdi her güne değişik şeyler eklemek istedim bunaltıcı olmasın diye buarada sabah kalktığım da düşünerek kahvaltımı ahzırlamak beni daha çok pozitif tututyor sevdim bu işi :teytey:

salam ve zeytın cok fazla cnm bence
kasarda en yaglı peynırmıs
fındıkta cok kalorı hbrın olsun :)
ay olumlusu ıse sporunn superr:)

Çok teşekkür ederim msjın için sporumu beğenmene sevindim :1hug: Fındığı nie ekledim biliyormusun hani tv de bi avuç kuruyemiş ara öğünler de yersek tok tutarmış ya o yüzden Neyse onu da çıkarıyım bu gidişle aç günler yavaş yavaş başlıyor desenize :1shok: delikafadulden

Neyse gelelim bugün ki kahvaltı menüme bugün saat 09:00 da yedim

1 dilim kepek ekmeği
1 haşlanmış yumurta ( bunun da tok tuttuğunu duydum)
1 brdk az şekerli çay
1 Adet Domates

bukadaaaar

Birazdan sporumu da yapıcağım dünkü verdiğim spor listemi uygulayacağım

Akşam saatelerin de foruma giremediğim için akşam menüm de bu saaatlere kaldı bugün ara öğün yemedim...

AKŞAM Yemeğim de ;

1 dilim kepek ekmeği
1 tabak babannem usulü bol limonlu pirinç çorbası
1porsiyon salata
3 adet haşlanmış patates kendim haşladım evde mis gibi yemekler kokarken ben patese tali ettim senağlama

kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

canikom bence akşamları kepek de olsa ekmek yeme. ben öyle yapıyorum çünkü sabah bir dilim beyaz ekmek yiyorum çünkü kepek ekmeğe katlanamıyorum cidden. akşamda ekmeksiz annemin az yağlı sebze yemeğinden 3-4 kaşık ve koccca bi tabak salata yiyorum.

Canım 1 kase çorba 1 dilim ekmeğe eşittir, 3 adet patates de 3 dilim ekmek ve bir miktar şeker demek. Sen bu akşam yemeğinde toplam 5 dilim ekmek yemiş oldun, haberin olsun.. Çorbanın pirincini saymıyorum bile.. Evdeki düzene göre diyet yaptığını biliyorum, bu bilgiler de aklında olsun :))

birde önerim olucak canım kendi yaptığımdan akşam yemeğinde mesele geçen gün sıfır yağla pişmiş ıspanak yedim ciden lezzetli oluyo. böyle yağsız sebze yemekleriyle geçirebilirsin. ailenle yaşıyosan annene rica et yapabilir. zira benim acaip memnun sürekli şu halina bak ayıcık derdi şimdi zevkle bana diyet yemeği pişiriyo.

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için ya ben bu diyet işini tek başıma başarımayacağım galiba :) Ama ne biliyim aç yatıyorum geceleri gerçekten çok yorucu bi sporum var sabah kahvaltıdan bi süre sonra yapıyorum akşam da yatapım da gün için de de yürüyüşlerim oluyo kimi zaman... Yemekler de genel de az yağ kullanmayı tercih ederim nefret ederim çok yağlı yemekler den kepek ekmeğini seviyorum ama gün de en fazla 2 ya da 3 dilim yediğim için geri kalanları ne kadar korursan koru bayatlıyor ve işte bu bayatlama sorununu sevmiyorum...Evde ki düzene göre yapıyorum çünkü gerçekten diyet için bişeyler alınarak yapılmasını sevmiyorum işte ozaman bence işkence haline dönüşüyor... bence...
Bugün açtığım konuyu zor buldum saat 11 34 oldu ben bulana kadar.. ya konumun yeri değişmiş ya da ben unuttum diye düşünüyorum ARTIK !!!!

Neyse gelelim bugün ki sabah menüme aslın da bugün dirençsiz yazıyorum dirençsiz derken başta da dediğim gibi ben bu diyet işini beceremiycem galiba zaten çok da şişko değilim!!! şişko bile değilim arkadaşlarımın dediğine göre ama bana göre biraz fazlam var...

***Bugün diyetimin 3. günü sabah yine bi bardak suyumla başladım su içmeyi gerçekten çok seviyorum..
*** Zayıflama çayımdan da bi bardak içtim 15 dk sonra kahvaltımı hazırlamaya başladım
*** 1 brdk az şekerli çay ( şekersiz asla içemem)
*** 1 dilim ekmek
*** patates kızartması diyormuşum şaka şaka 1 kibrit kutusu beyaz peynir
*** 3-4 tane zeytin
*** 1 domates ve salatalık
Diğerlerini koymadım bile bugün yukardakilerin hepsini herzamnki gibi bir tabağa oydum önce gözümü doyurabilmek için
her zamn ki gibi konumu buraya geçirdikten sonra sporumu da yapıcağım

Son düzenleme:
AKŞAM YEMEĞıM;

1 Dilim kepek ekmeği
1 tabak ıspanak
1 kase yoğurt
1 tabak bol yeşillikli salata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…