bana mantıksız geliyor kızlık soyadını kullanmak.madem kızlık soyadından vazgeçemiyorsun evlenme o zaman...
Yorumları okuyunca şok oldum, kadınlar kaçıncı asırda yaşıyorsunuz? Biz kölemiyiz soyadımızı kullanmak istersek kullanırız tabiki,eşiniz sizin için nelerden vazegeçebilir düşünün bakalım tabiki hiçbişey, en doğal hakkımız bu bizim, yazarken bile sinir oldum:1shok:
kendi soy adımı taşımak istememden bu anlam mı çıkar acep? :uhm:
aslında böyle de düşünmemek lazım nasıl ki tek soyadı taşımak bir seçimse 2 soyadı taşımakta seçimle alakalı. Birşeyden vazgeçme ya da vazgeçmeme savaşına dönüştürülmemeli.
Ne evlenip sadece eşinin soyadını almak bir aşşağılık ifadesidir ne de çift soyadı kullanmak bekarlıktan vazgeçememe simgesidir. Bence...
Tercih sadece tercih...
Çok saçma olabilir kızlar ama bişey sorucam eşinizin sizin soyadınızı alması mümkünmü?yani böyle bişey olması için dava falan mı açılıyo?nebilim merak ettim saçma oldu belki amakaydirigubbakcemile3
bende kullanmayı istiyordum ama hem kendi soy adım hemide nişanlımın ki uzun ikisi birleşince upuzun olduğundan kullanmayacağım zaten artık geçti.
nan buket saymak hiç aklıma gelmedi yanyana gelince uzun oluyor diye istemedim 16 harfluyor soyadlar 4 harfte adım var toplamda 20 harf.
uuu 20 harf mi, benim bir kız arkadaşım 3 isimliydi 1 de soyadı 4, evlendi 5 isimli oldu
kabus gibi ama hepsini kullanıyordu kaydirigubbakcemile3
benim kaç olacak ismim soyadım 9 harf, 4 de sevgiliminki etti 13
aaaaay uğurlu sayım oluyorr hihoyyyt
a.s.
arkadaşın abartmış o kadar da olmaz yani. sülalemde soyadımızı yürütecek kimse olmasaydı uzunda olsa kullanırdım çok şükür ki kız kıtlığı olduğundan erkek sayısı fazla devamı var.
nan buket saymak hiç aklıma gelmedi yanyana gelince uzun oluyor diye istemedim 16 harfluyor soyadlar 4 harfte adım var toplamda 20 harf.
ah bi de bişey sorucam kızlar iki soyismi ayrı ayrı da kullanabiliyor muyuz :uhm:
yani istediğimizde sadece birini :uhm:
öbür türlü biraz yorulucam da sırnaşık şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?