Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

Hayırlı olsun benimde dün nikahım oldu.Bende aynı soruyu soracaktım biz başvuru sırasında form falan doldurmadık sadece dolu olan formlara imza attık bende soy ismimi kullanmak istiyordum ama sanırım kullanamayacağım :1no2:

Son düzenleme:
tvins bildiğim kadarıyla onu başvuru sırasında yapman gerekiyordu ki ben öyle yaptım

orda yapmam gerektiğini bilmiyordum, nüfusta olur diye düşünüyordum.
ayrıca da form falan doldurmadık.
bu form dediğiniz şey;
bütün belgeleri teslim ettiğimizde, onları koydukları saman kağıdı şeklindeki dosya olabilir mi (nasıl bir tanımlama yaptıysam :)),
memur öyle bir dosyaya adresimizi, mesleğimizi sorup kendisi yazdı. biz evlendirme dairesinde hiç bir şey yapmadıkki.

çok teşekkür ederim, senin de hayırlı olsun, mutluluklar dilerim.
valla yazdığım gibi; biz de bir şey doldurmadık.
ya zaten nikahımın düğün günü kıyılmasını istiyordum, bayram tatili diye kıyamazlarmış, çok üzülmüştüm, şimdi bir de bu çıktı.

anlamadığım şey; evlenmek için bir form doldurulması gerekiyorsa, bunu bizim doldurmamız gerekmez mi?
bizim yerimize memur dolduruyorsa, bari soruları bize sorsaydı.
adresimi, mesleğimi soruyor da, bunu neden sormuyor.

ben hala bir ümit; nüfus müdürlüğüne gittiğimde soracağım.
istersen sen de dene şansını.

Bende pazartesi günü gideceğim kimliğimi değiştirmeye mutlaka soracağım..

Olmazsa da çok büyük bir kayıp değil sadece eşimin soy ismini taşımakta güzel :1rolleyes:

ben zar zor kavga gürültü kedni soyadımıda kullanmaya ikna edebildim eşimi.dilekçeyi gizli gizli verdim ve bi şekilde gördüfisfisfisgizli bişiy yapılmıyo yani.gerçi önceden haberi vardı zaten.tek sebebi soyadımı sevmem.şimdi çift soyadım var.eşimin soyadını kullanıyorum orda burda,onun yanındayken.onun gururunu incitemem,ne de olsa izin verdi çift soyada.tek kolaylığı var,imzamı değiştirmek zorunda kalmadım.sonuçta bu bize sunulan bi hak,neden kullanmayalımki??

ben eşimin soyadını almayı tercih ederim çünkü artık baba evinden çıkıyorum yeni yepyeni bir yuva kuruyorum :)
ve ilerde çocuğum olduğunda onunla farklı bi soyisim olmasını istemem .

Bende çok istedim kullanmayı ama malesef eşim kabul etmedi sadece benim soyismimi taşıycan dedi durdu bunun tartışmasınıda 2 yıl boyunca yaptık ama son gün yine onun dediği oldu :))

ben kızlık soyadımı sırf adımla uyumlu diye kullandım ama şimdi çok pişmanım çünkü resmi yerlerde orda burda hep sorun oluyor iki soyadı hakkatende çok zor .bazen kızlık soyadımı söylüyorum eşim yanımdaysa bana küsüyor :dilcikar:.bazen onun soyadını söylüyorum aceba sorun çıkar mı diye evhamkanıyorum.velhasıl kullanmayın derim

Ben de istiyordum kullanmayı ve soy ismimi de çok seviyorum ama belgelerde filan sorunlar çıkabiliyor,zahmetli biraz. Bir de iki soyismin uyumlu olması da önemli bence.
Ve şu da bir gerçek ki her erkek bunu kabul etmiyor....

Kesinlikle sana katılıyorum.... Bende nişanlıyım yakında nikahım olcak babama aşıktım çok erken kaybettim ve onun bana bıraktıgı en önemli miraslardan biri olarak Soyismini görüyorum...

Aşık oldugum 2 insanın en önemli şeylerini birlikte taşımak neden ego tatmini olarak görülüyor Aile şerefi ya gurur.........
Nişanlıma açtım konuyu tepki verdi ama ikna edicegimi düşünüyorum...

Babacıgımında nişanlımında soyisimlerini gururla taşıcam...

İlerde kayınvalide olursam gelinime kendim teklif edicem çiftsoyisim kulllanmasını.....

kızlar ben nikah işlemleri sırasında kızlık soyadımı kullanmak istedigimi talep etmeyi unuttum, daha 1,5 ay var nikahımıza, şimdi evlendirme dairesine gidip o dilekçeyi doldurmam mı gerekiyor? ne yapmalıyım bilen bir arkadaşım, başına gelen varsa yardımcı olabilir mi.

valla ben de iki soyisim kullanmayı düşündüm ama çok zor.uzun ve yazışmalarda zor oluyor.nişanlım bana bıraktı ama sanırım tek soyisim kullanıcam

bende çok istiyorum ama hem benim hemde nişanlımın soyisimlerimiz çok uzun o yuzden ilerde sıkıntı yaşamıyım diye tek soyisim kullanıcam.sağolsun nişanlım ban bıraktı istersen tabi kullana bilirsin dedi..

benim soyadım hem uzun hem zor... yoksa belki düşünebilirdim, ama sanki yeni soyadımı benimsememi zorlaştırabilir gibi geliyor, ama çocuğumun benim soyadımı alma şansı olsa ve erkek çocuğum olsa babamın adını ve soyadını taşımasını çook isterdimmm...ne olursa olsuuun en büyük aşkıım o benim Rabbim uzun ömürler versin....

ben de eşimin soyadını almak istiyorum. 2 soyadı taşımak gereksiz geliyor.
üstelik benim soyadım çok ilginç, resmi işlemler sırasında bir kaç kez tekrar etmem gerekiyor. yabancı mısınız, Türk müsünüz diye soruyorlar

şimdiden belediyeye gidip dilekçe verebilirsin eğer kabul etmezlerse nüfuz cüzdanını yenilerken de dilekçe vererek kızlık soyadını alabilirsin karşına zorluk çıkaran memurlar çıkabilir ( benim öyle olmuştu) bu senin yasal hakkın sende onlara sorun çıkararak halledersin

canım evet gittim belediyeye nikah dairesine, dilekçe verdim bi imza istediler tamamdır,
benim soyadım uzun ama nişanlımın 5 harf, kendi soyadımıda kullanmak istiyordum ben kesinlikle, hallettim,
tşk ederim cnm cevabın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…