Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

ben eşimin soyadını kullanıcam seve seve kendi isteğimle canı gönülden aşkım o benim çünkü Şeniz kullanmam diyenlerede saygı duyuyorum herkesin düşüncesi bir zorunda deil diye düşünüyorum sonuçta herkes burda öznel davranıyo kendi fikrini sunuyo :enbuyukkk:

iki soyadımı da kullanıyorum,nüfus cüzdanımda da öyle geçiyor..Eşimin hiç bir olumsuz tepkisi olmadı..Gayet makul karşıladı...

bende çift soyadı kullananlardanım.yıllar önce eşim gayet makuldu bu konuda.ve kendimi çok iyi hissediyorum.biraz uzun oluyor ama olsun.

çocuğuma kendi soyismimi verebilseydim eğer, kendi soyismimi kullanmaya devam etmek isterdim. Ama çift soyisim kullanmak pek hoşuma gitmiyor benim. O yüzden nişanlımın soyismini kullanıcam. Sonuçta ortak bi hayat ve ortak bi soyadı hiç problem değil benim için.

Nikah işlemlerini yaparken iki soy isim için başvurumu yaptım. Nişanlımla çok önceden bu konuyu konuşmuştuk, o da gayet saygı duydu bu tercihime sağolsun.

Genellikle erkekler bu konuda gurur yaparlar nedense. Ben kendine güveni eksik erkeklerin böyle bir şüpheye kapıldığını düşünüyorum.

Devletimiz bize böyle bir hak vermiş neden kullanmayayım ki?... Sonuçta iki soy ismim gayet uyumlu oluyor. Ayrıca eşim istemeseydi sorun yapsaydı kullanmazdım onu söylemek istiyorum. Böyle ufak meseleler için arayı bozmaya da gerek yok. Fakat iki soyismin uyumluluğu da çok önemli bence. Unutmadan resmi işlemler için de kolaylık oluyor iki soy isim.

Ya ben nikah işlemlerini yaparken bir kere söyledim kendi soy ismimi de kullansam nasıl olur diye nişanlım ses çıkarmamakla birlikte bu fikrimden pek hoşlanmadığını hissettirdi bana zaten benim için çok önemli değildi kullanıp kullanmamak ben de vazgeçtim bu düşüncemden

ben nikah işlemlerinde dilekçe doldurdum kendi soyadım için, nişanlım çok da istekli olmasa da sonradan kabul etti:)

kızlar bende istiyodum ya nikah günü alırken mi dolduruluyodu o form anammm ben kaçırdım mı yani ohaoldumsmile

Nikah işlemleri yapıldıysa kaçırdın canım çünkü o işlemler sırasında belirleniyor geçmiş olsun : sempatiksalakcinni

Nikah işlemleri yapıldıysa kaçırdın canım çünkü o işlemler sırasında belirleniyor geçmiş olsun : sempatiksalakcinni

eee bana kimse demedi memurlardan istiyo musun diye ben başkalarından bi ara yeni kimliklerinizi alırken yapabilirsiniz diye duymuştum ohaoldumsmile

ya kimlikleri ehliyeti falan hepten değiştircez yani kafamçokkarıştı

ben nikah işlemleri sırasında değil kimlikleri alırken bildirmiştim..2 soyadım var nüfus cüzdanımda şu an ..

ben nikah işlemleri sırasında değil kimlikleri alırken bildirmiştim..2 soyadım var nüfus cüzdanımda şu an ..

içimi rahatlattın valla bende kimlikleri alırken söylemeniz gerek diye duydum..
ehliyetti pasaporttu kartlardı tekrar uğraşmak istemiyorum. önceki soyadımız kaldığı zaman bunları sorunsuz kullanabiliyoruz demi?

bide nişanlım istemiyor iki soyadı mevzusunu bende tek soyadı kullanmak isterim eşimin soyadını kullanmaktan rahatsız değilim bi sıkıntı yok kendi adıma ama bu kmlikti vırt zırt işlerle uğraşmak istemiyorum.. ikna etmem lazım :bbo:

Bende iki soyadı kullanacağımı yazmıştım ama, nişanlıma bahsettim dün bi güzel tartıştık. Kendi soyadını taşımamı istiyomuş. Onun soyadını zaten taşıcam, söylüyorum ama anlamıyor beyefendi. En son ne istersen yap dedi. Nikah günü almaya gittiğimizde problem çıkarmaz umarım. Kendi soyadımdan vazgeçemem çünkü. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…