- 19 Aralık 2008
- 2.939
- 1
- 356
Merhaba kızlar. size bir soru nikahtan sonra çift soyadı kullanmayı düşünüyor musunuz?
Nişanlınız nasıl bir tepki verdi ya da verebilir?
Açıkçası ben istiyorum. Hadi bakalım gelsin cevaplar ve yorumlar...
insanların çift soyadı kullanmasının genel nedeni egolarını tatmin etme çabasıdr ,karşındakini ezme içgüdüsü ya da ona galip geldiğini düşündürten bir histen başka bir şey değildir bana göre ,bir insan eşini gerçekten seviyorsa onun soyadını almaktan ve taşımaktan onur ve gurur duyar evlenince bekarlıktaki gibi tek bir insan olarak mı var oluyoruz da kızlık soyadımızı kullanmak istiyoruz anlamış değilim evlilik bir bütünlük olduğuna göre seve seve eşimin soyadını taşıyorum ve bu bana aitlik duygusnu çok daha fazla yaşatıyor
hmm anlıyorum...
ozaman erkekler kendi egolarını tatmin etmek amacıyla karşısındakini ezme iç güdüsüyle eşine soyadını veriyor öyle mi yani???
tabi ki hayır dersin..
Bayan soyadını kullanmak isterse yok ezme gücü yok egosunu tatmin etme dersin erkek kullanmak isterse ooo gurur duyarım diyorsun...
sence bu bir çelişki değil mi?
evlilikteki bütünlük nüfus cüzdanında yazan bir kelimeyle artacak kadar yüzeysel mi?
Aitlik dediğin duygu bu kadar basit mi?
Ben eşinin soyadını taşıyan bayanlara saygı duyuyorum peki sen neden çift soyadı ya da sadece kendi soyadını taşıma özgürlüğünü kullanan bayanlara hakarete seviyesine varacak sözler sarfediyorsun?
Sence biz psikopatmıyız? Evleneyimde kendi soyadımla karşımdakini ezeyim düşüncesindemiyiz?
yok ya iki soyisim bana çok saçma geliyo evlendini soyadını değişir bütün bir aile çoluk çocuk hepsi bir soyadına sahip olur anneleri farklı babaları farklı hoş değil bence ben kocamınkini kullancam evlenince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?