Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesikendi kendine yemek nasıl yiyecek??
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım çok zor yemek yiyor televizyon da baby tv yi açıyorum ona dalınca yediriyorum yoksa yemez. eline kaşık vermek gerek artık kendi yemeye alışmalı ama nasıl eline kaşığı veriyorum ama o sadece etrafa vurmak için kullanıyor. siz ne yapıyorsunuz
eğer sevdiği bişey varsa onu koy bir plastik tabağa ve line kaşık ver, tabii açken yemek yedirmeden önce. bizimki 10 aylıktan beridir kaşığı alıyor eline. ilkten öyle vuruyordu. şimdi istese yapabiir ama ancak bir iki kaşık alıyor benim yedirmeme de izin vermiyor. bulgur pilavını ya da pirinç pilavını dene canım.
canım benimde 14 aylık bir oğlum var ve aynı seninki gibi kendisi yemek yemek istiyor.eline kaşık veriyorum ancak o zaman yiyiyor.vericez eline ne istiyorsa kendi kendine yicek
Canım bende bayağı bir süredir eline kaşık, çatal ve bir tabak veriyorum..Önceleri ben ona yedirirken oda onlarla kendi kendine oyalanıyordu..Bir etrafa vuruyordu, bir agzına götürme denemeleri yapıyordu..Sana tavsiyem önce çatala alıştır makarna yada çatalla yenebilecek herhangi birşey ver..Onu ağzına götürmesi daha kolay oluyor (Dökülmeden yiyebiliyor).. Böylelikle kendini kontrol etmeyi öğrenir..Ona biraz alışınca da kaşığa geçersin..Bizimki artık çatalla rahatça yiyebiliyor..Kaşıkla da şimdilik benim yardımımla ağzına götürüyor..
çatalı istiyo benim kızımda inatla ama ben korkuyorum uzanıyo filan bide mama sandalyesini sevmedi masada rahat vermiyo alışsın diye yerde yemeye başladık sofranın üstüne çıkmaya çalışıyo elinde çatalla kaşık verincede pilava daldırıp etrafa saçıyo hiç ağzına götürme hevesi alışır belki yaşına kadar ama canı isterse ekmekten koparıp yemeğe banıp yer
benim kıızmda zaten çok iştahsız zorla yemek yediriyorum am kaşığın ağıza gideceğini gayet yiy biliyor kaşığı yemeğe bir güzel daldırıyor alıyor sonra hoooop arkaya sallıyor kaşık boş oldumu ağzına sokuyor ...ekmeği meyveyi eğer isterse çok güzel ağzına götürüp yer...
sevgili tebessüm daha çok küçük , boşver sen yedir hazır yiyorken hem ortalık da batmaz. daha sonra denersin. kendisi yemeğe kalktı mı hem sana izin vermeyecek artık hem de çok az yiyecek en azından bizimki öyle. minnacık bir ekmek parçasını o kadar küçük parçalara bölüyor ki. iki saat onla uğraşıyor ve doyuyor. yediği toplam bir kaşık. ben yeme problemi olduğundan doktoru dinleyip önüne koymaya başlamıştım kendisi yesin diye. ne yiyor ne yediriyor. daha önce en azından yarım kaseye yakın çorba içiyordu, şimdi hayal bizim için
sevgili tebessüm daha çok küçük , boşver sen yedir hazır yiyorken hem ortalık da batmaz. daha sonra denersin. kendisi yemeğe kalktı mı hem sana izin vermeyecek artık hem de çok az yiyecek en azından bizimki öyle. minnacık bir ekmek parçasını o kadar küçük parçalara bölüyor ki. iki saat onla uğraşıyor ve doyuyor. yediği toplam bir kaşık. ben yeme problemi olduğundan doktoru dinleyip önüne koymaya başlamıştım kendisi yesin diye. ne yiyor ne yediriyor. daha önce en azından yarım kaseye yakın çorba içiyordu, şimdi hayal bizim için
Öncelikle sofra adabını öğretmelisiniz. Aile sofrasında sizinle birlikte ona özel çatal kaşık tabak koymaya özen gösterin. Kaşık ve çatalık ne için kullandıldığını defalarca anlatın. Yalnız direk bebeğe anlatarak değil mesela eşinizle konuşun konuyla ilgili. Bebeğiniz sizi dinler. dinlemez görünse de dinler merak etmeyin. O sırada yine kaşığı bebekte olsun zamanla o haraketlerinde azalma göreceksiniz. Birde tabağına çatala takması kolay besinler koyun. Mesela makarna. Çatala takılamayan besinler bebekleri sinirlendiriyor. Birde mucize beklemeyin. Daha küçük annesi. Döke saça vura kıra öğrenecek.
biz de yemeği hep beraber yiyoruz masada, defne de mama sandalyesinde 1-2 haftadır bizim çay tabaklarıyla kaşıklarını alıp kendi kendine ham yapıyor, oyun oynuyor bizden gördü heralde öğrenmiş ama yemek denemedik henüz, ağzına götürme huyu olmadığı için eline verdiğimiz yiyeceklere de bakıp gülüyor, kendiliğinden yemiyor, ya da mıncıklıyor zamanla öğrenirler heralde
Öncelikle sofra adabını öğretmelisiniz. Aile sofrasında sizinle birlikte ona özel çatal kaşık tabak koymaya özen gösterin. Kaşık ve çatalık ne için kullandıldığını defalarca anlatın. Yalnız direk bebeğe anlatarak değil mesela eşinizle konuşun konuyla ilgili. Bebeğiniz sizi dinler. dinlemez görünse de dinler merak etmeyin. O sırada yine kaşığı bebekte olsun zamanla o haraketlerinde azalma göreceksiniz. Birde tabağına çatala takması kolay besinler koyun. Mesela makarna. Çatala takılamayan besinler bebekleri sinirlendiriyor. Birde mucize beklemeyin. Daha küçük annesi. Döke saça vura kıra öğrenecek.
tebessümcüğüm bebeğin kaşık kullanmak için daha küçük ama yine de eline kaşık verebilirsin zamanla alışır daha çok eliyle ya da çatalla yedirebileceğin şeyler hazırla mesela patates haşlamasını bölüp çatala batır çatalı önüne koy o oradan alıp kendisi ağzına götürebilir ya da tavuk haşlayıp küçük parçalara bölüp önüne koyarsan parmaklarıyla yiyebilir bu yaşlarda kendileri beslenmek istiyorlar bizim yardımımızı da kabul etmiyorlar bırak ortalık dağılsın temizlenir ama çocuğun kendikendine yeme isteğini engellersen kendine olan güveni azalır ve bunu düzeltmek de çok zordur. dediğim gibi kaşık için erken bu arada bebekler için kaşık gibi pşastik çatallar da mevcut bir arkadaş somuş ona istinaden yazayım dedim sevgiler