Kendi kendine uyku eğitimi

gulnes2021

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2022
9
5
30
Bebeğim 7 aylık ve uyku eğitimi konusunda çok kararsızım. İlk aylar elde sallayarak uyuyordu ve çok çok düzenli bir uykusu vardı. Gece hiç uyanmaz mızıldanınca karnını doyurur geri yatırırdım. Kendisi uykuya dalardı. Şu an özellikle 1 aydır sallamayı bıraktım. Ve sonrasına sorunlar da başladı. Artık nerdeyse hiç uyumak istemiyor geceleri defalarca uyanıyor ve ağlıyor. Güvensiz bağlanma yaşadığından ve diş döneminde olduğundan böyle yaptığını düşünüyorum. Uyku eğitimi de çok içime sinmiyor ve pahalı geliyor. O uyuyamadkça kendi yorgunluğumu unutuyorum haline üzülüyorum ve bazen kendimi ona kılarken buluyorum. Sonrasında çok pişman oluyorum ve defalarca özür diliyorum. Önerilerinizi bekliyorum sevgili anneler çok zor durumdayım kendimi çok kötü bir anne gibi hissediyorum özellikle bağırdığım ve kızdığım için. Bunlr normal mi

Yani yaptiginiz cokta anormal bi durum degil tabiki 7 aylik bebege kizmaniz dogru degil ama sizin tarafinizdan bakinca sizde haklisiniz.ama yardim alin hem kendiniz hem bebeginiz icin.bebeginizinde bi sikintisi mi var acaba duzenli olan uykulari duzensizlesmis

Bebeğim 7 aylık ve uyku eğitimi konusunda çok kararsızım. İlk aylar elde sallayarak uyuyordu ve çok çok düzenli bir uykusu vardı. Gece hiç uyanmaz mızıldanınca karnını doyurur geri yatırırdım. Kendisi uykuya dalardı. Şu an özellikle 1 aydır sallamayı bıraktım. Ve sonrasına sorunlar da başladı. Artık nerdeyse hiç uyumak istemiyor geceleri defalarca uyanıyor ve ağlıyor. Güvensiz bağlanma yaşadığından ve diş döneminde olduğundan böyle yaptığını düşünüyorum. Uyku eğitimi de çok içime sinmiyor ve pahalı geliyor. O uyuyamadkça kendi yorgunluğumu unutuyorum haline üzülüyorum ve bazen kendimi ona kılarken buluyorum. Sonrasında çok pişman oluyorum ve defalarca özür diliyorum. Önerilerinizi bekliyorum sevgili anneler çok zor durumdayım kendimi çok kötü bir anne gibi hissediyorum özellikle bağırdığım ve kızdığım için. Bunlr normal mi

Yani yaptiginiz cokta anormal bi durum degil tabiki 7 aylik bebege kizmaniz dogru degil ama sizin tarafinizdan bakinca sizde haklisiniz.ama yardim alin hem kendiniz hem bebeginiz icin.bebeginizinde bi sikintisi mi var acaba duzenli olan uykulari duzensizlesmis
Diş çıkarma döneminde olduğu için böyle yaptığını düşünüyorum ya da aylardır varolan düzeni değiştiği için galiba. Kızma konusunda haklı değilim gerçekten bunu yapmamam lazım ama sabrım bitiveriyor bir yerde

Olmuyorsa bırakmak lazım neden illa uyku eğitimi vereceğim diye kendinizi de bebeğinizi de yıpratıyorsunuz ki? Varsın sallanarak ya da emerek uyusun en kolay hızlı ve derin nasıl uyuyorsa. Bende uyku eğitimi vermek istemiştim kızıma ama emmeye çok düşkün bir bebekti ben göze alamadım o stresi yaşamayı. Şuan 1.5 yaşında hala bazen emerek bazen sallayarak uyuyor ama çabuk uyuduğu için ben yorulmuyorum alıştım bu düzene. Büyüdükçe kendileri ihtiyaçları doğrultusunda düzene giriyorlar bence biraz akışına bırakın. Diş çıkarma ve atak dönemlerinde birşey öğretmeye çalışmak daha da tepetaklak ediyor herşeyi

Aynen 7 aylik bebege kizsaniz ne anliycak korkmaktan, hircinlasmaktan baska.sinirlerinize,kendinize hakim olun ve cok iyi bir anne oldugunuzu bebeginize de cok guzel baktiginizi lutfen aklinizdan cikartmayin
Diş çıkarma döneminde olduğu için böyle yaptığını düşünüyorum ya da aylardır varolan düzeni değiştiği için galiba. Kızma konusunda haklı değilim gerçekten bunu yapmamam lazım ama sabrım bitiveriyor bir yerde

Olmuyorsa bırakmak lazım neden illa uyku eğitimi vereceğim diye kendinizi de bebeğinizi de yıpratıyorsunuz ki? Varsın sallanarak ya da emerek uyusun en kolay hızlı ve derin nasıl uyuyorsa. Bende uyku eğitimi vermek istemiştim kızıma ama emmeye çok düşkün bir bebekti ben göze alamadım o stresi yaşamayı. Şuan 1.5 yaşında hala bazen emerek bazen sallayarak uyuyor ama çabuk uyuduğu için ben yorulmuyorum alıştım bu düzene. Büyüdükçe kendileri ihtiyaçları doğrultusunda düzene giriyorlar bence biraz akışına bırakın. Diş çıkarma ve atak dönemlerinde birşey öğretmeye çalışmak daha da tepetaklak ediyor herşey

Uyku eğitimi vermemiş bir anne olarak söyleyeyim, sabah erken kaldırmak çok işe yarıyor. Kaçta kalkıyor bilmiyorum ama. En en geç 8 de kalkarsa gece uykusu da daha iyi oluyor.

X