kendi isteklerinden ödün verip sonunda pişman olmak

Herşeye muhalefet olan ben miyim?
Peki :)

canım benim kadına ilk kez bişey almıyoruz jest yapacaktı madem benim ailemin gitmesini bekleseydi sırf maaşlar yatsın rahat ağırlayalım diye bu haftasonunu bekledim ailemi çağırmak için. biizmkiler gittikten sonra alsın annesine yine alsın zaten hep alıyoruz zamansız bi şekilde gereksiz bi harcama geliyor bana.

analarına yalakalık yapacam diye ne yapacaklarını şaşırılar şu oğlanlar ,

sinir oldum resmen kocana

valla biraz öyle gibi geliyor banada. kendince orda şekil yapıyor sanki bugüne kadar hiç bişey almadık durdu durdu markette vurgun yapayım dedi.

Bir kayinvalidezede olaraktan bu kayinvalideler her delikten cikmak zorundami..herseyde heryerde onlar var.off bunaldim okurken bile sinirim bozuldu.bence kvalideniz kasada kendi parasini verecekti bence vermek isteyen verir diye dusunuyorum bir sekilde.siz esinize ama bence esten cok kvalideniz suclu gorunuyor.sizinle alisverise gelmesi demek zaten oglunun ona hesabi odetmeyecegi anlamina geliyor.onlar yapiyor biz sinir oldugumuzla kaliyoruz

Sorun anasında değil, oğlunda.Market harcaması büyütülecek bir şey değil konu sahibi de bunun farkında ama şartlar gayet sinirlenmeye müsait.Misafirleri olacağı için kendilerinden kısıyorlar.Anne var dedikçe tıkıştırmak niye? Kendi kocamı gördüm bir an.

Öyle düşünme ama ihtiyaç kısmı dediğimiz şeyler maddi olmak zorunda değil her zaman.
Şöyle düşünmelisin.
O an annesi öyle yada böyle sizinleydi. Alışverişi ayırmak
orada eşine yakışmazdı. Çünkü kapılarınız her ne kadar ayrı olsa da siz bir ailesiniz.
Aile içinde senin benim olmamalı.

Eşin kendine yakışanı yapmış ve bu ödemeyi üstlenmiş.
Buda manevi bir ihtiyaç bana göre.
İnsani.. Orada o alışverişi ayırsaydı eşin
evet mantıken planınıza sadık kalmış olacaktı.
fakat ruhen kötü hissedecekti.
Ben annemin alışverişini hiç bir durum da ayırmazdım o kasada.
Çünkü aynı şekilde kendim de kötü hissetmek asla istemem.
Artı eşimin de ayırmasına müsade etmem.
Senin annen olsaydı sende ayırmak istemezdin.

Annesine yapılan alışveriş için yaptığınız surat asmak çok yanlış geldi bana .kadının kendisi istememiş zaten hangimiz olsak aynısını yapardık emin olun , eşinizin ailesi yerine kendi aileniz olsaydı bu durumda siz ödememezlik yapar muydınız ? Aile hepimizin önceliği , ben çok garipsemedim eşinizin yaptığı davranışı açıkcası empati kurarsanız daha iyi anlarsınız kendinizi doldurmayın ,bu ay alamasanız bile diğer ay alırsınız dünyanın sonu değil ki bu . Ne kadar zorlukla almış olsanız bile Allah sizi dara sokmaz annesinin duasını alırsınız , ne verirseniz elinizle o döner size emin olun

Cebimde 50 lira var diyorsunuz anneye de 200 lira vermiş olsa 250 eder. 1 hafta sonu piknikli dışarıda kahveli bir ağırlama için bu para yetmez. Ben İzmir'de yaşıyorum, fiyatlar İstanbul'a göre çok çok uygundur, İzmir'de bu para yetmez. Eğer piknik dediğiniz şeyin içinde et falan varsa yetmez, ha siz pikniğe diye götürüp insanlara poğaça yedirecekseniz bilemem.
Şahsen eşim anneme harcama yaptım diye annemin yanında surat assa ağır kavga çıkarırdım. Annesi anlamış. Ne kadar ayıp. O harcamanın yapılmaması lazımsa bile bunu annesine hissettirmemeliydiniz. Çok ayıp.
Hele hele ben de annemin faturasını ödeyeyim de görsün hımmmfff tavrınız fazla çocukça. Ailenizin ihtiyacı varsa çalışan evlatları olarak elbet yardım edeceksiniz ama sırf misilleme olsun diye, koca kadın erinmeyecek misiniz, bunu yapmaya?
Hem siz adamla neden konuşmuyorsunuz, bu konuyu? Anladım üste çıkar diyorsunuz da böyle de çözemiyorsunuz ki, en azından derdi söyleseniz, söylediğiniz zaman kapris yapar belki ama kulağında da yer eder. Şimdi adamın kafasında anama para harcamama karışıyor, imajı yarattınız, daha mı iyi.

kv nize çok üzüldüm kadını he hale sokmuşsunuz nasıl surat astıysanız artık..
kadın kırk kere ısrar etmek zorunda kalmış içi rahat etmemiş yemek ısmarlayayım demiş..

Allah sizin gibi insanlarla karşılaştırmasın ne diyim..

Katılıyorum. Mesela bu haftasonu ortalama bir yerde eşimle iki kahve iki dilim pasta için 40 tl ödedik. Misafirin 5-6 kişi olduğunu düşünürsek, e kendileri de var, 250 tl sadece kahve-pasta parası olur. Piknik, alışveriş, gezdirme derken 250 tl ile kalabalık bir grup ağırlamak imkansız. Bence konu sahibi de bunu biliyor. O limit her halukarda yükseltilecekti zaten.
Bir de demiş ki bu ay olmasaydı sonraki ay olsaydı bir şey demezdim. E zaten kredi kartı limiti yükseltilince ödeme zaten sonraki aya kalıyor. Ne kadar evirsek çevirsek de tutulacak yer yok bu meselede.

Pembesu bu olayda kimsenin bi suçu bi günahı yok. Kendini hirpalama.

Bazen boyle kontrol edemediğimiz ekstra şeyler çıkar. Yapacak bir şey yok.

Eşine kızma, annesine jest yapmış. İyi de olmuş. Kv zaten suçlu değil. Ayakkabı almazsan da dünyanın sonu değil. 350 lira için değmez.

kayınvalide okadar göstermelik al parayı bilmemne ayağına yatana kadar gizlice senin çantaya ataymış parayı.
baktı oğlu ödeyecek, aldı da aldı.
benim annem eşim yanımdayken en zaruri ihtiyacını bile almaz, alacağı en fazla 5-10 tllik bişi olur.
ödü kopar, sıkıntı vermeyim diye.
senin kv resmen masrafı yıkıp, masuma yatmış.
o yaşına gelmiş hala kestiremiyor öyle mi oğlunun ödeyeceği ve parayı almayacağını.
k.çmla gülerim......

şöyle düşünüyorum. evli olsam, eşimle alışverişe çıksak ve benim kendi annem de bizimle gelmiş olsa, bişeyler alsa, ben de asla ona ödetmem. ben onun evladıyım çünkü, iki parça şeyin lafı bile edilmez. aynı şeyi eşim kendi annesine yaptığında da bozulmaya hakkım yok. ne olursa olsun.

Annenler geldiginde ne yediler ne ictiler diye de hesap yapacak misin?

200 tl lik alisveris bu kadar olay yapilir mi ayip yahu...

Bir de konu basligina göre yorum yapayim. Evet sevdiklerim icin ödün verebilirim. Varsin olsun bir cift ayakkabi da eksik olsun bir ay daha.

Son düzenleme:
400 liralık limitinle mi ağırlayacaksın misafirlerini? hayır muhtemelen.. kart limitini yükselteceksin, olmadı kredi çekeceksin.. ben eşinin yerinde olsam şu yaptığın olaydan sonra ailene yapacağın her harcama sonrası onların anlayacağı şekilde asardım yüzümü.. bu ne yahu kadını yemek ısmarlatmak zorunda bırakmışsın suratınla resmen..

Konu sahibesi. Vallahi ben seni haklı buldum yazdimda. Sen tavrindan vazgeçme anneninde her ihtiyacini karsila. Evine izinsiz giren,kapanmak için sana baskı yapan bir kv hicbir şeyi haketmiyor. Iyi bile dayanmissim. Bir surat asmissin cok mu? Hep sen mi üzülüp sinir olacaksin. Azicikta kv sana yaranmaya calissin. Vallahi tribini de yappp, suratini da assss. Bu kadın hakediyor çünkü.

analarına yalakalık yapacam diye ne yapacaklarını şaşırılar şu oğlanlar ,

sinir oldum resmen kocana

bir evlat anasına neden yalakalık yapsın ki?
Üç kuruşluk market ihtiyacını ödemek mi yalakalık..
Ajitasyon da dersiniz şimdi siz buna ama anneler evlatları için öyle ihtiyaçlarını ertelerler ki..
Ve üstelik bununla gurur duyarlar..
Hayretle okudum yazdığınızı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…