sen bence bosuna uzuluyorsun esin kardin limidini yulselsin aileni pikniye gotur para yetmesse annesinden borc alir sen dusunme bosver para yetmesse esin dusunsun bu annesinden birc alir kismini sakin esine soyleme iyice ders teper bu sefer aileni pikniye falan goturmez sakin haaa zaten annesinden alamazsa baskasindan alir birak o dusunden hiiiç tartışma esinle
ailen gelip gidene kadar sakinligini koru ailen geldiginde para yok derse o senin sorunun benim degil de ailen en iyi sekilde agirlicam MADEM CALISIYORSUN bundan sonra maasin belli mevlasini kendine ayir kenara para biriktir maas kardin ondaysa ailen gittikten sonra al o biriktirdigin parayi ailen birdaha geldiginden onlara harcarsin veya ailene yardim edersin o yardim ediyorsa sen de edersin tabi BUNLARIN HEPSINI AILEN GITTIKTEN sonra hayata gecir tatlimçalışıyorum ve ailem onun annesi gibi hergün biximle değil. ilk kez evime geliyorlar ve onlara para harcamak tabiki istiyorum.
annesine her alışverişte bişeyler alıyoruz alışveriş olmasa bile fatura vs ödüyoruz şimdi kırk yılın başı uzaktan ailem gelecek cebimizde para kalmadı sebep ?
kendimi enayi gibi hissediyorum çünkü onun annesine her daim yardım edilirken ben kendi aileme bugüne kadar zerre bişi vermedim hadi onu geçtim ayırdıgımız para da eşim sayesinde annesine gitti.
maaşını aldığında yapsa bu alışverişi dert etmezdim zaten daha önce bin kez söylediğim gibi alıyoruz.
ailen gelip gidene kadar sakinligini koru ailen geldiginde para yok derse o senin sorunun benim degil de ailen en iyi sekilde agirlicam MADEM CALISIYORSUN bundan sonra maasin belli mevlasini kendine ayir kenara para biriktir maas kardin ondaysa ailen gittikten sonra al o biriktirdigin parayi ailen birdaha geldiginden onlara harcarsin veya ailene yardim edersin o yardim ediyorsa sen de edersin tabi BUNLARIN HEPSINI AILEN GITTIKTEN sonra hayata gecir tatlim
Hatalısın pembesu...
Kayınvalidene hissettirdiğin, ona surat astığın için.
Eşinle konuşmayıp surat asarak tepkini gösterdiğin için.
Hala bu mevzuyu uzatıp ailenin faturalarına kadar işi vardıdığın için.
Olan olmuş, o an yapman gereken kayınvalidene güler yüz göstermek, eve gelince eşini karşına alıp plansız harcamalardan hoşlanmadığını anlatmak konuyu çözüme kavuşturmak olmalıydı. O zaman haklı olurdun.
gerçekten konuşmak istiyorum ama eminim ki iş daha da uzayacaktı ne var yani almışsak diyecekti normalde kendisi herşeyi planlı programlı yapar o plan dışına çıkılmaz ama kendisi annesine jest yapacak ya para düzenini bozma hakkı görüyor kendinde.
kayınvalideme istemeden surat yapmıs olabilirim çünkü çok sinirlendim eşimin bu annesi konusunda ki hassasiyeti beni delirtiyor hani desem ki bugüne kadar hiç bişey ypmadık ona o yüzden aldı öyle bişeyde yok zaten hep veriyoruz. yani bu hafta yapılacak bişey değildi bu harcama.
eşime desem ailem gelecek böyle böyle harcamamız vardı unuttun mu diye bak işte seninkine harcıyoruz madem benimkine niye harcamayayım der aylarca aldıklarımız ödediklerimizi benim aileme yapmadııgımızı görmez o an gündem de ne varsa sadece onun üstünden yürür ve ben annesi konusunda onunla polemiğe girmek bile istemiyorum gerçekten lanet olsun ne yaparsan yap diyorum her kavga sonunda.
Senin ailen gelecek gezdireceksiniz evinizde ağırlayacaksınız bunun için kendinizi sıkıyosunuz harcama yapmıyosunuz eşin sana bişey demiyo, sen onun annesine yaptığı 100 liralık alışverişe mi laf ediyosun. Zamanlamasına kızmış olabilirsin anladım ama kv yanında surat asman hoş olmamış. Eve gelince diyeceğini deseydin keşke.
Kv yanında surat asmışsın bi de kadın ne kadar üzülmüştür çok ayıp etmişsin.bilse gelmezdi diyosun bi de kadının sizi kullanmak gibi bi niyeti yok demek ki.
Yemek ısmarlamış artık senin suratından ne kadar mahcup oldu ki bunu teklif etti.
Ayakkabı alamama nedenin ailen gelecek diye para harcamamanız. Bunun ceremesini neden kv ve kocan çekiyo anlamadım. Bence gönüllerini almalısın.
E surat asman bir işe yaradı mı peki bu durumda? Sadece huzursuz oldunuz.
Bu adamı annesiyle ve annesine olan tavrıyla kabul etmediğin sürece çok sıkıntı yaşayacaksın, sürekli huzursuz olacaksın.
bende sephoraya katılıyorum.Hatalısın pembesu...
Kayınvalidene hissettirdiğin, ona surat astığın için.
Eşinle konuşmayıp surat asarak tepkini gösterdiğin için.
Hala bu mevzuyu uzatıp ailenin faturalarına kadar işi vardıdığın için.
Olan olmuş, o an yapman gereken kayınvalidene güler yüz göstermek, eve gelince eşini karşına alıp plansız harcamalardan hoşlanmadığını anlatmak konuyu çözüme kavuşturmak olmalıydı. O zaman haklı olurdun.
hiç bi işe yaramadı ve ben ne yapacağımı bilmiyorum bu hareketlerine.
bazen gerçekten işi bırakasım geliyor o zaman bu kadar koymaz bari.
şimdi kendi içimden gelerek aldıklarımda gözümde büyüyor içimden iyice alışkanlık haline geldi al işte nasıl başa çıkacaksın diyorum.
sonra ya sus bak kadın dul emekli maaşı var kocanı büyütmüş bu yaşa getirmiş alacaksın tabi diyorum ama bi yandan da eşim böyle yersiz hareketler yapınca öfkeleiyorum iyi bişey yapacaksam da yapmak gelmiyor içimden.
Şöyle düşün, senin ailene yakın olsaydınız onlarla aynı binada otursaydınız mesela eşin annesine yaptıklarını onlara da yapacak mıydı? Anlattıklarından bana yaparmış gibi geldi. Cevabın evet ise hiç üzülme, düşünme bunları. Siz bir ailesiniz.. 100-200 lira için kendinizi üzmeye, huzursuz olmaya değmez inan. Bu ay sıkıntılı geçer, gelecek ay toparlarsınız. Bu harcama iyi ki bir sağlık harcaması olmamış diye düşün mutlu ol. Kayınvalidene de helal hoş olsun de geç. Plansız harcamanın böylesi olsun güzelcim...
Yapardı sanırım
Bu konunuzdaki gibi diğer konularınızda da işinize geldiği gibi konuşuyorsunuz..
Burdan örnek vereyim..
Ya limiti yükseltmezsem diyorsunuz sonra limiti tabi ki de yükseltebileceğinizi sorun olmayacağını yazıyorsunuz..
Diğer konularınızda kayınvalidinizle feci vıcık vıcık bir ilişkiniz olduğunuzu görüyoruz..
Misal o misafilerin yanında yaptığınız birbirinize alenen laf sokmalarınız..
Burda da zannediyoruz ki kayınvalideniz alıngan zorla para veriyor falan..
Bir yerde eşinizden başka bahsediyorsunuz başka konuda başka..
Kayınvalideniz evinize giriyor kocama bir yemek yapamıyorum diyorsunuz.
Evimin temizlenecek bişeyi yok diyorsunuz..
Sonra para verip temizlik yaptırıyorsunuz..
O kadar çok tutarsızlıklarınız var ki..
Kendinizi haklı göstermek için sürekli bahaneler buluyorsunuz ya da lafı değiştiriyorsunuz..
Canım bir şeyi çok merak ettim.
İlk kez mi plansız bir harcama yapmak durumunda kaldınız?
Hayır benim hayatım plansız ve zamansız ödemelerle geçiyor da,
çok yadırgadım seni bu sebeple :=)