kendi isteklerinden ödün verip sonunda pişman olmak

öyle bişey yapamaz iş o duruma gelirse kavga çıkaracağımı ve üste çıkamayacağını bilir.
haklı oldugumu bilmese bu kadar yanaşmaz zaten. çünkü o da farkında gereksiz bi jest yaptıgının.
zamanı değildi bunun 1 ay sınra yapsa böyle bi sıkıntımız olmazdı kendi de biliyor.

ailen gelip gidene kadar sakinligini koru ailen geldiginde para yok derse o senin sorunun benim degil de ailen en iyi sekilde agirlicam MADEM CALISIYORSUN bundan sonra maasin belli mevlasini kendine ayir kenara para biriktir maas kardin ondaysa ailen gittikten sonra al o biriktirdigin parayi ailen birdaha geldiginden onlara harcarsin veya ailene yardim edersin o yardim ediyorsa sen de edersin tabi BUNLARIN HEPSINI AILEN GITTIKTEN sonra hayata gecir tatlim

maaş kartımda kredi kartımda bende zaten kendime harcama yapıyorum ama biz bu aydan sonra eilelerimize para vermeye başlayacaktık düğünden sonra daha yeni toparladık kendimizi.
sadece bizim ay başında tüm planımız bellidir bu olay plansız ve gereksiz bir zamanda oldu benim sinirimi bozan bu.
aynı şeyi ben yapmazdım ay başında alırdım ne alacaksam.
eşim ailem geldiğinde para yok falan diyemez olay çıkaracağımı bilir çünkü bende iyi maaş alıyorum ve eşimde bunun farkında.
ben bu ay ayakkabıyı istersem alırdım ama almadım kart limitlerini 200 daha az düşürüdüm iş çözülürdü.

aynı şeyi şimdide yaparım. ararım bankayı 1000 lira yükseltin derim bitti gitti ona sormam bile.
ama bi plan yaptık kredi kartlarını bitircez kullanmıcaz biraz dikkat etcez dedik ama işte..

Senin ailen gelecek gezdireceksiniz evinizde ağırlayacaksınız bunun için kendinizi sıkıyosunuz harcama yapmıyosunuz eşin sana bişey demiyo, sen onun annesine yaptığı 100 liralık alışverişe mi laf ediyosun. Zamanlamasına kızmış olabilirsin anladım ama kv yanında surat asman hoş olmamış. Eve gelince diyeceğini deseydin keşke.

Kv yanında surat asmışsın bi de kadın ne kadar üzülmüştür çok ayıp etmişsin.bilse gelmezdi diyosun bi de kadının sizi kullanmak gibi bi niyeti yok demek ki.
Yemek ısmarlamış artık senin suratından ne kadar mahcup oldu ki bunu teklif etti.

Ayakkabı alamama nedenin ailen gelecek diye para harcamamanız. Bunun ceremesini neden kv ve kocan çekiyo anlamadım. Bence gönüllerini almalısın.

Hatalısın pembesu...

Kayınvalidene hissettirdiğin, ona surat astığın için.
Eşinle konuşmayıp surat asarak tepkini gösterdiğin için.
Hala bu mevzuyu uzatıp ailenin faturalarına kadar işi vardıdığın için.

Olan olmuş, o an yapman gereken kayınvalidene güler yüz göstermek, eve gelince eşini karşına alıp plansız harcamalardan hoşlanmadığını anlatmak konuyu çözüme kavuşturmak olmalıydı. O zaman haklı olurdun.

gerçekten konuşmak istiyorum ama eminim ki iş daha da uzayacaktı ne var yani almışsak diyecekti normalde kendisi herşeyi planlı programlı yapar o plan dışına çıkılmaz ama kendisi annesine jest yapacak ya para düzenini bozma hakkı görüyor kendinde.
kayınvalideme istemeden surat yapmıs olabilirim çünkü çok sinirlendim eşimin bu annesi konusunda ki hassasiyeti beni delirtiyor hani desem ki bugüne kadar hiç bişey ypmadık ona o yüzden aldı öyle bişeyde yok zaten hep veriyoruz. yani bu hafta yapılacak bişey değildi bu harcama.

eşime desem ailem gelecek böyle böyle harcamamız vardı unuttun mu diye bak işte seninkine harcıyoruz madem benimkine niye harcamayayım der aylarca aldıklarımız ödediklerimizi benim aileme yapmadııgımızı görmez o an gündem de ne varsa sadece onun üstünden yürür ve ben annesi konusunda onunla polemiğe girmek bile istemiyorum gerçekten lanet olsun ne yaparsan yap diyorum her kavga sonunda.

E surat asman bir işe yaradı mı peki bu durumda? Sadece huzursuz oldunuz.

Bu adamı annesiyle ve annesine olan tavrıyla kabul etmediğin sürece çok sıkıntı yaşayacaksın, sürekli huzursuz olacaksın.

benim ailem her zaman gelemiyor ama onun annesi hergün bizimle zaten üst katımızda oturuyor.
zaten benim kızdığım şey annesine yaptıgı harcama değil arada aldığımız o kadar şey var ki emin olabilirsiniz buna.
kızdığım şey benim aileme harcanması gereken parayı nasıl böyle pervahsızca annesine hibe ediyor gören duyan sanacak ki kadına ilk kez bişey aldık onuda ağzı burnundan getirdim.
ayakkabıyı istese şimdi bile alırım bir sonraki ay daha rahat ederiz o zaman alırım hem zarurui de değil o yüzden almadım ama bir daha yapmıcam kesinlikle.
ne istiyorsam alcam çünkü erkek milletine böyle tutumlu olmakla yaranılmıyor.
insan bi düşünür bu kız istediği bişeyi almadı sıkışmayalım diye şimdi ne gerek vardı annesinin alışverişine ?
kadın daha yeni çekti maaşını bide. hani paraya sıkışmış olsa yada bizim programımız olmasa neyse.

E surat asman bir işe yaradı mı peki bu durumda? Sadece huzursuz oldunuz.

Bu adamı annesiyle ve annesine olan tavrıyla kabul etmediğin sürece çok sıkıntı yaşayacaksın, sürekli huzursuz olacaksın.

hiç bi işe yaramadı ve ben ne yapacağımı bilmiyorum bu hareketlerine.
bazen gerçekten işi bırakasım geliyor o zaman bu kadar koymaz bari.
şimdi kendi içimden gelerek aldıklarımda gözümde büyüyor içimden iyice alışkanlık haline geldi al işte nasıl başa çıkacaksın diyorum.
sonra ya sus bak kadın dul emekli maaşı var kocanı büyütmüş bu yaşa getirmiş alacaksın tabi diyorum ama bi yandan da eşim böyle yersiz hareketler yapınca öfkeleiyorum iyi bişey yapacaksam da yapmak gelmiyor içimden.

bende sephoraya katılıyorum.
kv o kadar belli etmeseydın.kadın anlamış kırk kere sormuş.
tamm plansız bir harcama olmuş ama öyle senide yerle bir edecek bir harcama değil.
bizim evde ben kv bişeyler almak isterim eşim aman bosver onlar alsın gereksız der.bizim para gitmesin der.
ne güzel annesinide karısınıda düşünen eşin var.

Bu konunuzdaki gibi diğer konularınızda da işinize geldiği gibi konuşuyorsunuz..
Burdan örnek vereyim..
Ya limiti yükseltmezsem diyorsunuz sonra limiti tabi ki de yükseltebileceğinizi sorun olmayacağını yazıyorsunuz..
Diğer konularınızda kayınvalidinizle feci vıcık vıcık bir ilişkiniz olduğunuzu görüyoruz..
Misal o misafilerin yanında yaptığınız birbirinize alenen laf sokmalarınız..

Burda da zannediyoruz ki kayınvalideniz alıngan zorla para veriyor falan..
Bir yerde eşinizden başka bahsediyorsunuz başka konuda başka..
Kayınvalideniz evinize giriyor kocama bir yemek yapamıyorum diyorsunuz.
Evimin temizlenecek bişeyi yok diyorsunuz..
Sonra para verip temizlik yaptırıyorsunuz..
O kadar çok tutarsızlıklarınız var ki..
Kendinizi haklı göstermek için sürekli bahaneler buluyorsunuz ya da lafı değiştiriyorsunuz..

Şöyle düşün, senin ailene yakın olsaydınız onlarla aynı binada otursaydınız mesela eşin annesine yaptıklarını onlara da yapacak mıydı? Anlattıklarından bana yaparmış gibi geldi. Cevabın evet ise hiç üzülme, düşünme bunları. Siz bir ailesiniz.. 100-200 lira için kendinizi üzmeye, huzursuz olmaya değmez inan. Bu ay sıkıntılı geçer, gelecek ay toparlarsınız. Bu harcama iyi ki bir sağlık harcaması olmamış diye düşün mutlu ol. Kayınvalidene de helal hoş olsun de geç. Plansız harcamanın böylesi olsun güzelcim...

haaa pembesu sade yaşamdan öğrendiğim bişey var:)

bir ayakkabıyı 3-4 ay erteliyorsan gerçekten ihtiyacın yok. yoksa borç harç alırdın...: )

Yapardı sanırım

Öncelikle kayınvadenize çok üzüldüm sizin surat yaptığınızı anlayınca kendini çok kötü hissetmiş olacak ki para vermeyi teklif etmiş sonrasında yemek ısmarlamış. Yaptığınız bana göre gerçekten çok yanlış, ailem gelecek para gerekiyor diyorsunuz ama unutmayın o da eşinizin annesi. Kaldı ki anlamadığım bir şey daha var maddi olarak durumunuzun kötü olmadığını söylüyorsunuz 200 tl gibi bir rakamla mı misafir ağırlamayı düşünüyordunuz öyle olduğunu düşünecek olursak dahi o 200 tl'yi kredi kartından çektirip önümüzdeki ay kapatabilirsiniz. Bunun için eşinize surat yapmanız çok çirkin olmuş. Kendimi eşinizin yerine koydumda aynı olay eşimle aramda yaşansaydı ve eşim bunun için bana surat yapsaydı çok bozulurdum ve eşime karşı tavırlarım ve düşüncelerim farklı bir boyuta geçerdi o andan itibaren.

Yok bi tutarsızlık farkezilmki kart limiti yükselmedi ne olacak diyorum ama sizde biliyorsunuz ki bankalar hemen yükseltiyor. sadece olmama ihtimalide eşimin düşünmesi gerekirdi demeye getiriyorum ayrıca kv için ben her zaman söylerim kötü niyetli bi kadın değil sadece nerede durması gerektiğini bilmiyor diye.
alıngan falanda değil para verirken zorlanma gibi bişey söylemedim ben aksine bizi hep düşünür evime bu kadar girmesindeki sebepte yine beni düşünmesi.

eşim için hiç bir zaan bi öyle bi böyle demedim aksine her zaman söylerim temizlik ve annesi dışında bi problememiz yok.
ayrıca dikkatli olursanız görürüsünüz bana göre ev temiz her zaman ama eşime göre değil o yüzden yardımcı alıyorum.

ya ben size kendimi haklı göstersem ne göstermesem ne neden sürekli bi mualefet durumu var sizde ?

Adam alt tarafı evlat olarak annesine bir jest yapmak istemiş. Hergün 200er lira annesine ev alışverişi yapmıyır sonuçta dimi... koskoca adam, çalışıyor, maaşı var, ve kendi annesine bir kere yardım yapmış diye çıkan soruna bak. ne kadar büyütmüşsünüz ya.
Kadının yanında surat asmalar, kocaya surat asmalar... Davranışlarınız çok çirkin. 100-200 lira için kayınvalideyi de kötü hissettirdiniz, eşinizi de. Kadın nasıl mahçup olmuş. Yarın nasil bakacaksınız o kv'nin yüzüne acaba... unutulmaz bunlar bence.
Haksızsınız bana göre. Ayakkabınız hiç yoksa alın ayakkabınızı, sonra ağırlayın misafirinizi o zaman.

Canım bir şeyi çok merak ettim.
İlk kez mi plansız bir harcama yapmak durumunda kaldınız?
Hayır benim hayatım plansız ve zamansız ödemelerle geçiyor da,
çok yadırgadım seni bu sebeple :=)

ilk kez değildir ama eşim bu tarz konularda çok pimpirikli evde bir dosyayı var her ay başı yazar ve o tablonun dışına çıkmamaya çalışırız zaten ona uydugumuz için kısa sürede bitirdik borçlarımızı kendi böyle düzenli olduğu ve plansız bi şekilde harcama yaptıgı içinde sinirlerim bozuldu benimde.
bu ay mesela 500 lira kılık kıyafet alacaktık en baştan yazmıstık ailem içinde 300 falan ayırmıstık kenara ben bu ay harcama yapmayalım kılık kıyafet almayalım dedim ve kredi kartını 500 daha düşürdük böyle böyle heo bitti borçlarımız he şimdi 200 lira bize koymaz evet ama madem bu kadar planlı ve benim aile para ayrıldı nasıl kendi annesine harcıyor
hemde kadının şuan için ihtiyacı yokken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…