kendi isteklerinden ödün verip sonunda pişman olmak

Kıyamam kadın kimbilir nasıl üzülmüstür, kiskanclik yapma kuzum sen kendi annenin faturasını düsünüyosunda esin annesine nasıl hesap ödetsin ? Helali hoş olsun demelisin yaptığın çok ayıp misafirlerinide evinde ağırlarsın, eminim ayakkabı ihtiyacin yoktur , merhamet etmeyene merhamet edilmez...

Ne kadar abartmışsınız. 200 tlden kimse fakirleşmez de zenginleşmez de. Zaten kadının da alışverişini ödetme gibi bir niyeti yokmuş. Yazık ben kadına üzüldüm. 200 tl için çektiği surat eminim moralini de gününü de alt üst etmiştir.
Kadının yerinde olsam poşetleri usulca kapının önüne koyar evime giderdim
Bu kadar küçük bir şeyi bu kadar uzatmaya, surat asmaya ekstra çaba harcamak lazım.

Yani o anda yapılması gerekeni yapmış eşiniz. Sizde ayakkabıdan feragat edip ki.nize destekte bulunmuş oldunuz böyle düşünün.
Ayakkabı dediğin nedir ki, her şekilde alınır, gönül almak ondan çok daha kıymetli.

Planlamadan olan bir durum. Onu anlamaya çalışın. Kv.bizde belli ki çok gurur yapmış,belki incinmiste.
Yemek ismarlamis kadın size, çok ince bir hareket. Ve bu yaptığının altında incinmiş bir gurur var bence.

Ayakkabı olayında eşiniz sizi bilerek ertelenmiştir. Siz esisiniz, bunu size kolaylıkla söyleyebilir ama o annesi işte, destekte bulunmak istemiştir.

Üstelik sizin aileniz gelecek diye kısıtlama yapıyorsunuz. Eşiniz bu duruma surat asmiyor ama siz mutfak alışverişi yapıyorsunuz diye surat asiyorsunuz.

Böyle yaparsanız onlar geldiğinde aynı karşılığı bulursunuz.

Ben biraz ayıp buldum yaptığınızı.Şu açıdan, birincisi eşinizin karşısındaki babasından geriye kalan bir tek annesi.İkincisi paranın harcanmama kısılma sebebi senin akrabalarının kalabalık olarak gelmesi.Bu durumda bu ay harcamalar zaten sen ve senin gelicek kalabalık akrabalarına ayrılarak yapılmamış.Muhtemelen bu ay içerisinde bu süreçte eşinizde harcama yapmamak adına vazgeçtiği şeyler olmuştur.Sonuç olarak siz gelicek olan kendi kalabalık akrabalarınız için harcamayı kısmışsınız, eşinizde bu durumda bu kadar kalabalık gelinir mi o kadar kişiyi nasıl götüreyim ben pikniğe bilmemne diyecek olabilirdi.Dememiş. Annesine alışveriş yaptığı için kadının anlicağı kadar surat asmak ve uzatmak bana çok ayıp geldi.Ayakkabı konusunda da garipsedim, annesinin böyle bir insan olmadığını zaten o amaçla gelmediğini kendiniz söylüyorsunuz.Sürekli sizi sömüren biri olsa şu dediğinizde haklısınız.Ona yediriceğimize ayakkabı alsaydım aptallık bende diye.Ama zaten kayınvalidenizin böyle bir durumu yokmuş.O yüzden sizin bu yaptığınız enayilik değil evlatlık vazifesi oluyor.Bu yüzden yaptığınız tavrı onaylamıyorum.

Misafir gelecek diye bu kadar sıkıntı niye oluyor?
Borclariniz falan mi var?
Ben anladim kocamla niye gitgide fakirlestigimizi galiba Dibine dibine vuruyoruz resmen la. Bi yerden gidecek diye diğer yerden hic kisma olayi yok.
Nimissiz beni de kendine benzetti.

Senin yaptıklarını bilseler bi de tatlım :)
Kayınvaliden ve kocanın tüm ailesi için :)

Esiniz bilerek yapmamıştır. Sponten gerceklesmis. Kasada ödeme yaparken aklindan "pembesu bu ay ayakkabidan kisti,fazla harcama yapmadi dikkatli olmaliyim" diye dusunmezki. Nerden gelir insanin aklina o an?
Isteklerinizden ödün verip sanki cok büyük bir ihanete ugramis gibi konusmussunuz.

Bence de ayıp ediyorsunuz. Siz annenize bir şey alsanız eşiniz laf ediyorsa tamam kızın ama durum öyle değilse surat asmayın eşinize

haksızsınız bence.ayrıca bir de surat yapmışsınız kv varken hem de..ben olsam çok bozulurdum,eşim annemin market parasını ödedim diye surat yapsa..ayrıca annem de bir daha asla böyle bir duruma gelmezdi eminim.
üstelik geliriniz iyiymiş,sıkışıklığınız sadece 1 aylık..ne kadar abartmışsınız..

Senin yaptıklarını bilseler bi de tatlım :)
Kayınvaliden ve kocanın tüm ailesi için :)

Yani ne diyim valla alt tarafı 200 lira için birde kv mahcup olmuş ya üzüldüm kadına yazık
Sen büyüt binbir emekle yetiştir elin kızı gelsin sana 200 liralık erzak aldı diye burnundan getirsin allah korusun ya[/QUOTE]

O ayakkabıdan vazgeçmemeyi öğrenince anlıyorsun geçmişte ne büyük hata ettiğini. Ama kv yanında surat asman iyi olmamış

Gerçekten artık konularınız baygınlık verdi ne çok derdiniz var sizin yaa valla siz bu adamdan boşanın en iyisi de rahatlatın bir insan hayatta herşeyi mi sorun yapar hep mi kaynanasından eşinden şikayet eder haftada kaç gün konu açıyorsunuz burada.

Ne kadar haksızsınız nelerin peşime düşmüşsünüz yahu kasaya gidilmiş eşin ödemek istemiş ne var bunda senin ailen gelecek diye onca alışveriş yapmana eşin ses çıkarmış mı hayır! niye ailen geliyor diye biz kaç aydır giderlerimizden kısıyoruz demiş mi hayır!

ve siz hadi tamam 60 olmasında 100 olsun aldığı, bunun konusunu mu yapıyorsunuz pes!! farkındaysınız çalışmıyorsunuz ve siz aileniz geldiğinde onlara harcama yapacağınızı dışarı götüreceğinizi söylüyorsunuz eşiniz bunu sorun etmezken sizin bu kadar annesinin aldıklarını sorun etmeniz hiç yakışık almıyor.

İstediğiniz ayakkabıyı bu ay alamadığınız için KV nin alışverişi baya gözünüze batmış sanırım.
Misafir berektiyle gelir.
KV niz mahçup olmuş ki dışarıdan yemek söylemiş (Emin olun birçoğu bunu bile yapmaz).
Surat asmanızı anlamadım sonuçta çözümsüz durumda değilmişsiniz.Limit yükseltip gayette misafirleri ağırlayabilirsiniz.

Bu kısasa kısas olur ve tepki çeker bence yapma onun yerine kendine harca.

yaptığınızı son derece yanlış buluyorum...helede kayınvalidene belli etmen çok çok yanlış..kadıncağınız ne yapacağını şaşırmış...

Pembesu ben haklı buldum seni ,kv ne zaten her zaman bir şeyler alıyormuşsunuz maddi olarak destek oluyormuşsunuz, ailem ilk kez geliyor ve onları güzel bir şekilde ağırlamak istiyorum diyorsun ki haklısın.

Eşin bir anda söylemiş o da yaptığının farkında ki alttan alarak konuşmak istemiş, bence artık surat asma , hissettiklerini sakince söyle bu sebepten üzüldüm ama annene surat asmam hoş olmadı de. Seni anlayacağını düşünüyorum.

Şimdi bu şekilde davranmaya devam edersen ailen gelince eşin de sorun çıkarabilir.

Vallahi arkadaşım sen de ona babanın emanetisin. Bundan sonra ne istiyorsan al ne odemek istiyorsan öde. Evlenmiş eşin, seni ve aile bütçesini dusunmeli. Kendini daha fazla sinir etme. Çık çarşıya istediğini al şıkır giyin gez derim ;-)

sen bence bosuna uzuluyorsun esin kardin limidini yulselsin aileni pikniye gotur para yetmesse annesinden borc alir sen dusunme bosver para yetmesse esin dusunsun bu annesinden birc alir kismini sakin esine soyleme iyice ders teper bu sefer aileni pikniye falan goturmez sakin haaa zaten annesinden alamazsa baskasindan alir birak o dusunden hiiiç tartışma esinle

çalışıyorum ve ailem onun annesi gibi hergün biximle değil. ilk kez evime geliyorlar ve onlara para harcamak tabiki istiyorum.
annesine her alışverişte bişeyler alıyoruz alışveriş olmasa bile fatura vs ödüyoruz şimdi kırk yılın başı uzaktan ailem gelecek cebimizde para kalmadı sebep ?

kendimi enayi gibi hissediyorum çünkü onun annesine her daim yardım edilirken ben kendi aileme bugüne kadar zerre bişi vermedim hadi onu geçtim ayırdıgımız para da eşim sayesinde annesine gitti.

maaşını aldığında yapsa bu alışverişi dert etmezdim zaten daha önce bin kez söylediğim gibi alıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…