• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Annem Hamileyken Erkek Kardeşin Bebeğe Tahamül Edemez Dedi, Sonrasında Çocuğum Düştü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

murexagor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2022
107
-49
26
32
Merhabalar,

Anneme söylememiştim ama bir sene çocuğumuz olmayınca tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım. Sonrasında iki kez düşük yaşadım bebeğim yok :(

Bu haberi kendi anneme ve kardeşlerime bi sürprizle paylaşmak istedim. Ufak bi paket hazırlayıp içini filan açmışlardı. Hamileyim filan yazıyordu işte. Kız kardeşim erkek kardeşim duyunca çok sevindi. Ben annemde çok sevinir diye düşünmüştüm önce sevindi ama bana yardım etme planları yapar mutluluktan havalara uçar filan sanıyordum…

Pek çok arkadaşım annesine o kadar yakın oturuyor ki, benim aklımda da hep şey vardı çocuk olunca anneme yakın otururum rahat ederim diye düşünüyordum benim o gece annemden duyduklarım…

• Ev üstüne ev olmaz,
  • Kayınvaliden yardımcı olur,
  • Bakıcı tutarsınız, (Eşim de ben de çalışıyoruz maddi durumumuz yerinde bakıcı tutabiliriz ama annemden bunu duymak canımı sıktı…)

Ve en can alıcı o cümle 20 yaşındaki erkek kardeşim için kocamın yanında ettiği o cümle
- Kardeşin bu evde tahamül edemez

Yerin yedi kat dibine girdim. Kocam şok oldu. O akşam annemlerde kalacaktık çıktık evimize gittik ertesi gün muğlaya gitme kararı almıştık yolda kaza yaptık ve ben iki gün sonra tüp bebekle sahip olduğum çocuğumu düşürdüm.

İki ay sonra normal yolla hamile kaldım. Ancak o da çok tehlikeli bi yerde olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Annem ikinci hamilelikte bakarım ederim deyip durdu ama aklımdan o gece hiç gitmedi….

Annem aslında asgari ücretle çalışıyor, ben ve kocam çocuk olursa biz senin maaşını veririz dedik ama oralı bile olmadı sigortam da var filan dedi…

Özetle şuan çocuğum yok yaşım 30 oldu annem resmen beni istemedi kocam artık annemle yanyana bile gelmek istemiyor ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Paylaşmak istedim… hayırlı günler…

Kocan haklı tekrar hamile kalırsan 5-6 aylık olana kadar söyleme ne demek 20 yaşında kazık kadar herifin tahammül edememesi. Kendi kesesinden bakacak değil sonuçta

Kadin hakli kimseye güvenip dogurmayiniz .üzgünüm aci ama iste bu gercek . aileleri artik bakici tarzda görmeyin boyle uzulursunuz. ilk kendinize guvenin siz artik annesiniz butun sorumluluk sizve eşinizden anneniz firsat bulursa bakar. Yoksa bakici kaynana yaparsiniz ben tek büyüttüm kimse olmadan ky ve annem yoktu.yani kendinize guvenin sistem oturrsa yaparsiniz

Anneniz neden ev üstünde ev olmaz dedi orasini anlamadim. Beraber yasama planiniz mi vardi? Anneniz bakmayacagini her sekilde belli etmis hemen, bazi seyler fazla erken dile getirmis iki taraf. Ama sizin yerinizde olsam bundan sonra hamile kalsam ilk kimseye söylemem ve annemi dahil ederek planlar yapmam.

Kadin hakli kimseye güvenip dogurmayiniz .üzgünüm aci ama iste bu gercek . aileleri artik bakici tarzda görmeyin boyle uzulursunuz. ilk kendinize guvenin siz artik annesiniz butun sorumluluk sizve eşinizden anneniz firsat bulursa bakar. Yoksa bakici kaynana yaparsiniz ben tek büyüttüm kimse olmadan ky ve annem yoktu.yani kendinize guvenin sistem oturrsa yaparsiniz
Kendiniz bakın demek çok başka,
Annemin ettiği laflar bambaşka,

Merak etmeyin aylık gelirimiz 6 hanenin üzerinde. bakmaya da baktırmaya da gücümüz vardı. şayet çocuğumuz olsaydı.

Öncelikle umarım bundan sonra sağlıklı bir gebelik yaşar ve çocuğunuzu kucağınıza alır annelik duygusunu tadarsınız.
Anneniz sadece para için çalışmıyordur sanıyorum. Alışmıştır bu hayata. Çocuklarını büyütmüş özgürlüğü var her sabah işe gidiyor enerjik. Bir anda onu bir bebekle eve kapatma fikri size mantıklı geliyor mu?
tüp bebek zor oldu başkaları da benim kadar özen göstersin istiyorum derseni yanılırsınız kimseden böyle bir beklentiye girmeyin.
Bakıcı kreş olmuyorsa işi bırakın.
Düşüklerinizin sorumlusu anneniz değil. Belli ki bir sorununuz var.
Eşinize de annenizin dedikodusunu yapmayın. Anneniz vooov inanılmaz bir laf etmemiş. Erkek kardeşin tabi ki bebek fikrine sevinmiştir ama her gün evde bebek olmasına tahammül edemeyebilir çok normal.
Bebekli hayata geçince belki anlarsınız bu dediklerimi.
Annenize yüklenmeyin. Eşinizi de doldurmayın. Aksine eşiniz annen neden bakmıyor derse 3 çocuk büyütmüş bu yaştan sonra işi yok bizimkini mi büyütecek deyin geçin. Kimsemin de ağzına laf vermeyin.

Anneniz neden ev üstünde ev olmaz dedi orasini anlamadim. Beraber yasama planiniz mi vardi? Anneniz bakmayacagini her sekilde belli etmis hemen, bazi seyler fazla erken dile getirmis iki taraf. Ama sizin yerinizde olsam bundan sonra hamile kalsam ilk kimseye söylemem ve annemi dahil ederek planlar yapmam.
Beraber yaşama planımız değil de annemle aynı mahallede bir eve çıkabilirdik diye düşünüyordum. Çalışan biriyim işe döndüğümde destek olabilir diye düşünmüştüm.

aklımda da hep şey vardı çocuk olunca anneme yakın otururum rahat ederim diye düşünüyordum
Kimseye güvenip çocuk yapmamalısınız zaten. Kadın sigortalı çalışanmış niye işinden ayrılıp sigortasız çocuk baksın aa? Yaşlılığında taş mı yiyecek bu kadın.

Defalarca yazdık şuraya. “Anneniz torununa bakmak zorunda değil” Yaşlıdır, kafası kaldırmıyordur, fiziksel olarak kendini yeterli hissetmiyordur. Anneniz size bakmış, büyütmüş. Size karşı sorumluluğu bitmiş.
Benimde annem kızıma doğdu doğalı 3 saat bakmadı. Tavır alabilecek bir durumum yok. Maddi durumunuz varmış. Bakıcı tutarsınız. Doğmamış çocuğa don biçmek bu olsa gerek.

Öncelikle bebeklerinizi kaybetmenize üzüldüm, umarım sağlıklı bir evlat sahibi olursunuz.

Ama anneler, kayınvalideler bakmak zorunda değil bence. Kaç yaşına gelmiş insanlar, zor geliyor olabilir. Sonuçta çocuk sahibi olmak sizin kararınız, sorumluluk da size ait. Evdeki genç bireylerin de bebekten rahatsız olması mümkün. Bu da ne kardeşinizi ne annenizi kötü yapmaz.

Hele eşiniz hiç boşuna kinlenmesin, annenizle sizin aranızdaki bir konu bu çünkü.

Beraber yaşama planımız değil de annemle aynı mahallede bir eve çıkabilirdik diye düşünüyordum. Çalışan biriyim işe döndüğümde destek olabilir diye düşünmüştüm.

Anneniz belli ki kendi düzenini degistirmek istememis. Annem bir kere Camide baska kadinlarla konusurken "Torunlarim aybi binada olsa ne güzel olurdu. Istedikleri zaman kosup gelirlerdi" dedi. Diger kadinlar da "Delimisin. Cocuklari durmadan sana atarlar. Sakın öyle birsey yapma" gibi cevaplar vermisti. O kadinlarin bazilari gelinleriyle ayni binadaymis. Annem cok sasirmisti. Bence annenizde gayet net ifade etmis kendini. Kardesinizin bir sucu yok ama

Kendiniz bakın demek çok başka,
Annemin ettiği laflar bambaşka,

Merak etmeyin aylık gelirimiz 6 hanenin üzerinde. bakmaya da baktırmaya da gücümüz vardı. şayet çocuğumuz olsaydı.
Derdin ne o zaman??? Annen haklı, arada gelir halini sorarsa ne ala !

Öncelikle umarım bundan sonra sağlıklı bir gebelik yaşar ve çocuğunuzu kucağınıza alır annelik duygusunu tadarsınız.
Anneniz sadece para için çalışmıyordur sanıyorum. Alışmıştır bu hayata. Çocuklarını büyütmüş özgürlüğü var her sabah işe gidiyor enerjik. Bir anda onu bir bebekle eve kapatma fikri size mantıklı geliyor mu?
tüp bebek zor oldu başkaları da benim kadar özen göstersin istiyorum derseni yanılırsınız kimseden böyle bir beklentiye girmeyin.
Bakıcı kreş olmuyorsa işi bırakın.
Düşüklerinizin sorumlusu anneniz değil. Belli ki bir sorununuz var.
Eşinize de annenizin dedikodusunu yapmayın. Anneniz vooov inanılmaz bir laf etmemiş. Erkek kardeşin tabi ki bebek fikrine sevinmiştir ama her gün evde bebek olmasına tahammül edemeyebilir çok normal.
Bebekli hayata geçince belki anlarsınız bu dediklerimi.
Annenize yüklenmeyin. Eşinizi de doldurmayın. Aksine eşiniz annen neden bakmıyor derse 3 çocuk büyütmüş bu yaştan sonra işi yok bizimkini mi büyütecek deyin geçin. Kimsemin de ağzına laf vermeyin.
Gerçekten sinirleniyorum artık.
Düşüklerimin sebebi annem demedim kaza yaptık dedim hastanelik olduk o gece annemde kalsaydık muğlaya filan gitmeyecektik.
Okuduğuğunuzun yüzde kaçını anlıyorsunuz ben anlamadım.

Merhabalar,

Anneme söylememiştim ama bir sene çocuğumuz olmayınca tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım. Sonrasında iki kez düşük yaşadım bebeğim yok :KK43:

Bu haberi kendi anneme ve kardeşlerime bi sürprizle paylaşmak istedim. Ufak bi paket hazırlayıp içini filan açmışlardı. Hamileyim filan yazıyordu işte. Kız kardeşim erkek kardeşim duyunca çok sevindi. Ben annemde çok sevinir diye düşünmüştüm önce sevindi ama bana yardım etme planları yapar mutluluktan havalara uçar filan sanıyordum…

Pek çok arkadaşım annesine o kadar yakın oturuyor ki, benim aklımda da hep şey vardı çocuk olunca anneme yakın otururum rahat ederim diye düşünüyordum benim o gece annemden duyduklarım…

• Ev üstüne ev olmaz,
  • Bakıcı tutarsınız, (Eşim de ben de çalışıyoruz maddi durumumuz yerinde bakıcı tutabiliriz ama annemden bunu duymak canımı sıktı…)

Ve en can alıcı o cümle 20 yaşındaki erkek kardeşim için kocamın yanında ettiği o cümle

Yerin yedi kat dibine girdim. Kocam şok oldu. O akşam annemlerde kalacaktık çıktık evimize gittik ertesi gün muğlaya gitme kararı almıştık yolda kaza yaptık ve ben iki gün sonra tüp bebekle sahip olduğum çocuğumu düşürdüm.

İki ay sonra normal yolla hamile kaldım. Ancak o da çok tehlikeli bi yerde olduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Annem ikinci hamilelikte bakarım ederim deyip durdu ama aklımdan o gece hiç gitmedi….

Annem aslında asgari ücretle çalışıyor, ben ve kocam çocuk olursa biz senin maaşını veririz dedik ama oralı bile olmadı sigortam da var filan dedi…

Özetle şuan çocuğum yok yaşım 30 oldu annem resmen beni istemedi kocam artık annemle yanyana bile gelmek istemiyor ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemiyorum.

Bu anneleri, aileleri çok fazla umursuyorsunuz. Kendi ailenizi kurmuşsunuz bebeğiniz de olur inşallah ama başkalarına anne bile olsa bu kadar beklenti içinde olmak sağlıklı ve doğru değil.. eşinizle hayatınıza bakın boş verin size iyi gelmeyenleri..

Son düzenleme:
Kaybınız için üzgünüm öncelikle.
Ancak kimseye bel bağlayarak çocuk yapılmaz.
Kimse kategorisine anne de giriyor.
Lütfen sadece kendinize güveniyorsanız çocuk yapın.
Bakmak istememeleri sizi ya da doğacak çocuğunuzu sevmedikleri anlamına gelmez.
Çocuğa düzenli olarak bakıcı gibi bakmayabilirler ancak yine de size destek olabilirler.
Kaybınızın sorumlusu da anneniz değil. Kendiniz dahil kimseyi suçlamayın. Allah verdi Allah aldı. Ancak bunca kayıptan sonra lütfen kontrolsüz çocuk yapmayın.

Kadının üç tane çocuğu zaten var,ömrü çocuk bakarak gencmis..neden bir de toruna baksın ki?
Açık açık söylemiş. İyi ki de söylemiş. Çünkü siz eşle çoktan hesap kitap yapmissiniz 'senin maaşını veririz' diye. Bunu diyen insan 'isten çık çocuk bak' demiş oluyor,yoksa çalışan kadın haftanın bir günü çocuk baksın diye kimse daha bebek rahme düştüğü gibi 'maas veririz' demiyor.
Kadın sizi tanidigi için ya da teklifinizden korktugu için hemen baştan söylemiştir.
Anneninki kötü de çalisan yaşlı bir kadına 'isten ayrıl bizim bebebge bak' demek, oralı olmayınca bozulup kızmak çok mu iyi?
Kadın belli ki emekliliğine kadar çalışmak istiyor, belki alacağı emekli tazminatıyla planı var, belki evde bebek bakmakla kıyaslandığında rahat bir işi var. Neden bencillik ediyorsunuz?
Bir de bu bebek bakma işi asla tek bebekle kalmaz.
Asla kalmaz, herkesin cevreisnde var öyle anneler.
Hevesle ilk cocugunun yavrusuna bakar, "ikinciye bakamam" der,çocuğu ile kötü olur.
Hevesle ilk çocuğunun yavruusna bakar,tam rahat ettim büyüdü derken ablan hamile kalır. Bakamam derse gönül koyar
Hevesle ilk çocuğunun yavruusna bakar,büyütür. Sonra erkek çocuğunun yavrusuna 'yaslamdim artik' der, gelin kin tutar 'kizlarinin çocuğuna baktın ama' diye.
Bu böyledir.
Ya kadın durduk yere çocuklarıyla kötü olur ya da ömrü bakıcı olmakla geçer.
Annenize yazık değil mi??
Acimiyor musunuz yaşlı kadına?
Eşiniz bir de annenizle konuşmaz olmuş, yanyana bile gelmek istemiyormus. Boyle nazlı, böyle kıl adamın çocuğuna bakılır mi?
Kadın çocuk baksa da eşin kendince yanlış bulduğu şeylerde aynen bu tavrını sürdürecekti demek ki. Hayatunda hiç 'dogurun ben bakarım' demeyen kadın bebeğe tam zamanlı bakamam dedi diye suçlu ilan edilmiş..
Saka misiniz? Hadi siz neyse,zor dönemlerden geçiyorsunuz hormonlar falan filan ama eşinin annenin yanına gelmek bile istememesi sinir bozucu. Benim damadım olsa ben de haftanın 5 günü onu göreceğim,nazını göreceğim bir şey yapmak istemezdim
O akşam annemlerde kalacaktık çıktık evimize gittik ertesi gün muğlaya gitme kararı almıştık yolda kaza yaptık ve ben iki gün sonra tüp bebekle sahip olduğum çocuğumu düşürdüm.
Demişsiniz, başlıkta da "Kendi Annem Hamileyken Erkek Kardeşin Bebeğe Tahamül Edemez Dedi, Sonrasında Çocuğum Düştü"
Yani resmen anneniz istemedi diye bebek düşmüş gibi bir moddasiniz . Muglaya giderken arabayı annen mi sürüyordu da anneni bu kötü olaya dahil ediyorsun?
Bence kadının günahını alıyorsun.
Sen de çalışan insansın, mesela kardeşin gelse sana 'bebekle çok zorlanıyoruz,sana yakın oturalım işten ayril sen bak. Maaşını da veririz'. Dede mesela öz kardeşine hemen seve seve atlar misin?
Biraz empati sahibi olun

Merhabalar,

Anneme söylememiştim ama bir sene çocuğumuz olmayınca tüp bebek yöntemiyle hamile kalmıştım. Sonrasında iki kez düşük yaşadım bebeğim yok :(

• Ev üstüne ev olmaz,

Kayıplarınız in çok üzüldüm, geçmiş olsun. Sağlıklı bir evlada sahip olursunuz inşallah.

Birazdan size annen kendi çocuğunu büyütmüş senin çocuğuna bakmak zorunda değiller yağacak. Haklılar da ama bence sizin konunuz ve sorununuz burada değil.

Annenizin hayal ettiğiniz kadın olduğuna emin misiniz. Gerçek ideal anne profiline uyuyor mu yoksa siz bir gün onun o profile uyması hayalini mi seviyorsunuz. Doğacak torunu için "kardeşin kıskanır, ona tahammül edemez" diyen anne bence sizin kafanızda kurduğunuz anne modeli değildir ve asla olmayacaktır. El iyisi dediğimiz cinsten ve yaralı parmağa işemeyen ama herkeste beklenti oluşturacak vaadlerde bulunup sonra özellikle ailesine yan çizen biri olmasın anneniz. Önce beklentinizi düşürün. Anneniz sizin düşündüğünüz fedakar anne değil büyük ihtimalle. Sonrasında da yanlış anlamadıysam kayın aile ile oturuyorsunuz ya da altlı üstlüsünüz, bu durumda evde zaten bir aile büyüğü varken diğerinin çocuk bakmaya gelmesi hem evdekine hakaret hem de herkesin birbirinden nefret etmesi için uygun ortam. Böyle bir çılgınlığı düşünmeniz hata aslında.

Bence hamile duygusalligi yapmissiniz. Ev ustune ev olmaz. Ben 1bucuk aydir yurtdisinda yasayan annemdeyim ve artik kendi evime duzenime donmek istiyorum. Bebegim gece kac kere aglayarak uyaniyor. Haliyle kardeslerim annem de uyaniyolar. Sabah ise giden insanlar, uzun bi sure bu durumu yasamaya mecbur degiller. Annemin yoruldugunu goruyorum uzuluyorum.

Annenizin sosyal bi hayati var. Omrunu torun bakarak gecirmek zorunda degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back