• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kenan Evren hayatını kaybetti.

12 Eylulde komsumu aldilar.. 5 sene sonra saliverildiginde adam 20 yildir icerdeynis kadar cokmustu. Erkeklere yapilan iskencelerin hepsinden nasibini almisti o da.. Esinin anneme anlattiklarindan aklimda kalan hayalarina tas baglayip yuruttukleri, penislerinin ucundan elektrik verdikleri. Bir insan bir baska insana bunlari nasil yapabilir?

Oyle bir gecer zaman ki adli dizide de bu iskenceler ve o donemki insanlarin caresizliklerine bir kac bolum boyunca dokunulmustu hatirladigim kadari ile.

Toprak onu nasil alir rabbim huzurunda sual edermi dersiniz boylelerini bilmem kotunun omru uzatilir ki daha cok yapsin yanlisini da kuyusinu kazsin neden rabbim diyemesin diye, 97 yas az degil hani yorumsuz yuregimde hic iyi seyler demedim de...

Beslemeyip astığın çocuğun düşünceleri yaşar pekala ama sen böyle kin ve nefretle anılırsın işte.
Ne diyelim.
Allah kavuştursun birileriyle.

Şimdi sen kork bakalım ilahi adaletten. Allahım cezasız bırakır mi hiç yaptıklarını.

Hadi gözaltına alirsin sorgularsin hapis cezasıverirsin o cinsel iskenceler nedir ya merak ettim biraz netten arastirdim eylulun kadin yuzleri diye neler yasamislar buyuklerimiz her zaman ölünün arkasından konusulmaz diye bize ogutlediler ama bu adama turlu lanetleri yagdiriyorum hitler den hic farki yokmus

Sözlükte biri şöyle yazmış katılmadan edemedim:
"yaptığı ihtilal solcu ve milliyetçileri ezerken dincilere ve tarikatlara dokunmayarak bugünün türkiyesini hazırlamıştır bir yandan."
Vebali çok büyük,çok...Gerçi onun mu yoksa 82 referandumuna %91 evet oyu veren halkın vebali mi daha büyük onu bilemedim.
Ayrıca ilahi adalete olan inancımı da oldukça sarsmış biridir kendisi,98 yaşına kadar kılına zarar gelmeden yaşadı yahu.Şu anki başımızdakiler de öyle olacak muhtemelen.
Evet halk %92 oy vermiş ama babam anlatıyordu oylama neredeyse şeffaf zarflarla yapılıyormuş oy pusulaları da cırtlak renklerde yani hayır verenlerin ne oy verdiği zarfın içinden belli oluyormuş ve sandık başlarında askerler görevliymiş oy kulanılan okullar da aynı şekilde hatta okulların çevresi de asker kaynıyormuş bu şeffaf gibi ince zarflardan hayır verdiklerini askerler görür de işkenceye götürür gözaltında kayıp eder diye halk korkuyormuş korkusundan çoğu kimse evet oyu verip cumhurbaşkanı yapmış.öyle bir korku salmış ki o kadar çok gözaltılar işkenceler olmuş ki artık bunu bilmeyen bir tek insan evladı yoktu o zamanın şartlarında, teknoloji yokluğunda bile diyodu babam.

Bunun 98 yaşına kadar dışarıda yaşayıp hapse girmeden hesap vermeden ölmesin
Yediremİyorum ya. Diyarbakır zindanında ' burada Allah yok, peygamber yok, cehenneme hoşgeldiniz' yazarmış, çayan demirel' in diyarbakır zindanı belgeselini izlemenizi tavsiye ederim ama günlerce unutamıyor insan, esat oktay yıldıran denen sadık yalakası gibi olsaydı sonu belki o annelerin içleri azıcık olsa soğurdu

Evet halk %92 oy vermiş ama babam anlatıyordu oylama neredeyse şeffaf zarflarla yapılıyormuş oy pusulaları da cırtlak renklerde yani hayır verenlerin ne oy verdiği zarfın içinden belli oluyormuş ve sandık başlarında askerler görevliymiş oy kulanılan okullar da aynı şekilde hatta okulların çevresi de asker kaynıyormuş bu şeffaf gibi ince zarflardan hayır verdiklerini askerler görür de işkenceye götürür gözaltında kayıp eder diye halk korkuyormuş korkusundan çoğu kimse evet oyu verip cumhurbaşkanı yapmış.öyle bir korku salmış ki o kadar çok gözaltılar işkenceler olmuş ki artık bunu bilmeyen bir tek insan evladı yoktu o zamanın şartlarında, teknoloji yokluğunda bile diyodu babam.
Yok yav, o kadar da degil.. 80 ihtilali oncesinde ortalik o kadar bozuk, sag sol savaslari o kadar yogundu ki millet onu kurtarici gibi gorup o gunlere geri donmemek icin isteyerek verdi oylari o zamanlarda.. zorlama yoktu.. 1980 ihtilalinden once universitelerde ogrenciler rahatca derslere giremiyorlar, her kose basinda durdurulup "sagci misin? solcu musun?" diye sorularla karsilasiyorlar, ya sagcilardan ya solculardan kemikleri kirilana kadar dayak yedikleri icin okullarini birakip memleketlerine donmek zorunda kaliyorlardi. Ogrenciler son derecede magdur ediliyorlardi. Kahvehaneler taraniyor, masum insanlar yaralaniyor, oluyorlardi.

Hayat tekerrurden ibarettir, bugun belki sol sag savaslari degil ama 28 Subatta magdur olan binlerce ogrenci ve yakinlari ayni seyi dusundukleri ve o gunlere geri donmemek icin bu hukumeti desteklediklerini soylemiyorlar mi? Ayni olay iste..

Yok yav, o kadar da degil.. 80 ihtilali oncesinde ortalik o kadar bozuk, sag sol savaslari o kadar yogundu ki millet onu kurtarici gibi gorup o gunlere geri donmemek icin isteyerek verdi oylari o zamanlarda.. zorlama yoktu.. 1980 ihtilalinden once universitelerde ogrenciler rahatca derslere giremiyorlar, her kose basinda durdurulup "sagci misin? solcu musun?" diye sorularla karsilasiyorlar, ya sagcilardan ya solculardan kemikleri kirilana kadar dayak yedikleri icin okullarini birakip memleketlerine donmek zorunda kaliyorlardi. Ogrenciler son derecede magdur ediliyorlardi. Kahvehaneler taraniyor, masum insanlar yaralaniyor, oluyorlardi.

Hayat tekerrurden ibarettir, bugun belki sol sag savaslari degil ama 28 Subatta magdur olan binlerce ogrenci ve yakinlari ayni seyi dusundukleri ve o gunlere geri donmemek icin bu hukumeti desteklediklerini soylemiyorlar mi? Ayni olay iste..

bende annemden duydum bugün, köyde evin damında yatamazdık, bi anda polisler içeri girer evi aradı, sokakta oturamazdık, evler taranırdı, saat takamazdık sağa taksak sağcı sola taksak solcu derlerdi falan fişman..

Ya tabii ki isteyerek seçen de vardır ama korkan çok kimse varmış, babam o dönem polisti gördüklerini anlatmıştı bize.

ben de bunu düşünüyorum 12 eylül öncesi çok kötü zamanlardı.sürekli çatışma,resmen savaşdı.pekiii bu darbe olmasa nasıl günler geçirirdik,ne halde olurduko_O

Çocukluğumuz tam bir travmaydı, gözümüzün önünden kurşunlar uçuşurdu. Hep korku hep korku ilkokul çocuğu için tam bir faciaydı kendi açımdan.

timthumb.php

o_O:KK64::KK64:

Back
X