Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

Arkadaşlar 30 yaşındayım, düşük göz kapağı problemim var. Tedavi olmak istiyorum ama sorun şu, bende keloid scar olabiliyor yara ve kesik izlerinde. Keloid olan biri bu ameliyatı olabilir mi?

Merhaba lazerle yakılan yerlerim kabuk bağladı ise yaradimi bilmiyorum kabuktan bise görmüyorum inş geçer daha diğer keloid lerim yakılacak eyer ise yararsa bi an önce geçmesini istiyorum morelim çok bozuk
Merhaba,
dövmelerimde oluşan Keloidler ile ilgili çok sıkıntıdayım. Lazerin faydasını gördünüz mü? Ne durumdasınız? Doktorunuzu tavsiye eder misiniz? Geçmiş olsun

Ankaradayım hangi doktor bana özelden yazar mısın?

Merhaba,
dövmelerimde oluşan Keloidler ile ilgili çok sıkıntıdayım. Lazerin faydasını gördünüz mü? Ne durumdasınız? Doktorunuzu tavsiye eder misiniz? Geçmiş olsun
Hiç bir estetik tedavi işe yaramıyor söyliyeyim boşa para harcama Scarex jel süper işe yarıyor

Kremini buldum yıllardır arayarak estetik tedavi işe yaramıyor söyliyeyim boşa para harcama Scarex jel süper işe yarıyor dene görüceksin

Sırf bu konuya yazmak için üye oldum. Tiroid ameliyatından sonra keloid skarım oluştu. Ameliyattan sonra Contractubexi başlarda çok düzeli sonradan düzensiz kullandım. 3 ay önce steroid enjeksiyonu oldum ve doktorum 6 ayda bir yapacağımızı söyledi. Boynumdaki iki tarafta şerit şeklindeki yaradan sol taraftakinin %70i dümdüz oldu hatta biraz göçük gibi, sağ taraftakiyse başlarda düzleşmesine rağmen şimdi aynı boyutta sadece rengi açıldı. Bu kadar umutsuz yorumun içinde umut olmak için yazayım dedim :) Tedavi oldukça güncelleyeceğim. Bu arada yazın sürekli fular takıyorum ve güneşten koruyorum.

Selam,
Bende keloid hastasiyim 20 yildan beri hic bir islem yaptirmadim doktorum Tekrarliya bilir dedi ve daha Büyük olarak simdi cenemde cikti ve Ben Cok üzülüyorum her gecen günde birazcik büyüyo, Senin kullandigin Kortizon ignesinin adini bana söylermisin bende tedavi Olmak istiyorum. Tesekkür ederim

Selam
Co2 fraksiyonel lazerin faydasını gördün mü ?
Su anda keloidlerin ne durumda acaba ?
Benimde keloid problemim bende bu tedaviye baslamak istiyorum
Eğer cevap yazarsan çok sevinirim
Teşekkür ederim

Güncelleme:
6 ayı beklemeden 5 ay sonra 2. İğnemi oldum şimdi 2 hafta oluyor. Doktor toplamda üç kez yapacağımızı söyledi. Sol taraftaki keloidim şimdi toplu iğne başı gibi oldu tamamen geçmek üzere. Sinecort 40 mg kullanıldı. Sağ taraftaki Hiç geçmeyen hatta hafif kabaran biraz küçüldü ama balon gibi geri gelebilir geçen sefer de böyle olmuştu. 3. İğneden sonra doktoruma danışarak kriyoterapi ya da fraksiyonel lazere başlamayı düşünüyorum yine tedavi oldukça güncelleyeceğim bir sonrakinde karşılaştırmalı fotoğraf da atabilirsem atıcam. özetlersem 7 cm( göz kararı) keloidimden geriye 1,5 cm’lik keloid kaldı. Bu süreçte çay ağacı yağını da denemeyi düşünüyorum. Geçen yaz dikkat etmemiştim ama bu yaz eczaneden su geçirmeyen flaster alıcam denize girerken.Ben şimdilik büyük oranda tedavime cevap aldım ama daha 22 yaşındayım ve büyüyebilirler de. Bir de sağlıkçıyım ve ileride kesinlikle bu konu üzerinde çalışmak istiyorum herkes adına :)

Bu sitede mesaj silme ve düzenleme özelliği yokmuş o yüzden yanlış yönlendirmemek adına tekrar ve son kez yazıyorum. Bende de şu an işe yaramadı şişip şişip iniyor maalesef :)

Arkadaşlar ben de büyük bir operasyon geçirmiştim bundan 5-6 yıl önce. İyileşme döneminde ameliyat izlerim kabarık kalmıştı. Cerrahi işlem sonrası kabarık şekilde iyileşen yara izlerine hipertrofik skar deniyor. Ne yazık ki şayet cerrahi işlem sonrası bu sorumla karşılaştıysanız her cerrahi işlem sonrası aynı durumu yaşamanız çok yüksek olasılık. İlk başta kabarık izlerime contractubex kullandım ancak operasyon üzerinden 3 ay geçtiği için hiçbir işe yaramadı. Ardından başka bir doktor bana silikon tabaka önerdi. Satın aldım kullandım, acele edip bir plastik cerraha daha gittim o da bana steroid enjeksiyonu önerdi ve yaklaşık 4-5 kez belki de daha fazla enjeksiyon uyguladı. Kabus bundan sonra başladı. Küçücük 3 er santimlik kabarık izlerim gitti yerini kocaman çukurluklar aldı. Steroid enjeksiyonu fazla uygulandığında ilerleyen zamanlarda atrofiye sebep oluyormuş benim izlerimin yerini çok kötü görünen çukurluklar aldı. Üzerine başka bir plastik cerraha gittim o da o kısımları kesip çıkardı, normal dikiş attı, o dikişler de açıldı kocaman skarlarım oldu o minicik skarlardan sonra. Aman diyeyim sakın küçücük bir izi dert edip de daha beter hale getirmeyin izlerinizi. Ben çok pişman oldum keşke ilk haliyle kalsaydı da bu hale gelmeseydi. Herkese çok geçmiş olsun.

Merhabaa arkadaslar kardesimin ilkokulda yapilan bi asi sonrasi keloid kabusu oldu kortizonlu igne yapildi ve daha sonra vucudunun cesitli yerlerinden cikti yokmu bi caresi bunun lutfen bilen duyan basindan gecen iyilesen ilas vs.onerileri olan bilgi verebilirmi herkese cok gecmis olsun buarada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…