- 27 Aralık 2017
- 76
- 13
- 18
- Konu Sahibi GuerillaTanya
-
Merhaba,Merhaba lazerle yakılan yerlerim kabuk bağladı ise yaradimi bilmiyorum kabuktan bise görmüyorum inş geçer daha diğer keloid lerim yakılacak eyer ise yararsa bi an önce geçmesini istiyorum morelim çok bozuk
Ankaradayım hangi doktor bana özelden yazar mısın?Merhabalar cnm. Keloidin için üzülmeni anlıyorum ama şanslı olduğunu bil bence... Benim tam yüzümün ortasında vargitmediim plastik cerrah dermatolog kalmadı. İyileşmeyeceğini kabullendim artık ama şimdi kortizon iğnesi enjekte ettikleri bir tedavi uyguluyorlar. Çok küçüldü şişkinliği ve moralim çok düzeldi.YAlnız kortizon çok ciddi bir iğne ve lütfen işinin ehli olmayan kimseye vurdurma. Bana "aaa bu et beni olmuş" diyen doktor bile çıktı. Yani maalesef tıp diploması her zaman güvenlir olmayabiliyor. Eğer ankaradaysan ya da yolun düşerse sana doktorumun adını verebilirim...
Moralini bozma,
dediğim gibi yüzünde de olabilirdi:sinifsinif:
Hiç bir estetik tedavi işe yaramıyor söyliyeyim boşa para harcama Scarex jel süper işe yarıyor dene görüceksinAnkaradayım hangi doktor bana özelden yazar mısın?
Hiç bir estetik tedavi işe yaramıyor söyliyeyim boşa para harcama Scarex jel süper işe yarıyorMerhaba,
dövmelerimde oluşan Keloidler ile ilgili çok sıkıntıdayım. Lazerin faydasını gördünüz mü? Ne durumdasınız? Doktorunuzu tavsiye eder misiniz? Geçmiş olsun
Kremini buldum yıllardır arayarak estetik tedavi işe yaramıyor söyliyeyim boşa para harcama Scarex jel süper işe yarıyor dene görüceksinKızlar benim yüzümde sivilce gibi bişe vardı sıktı oynadım yüzümde keloid denen bir iz oluştu Üniv hastanesinde 6 yıl önce 12 seans lazer tedavi oldum baya düzeldi sonra özel bir doktor buldum sadece 1 seans lazer oldum lazer çok etkiliydi fakat o dönem tedaviye devam edemedim fraksiyonel lazer olmasi lazim tekrardan tedaviye başlamayi dusunuyrm ama 6 yılda bu izle ilgili tipta değişen bişey olmamış
Kremler bir ise yaramadı. 2 aydir,ayda 1 kez kortizonlu igne yaptırdım. Sonuncuyu bugün yaptırdım. Keloidim needeyse dümdüz oldu. İnanın iğneler hiç acitmiyor.minnacik bir sızı okadar.ve keloid dümdüz. Renginin beyazlamasi içinde dermastix jel sürüyorum. Biraz rwnk açılması var.ANLAYACAGINIZ ÇOK MUTLUYUM.
en azından renginde açılma ve boyutlarında ki küçülme dikkatinizi çekmiştir
ben çok doktora gittim keloid oluşumu ile ilgili kimse keloidle pek oynamak istemiyor nedeni ise şu keloid dokuları son derece inatçı dokular tekrarlama eğilimleri çok fazla bir kere vücudunuzda keloid oluştu ise vücudunuz yara iyileştirmelerinde verdiği tepki fazla demekmiş bu da şu demek geçirdiğiniz geçireceğiniz her türlü amaliyat vs gibi durumlar sizin vucudunuzda keloid yapabilir demekmiş. Bunların hepsini bana doktor söyledi. Benim de koluma kortizon enjekte ettiler buda küçülmesini sağladı ama tabi geçmedi şu anda co2 fraksiyonel yaptırıyorum 2.seansa gittim evet biraz küçülme var gibi ama şimdi belli olmaz daha en az 5 seans falan gitmem lazımki etkisi olsun birde karboksiterapi yapıyorlar keloid dokusuna bilmiyorum cildi sıkılaştırıyor sanırım bundan dolayı
Sırf bu konuya yazmak için üye oldum. Tiroid ameliyatından sonra keloid skarım oluştu. Ameliyattan sonra Contractubexi başlarda çok düzeli sonradan düzensiz kullandım. 3 ay önce steroid enjeksiyonu oldum ve doktorum 6 ayda bir yapacağımızı söyledi. Boynumdaki iki tarafta şerit şeklindeki yaradan sol taraftakinin %70i dümdüz oldu hatta biraz göçük gibi, sağ taraftakiyse başlarda düzleşmesine rağmen şimdi aynı boyutta sadece rengi açıldı. Bu kadar umutsuz yorumun içinde umut olmak için yazayım dedim :) Tedavi oldukça güncelleyeceğim. Bu arada yazın sürekli fular takıyorum ve güneşten koruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?