Keloid artık psikolojim altüstü oldu..Fotoğraflarıyla

GuerillaTanya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2008
834
7
0
A.B.D.
Merhaba kizlar,

yaklasik 3 yildir bir keloidim vardi. Sanirim keloid'i cogunuz bilmiyorsunuz...keloid vicudun biyerinde eski bi yaradan dolayi ve spontan asiri nedbe dokusu olusmasidir...buda disa vurur sivilce gibi baslar ilk...

benim 3 yil önce lise mezuniyetimde böyle olmustu.
dekoltemde kücük sivilceye benzer bisey cikmisti ve ben aldiris etmemistim. gün gectikce büyüdü ve suanda 2cm kalinliginda ve uzunlugunda...üstelik cok sisik ve kirmizi yani tamamen iltihaplanmis vaziyette...
3 yil kisin iyiydim boynuklu kazak giyiyodum ki artik boynuklu kazak giymektende biktim...
yazlari da dekoltemi kapatacka zor seyler buluyorum hicbi istedigimi giyemiyorum sadece bu olsa iyi iltihap oldugu icin ASIRI DERECEDE AGRIM VAR VE kasintim var.
gece yan yatarsam sabah kalktigimda müthis bi kasilma var.

gecen sene baharda doktora gittim ve bunun tedavisinin DONDURMA oldgunu söyledi. -300 derecelik bi aletten soguk hava mi dersiniz buhar mi dersiniz artik yaraya direk olarak fiskirtilio ve yavas yavas erimesine sebbep oluyor. yaklasik 5 kere yapilmasi gerekirmis.

fakat benim keloidimin iltihapli oldugnuu ve bu tedaviyi gerceklestiremiceni önce kizarikligi ve agrilari dindirmemiz gerektigini söyledi. kortizon icermeyen bi krem verdi 6 hafta kullan dedi fakat hic gecmedi agrim sizim.

yazdan sonra eylülde gittim baska bi doktora ve bana yaraya direk 2 kortizon ignesi skti o kadar acimisti ki oradan aglayarak ciktim herkes bana bakiyordu üstelik yara kanadi da.

daha sonra doktora gitmeye korktum...2 aydir da etrafinda 4 tane ufak keloid cikmaya basladi tedavi olamazsam onlarda ayni sekilde büyüyecekler.
burada türk bi doktor kadin varmis dermatolog hemen ona gittim gecen hafta halime öyle acidiki bana acili bakislari iyice sinirimi alt üst etti ve kesinlikel dondurma islemini yapamicani bu iltihapin gecmesini söyledi kortizon ignesi de cok agri yapacagindan bana kremini verdi. 4 hafta sonra gecer dedi ve dondurmaya baslariz dedi.

ben artik cok ümitsizi hemde cok
size yaralarimin suanki halini gösericem ve dondurulmus bir keloidin resmini.

nolur türkiyede degisik bi tedavi varsa veya kelodi olan varsa bana yardim edin artik cok bunaldim 3 senedir ne dügünlerde bis giyebiliorum ne dogru durus uyuyabiliorum senağlamasenağlamasenağlama

canım benim geçmiş olsun ilk senden duydum (( umarım en kısa zamanda geçer..çok geçmiş olsun üzme kendini moral tedavide ilk şart!bunu asla unutma..

geçmiş olsun cansuy aynı hastalık bende var bende 10 yıldır bunla savaşıyorum hiç sonuç alamadım çok daha büyük ve çok fazla vücuduma yayıldılar ne yapacagımı bilmiyorum bende çok mutsuz ve ümitsizim((

Merhabalar, ben de sadece ben de böyle bir sorun var zannediyordum.Gercektende bu hastalik nerdeyse hic bilinmiyor,taninmiyor.Benim de yaklasik 8 senedir omuzumda var.Yillarca bunun Keloid denen bir hastalik oldugunu bilmeden "bu ne acaba" deyip, pek de önemsemedim.Cünkü bana hicbir rahatsizligi yoktu, görüntüsü disinda.Özellikle bu sene büyemeye basladigini farkettim ve Türkiye`de bir cilt doktoruna gittim.Keloid oldugunu söyledi.Tedavisi ise; kesin bir tedavisi maalesef yokmus.bana igne yapti ve bunun sadece kabarikligini giderecegini söyledi, bir krem verdi,günde iki kez sürülmek üzere.Ama ben düzenli olarak yapmadim, biraktim.Ne bileyim, tamamen yoketmeyecek diye önemsemedim.Keske size iyi bir haber verebilseydim.Ama yine de arastirmaya devam edin, edelim.Insallah bir caresi bulunur.:çok üzgünüm:

Çok geçmiş olsun umarım çaresi bulunur ama kullandığım için biliyorum contractubex, scarex gibi jeller keloid tedavisinde kullanılıyormuş. Siz biliyor olabilirsiniz ama yazayım içimde kalmasın dedim:1hug:

canımmm aynı sorun bende de var ,adının keloid olduğunu yeni öğrendim.bende tam 22 yıldır varilkokul 1.sınıftayken verem aşısı kolumda keloid halini aldı 6cm uzunluğunda falan var oldukça kabarıkben önemsemiordum ama yaz gelince nerdeyse yoldan geçenlerin bile durdurup aaa koluna nolduu,o neee ayyy tarzında acıyan gözlerle bakmalarından bıkmadım değil!! bu konuya nie yoğunlaştım dersen burun estetiği yaptırmak istiyorum fakat aklıma kolumum durumu gelince ya burnumda yapılacak keside de böyle aşım gibi kitle oluşursa die çok kokruorum .sence riske atılmalımıyım.dr.a danıştım farklı yerden kesi yaparım dedi ama sonuçta ameliyat geçiricem ve keloid oluşabilir gibi geliobunu düşünmek bile kabusgüzelleşeyim derken Allah korusun başıma iş almayayım.ayrıca omzumda akne çıkmıştı uzun süre geçmedi şimdi aşım gibi sertleşmeye başladı,off yine mi aynı bela gelio başıma acabaişin enteresanı en çok zencilerde görülürmüş,ilginç değil mi,çenem düştü benimle aynbı sorunu paylaştığın için içimi dökeyim dedim.kendine iyi bak canım,bana dafikir verirsen çok sevinirim.kib...

Merhaba, fikir almak icin bana soruyorsan eger, valla ne diyebilirim.Olur veya olmaz diyemeyiz herhalde cünku garantisi yok.Bu "mikrop" (tabi gercek anlamda degil) vücutta kafasina nerde eserse orda cikiyor herhalde.Ama acaba söyle bir taktigi olabilir mi diye düsünüyorum bu hastaligin, hangi bölgede varsa yine sadece o bölgelerde cikma ihtimali yüksek. mi acaba? Mesela benim sadece omuz ve omzumdan sirtima dogru olan bölgede var.Ben sezeryanla dogum yaptim 3,5 sene önce, o ameliyat yerinde böyle birsey olusmadi.Hani diyorum, seninde sadece kolunda varsa , burun yani yüz bölgesinde böyle bir sey olmaz.Yani umarim olmaz.Ama belkide hic alakasi yoktur, her yerde olabilir.Diyorum ya, cok belirsiz bir hastalik bu.Keske isine yarar biseyler söyleyebilseydim ama maalesef...Bi de bu hastalik hakkinda bilgi almak istiyorsan (belki bakmissindi bilemiyorum) tam olarak nedir ne degildir Google`dan bulabilirsin.

aynı sorunu ben de yaşıyorum..

önce omzumda inanılmaz bir ağrı ile sivilce gibi kabarıklıklar çıktı..ama ben sivilce nasıl olsa geçer diyerek önemsemedim.ancak ağrılar artınca doktora gittim ve antibiyotik falan verip yolladı.iltihap yaranın içinde dondu kaldı resmen.

antibiyotik ile ağrım geçti ama kolumda ve omzumda hala kocaman keloidler duruyor..
lazer ile silinebiliyor mu bunu araştıracağım.umarım oluyordur.

Çok çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer ama moralini yüksek tutmalısın unutma tedaviyi başaracağına inanman lazım a.s.

Geçmiş olsun benim dekolte bölgemde vardı,içi su dolu gibiydi, gergin kırmızı ve parlak görünüyordu, dr ye gittim 5 seans iğneyle içeri bişey püskürtüyorlardı, şimdi klasik bir yara izi gibi görünüyor en azından, şişik ve kırmızı değil yani, son duyduğum yöntem lazer, tam geçirmese bile bayağı küçülüyormuş, ama uygulatma fırsatım olmadı, gerçekten sinir bozucu bi hastalık

gerçekten çok sinir bozucu.özellikle de görünen yerlerinizde ise insanların soru ve bakışları gerçekten sinir bozucu..

geçmiş olsun cnm öncelikle...benim de tam seninki gibi dekoltemde wardı...
geçen yaz doktora gittim...tahminen 4 seansta biter dedi...4.ye gerek kalmadan 3.sünde halloldu....die sıvı bi ilacı sanki kağıt zımbalar gibi kalem şeklindeki şırıngayla içine bastı bikaç kez...sonra üstünü kapattı mikrop kapmasın diye,1 saat sonra çıkarabilirsin bantı dedi...böyle böyle halloldu..acısız sızısız..çok hafif izi war şimdi belli belirsiz..

Son düzenleyen: Moderatör:
benimle birlikte hastaliginizi pylastiginiz icin tsk ederim...bana igne yöntemi degil dondurucu baski yöntemi uygulaiyor. yain ikinci seansimigerceklestirecegm, gercekten cokaciyor ama dayanmak zorundayim

kesinlikle gerekmedikce bir amelixat gecirmemeni tavsiye ederim. burnunun eminim güzeldir o yuzden birak burnunda keloid olustugunu düsünsene?? keske dersin...

arkadaslar sali günü doktor dondurma yöntemini uyguladi. yara bandiyla kapatti 2 gün snra bandi degistir dedi bugun okulda actigimda sok gecirdim aglama krizine girdim cunku keloidim tamaemen sismis kabarcik haline gelmis ici su dolu bunun normal olup olmadigini bilmiyorum doktoruma sormak istedim ama ben hastanede tedavi gördügüm icin ulasamadim kendisine

evet arkadaslar tekrar ben...
3. seansda bayildim!
daha dogrusu dondurucuyu yaptilar ben sanci icinde kivrandigim halde agri kesici vermediler, istasyonda aglaya aglaya tren beklerken bayilmisim
bir hafta sancilarla bogustum ve bi degisiklik yok
üstelik kizil damarciklar görünüyor artik ben bisey yapmaktan vazgectim psikolojik olarak bunalimdayim

ben de bir an önce bunun tedavisinde başlamak istiyorum.

şu ana kadar sadece 1 doktora gittim o da cerrahi girişim önerdi.ama sizlerden duyduğum dondurma ve iğne yöntemlerini araştıracağım.benim keloidlerim çok büyük değiller ama görünen yerlerimde olduğundan canımı sıkıyor.

cansuy sana da geçmiş olsun umarım tedavinden iyi bir sonuç alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…