Çorbalar Kelle Paça Çorbası-Söke Un Sponsorluğunda

Kelebek2356

Nam-ı diğer Tuzsuz_ruh 🙃🙃🙃🙃
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
25.788
73.561
598
34
Herkese merhabaaaaa :KK54:

Bugün sizlere çok ama çok sevdiğim bir corbayi yapicam.
Veeee müthiş sağlıklı müthiş şifalı bir çorba oldu yemeyenlere bile tavsiye ederim bir kere yapmalarını disaridakilere aslaaaa benzemiyor
Ben dışarıdaki içtiklerimden sonra kendim denedigimde artık dışarıda icmemeye başladım fazla uzatmadan gelelim asıl konumuza
Kelle paça çorbası için malzemeler
Ben kuzu kellesi kullandım sizin zevkinize kalmış dana kellesi de kullanabilirsiniz
Iki kaşık un
3 kaşık tereyağı
Bir limon
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

20180208_182054.webp
20180208_181616.webp

Öncelikle kelleyi haşlamakla işe başlıyoruz yaklaşık bir saat kadar haşladim ve didikledim
20180208_181545.webp

Sonra tencereye un ve tereyağını koydum un kokusu çıkana kadar kavrulacak
20180208_181518.webp
daha sonra içine ben bir bardak normal et suyu iki bardak kelleyi hasladigim su ve iki bardakta soğuk su kullandim
20180208_181446.webp
suyu katarken karistiralim ki toparlanma olmasin
20180208_181409.webp
kaynayana kadar bırakmadan karistiralim ve kelleyi içine koyalım
Tekrar kaynamaya birakalim
20180208_181313.webp
yarım limon suyu ve yumurtanın sarisini cirpalim içine yavaşça ocakta kaynayan çorbanın suyundan koyalım cirpmaya devam edelim ki kesilmesin
20180208_181241.webp
çırptıgımız karışımı yavaş yavaş çorbaya dökelim bir elle karıştırmaya devam edelim son olarak bir taşım daha kaynatiyoruz ve tuzunu döküp kapatıyoruz
20180208_181205.webp

20180208_181135.webp

Son olarak tereyağ ve kırmızı biber yakıyoruz vee sunummmmm
20180208_181059.webp
20180208_181010.webp
20180208_180818.webp
20180208_180859.webp

Böyle bir corbayi bu kapta sunmak istedim yapanlara yiyenlere afiyet olsun.
Tabiki yanında sirke ve sarımsak ikilisi var teşekkür ederimmm

Son düzenleyen: Moderatör:

Veeee müthiş sağlıklı müthiş şifalı bir çorba oldu yemeyenlere bile tavsiye ederim bir kere yapmalarını disaridakilere aslaaaa benzemiyor
Ben dışarıdaki içtiklerimden sonra kendim denedigimde artık dışarıda icmemeye başladım fazla uzatmadan gelelim asıl konumuza
Ben kuzu kellesi kullandım sizin zevkinize kalmış dana kellesi de kullanabilirsiniz
Iki kaşık un
3 kaşık tereyağı
Bir limon
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Eki Görüntüle 2108364 Eki Görüntüle 2108366
Öncelikle kelleyi haşlamakla işe başlıyoruz yaklaşık bir saat kadar haşladim ve didikledim
Eki Görüntüle 2108368
Sonra tencereye un ve tereyağını koydum un kokusu çıkana kadar kavrulacak Eki Görüntüle 2108369 daha sonra içine ben bir bardak normal et suyu iki bardak kelleyi hasladigim su ve iki bardakta soğuk su kullandimEki Görüntüle 2108371 suyu katarken karistiralim ki toparlanma olmasinEki Görüntüle 2108372 kaynayana kadar bırakmadan karistiralim ve kelleyi içine koyalım
Tekrar kaynamaya birakalimEki Görüntüle 2108373 yarım limon suyu ve yumurtanın sarisini cirpalim içine yavaşça ocakta kaynayan çorbanın suyundan koyalım cirpmaya devam edelim ki kesilmesin Eki Görüntüle 2108374 çırptıgımız karışımı yavaş yavaş çorbaya dökelim bir elle karıştırmaya devam edelim son olarak bir taşım daha kaynatiyoruz ve tuzunu döküp kapatıyoruz Eki Görüntüle 2108375
Eki Görüntüle 2108376
Eki Görüntüle 2108377 Eki Görüntüle 2108378 Eki Görüntüle 2108380 Eki Görüntüle 2108379
Ellerine emeğine sağlık canım keşke yiyebilsem pek sevilmiyor ama yenilmesi gereken bir çorba şifa kaynağı başarılar dilerim

Iki kaşık un
3 kaşık tereyağı
Bir limon
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Eki Görüntüle 2108364 Eki Görüntüle 2108366
Eki Görüntüle 2108368
Sonra tencereye un ve tereyağını koydum un kokusu çıkana kadar kavrulacak Eki Görüntüle 2108369 daha sonra içine ben bir bardak normal et suyu iki bardak kelleyi hasladigim su ve iki bardakta soğuk su kullandimEki Görüntüle 2108371 suyu katarken karistiralim ki toparlanma olmasinEki Görüntüle 2108372 kaynayana kadar bırakmadan karistiralim ve kelleyi içine koyalım
Tekrar kaynamaya birakalimEki Görüntüle 2108373 yarım limon suyu ve yumurtanın sarisini cirpalim içine yavaşça ocakta kaynayan çorbanın suyundan koyalım cirpmaya devam edelim ki kesilmesin Eki Görüntüle 2108374 çırptıgımız karışımı yavaş yavaş çorbaya dökelim bir elle karıştırmaya devam edelim son olarak bir taşım daha kaynatiyoruz ve tuzunu döküp kapatıyoruz Eki Görüntüle 2108375
Eki Görüntüle 2108376
Eki Görüntüle 2108377 Eki Görüntüle 2108378 Eki Görüntüle 2108380 Eki Görüntüle 2108379
Ellerine sağlık canım,ben de çok severim:halay:,yapsam mı acaba diye düşünüyordum ,iyi oldu yaptığın.:KK45:Başarılar dilerim.:KK36:

Eline sağlık güzel olmuş duruyor.
Un kavurarak koymayız sadece sulandırıp koyarız unu o da hafıf yoğunluk versın dıye çorbaya. Şifa kaynağı gerçekten. Geçenlerde yapıp yemıstık bıZde. Dana kellesıydı beynı dili yanağı derken bereketli şifalı bır çorba olmuştu.
Başarılar.

Veee bizim evin eşimiN vazgeçilmeZ bayılarak yediği çorbamız ellerine sağlık canım enfes görünüyor yarışmada başrılar bende çok severim bayılırım hattaa :KK70: canımı istettin kız gece gece diyetteyim beeen :KK70: :KK70: harika olmuş bol şans:KK200:

Ellerine sağlık cnm..

Normal haşlama etle yapsak nolur sibel?? Bide limon ile sarımsağı piştikten sonra mı ekliyoruz nasıl oluyo??

Ellerine emeğine sağlık canım:kk77:Bu kategoriyi kelle paçasız bırakmadığın için teşekkür ederim:kk77::KK45:
Yarışmada bol şans diliyorum:KK200:
Teşekkür ederim nevoşummmm:KK15:
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim canım çok sağol
Ellerine sağlık canım, kelle paça olmazsa olmazdı gerçekten. Başarılar diliyorum yarışmada :KK36:
Çok sağol canım benim bence de olmazsa olmazdı herkes çok sevmiyor ama bu çorba gerçekten baska:kk77:

Ellerineee sağlık canısı :KK200:
Yarışmada başarılar diliyorummmm:KK36:
Oyyy sağol canım benim :KK200:
Eşimde ben de grip olduk şifalı şifalı iyi giderdi komşum olsaydın isterdim 3-5 kase :deli:
Aaaa ayipsin inan verirdim tenceresiyle hemde geçmiş olsun canimmm

Ellerine emeğine sağlık canım keşke yiyebilsem pek sevilmiyor ama yenilmesi gereken bir çorba şifa kaynağı başarılar dilerim
Teşekkür ederim ama keşke tattirma imkanım olsaydı bu corbayi zannedildiği gibi asla değil ve gram koku yok

Ellerinize saglik basarilar :kk77:
Teşekkür ederim canimmm

Ellerine sağlık canım,ben de çok severim:halay:,yapsam mı acaba diye düşünüyordum ,iyi oldu yaptığın.:KK45:Başarılar dilerim.:KK36:
Ahahahah teşekkür ederim sen mi yapacaktin yarışmada pek tercih edilmiyor kimse yapmaz diye yapayım demiştim aslinda:KK48:

Eline sağlık güzel olmuş duruyor.
Un kavurarak koymayız sadece sulandırıp koyarız unu o da hafıf yoğunluk versın dıye çorbaya. Şifa kaynağı gerçekten. Geçenlerde yapıp yemıstık bıZde. Dana kellesıydı beynı dili yanağı derken bereketli şifalı bır çorba olmuştu.
Başarılar.
Teşekkür ederim ışte orda un kokusu çıkmıyor yaaa o yüzden kavurarak koyuyorum ben tabi koyulmayabilir sadece terbiyesi ile de yapılabilir

Veee bizim evin eşimiN vazgeçilmeZ bayılarak yediği çorbamız ellerine sağlık canım enfes görünüyor yarışmada başrılar bende çok severim bayılırım hattaa :KK70: canımı istettin kız gece gece diyetteyim beeen :KK70: :KK70: harika olmuş bol şans:KK200:
Ahahahahha gel ikram edeyim sana canım ayipsin

Ellerine sağlık cnm..

Normal haşlama etle yapsak nolur sibel?? Bide limon ile sarımsağı piştikten sonra mı ekliyoruz nasıl oluyo??
Canım öyle de olur sarımsak önce eklenecek normal etle yaparsan piştikten hemen sonra ocaktan indirmeden ben kelleye yerken ekliyorum sirke sarımsak yada limon da olabilir tabiki kelle bulabilirsin sen orda yaaa zor olmaz yani bi dene kokmuyor hic

Back
X