- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.561
- 598
- 34
- Konu Sahibi Kelebek2356
Herkese merhabaaaaa 
Bugün sizlere çok ama çok sevdiğim bir corbayi yapicam.
Veeee müthiş sağlıklı müthiş şifalı bir çorba oldu yemeyenlere bile tavsiye ederim bir kere yapmalarını disaridakilere aslaaaa benzemiyor
Ben dışarıdaki içtiklerimden sonra kendim denedigimde artık dışarıda icmemeye başladım fazla uzatmadan gelelim asıl konumuza
Kelle paça çorbası için malzemeler
Ben kuzu kellesi kullandım sizin zevkinize kalmış dana kellesi de kullanabilirsiniz
Iki kaşık un
3 kaşık tereyağı
Bir limon
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Öncelikle kelleyi haşlamakla işe başlıyoruz yaklaşık bir saat kadar haşladim ve didikledim
Sonra tencereye un ve tereyağını koydum un kokusu çıkana kadar kavrulacak
daha sonra içine ben bir bardak normal et suyu iki bardak kelleyi hasladigim su ve iki bardakta soğuk su kullandim
suyu katarken karistiralim ki toparlanma olmasin
kaynayana kadar bırakmadan karistiralim ve kelleyi içine koyalım
Tekrar kaynamaya birakalim
yarım limon suyu ve yumurtanın sarisini cirpalim içine yavaşça ocakta kaynayan çorbanın suyundan koyalım cirpmaya devam edelim ki kesilmesin
çırptıgımız karışımı yavaş yavaş çorbaya dökelim bir elle karıştırmaya devam edelim son olarak bir taşım daha kaynatiyoruz ve tuzunu döküp kapatıyoruz
Son olarak tereyağ ve kırmızı biber yakıyoruz vee sunummmmm
Böyle bir corbayi bu kapta sunmak istedim yapanlara yiyenlere afiyet olsun.
Tabiki yanında sirke ve sarımsak ikilisi var teşekkür ederimmm

Bugün sizlere çok ama çok sevdiğim bir corbayi yapicam.
Veeee müthiş sağlıklı müthiş şifalı bir çorba oldu yemeyenlere bile tavsiye ederim bir kere yapmalarını disaridakilere aslaaaa benzemiyor
Ben dışarıdaki içtiklerimden sonra kendim denedigimde artık dışarıda icmemeye başladım fazla uzatmadan gelelim asıl konumuza
Kelle paça çorbası için malzemeler
Ben kuzu kellesi kullandım sizin zevkinize kalmış dana kellesi de kullanabilirsiniz
Iki kaşık un
3 kaşık tereyağı
Bir limon
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Öncelikle kelleyi haşlamakla işe başlıyoruz yaklaşık bir saat kadar haşladim ve didikledim
Sonra tencereye un ve tereyağını koydum un kokusu çıkana kadar kavrulacak
Tekrar kaynamaya birakalim
Son olarak tereyağ ve kırmızı biber yakıyoruz vee sunummmmm
Böyle bir corbayi bu kapta sunmak istedim yapanlara yiyenlere afiyet olsun.
Tabiki yanında sirke ve sarımsak ikilisi var teşekkür ederimmm
Son düzenleyen: Moderatör: