Bence telaslanacak bir ay değil diye düşünüyorumMerhabalar 11 aylık oğlumun bilinçli hiç kelimesi yok. Ba ba de de ee gibi heceler var ama kelime yok. Kalabalık bir ev ve tv hiç yok ama yine de tek kelime bile olmaması kafama takıldı. Alkış yapıyor ve ismine bakıyor. Ama bye bye yapmayı öğrenemedim bir türlü. Ay sonunda doktor randevusu var ama sizlere de sormak istedim benzer durumda olan var mı
İşitme testi yapıldı sorun yoktu. Olsa alkış yap deyince alkış yapmazdı diye düşünüyorumKulagi ile sorunu var mi ?
Dil bağını sorayım doktora teşekkür ederimBenim kardeşim de geç konuştu, dilinde bağ oluyor genelde erkek çocuklarında daha çok görülüyor, konuşma terapisti iyi gelir.
Umarım değildir. Hayır bilinçli bi kelimesi olsa kafaya takmayacağım TeşekkürlerBence telaslanacak bir ay değil diye düşünüyorum
Aynı dönemlerde yigenim var bilincli onunda kelime yok de de ba ba gibi heceleri varUmarım değildir. Hayır bilinçli bi kelimesi olsa kafaya takmayacağım Teşekkürler
Onun da annesi benim gibi kafaya takıyor mu? Hayır ilk çocuğum da değil amaAynı dönemlerde yigenim var bilincli onunda kelime yok de de ba ba gibi heceleri var
Hecelerden art arda ba ba diye heceler var ama bilinçli değilAnne baba da mı yok?
Yeterince oyun oynanıyo mu çocukla? Bi arkadaş 2 yaş olmadan götürmüştü tek tük kelimeleri var diye oyun önerildi çocuğun yönlendirdiği oyunlar. Tabi her çocuk her aile farkli ben fikir olsun diye yazıyorum.Hecelerden art arda ba ba diye heceler var ama bilinçli değil
Kaç aylık acaba sizin oğlanBenim oğlumda sizinki gibi.Söylediklerimi anlıyor komut alıyor,ismine bakıyor.Babıldama da var ama bilinçli kelimesi yok henüz. Tv göstermiyorum.Geçen ay bende kafama çok takıyordum ama her bebeğin gelişimi farklı.Biraz daha bekleyelim.Her ay doktor kontrolüne de gidiyoruz ama bir sıkıntı görmedi doktoru
Bol bol şarkı söylerim hayvan sesleri fış fış kayıkçı sar sar makarayı ama bilemiyorum.. teşekkürlerYeterince oyun oynanıyo mu çocukla? Bi arkadaş 2 yaş olmadan götürmüştü tek tük kelimeleri var diye oyun önerildi çocuğun yönlendirdiği oyunlar. Tabi her çocuk her aile farkli ben fikir olsun diye yazıyorum.
Ben de 1 yaşına kadar en az bir kelime diye biliyorum. Diğer oğlan bir yaşında 3 kelime söylerdi. Ay bi kelimesi olsa stres yapmayacağımİlk kelimeler 1 yaşına kadar çıkması gerekir . Şimdilik normal yani hatta bazı kaynaklarda 18 aya kadar normal diyor.
Bir de gerçekten erkek çocukları kızlara göre daha geç konuşuyor (genelde)
Daha küçük telaş etmeyin, bay bay yapardı ,dede derdi en fazla benimkide o aylardaİşitme testi yapıldı sorun yoktu. Olsa alkış yap deyince alkış yapmazdı diye düşünüyorum
Gelişimsel pediatri bir baksın en doğru kararı onlar verir hemen otizm deyip geçmek olmuyor 2 cümledenMerhabalar 11 aylık oğlumun bilinçli hiç kelimesi yok. Ba ba de de ee gibi heceler var ama kelime yok. Kalabalık bir ev ve tv hiç yok ama yine de tek kelime bile olmaması kafama takıldı. Alkış yapıyor ve ismine bakıyor. Ama bye bye yapmayı öğrenemedim bir türlü. Ay sonunda doktor randevusu var ama sizlere de sormak istedim benzer durumda olan var mı