Birinden duymuştur, özenmiştir. Köyden akrabalarımız geldiğinde biz de onlardan duyup gil'li (teyzemgil, annemgil gibi) konuşmaya başlardık. Nasıl yaklaşmak gerekir bir fikrim yok maalesef.Özellikle uyardım kızım hoppa diye başlama cümlene diye ama farkında olmadan söylüyor
Hakimiyet kurmak değil, endişelenmek diyoruz biz buna.Kucucuk cocuk bırakın bu kadar hakimiyet kurmayın
Bilmiyorum anne istemeden çıkıyor diyor sadece ama tabii ki güzel şekilde anlattım kızım anlamsız manasız bir şey hoppa demek diye ama dikkatli olarak onun biriyle konuşmasını dinlediğim de gerçekten de istemsizce ağzından çıktığına emin oldum bakalım bir inşallah geçerBaskı kurmadan kızım hoppa nedemek kim söyledi hoppa diye sorun cevap vermiyor mu acaba bu soruya
5 gündür malesef evet. Cümle başlarında istemsiz şekilde.Bi yerden duyduysa kelimeyi beğendiği için yapıyo olabilir mi? Üstüne düşmezseniz unutabilir. Bi kerelik hoppa derken ne demek istediğini sorabilirsiniz. Ya da başka bi seçenek hoppa kelimesinin cümle başında kullanmaya uygun olmadığını açıklamak. Öğretmeni mesela bu konuda ne düşünüyo? Bütün gün mü böyle?
Bi çocuk doktoruyla falan görüşün isterseniz en iyi yönlendirmeyi o yapar. Sklınızda kalmaz en azından belki sadece canı öyle yapmak istiyordur. Bilemedim5 gündür malesef evet. Cümle başlarında istemsiz şekilde.
Geçer belki çok üstüne düşmeyin çocuklar zaman zaman bazı kelimeler takılı kalabiliyorlar çok hoşuna gitmiştir belki :) böyle bir şeyi ilk defa duydum altından başka ciddi bir şey çıkacağını sanmıyorumBilmiyorum anne istemeden çıkıyor diyor sadece ama tabii ki güzel şekilde anlattım kızım anlamsız manasız bir şey hoppa demek diye ama dikkatli olarak onun biriyle konuşmasını dinlediğim de gerçekten de istemsizce ağzından çıktığına emin oldum bakalım bir inşallah geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?