Kelime kurmadan hoppa denmesi

smygny22

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2024
5
1
1
34
Arkadaşlar merhaba kızım 5.5 yaşında konuşması diksiyonu gayet düzgün bir çocuktu 5 gün öncesine kadar şimdi bir soru sorduğum da cevaplardan önce hoppa deyip ondan sonra başlıyor cevap vermeye kızım bugün günün nasıl geçti diye soruyorum, hoppa anne arkadaşlarım ile oynadım vs vs kızım ne yemek yedin diyorum hoppa börek yedim gibi cevaplar veriyor sebebi nedir ? Ne yapmam gerekir endişelenmeye başladım.

Özellikle uyardım kızım hoppa diye başlama cümlene diye ama farkında olmadan söylüyor

Özellikle uyardım kızım hoppa diye başlama cümlene diye ama farkında olmadan söylüyor
Birinden duymuştur, özenmiştir. Köyden akrabalarımız geldiğinde biz de onlardan duyup gil'li (teyzemgil, annemgil gibi) konuşmaya başlardık. Nasıl yaklaşmak gerekir bir fikrim yok maalesef.

Kesinlikle birii önünde hoppalaaaa (nerden çıktı bu) gibisinden cümle kurmuştur. Bence bir süre siz de üstüne basmayın kelimenin, unutturmaya çallışmayın.

Bir video izlemiştim, psikologtu sanırım videoyu paylaşan, videoda çocuklar olumsuzluk ekini bilmez ve anlamaz mesela siz yatakta zıplama dediğinizde o zıpla olarak algılayıp daha çok yapacaktır gibi bir örnek veriyordu. Sizi sinirlendirmek için yapmiyordur diyordu. Örneğin zürafayı düşünme desem size aklınıza istemsiz bir zürafa figürü belirecek diyordu. Olumlu bir şekilde söylemeyi deneyin.

Baskı kurmadan kızım hoppa nedemek kim söyledi hoppa diye sorun cevap vermiyor mu acaba bu soruya

Bi yerden duyduysa kelimeyi beğendiği için yapıyo olabilir mi? Üstüne düşmezseniz unutabilir. Bi kerelik hoppa derken ne demek istediğini sorabilirsiniz. Ya da başka bi seçenek hoppa kelimesinin cümle başında kullanmaya uygun olmadığını açıklamak. Öğretmeni mesela bu konuda ne düşünüyo? Bütün gün mü böyle?

Ben de ilk okulda “normal olarak” kelimesine takılmıştım. Korkulacak bir şeyden değil ağıza değişik gelip yapışıyor bazen

Kucucuk cocuk bırakın bu kadar hakimiyet kurmayın

Baskı kurmadan kızım hoppa nedemek kim söyledi hoppa diye sorun cevap vermiyor mu acaba bu soruya
Bilmiyorum anne istemeden çıkıyor diyor sadece ama tabii ki güzel şekilde anlattım kızım anlamsız manasız bir şey hoppa demek diye ama dikkatli olarak onun biriyle konuşmasını dinlediğim de gerçekten de istemsizce ağzından çıktığına emin oldum bakalım bir inşallah geçer

5 gündür malesef evet. Cümle başlarında istemsiz şekilde.

5 gündür malesef evet. Cümle başlarında istemsiz şekilde.
Bi çocuk doktoruyla falan görüşün isterseniz en iyi yönlendirmeyi o yapar. Sklınızda kalmaz en azından belki sadece canı öyle yapmak istiyordur. Bilemedim

Belki kreşte vs arkadaşlar içinde bir oyundur. İçlerinden biri yapıyordur, diğerleri de alışmıştır. Üstüne düşmezseniz zamanla unutur bence

Geçer belki çok üstüne düşmeyin çocuklar zaman zaman bazı kelimeler takılı kalabiliyorlar çok hoşuna gitmiştir belki :) böyle bir şeyi ilk defa duydum altından başka ciddi bir şey çıkacağını sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…